Nero di mare
Food Porn • 03. jún 2021 • Vyšlo v čísle: 06-07/2021
WWW.UTALIANA.SK
facebook: ANDREAENA_UTALIANA
instagram: ANDREAENA_UTALIANA
Najnovšie sa obľube našich zákazníkov teší sépiové rizoto. Možno preto, že mnohým chýba atmosféra dovolenky, a tak sa tešia z toho, že si ju smú vynahradiť aspoň originálnou kuchyňou v našej talianskej reštaurácii. Základ rizota nero di mare tvoria červené krevety zo Sicílie, kalmáre a chobotnica, vďaka čomu jedlo vyniká plnou morskou chuťou. Tú naviac umocňuje aj vývar z rýb. Charakteristickú čiernu farbu dodáva rizotu sépiové farbivo.
Na dôvažok sme ho zjemnili krémom zo zelenej špargle. Restovaná špargľa sa ujala aj v oblohe, čím sa vzájomne prepojili všetky chute v rizote. Posypané je len čerstvou limetkovou kôrou. Sviežosť citrusov mu totižto dodá žiadanú ľahkosť. Milovníkom morských špecialít určite odporúčame vyskúšať práve toto autentické, talianske risotto. Čo povedať; pastva pre oči i žalúdok, ktorej možno len ťažko odolať.
Z otvorenia sezóny má radosť celý tím Sapori Italiani. Hoci sme fungovali v donáškovom režime, chýbal nám osobný kontakt. Konečne tak opäť môžeme hodiť reč so zákazníkmi a postarať sa o nich podľa predstáv – tak, aby mali ten najlepší pocit z prostredia našej reštaurácie. Vitajte späť, milí zákazníci!
ANDREA ENA
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie U Taliana
Galéria obrázkov
Ďalšie články v kategórii Food Porn
Ďalšie články v čísle 06-07/2021