Peter Marcina
Food and Drink • 20. júl 2020 • Vyšlo v čísle: 07/2020Bar manažér Mirror Cocktail Baru v historickom Carltone, riaditeľ organizácie na podporu slovenskej pohostinnosti a barovej kultúry We.Host.You.
V gastronómii pôsobí už viac ako 12 rokov. Začínal v prémiových reštauráciách a v posledných rokoch zakotvil v najlepších slovenských baroch. Svetový rozhľad zbieral aj v Singapure. Slovensko reprezentoval na najprestížnejšej barovej súťaži World Class. Od roku 2018 vedie bratislavský Mirror Cocktail Bar v hoteli Radisson Blu Carlton, ktorý pod jeho vedením prešiel komplexnou rekonštrukciou a zmenou filozofie. Vďaka tomu sa bar stal držiteľom ocenenia International Hospitality Awards v kategórii najlepší hotelový bar v strednej Európe, kde zvíťazil v konkurencii z 19 štátov. Unikátny je ponukou originálnych zážitkových kokteilov postavených na troch pilieroch: classy, art a nature.
STAR OF BOMBAY AVALON
- 50 ml Star of Bombay
- 30 ml Herb Citrus Cordial (náhrada: čerstvá citrónová šťava dosladená cukrom, prevarená s tymianom a mätou)
- 20 ml Supasawa (náhrada: vytlačený čerstvý citrón)
- 15 ml Martini ambrato
- Doplníme Iron Soda (minerálna voda Korytnica)
Gin je najpreferovanejší alkohol na svete a tento trend sa pravdepodobne v najbližších rokoch udrží. Aj my s ním často pracujeme a využili sme ho v kokteile Avalon, ktorý odkazuje na tajuplné miesto posledného odpočinku kráľa Artuša. Samotný kokteil je vďaka svojej prezentácii mystický aj futuristický, nežný a divoký zároveň. Tento drink ukrýva nejedno tajomstvo. Základ tvorí gin Star of Bombay značky Bombay Sapphire. Každý gin tejto anglickej značky sa na rozdiel od bežných ginov destiluje čistý, bez prímesí, aby absorboval charakteristickú chuť a vôňu, liehovina prechádza „bylinkovou parou“. Táto jedinečná fúzia nás inšpirovala pri kreovaní servisu a aj my sme zahalili kokteil do mystickej pary. Okrem ginu nájdete v kokteile vermouth, no jeho tajnou zbraňou je, netradične, naša domáca železitá minerálna voda Korytnica. Tú napeníme a doplníme ňou kokteil. Bez nej by bol chuťovo výrazný, s ňou je osviežujúci.
Rastlinný aranžmán a kompozíciu servisu vytvoril pre Mirror florista Róbert Bartolen.
Galéria obrázkov
Ďalšie články v kategórii Food and Drink
Ďalšie články v čísle 07/2020