Časopis FOR MEN - Hľadáte tímových hráčov správne?

Hľadáte tímových hráčov správne?

Kariéra01. apríl 2021 Vyšlo v čísle: 04-05/2021

Bez ohľadu na to, na ktorom konci pracovného stola sa nachádzate, rešpekt voči druhej strane by mal byť vzájomný. K úspechu sa predsa snažíte dostať spoločnými silami.

S pracovným pohovorom získavajú obidve strany príležitosť naladiť sa na vlnu toho druhého a odhadnúť možnú dynamiku vzťahu. Takéto stretnutie však má svoje písané aj nepísané pravidlá a faux pas by sa počas neho nemalo prihodiť nikomu.

Zamestnávatelia zvyknú začínať pohovory zisťovaním toho, čI si kandidáti do bodky naštudovali históriu založenia a pôsobenia ich firmy. 

PRVÉ MINÚTY ROZHODUJÚ 

Zamestnávatelia zvyknú začínať pohovory zisťovaním toho, či si kandidáti do bodky naštudovali históriu založenia a pôsobenia ich firmy. Často však v snahe preveriť si dôslednosť uchádzačov zabudnú na to, že aj záujemcovia si robia prehľad o tom, ako funguje pracovný trh. Dokonca aj neúspešný pracovný pohovor má svoje opodstatnenie. Nedopusťte teda, aby sa stretnutie začínalo otázkou, ako sa dotyčná osoba volá. Nemusíte si dopodrobna naštudovať celý životopis – postačí, ak si ho v prípade potreby vezmete na stretnutie a raz za čas doň nazriete. Už z neho by ste však mali vedieť odhadnúť, či je adept vhodný na obsadenie pozície alebo nie. A to ešte pred návrhom osobného stretnutia. Počas následného výberového konania by nemala žiadna zo zúčastnených strán nadobúdať pocit akejsi nadradenosti. Neskĺznite automaticky k tykaniu len preto, lebo ste vo vedúcej pozícii a oproti sedí niekto, kto je od vás o niekoľko rokov mladší. Snažte sa držať faktických údajov a aj v prípade, že ste si už v rámci výberového konania vytipovali iných favoritov, nie je namieste dávať to ostatným uchádzačom explicitne najavo. Takisto sa stráňte osobných názorov a reflexií na rozličné problémy, či už firemného alebo spoločenského charakteru. Okrem zníženia kvality pracovného pohovoru riskujete aj to, že vyzradíte nepovolaným osobám informácie, ktoré by ste nemali. 

STE VHODNÝ KANDIDÁT?

Hoci v tom istom období môžu danú pozíciu ponúkať viacerí zamestnávatelia, neprepadnite panike a nereagujte na všetko rovnakým štýlom. Najprv si premyslite, čo viete ako kandidát ponúknuť vybranej spoločnosti a tieto motívy zahrňte aj do sprievodného motivačného listu. Pracovnú ponuku si nielen prečítajte, analyzujte jej znenie. Zvlášť náplň práce si rozdeľte na ťažiskové pasáže a priraďte k nim vlastné kvality, povahové vlastnosti či kvalifikáciu. Nielenže týmto spôsobom sami zhodnotíte vlastné možnosti, ale svoje uchádzanie o prácu podporíte zdravým sebavedomím. O to presvedčivejšie bude aj vaše vystupovanie počas celého výberového konania. Ak sa o prácu uchádzate nárazovo na desiatich miestach a viete, že na ďalšie stretnutia viac nemáte dôvod prísť, dajte si tú námahu a odôvodnite svoju neprítomnosť. Čudovali by ste sa totiž, ako dokáže osud zamiešať karty. Ani to, že sa o prácu v tej istej firme budete uchádzať znovu o niekoľko rokov, nemusí byť vylúčené.

Ak sa o prácu uchádzate nárazovo na desiatich miestach a viete, že na ďalšie stretnutia viac nemáte dôvod prísť, dajte si tú námahu a odôvodnite dôvod neprítomnosti. 

FÉROVÁ KOMUNIKÁCIA 

Tie najdôležitejšie informácie ste uviedli v pracovnej ponuke. Zahrnuli ste do nej aj výšku mzdy? Pokiaľ ste sa rozhodli, že túto informáciu upresníte počas pohovoru, vynasnažte sa neodďaľovať a neposúvať túto tému na úplný koniec stretnutia. Odpoveď na podmienky a výšku ohodnotenia by mala zaznieť bezodkladne v prvom kole a je namieste, ak ju ako zamestnávateľ otvoríte vy a nebudete čakať na impulz zo strany kandidátov. Prejsť k platovým podmienkam je pritom vhodné až po tom, čo získate dostatočne komplexný profil uchádzača, prekonzultujete jeho doterajšie skúsenosti, prípadne mu priblížite ďalšie, doplňujúce povinnosti vzťahujúce sa na danú funkciu. Koniec stretnutia sa vynasnažte venovať aspoň zdvorilostnému priestoru na otázky zo strany uchádzača. V tomto bode stretnutia by už mal byť záujemca uvoľnený a mať jasno v tom, čo ešte potrebuje vedieť. Samozrejme, ak v daný deň realizujete ďalšie pohovory, stačí len ozrejmiť, či sa uchádzač dozvie verdikt dodatočne alebo nie. Určite však jasne stanovte dobu, dokedy bude trvať výberové konanie. Môže sa totiž stať, že prípadné zaváhanie či dokonca zabudnutie si tí najvhodnejší adepti vysvetlia ako automatický nezáujem a nájdu si medzitým zamestnanie inde.

Aj keď máte trému a nie ste vo svojej kožI, koncentrujte sa na to, čo sa deje. Za žiadnych okolností nezostávajte ticho a nenúťte zamestnávateľa, aby iniciatíva vychádzala len z jeho strany. 

PREJAVTE ŽIVÝ ZÁUJEM

Postoj sa prejavuje v prvom rade neverbálne. Ak vám teda ako uchádzačovi o prijatie do zamestnania nie je úplne ukradnuté to, ako vás vníma možný budúci zamestnávateľ, myslite na to počas stretnutia. Aj keď máte trému a nie ste vo svojej koži, koncentrujte sa na to, čo sa deje. Za žiadnych okolností nezostávajte ticho a nenúťte zamestnávateľa, aby iniciatíva vychádzala len z jeho strany. Rozumný dialóg je zásadný. Pohovor vnímajte ako príležitosť na vlastnú prezentáciu a predstavte svoje kvality v takej miere, v akej je to možné. Na prípadnú reakciu odpovedajte prirodzene, no takisto sa pritom snažte vyvarovať výrazného odbočenia od témy. Akonáhle dostanete zo strany zamestnávateľa výzvu na otázky, určite sa nepýtajte na vlastnú kanceláriu, vybavenie stola a to, kam sa chodí obedovať. Je to nielen komické, ale aj neslušné a v danom momente aj zbytočné. Využite otázky na to, aby ste sa vedeli pripraviť na nový režim. Ujasnite si, čo je pre obdobie, v ktorom prichádzate do zamestnania, typické. Napríklad preto, aby sa nestalo, že vám hneď v prvý deň dajú na starosti dôležitého klienta alebo vás pre istotu vyšlú o tristo kilometrov ďalej, aby ste sa ukázali „v teréne“. 

ŠANCA NA ÚSPECH 

Na záver – ASAP. Môžete nastúpiť okamžite? Pozor na to, čo odpoviete. Niektorí zamestnávatelia používajú na výklad skratky ASAP veľmi špecifický slovník. Uveďte radšej konkrétny dátum, pokojne sa pritom pozrite do kalendára a zaznačte si do neho začiatok pracovnej doby. Pôsobí to omnoho zodpovednejšie a profesionálnejšie. Okrem iného sa tak vyhnete tomu, že hneď po podaní rúk skončíte pri stole vedľa seniorov, ktorí vám vysvetľujú, čo máte kam zapojiť, a spýtavo sa na vás dívajú v rozhorčení z toho, ako je možné, že pri sebe nemáte nástroje potrebné na prácu. Naučte sa odhadovať varovné signály včas. Nenechajte sa zmiasť prvým dojmom. Ak tušíte, že spolupráca by bola z rozličných dôvodov problematická, dobre zvážte, či na overenie využijete skúšobnú dobu. Novoprijatí zamestnanci dnes s týmito lehotami počítajú, no vedia aj to, aké majú práva. Scenáre, v ktorých zamestnanec prestal chodiť do práce zo dňa na deň, sú tiež realitou.

PRAKTICKÉ MINIMUM 

AK ZAMESTNÁVATE...

  • Prvé sito uchádzačov si spravte bezodkladne už pri životopisoch. 
  • Ak sa rozhodnete požiadať úrad práce o dotácie na pracovné miesto, preverte si najprv úspešnosť uchádzačov z úradu a zvážte celkovú efektivitu takejto spolupráce. 
  • Nevyužívajte skúšobnú lehotu ako istotu. Zamestnanci to dokážu zneužiť. 
  • Ak je pozícia opakovane obsadená problematicky, prehodnoťte jej charakteristiku. 
  • Nesnažte sa dostať viaceré funkcie do jednej pracovnej pozície. O to ťažšie nájdete správne kvalifikovaných kandidátov. 

AK SA ZAMESTNÁVATE...

  • Vlastné kvality si uvedomte sami, nehľadajte prácu preto, aby ste sa v nej našli. Na pracovnom trhu sa tak dokážete orientovať omnoho lepšie. 
  • Včas si riadne overte, či spĺňate všetky podmienky na prijatie do zamestnania. 
  • Zostavujte životopis tak, aby vyhovoval profilu kandidáta. Školské úspechy a prvé brigády môžete pokojne vynechať. 
  • Zistite si, aká je priemerná výška mzdy pre vybranú pozíciu v danom regióne. 
  • Snažte sa vyberať si prácu, ktorá súvisí s vašou doterajšou praxou. Zvýšite tak šance na prijatie a zároveň sa vyhnete nepotrebným pochybnostiam o vlastnej kvalifikácii.

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Hľadáte tímových hráčov správne?
Časopis FOR MEN - Hľadáte tímových hráčov správne?
Časopis FOR MEN - Hľadáte tímových hráčov správne?
Časopis FOR MEN - Hľadáte tímových hráčov správne?
Časopis FOR MEN - Hľadáte tímových hráčov správne?

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
16hladate-timovych-hracov-spravneHľadáte tímových hráčov správne?14nonoBez ohľadu na to, na ktorom konci pracovného stola sa nachádzate, rešpekt voči druhej strane by mal byť vzájomný. K úspechu sa predsa snažíte dostať spoločnými silami. <p>S pracovným pohovorom získavajú obidve strany príležitosť naladiť sa na vlnu toho druhého a odhadnúť možnú dynamiku vzťahu. Takéto stretnutie však má svoje písané aj nepísané pravidlá a faux pas by sa počas neho nemalo prihodiť nikomu.</p><p><strong>Zamestnávatelia zvyknú začínať pohovory zisťovaním toho, čI si kandidáti do bodky naštudovali históriu založenia a pôsobenia ich firmy.&nbsp;</strong></p><h3>PRVÉ MINÚTY ROZHODUJÚ&nbsp;</h3><p>Zamestnávatelia zvyknú začínať pohovory zisťovaním toho, či si kandidáti do bodky naštudovali históriu založenia a pôsobenia ich firmy. Často však v snahe preveriť si dôslednosť uchádzačov zabudnú na to, že aj záujemcovia si robia prehľad o tom, ako funguje pracovný trh. Dokonca aj neúspešný pracovný pohovor má svoje opodstatnenie. Nedopusťte teda, aby sa stretnutie začínalo otázkou, ako sa dotyčná osoba volá. Nemusíte si dopodrobna naštudovať celý životopis – postačí, ak si ho v prípade potreby vezmete na stretnutie a raz za čas doň nazriete. Už z neho by ste však mali vedieť odhadnúť, či je adept vhodný na obsadenie pozície alebo nie. A to ešte pred návrhom osobného stretnutia. Počas následného výberového konania by nemala žiadna zo zúčastnených strán nadobúdať pocit akejsi nadradenosti. Neskĺznite automaticky k tykaniu len preto, lebo ste vo vedúcej pozícii a oproti sedí niekto, kto je od vás o niekoľko rokov mladší. Snažte sa držať faktických údajov a aj v prípade, že ste si už v rámci výberového konania vytipovali iných favoritov, nie je namieste dávať to ostatným uchádzačom explicitne najavo. Takisto sa stráňte osobných názorov a reflexií na rozličné problémy, či už firemného alebo spoločenského charakteru. Okrem zníženia kvality pracovného pohovoru riskujete aj to, že vyzradíte nepovolaným osobám informácie, ktoré by ste nemali.&nbsp;</p><h3>STE VHODNÝ KANDIDÁT?</h3><p>Hoci v tom istom období môžu danú pozíciu ponúkať viacerí zamestnávatelia, neprepadnite panike a nereagujte na všetko rovnakým štýlom. Najprv si premyslite, čo viete ako kandidát ponúknuť vybranej spoločnosti a tieto motívy zahrňte aj do sprievodného motivačného listu. Pracovnú ponuku si nielen prečítajte, analyzujte jej znenie. Zvlášť náplň práce si rozdeľte na ťažiskové pasáže a priraďte k nim vlastné kvality, povahové vlastnosti či kvalifikáciu. Nielenže týmto spôsobom sami zhodnotíte vlastné možnosti, ale svoje uchádzanie o prácu podporíte zdravým sebavedomím. O to presvedčivejšie bude aj vaše vystupovanie počas celého výberového konania. Ak sa o prácu uchádzate nárazovo na desiatich miestach a viete, že na ďalšie stretnutia viac nemáte dôvod prísť, dajte si tú námahu a odôvodnite svoju neprítomnosť. Čudovali by ste sa totiž, ako dokáže osud zamiešať karty. Ani to, že sa o prácu v tej istej firme budete uchádzať znovu o niekoľko rokov, nemusí byť vylúčené.</p><p><strong>Ak sa o prácu uchádzate nárazovo na desiatich miestach a viete, že na ďalšie stretnutia viac nemáte dôvod prísť, dajte si tú námahu a odôvodnite dôvod neprítomnosti.&nbsp;</strong></p><h3>FÉROVÁ KOMUNIKÁCIA&nbsp;</h3><p>Tie najdôležitejšie informácie ste uviedli v pracovnej ponuke. Zahrnuli ste do nej aj výšku mzdy? Pokiaľ ste sa rozhodli, že túto informáciu upresníte počas pohovoru, vynasnažte sa neodďaľovať a neposúvať túto tému na úplný koniec stretnutia. Odpoveď na podmienky a výšku ohodnotenia by mala zaznieť bezodkladne v prvom kole a je namieste, ak ju ako zamestnávateľ otvoríte vy a nebudete čakať na impulz zo strany kandidátov. Prejsť k platovým podmienkam je pritom vhodné až po tom, čo získate dostatočne komplexný profil uchádzača, prekonzultujete jeho doterajšie skúsenosti, prípadne mu priblížite ďalšie, doplňujúce povinnosti vzťahujúce sa na danú funkciu. Koniec stretnutia sa vynasnažte venovať aspoň zdvorilostnému priestoru na otázky zo strany uchádzača. V tomto bode stretnutia by už mal byť záujemca uvoľnený a mať jasno v tom, čo ešte potrebuje vedieť. Samozrejme, ak v daný deň realizujete ďalšie pohovory, stačí len ozrejmiť, či sa uchádzač dozvie verdikt dodatočne alebo nie. Určite však jasne stanovte dobu, dokedy bude trvať výberové konanie. Môže sa totiž stať, že prípadné zaváhanie či dokonca zabudnutie si tí najvhodnejší adepti vysvetlia ako automatický nezáujem a nájdu si medzitým zamestnanie inde.</p><p><strong>Aj keď máte trému a nie ste vo svojej kožI, koncentrujte sa na to, čo sa deje. Za žiadnych okolností nezostávajte ticho a nenúťte zamestnávateľa, aby iniciatíva vychádzala len z jeho strany.&nbsp;</strong></p><h3>PREJAVTE ŽIVÝ ZÁUJEM</h3><p>Postoj sa prejavuje v prvom rade neverbálne. Ak vám teda ako uchádzačovi o prijatie do zamestnania nie je úplne ukradnuté to, ako vás vníma možný budúci zamestnávateľ, myslite na to počas stretnutia. Aj keď máte trému a nie ste vo svojej koži, koncentrujte sa na to, čo sa deje. Za žiadnych okolností nezostávajte ticho a nenúťte zamestnávateľa, aby iniciatíva vychádzala len z jeho strany. Rozumný dialóg je zásadný. Pohovor vnímajte ako príležitosť na vlastnú prezentáciu a predstavte svoje kvality v takej miere, v akej je to možné. Na prípadnú reakciu odpovedajte prirodzene, no takisto sa pritom snažte vyvarovať výrazného odbočenia od témy. Akonáhle dostanete zo strany zamestnávateľa výzvu na otázky, určite sa nepýtajte na vlastnú kanceláriu, vybavenie stola a to, kam sa chodí obedovať. Je to nielen komické, ale aj neslušné a v danom momente aj zbytočné. Využite otázky na to, aby ste sa vedeli pripraviť na nový režim. Ujasnite si, čo je pre obdobie, v ktorom prichádzate do zamestnania, typické. Napríklad preto, aby sa nestalo, že vám hneď v prvý deň dajú na starosti dôležitého klienta alebo vás pre istotu vyšlú o tristo kilometrov ďalej, aby ste sa ukázali „v teréne“.&nbsp;</p><h3>ŠANCA NA ÚSPECH&nbsp;</h3><p>Na záver – ASAP. Môžete nastúpiť okamžite? Pozor na to, čo odpoviete. Niektorí zamestnávatelia používajú na výklad skratky ASAP veľmi špecifický slovník. Uveďte radšej konkrétny dátum, pokojne sa pritom pozrite do kalendára a zaznačte si do neho začiatok pracovnej doby. Pôsobí to omnoho zodpovednejšie a profesionálnejšie. Okrem iného sa tak vyhnete tomu, že hneď po podaní rúk skončíte pri stole vedľa seniorov, ktorí vám vysvetľujú, čo máte kam zapojiť, a spýtavo sa na vás dívajú v rozhorčení z toho, ako je možné, že pri sebe nemáte nástroje potrebné na prácu. Naučte sa odhadovať varovné signály včas. Nenechajte sa zmiasť prvým dojmom. Ak tušíte, že spolupráca by bola z rozličných dôvodov problematická, dobre zvážte, či na overenie využijete skúšobnú dobu. Novoprijatí zamestnanci dnes s týmito lehotami počítajú, no vedia aj to, aké majú práva. Scenáre, v ktorých zamestnanec prestal chodiť do práce zo dňa na deň, sú tiež realitou.</p><h3>PRAKTICKÉ MINIMUM&nbsp;</h3><p><strong>AK ZAMESTNÁVATE... </strong></p><ul><li>Prvé sito uchádzačov si spravte bezodkladne už pri životopisoch.&nbsp;</li><li>Ak sa rozhodnete požiadať úrad práce o dotácie na pracovné miesto, preverte si najprv úspešnosť uchádzačov z úradu a zvážte celkovú efektivitu takejto spolupráce.&nbsp;</li><li>Nevyužívajte skúšobnú lehotu ako istotu. Zamestnanci to dokážu zneužiť.&nbsp;</li><li>Ak je pozícia opakovane obsadená problematicky, prehodnoťte jej charakteristiku.&nbsp;</li><li>Nesnažte sa dostať viaceré funkcie do jednej pracovnej pozície. O to ťažšie nájdete správne kvalifikovaných kandidátov.&nbsp;</li></ul><p><strong>AK SA ZAMESTNÁVATE... </strong></p><ul><li>Vlastné kvality si uvedomte sami, nehľadajte prácu preto, aby ste sa v nej našli. Na pracovnom trhu sa tak dokážete orientovať omnoho lepšie.&nbsp;</li><li>Včas si riadne overte, či spĺňate všetky podmienky na prijatie do zamestnania.&nbsp;</li><li>Zostavujte životopis tak, aby vyhovoval profilu kandidáta. Školské úspechy a prvé brigády môžete pokojne vynechať.&nbsp;</li><li>Zistite si, aká je priemerná výška mzdy pre vybranú pozíciu v danom regióne.&nbsp;</li><li>Snažte sa vyberať si prácu, ktorá súvisí s vašou doterajšou praxou. Zvýšite tak šance na prijatie a zároveň sa vyhnete nepotrebným pochybnostiam o vlastnej kvalifikácii.</li></ul>5no0000-00-00for-men-2021-04-0504-05/20212021-04-01<h3>Milí čitatelia,&nbsp;</h3><p>som veľmi rád, že po krátkej prestávke, ktorá bola zapríčinená úspešným uvedením nášho nového časopisu FORWOMEN, sa vám môžem prihovoriť vo vašom obľúbenom magazíne FORMEN. Cieľom nášho časopisu je priniesť do vašej domácnosti pohodu, relax a nové informácie. Uvedomujeme si, že v súčasnom stave je psychická pohoda človeka skúšaná viac ako kedykoľvek predtým. Pomaly a nechcene si zvykáme na opatrenia – rúška a sociálne obmedzenia sa stali súčasťou nášho každodenného života. V piatok nehľadáme, kam by sme sa mohli ísť najesť či zabaviť, ale rozhodujeme sa, aký film si vybrať a čo navariť. Nemusíme si klamať, svet sa zmenil a nikto z nás nevie, či sa ešte vráti do starých koľají. Každú zmenu v našom živote však musíme vnímať ako výzvu, nájsť na nej pozitíva a pokračovať vpred. Z mojej pozície majiteľa a šéfredaktora tohto časopisu verím, že sme sa za posledné obdobie stali pravidelnou súčasťou vášho voľného času.&nbsp;</p><p>Titulku aktuálneho čísla obsadil známy slovenský herec Branislav Deák, ktorého diváci poznajú nielen z televíznych seriálov, mohli ho vidieť aj na scénach viacerých bratislavských divadiel. V našom rozhovore prezradil, že za sporákom je ako doma, ale nezabúda ani na svoju najväčšiu záľubu – motorky.&nbsp;</p><p>V časopise nebudú chýbať obľúbené rubriky, ako sú Šport, Kariéra či Ekonomika, kde sme priblížili čoraz populárnejšiu tému – kryptomeny. V novej rubrike Biznis sme sa zas zamerali na možno menej obľúbenú tému firemného majetku. Špecialisti z Highgate Tax &amp; Law nám však našťastie prezradili, ako ho vieme chrániť. V neposlednom rade je potrebné zviditeľniť zdravý životný štýl, ktorý môžu podporiť funkčné vody od SPACElab. A vedeli ste, že v Medirexe vám vedia nastaviť diétu na mieru?&nbsp;</p><p>Verím, že v tomto čísle sa nájde každý z nás. Prajem vám pekné čítanie.</p>yesKariérakariera
ako-si-hodit-kocky-taktika-a-strategia-v-komunikaciiAko si hodiť kocky, taktika a stratégia v komunikácii17for-men-2021-06-07
imunita-ludskej-mysleImunita ľudskej mysle12for-men-2020-10
tiez-vidite-vsade-pracuTiež vidíte všade prácu?15for-men-2021-01
vlasto-cepo-trenuje-medzi-smotankou-mma-uvidime-ho-este-na-akciach-oktagonuVlasto Čepo trénuje medzi smotánkou mma. Uvidíme ho ešte na akciách Oktagonu?16for-men-2021-04-05
film-palm-springsFilm - Palm Springs16for-men-2021-04-05
knihy-imrich-beres-jakub-krivan-zivot-nie-je-nahodaKnihy - Imrich Béreš, Jakub Křivan - Život nie je náhoda16for-men-2021-04-05