Časopis FOR MEN - Zlom

Zlom

Recenzie09. máj 2022

Záverečný diel krimi série od majstra zápletiek vám prináša tú pravú dávku napätia.

Švédskeho autora Arneho Dahla slovenskí čitatelia poznajú už veľmi dobre. Vďaka svojim vynikajúco premysleným zápletkám a stupňujúcemu napätiu sa stal bestsellerovým autorom. Vydavateľstvo Cosmopolis vydáva jeho sériu s detektívom Samom Bergerom a Moly Blomovou a vy si môžete prečítať záverečný piaty diel tejto série, ktorý práve vyšiel. 

Končí sa mrazivá jar a do Švédska prichádza skoré leto. Deer sa po zdrvujúcom útoku preberá k životu. Odkázaná na vozíček je pridelená k nekonečným policajným papierovačkám. Neočakávane však objaví spojenie medzi viacerými telami nájdenými v roztápajúcich sa ľadoch švédskeho súostrovia. Súvislosti naznačujú, že niekto bude znova vraždiť. A tak sa do pátrania aj tentoraz zapájajú Berger a Blomová. Postupne odhaľujú temné tajomstvá. Prečo boli mŕtvi zaživa zmrazení v dusíku? A prečo sa telá objavujú práve teraz? Vyšetrovatelia prenikajú čoraz hlbšie do priepasti ľudskej megalománie, až kým nestretnú pri pátraní po medzinárodne aktívnych vrahoch svojich starých známych...

Záverečný triler bestsellerovej série od majstra zápletiek Arneho Dahla sa s neustále gradujúcim napätím odohráva v divokom rytme a dáva strhujúcu bodku za pátraním detektívnej dvojice Berger a Blomová.

Arne Dahl 

Vlastným menom Jan Arnald. Pseudonym akoby vychádzal z jeho mena. Arne Dahl sa narodil v roku 1963, pracuje ako literárny kritik a redaktor. Patrí medzi najpopulárnejších švédskych autorov detektívok.

Napísal už tucet krimi trilerov, za ktoré získal niekoľko významných ocenení. BBC nakrútila podľa jeho kníh päť filmov, ktoré sa premietali v 40-tich krajinách po celom svete. „Som s nimi spokojnejší ako som dúfal. Len čo prenášate literatúru do filmu, dochádza k veľkému posunu. Mal som šťastie, že som mohol na príprave spolupracovať, pomáhať s výberom hercov. Príbeh je síce zjednodušený, ale ak by sme chceli sfilmovať román, natiahlo by sa to na dvadsaťhodinový film,“ dodáva A.Dahl.

Jeho romány charakterizuje napínavý dej, psychologická hĺbka, majstrovské rozprávačstvo, irónia a drsný humor. Preložili ich do 26 jazykov. V roku 2007 udelila Švédska akadémia autorov kriminálnych románov Arnemu Dahlovi osobitnú cenu za jeho „oživenie a rozvoj žánru krimi prostredníctvom série Intercrime“.

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Zlom

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
0zlomZlom30yesnoZáverečný diel krimi série od majstra zápletiek vám prináša tú pravú dávku napätia. <p><strong>Švédskeho autora Arneho Dahla slovenskí čitatelia poznajú už veľmi dobre. Vďaka svojim vynikajúco premysleným zápletkám a stupňujúcemu napätiu sa stal bestsellerovým autorom. Vydavateľstvo Cosmopolis vydáva jeho sériu s detektívom Samom Bergerom a Moly Blomovou a vy si môžete prečítať záverečný piaty diel tejto série, ktorý práve vyšiel.&nbsp;</strong></p><p>Končí sa mrazivá jar a do Švédska prichádza skoré leto. Deer sa po zdrvujúcom útoku preberá k životu. Odkázaná na vozíček je pridelená k nekonečným policajným papierovačkám. Neočakávane však objaví spojenie medzi viacerými telami nájdenými v roztápajúcich sa ľadoch švédskeho súostrovia. Súvislosti naznačujú, že niekto bude znova vraždiť. A tak sa do pátrania aj tentoraz zapájajú Berger a Blomová. Postupne odhaľujú temné tajomstvá. Prečo boli mŕtvi zaživa zmrazení v dusíku? A prečo sa telá objavujú práve teraz? Vyšetrovatelia prenikajú čoraz hlbšie do priepasti ľudskej megalománie, až kým nestretnú pri pátraní po medzinárodne aktívnych vrahoch svojich starých známych...</p><p>Záverečný triler bestsellerovej série od majstra zápletiek Arneho Dahla sa s neustále gradujúcim napätím odohráva v divokom rytme a dáva strhujúcu bodku za pátraním detektívnej dvojice Berger a Blomová.</p><h2><strong>Arne Dahl&nbsp;</strong></h2><p>Vlastným menom Jan Arnald. Pseudonym akoby vychádzal z jeho mena. Arne Dahl sa narodil v roku 1963, pracuje ako literárny kritik a redaktor. Patrí medzi najpopulárnejších švédskych autorov detektívok.</p><p>Napísal už tucet krimi trilerov, za ktoré získal niekoľko významných ocenení. BBC nakrútila podľa jeho kníh päť filmov, ktoré sa premietali v 40-tich krajinách po celom svete. „Som s nimi spokojnejší ako som dúfal. Len čo prenášate literatúru do filmu, dochádza k veľkému posunu. Mal som šťastie, že som mohol na príprave spolupracovať, pomáhať s výberom hercov. Príbeh je síce zjednodušený, ale ak by sme chceli sfilmovať román, natiahlo by sa to na dvadsaťhodinový film,“ dodáva A.Dahl.</p><p>Jeho romány charakterizuje napínavý dej, psychologická hĺbka, majstrovské rozprávačstvo, irónia a drsný humor. Preložili ich do 26 jazykov. V roku 2007 udelila Švédska akadémia autorov kriminálnych románov Arnemu Dahlovi osobitnú cenu za jeho „oživenie a rozvoj žánru krimi prostredníctvom série Intercrime“.</p>1no2022-05-09Recenzierecenzie
podcast-the-perfect-scamPodcast - The perfect scam18for-men-2021-09-10
hudba-the-strokes-the-new-abnormalHudba: The Strokes – The New Abnormal9for-men-2020-06
knihy-imrich-beres-jakub-krivan-zivot-nie-je-nahodaKnihy - Imrich Béreš, Jakub Křivan - Život nie je náhoda16for-men-2021-04-05
martin-kultan-mame-lowcostove-zdravotnictvoMartin Kultan: Máme lowcostové zdravotníctvo0
roboticka-kosacka-verzus-benzinova-kosacka-cim-vynikajuRobotická kosačka verzus benzínová kosačka: Čím vynikajú? 0
moj-tim-a-ja-v-online-sveteMôj tím a ja v online svete0