Časopis FOR MEN - Hladných vás nedostanú!

Hladných vás nedostanú!

Techno20. júl 2020 Vyšlo v čísle: 07/2020

Ste hladní? Pomôcť môže aj chytré zariadenie vo vašom vrecku. Prostredníctvom aplikácií vo svojom mobilnom telefóne si môžete jedlo pohodlne objednať a nechať si ho doniesť domov. Ak máte chuť za jedlom niekam vyraziť, mobilné aplikácie vám tiež pomôžu zorientovať sa v ponuke reštaurácií vo vašom okolí. A ak si radi jedlo pripravujete sami, môžete siahnuť po aplikáciách, ktoré ponúkajú množstvo chutných receptov.

WOLT A BOLT FOOD

Donáške Bistro.sk sa pokúšajú konkurovať dva projekty, ktoré sú miestnymi pobočkami medzinárodne zabehnutých služieb. Ide o fínsky startup Wolt – funguje už v 75 mestách na celom svete – a Bolt Food, ktorá vznikla ako vedľajšia služba známej spoločnosti Bolt ponúkajúcej osobnú prepravu. Princíp fungovania oboch je rovnaký ako v prípade Bistro.sk. Spájajú zákazníka s okolitými reštauráciami, od ktorých zabezpečujú dopravu jedla domov, do práce alebo na iné určené miesto. Wolt zatiaľ funguje iba v niektorých častiach Bratislavy (Staré a Nové Mesto, Ružinov, Petržalka, Karlova Ves, Koliba a Kramáre, ale aj časti Trnávky a Lamača) a svoje služby sa snaží orientovať na ľudí, ktorým nie je ľahostajný stav životného prostredia a planéty. Časť zásielok Wolt doručujú kuriéri na bicykloch a elektrických kolobežkách, pričom firma sa zaviazala vykompenzovať 100 % uhlíkových emisií, ktoré vzniknú iným druhom prepravy jedla. V praxi to znamená, že emisie, ktoré firma spôsobí pri donáške autom alebo skútrom, vynahradí podporou zalesňovania a ochrany prírody. Bolt Food je zatiaľ dostupný v Bratislave, Košiciach a Prešove a okrem donášky jedla ponúka aj dovoz potravín z obchodu. Obe aplikácie umožňujú sledovať stav objednávky od jej zadania, dokonca v nich možno na mape pozorovať pohyb kuriéra smerom k cieľu určenia. Bezhotovostná platba je samozrejmosťou. Nevýhoda oboch je obmedzené pokrytie Bratislavy, o celom Slovensku nehovoriac. Ak však patríte k dobre lokalizovaným šťastlivcom, ktorým sú všetky spomenuté aplikácie dostupné, môžete experimentovať s viacerými donáškovými službami a vybrať si tú, ktorá najviac vyhovuje vašim osobným preferenciám. | 

BISTRO.SK

Na Slovensku patrí k najpoužívanejším službám na donášku jedla Bistro. sk. Prístup k nemu získate jednoducho. Do mobilného zariadenia si stiahnete prehľadnú aplikáciu, ktorá vás prepojí s dostupnými reštauráciami vo vašom širšom okolí a zabezpečí vám donášku jedla priamo k dverám. Služba funguje vo všetkých veľkých mestách Slovenska, čím predbehla viaceré konkurenčné projekty, ktoré sa orientujú hlavne na Bratislavu. Po otvorení aplikácie vás čaká úvodná stránka, na ktorej nájdete reštaurácie zoradené podľa ich obľúbenosti a hodnotenia. Základné informácie obsahujú popis kuchyne, minimálnu hodnotu objednávky, cenu za dovoz a čas dodania. Po kliknutí na vybranú reštauráciu sa zobrazí menu, v ktorom si vyberáte konkrétne jedlá a tie ukladáte do nákupného košíka. Doba dodania sa pohybuje zvyčajne v rozmedzí 60 až 120 minút. Ponuka reštaurácií sa, samozrejme, mení v závislosti od miesta, na ktoré potrebujete jedlo doručiť. Vďaka tomu, že do služby je zapojených viac ako 1 000 reštaurácií, je výber dostatočný aj v okrajových častiach Bratislavy. Samotnej aplikácii nie je čo vyčítať, funguje jednoducho, prehľadne a ponúka aj viacero užitočných funkcií, ako hľadanie reštaurácií podľa viacerých filtrov, napríklad času a ceny doručenia, ale aj spôsobu donášky či druhu balenia. Aplikácia ponúka pravidelné akcie a zvýhodnené menu, samozrejmosťou je možnosť bezhotovostnej platby, stačí len zadať údaje platobnej karty. 

MENUCKA.SK 

Ak nepotrebujete, aby jedlo prišlo priamo k vám, ale radšej si za ním niekam vyrazíte, poslúžiť vám môže aplikácia Menucka.sk. Tá ponúka prehľad o aktuálnych menu v reštauráciách vo vašom okolí. Vďaka nej si môžete vybrať jedlo, na ktoré máte chuť, ešte skôr, ako do samotnej reštaurácie prídete. Pozor, aplikácia obsahuje prehľad iba o obedových menu, nie kompletné jedálne lístky. Tie však zvyčajne môžete ľahko nájsť na webových stránkach jednotlivých reštaurácií, na ktoré nájdete odkaz priamo v aplikácii. Súčasťou aplikácie je filter, ktorý umožňuje vyberať reštaurácie podľa takmer 40 kritérií, ako napríklad bezlepkové, vegetariánske, talianske alebo domáce jedlá, prípadne bezbariérový prístup, wifi pripojenie, zóna pre fajčiarov a mnohé ďalšie. Ak máte chuť na konkrétne jedlo, môžete zadať jeho názov do vyhľadávača. Samozrejme, pestrosť a kvalita ponuky sa bude odvíjať od toho, na akom mieste sa nachádzate, ale to platí pre všetky aplikácie, ktoré pracujú s lokalizáciou služieb. 

FIT RECEPTY 

Ak nechcete zveriť prípravu svojho jedla nikomu inému a radi sa sami realizujete v kuchyni, vaším užitočným pomocníkom sa môže stať česká aplikácia Fit recepty. Ako napovedá samotný názov, nájdete v nej širokú škálu receptov s dôrazom na zdravé jedlá. Slovíčka „fit“ sa však nemusíte obávať, ponuka receptov sa neobmedzuje na žiadnu špecifickú diétu a okrem bezlepkových, vegetariánskych či vegánskych jedál tu nájdete aj recepty na prípravu rôznych druhov mäsa, rýb, grilovaných pokrmov, ale aj sladkostí a múčnikov. Na úvodnej stránke sú zobrazené najnovšie a najobľúbenejšie recepty. Keď však prejdete do sekcie Kategórie, nájdete v nej ďalšie filtre, pomocou ktorých jednoducho vyhľadáte presne taký recept, aký vám vyhovuje. Nájdete tu takmer všetko: od hlavných jedál cez polievky, olovranty a raňajky až po nápoje, nátierky či vianočné pečivo. Jedlá si môžete filtrovať aj podľa surovín. Ak máte napríklad chuť na niečo z lososa, použijete vyhľadávanie a aplikácia vám zobrazí všetky recepty z tejto morskej ryby. Bonusom je, že ku každej potravine nájdete krátky popis aj so zdravotnými účinkami a odporúčaným použitím. Pri jednotlivých receptoch sa uvádzajú výživové hodnoty, čas na prípravu a stupeň náročnosti. Dôležitou súčasťou aplikácie sú recenzie užívateľov, ktorí sa delia o svoje skúsenosti s jednotlivými receptmi a tie najlepšie posúvajú na hlavnú stránku. Aplikácia je bezplatná, nezobrazuje ani reklamy, jediným komerčným prvkom je sekcia Obchod, ktorá odkazuje na český e-shop s kuchynským vybavením. 

(Či už si necháte jedlo priniesť, vyrazíte za ním do reštaurácie alebo si ho uvaríte doma, želáme vám dobrú chuť.)

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Hladných vás nedostanú!
Časopis FOR MEN - Hladných vás nedostanú!
Časopis FOR MEN - Hladných vás nedostanú!
Časopis FOR MEN - Hladných vás nedostanú!
Časopis FOR MEN - Hladných vás nedostanú!
Časopis FOR MEN - Hladných vás nedostanú!

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
10hladnych-vas-nedostanuHladných vás nedostanú!23nonoSte hladní? Pomôcť môže aj chytré zariadenie vo vašom vrecku. Prostredníctvom aplikácií vo svojom mobilnom telefóne si môžete jedlo pohodlne objednať a nechať si ho doniesť domov. Ak máte chuť za jedlom niekam vyraziť, mobilné aplikácie vám tiež pomôžu zorientovať sa v ponuke reštaurácií vo vašom okolí. A ak si radi jedlo pripravujete sami, môžete siahnuť po aplikáciách, ktoré ponúkajú množstvo chutných receptov.<h3>WOLT A BOLT FOOD </h3><p>Donáške Bistro.sk sa pokúšajú konkurovať dva projekty, ktoré sú miestnymi pobočkami medzinárodne zabehnutých služieb. Ide o fínsky startup Wolt – funguje už v 75 mestách na celom svete – a Bolt Food, ktorá vznikla ako vedľajšia služba známej spoločnosti Bolt ponúkajúcej osobnú prepravu. Princíp fungovania oboch je rovnaký ako v prípade Bistro.sk. Spájajú zákazníka s okolitými reštauráciami, od ktorých zabezpečujú dopravu jedla domov, do práce alebo na iné určené miesto. Wolt zatiaľ funguje iba v niektorých častiach Bratislavy (Staré a Nové Mesto, Ružinov, Petržalka, Karlova Ves, Koliba a Kramáre, ale aj časti Trnávky a Lamača) a svoje služby sa snaží orientovať na ľudí, ktorým nie je ľahostajný stav životného prostredia a planéty. Časť zásielok Wolt doručujú kuriéri na bicykloch a elektrických kolobežkách, pričom firma sa zaviazala vykompenzovať 100 % uhlíkových emisií, ktoré vzniknú iným druhom prepravy jedla. V praxi to znamená, že emisie, ktoré firma spôsobí pri donáške autom alebo skútrom, vynahradí podporou zalesňovania a ochrany prírody. Bolt Food je zatiaľ dostupný v Bratislave, Košiciach a Prešove a okrem donášky jedla ponúka aj dovoz potravín z obchodu. Obe aplikácie umožňujú sledovať stav objednávky od jej zadania, dokonca v nich možno na mape pozorovať pohyb kuriéra smerom k cieľu určenia. Bezhotovostná platba je samozrejmosťou. Nevýhoda oboch je obmedzené pokrytie Bratislavy, o celom Slovensku nehovoriac. Ak však patríte k dobre lokalizovaným šťastlivcom, ktorým sú všetky spomenuté aplikácie dostupné, môžete experimentovať s viacerými donáškovými službami a vybrať si tú, ktorá najviac vyhovuje vašim osobným preferenciám. |&nbsp;</p><h3>BISTRO.SK </h3><p>Na Slovensku patrí k najpoužívanejším službám na donášku jedla Bistro. sk. Prístup k nemu získate jednoducho. Do mobilného zariadenia si stiahnete prehľadnú aplikáciu, ktorá vás prepojí s dostupnými reštauráciami vo vašom širšom okolí a zabezpečí vám donášku jedla priamo k dverám. Služba funguje vo všetkých veľkých mestách Slovenska, čím predbehla viaceré konkurenčné projekty, ktoré sa orientujú hlavne na Bratislavu. Po otvorení aplikácie vás čaká úvodná stránka, na ktorej nájdete reštaurácie zoradené podľa ich obľúbenosti a hodnotenia. Základné informácie obsahujú popis kuchyne, minimálnu hodnotu objednávky, cenu za dovoz a čas dodania. Po kliknutí na vybranú reštauráciu sa zobrazí menu, v ktorom si vyberáte konkrétne jedlá a tie ukladáte do nákupného košíka. Doba dodania sa pohybuje zvyčajne v rozmedzí 60 až 120 minút. Ponuka reštaurácií sa, samozrejme, mení v závislosti od miesta, na ktoré potrebujete jedlo doručiť. Vďaka tomu, že do služby je zapojených viac ako 1 000 reštaurácií, je výber dostatočný aj v okrajových častiach Bratislavy. Samotnej aplikácii nie je čo vyčítať, funguje jednoducho, prehľadne a ponúka aj viacero užitočných funkcií, ako hľadanie reštaurácií podľa viacerých filtrov, napríklad času a ceny doručenia, ale aj spôsobu donášky či druhu balenia. Aplikácia ponúka pravidelné akcie a zvýhodnené menu, samozrejmosťou je možnosť bezhotovostnej platby, stačí len zadať údaje platobnej karty.&nbsp;</p><h3>MENUCKA.SK&nbsp;</h3><p>Ak nepotrebujete, aby jedlo prišlo priamo k vám, ale radšej si za ním niekam vyrazíte, poslúžiť vám môže aplikácia Menucka.sk. Tá ponúka prehľad o aktuálnych menu v reštauráciách vo vašom okolí. Vďaka nej si môžete vybrať jedlo, na ktoré máte chuť, ešte skôr, ako do samotnej reštaurácie prídete. Pozor, aplikácia obsahuje prehľad iba o obedových menu, nie kompletné jedálne lístky. Tie však zvyčajne môžete ľahko nájsť na webových stránkach jednotlivých reštaurácií, na ktoré nájdete odkaz priamo v aplikácii. Súčasťou aplikácie je filter, ktorý umožňuje vyberať reštaurácie podľa takmer 40 kritérií, ako napríklad bezlepkové, vegetariánske, talianske alebo domáce jedlá, prípadne bezbariérový prístup, wifi pripojenie, zóna pre fajčiarov a mnohé ďalšie. Ak máte chuť na konkrétne jedlo, môžete zadať jeho názov do vyhľadávača. Samozrejme, pestrosť a kvalita ponuky sa bude odvíjať od toho, na akom mieste sa nachádzate, ale to platí pre všetky aplikácie, ktoré pracujú s lokalizáciou služieb.&nbsp;</p><h3>FIT RECEPTY&nbsp;</h3><p>Ak nechcete zveriť prípravu svojho jedla nikomu inému a radi sa sami realizujete v kuchyni, vaším užitočným pomocníkom sa môže stať česká aplikácia Fit recepty. Ako napovedá samotný názov, nájdete v nej širokú škálu receptov s dôrazom na zdravé jedlá. Slovíčka „fit“ sa však nemusíte obávať, ponuka receptov sa neobmedzuje na žiadnu špecifickú diétu a okrem bezlepkových, vegetariánskych či vegánskych jedál tu nájdete aj recepty na prípravu rôznych druhov mäsa, rýb, grilovaných pokrmov, ale aj sladkostí a múčnikov. Na úvodnej stránke sú zobrazené najnovšie a najobľúbenejšie recepty. Keď však prejdete do sekcie Kategórie, nájdete v nej ďalšie filtre, pomocou ktorých jednoducho vyhľadáte presne taký recept, aký vám vyhovuje. Nájdete tu takmer všetko: od hlavných jedál cez polievky, olovranty a raňajky až po nápoje, nátierky či vianočné pečivo. Jedlá si môžete filtrovať aj podľa surovín. Ak máte napríklad chuť na niečo z lososa, použijete vyhľadávanie a aplikácia vám zobrazí všetky recepty z tejto morskej ryby. Bonusom je, že ku každej potravine nájdete krátky popis aj so zdravotnými účinkami a odporúčaným použitím. Pri jednotlivých receptoch sa uvádzajú výživové hodnoty, čas na prípravu a stupeň náročnosti. Dôležitou súčasťou aplikácie sú recenzie užívateľov, ktorí sa delia o svoje skúsenosti s jednotlivými receptmi a tie najlepšie posúvajú na hlavnú stránku. Aplikácia je bezplatná, nezobrazuje ani reklamy, jediným komerčným prvkom je sekcia Obchod, ktorá odkazuje na český e-shop s kuchynským vybavením.&nbsp;</p><p><strong>(Či už si necháte jedlo priniesť, vyrazíte za ním do reštaurácie alebo si ho uvaríte doma, želáme vám dobrú chuť.)</strong></p>6no0000-00-00for-men-2020-0707/20202020-07-20<h3>Milí čitatelia,</h3><p>ani sme sa nenazdali a prvý polrok máme za sebou. Priznám sa, že v detstve som mal práve tento čas roka zo všetkých úplne najradšej. Leto, keď rifle nahradili šortky, svetre, krátke tričká a na nohách celé mesiace len flip flopy. Chutná zmrzlina, šťavnatý melón či čapovaná kofola patrili pre mňa v detstve neodmysliteľne k tomuto obdobiu. Skončil sa zhon v podobe školských povinností a čakala ma dovolenka v Bibione, starí rodičia a mnoho zážitkov. Na dvojmesačné školské prázdniny sa tešila asi väčšina z nás. Pochopiteľne, postupom času sa veľa preferencií človeka mení, no letné obdobie ostalo u mňa stále najobľúbenejšie. Dlhé dni, teplé noci a celkovo lepšia nálada u ľudí mi vždy vyhovovali viac ako mrazivá zima. Aj keď dnes už je leto pre nás trochu odlišné ako predtým, máme svoje rodiny a kľúčové je vymyslieť pre deti zmysluplný program. Žiaľ, na starých rodičov už niektorí len spomíname a letné tábory nahradili grilovačky. Leto však predsa prináša so sebou atmosféru, na ktorú sa celý rok teším. Každý z nás má na lete rád niečo iné, pre niekoho k nemu neodmysliteľne patria festivaly a stanovačky či nekonečná cesta autom za morom, iní si ho spájajú s dobre vychladenou dvanástkou na obľúbenom jazere či jazdou bicyklom po preplnenej hrádzi. Hoci je leto skôr obdobím relaxu a pohody, my sme sa v letnom čísle pozreli aj na vážnejšie témy. V rubrike „rodina“ napríklad na to, ako byť dobrým otcom, ale mužom prezradíme aj to, aká plastická chirurgia je pre nich dostupná a že už nejde len o tému výhradne pre ženy. Na titulke sme privítali obľúbeného slovenského herca Mareka Fašianga, ktorý nám v rozhovore prezradil, že je aj skúsený podnikateľ. V novej rubrike „keď budem veľký“ prinesieme pohľad na súkromných detektívov. V obľúbenej rubrike „Instabiznis“ sa porozprávame s Expl0itedom a ponúkame aj rozhovor s neoficiálnym borcom Oktagon Underground do 90 kg, naším šampiónom Vlastom Čepom, ktorý za necelý rok v MMA dokázal zbúrať celú slovenskú scénu a právom mu patrí uznanie a rešpekt. Predstavíme vám sympatické majiteľky realitky Lemonpie, dozviete sa viac o histórii tabaku, ale tiež o výhodách rastlinných nápojov. Chýbať nebudú ani obľúbené rubriky venované auto-moto či gadgetom alebo food pornu. Mojím životným mottom je „Nenaháňajme peniaze, ale zážitky“, preto aj vám prajem, nech vám toto leto prinesie čo najviac zážitkov na celý život, pretože ony sú to, čo si v živote budete pamätať najdlhšie. Keďže toto číslo je letný špeciál, z editoriálu sa vám znova prihovorím až 20. septembra. Pevne teda verím, že leto prežijete podľa svojich predstáv v dokonalom mixe oddychu, zábavy a množstva zážitkov.</p>yesTechnotechno
na-zaciatku-bolo-legoNa začiatku bolo lego17for-men-2021-06-07
slovenske-autonomne-vozidlo-simrodSlovenské autonómne vozidlo? SimRod!15for-men-2021-01
expo-2020-v-dubaji-a-technologie-splneny-senExpo 2020 v dubaji a technológie? Splnený sen!20for-men-2022-02-03
andrea-ena-v-restauracii-aj-v-obchode-predavame-iba-najvyssiu-taliansku-kvalituAndrea Ena: V reštaurácii aj v obchode predávame iba najvyššiu taliansku kvalitu10for-men-2020-07
potesia-aj-zarobia-auto-ako-investiciaPotešia aj zarobia. Auto ako investícia.10for-men-2020-07
peter-marcinaPeter Marcina10for-men-2020-07