Časopis FOR MEN - Peter Marcina

Peter Marcina

Food and Drink20. júl 2020 Vyšlo v čísle: 07/2020

Bar manažér Mirror Cocktail Baru v historickom Carltone, riaditeľ organizácie na podporu slovenskej pohostinnosti a barovej kultúry We.Host.You.

V gastronómii pôsobí už viac ako 12 rokov. Začínal v prémiových reštauráciách a v posledných rokoch zakotvil v najlepších slovenských baroch. Svetový rozhľad zbieral aj v Singapure. Slovensko reprezentoval na najprestížnejšej barovej súťaži World Class. Od roku 2018 vedie bratislavský Mirror Cocktail Bar v hoteli Radisson Blu Carlton, ktorý pod jeho vedením prešiel komplexnou rekonštrukciou a zmenou filozofie. Vďaka tomu sa bar stal držiteľom ocenenia International Hospitality Awards v kategórii najlepší hotelový bar v strednej Európe, kde zvíťazil v konkurencii z 19 štátov. Unikátny je ponukou originálnych zážitkových kokteilov postavených na troch pilieroch: classy, art a nature. 

STAR OF BOMBAY AVALON

  • 50 ml Star of Bombay 
  • 30 ml Herb Citrus Cordial (náhrada: čerstvá citrónová šťava dosladená cukrom, prevarená s tymianom a mätou) 
  • 20 ml Supasawa (náhrada: vytlačený čerstvý citrón) 
  • 15 ml Martini ambrato 
  • Doplníme Iron Soda (minerálna voda Korytnica)  

Gin je najpreferovanejší alkohol na svete a tento trend sa pravdepodobne v najbližších rokoch udrží. Aj my s ním často pracujeme a využili sme ho v kokteile Avalon, ktorý odkazuje na tajuplné miesto posledného odpočinku kráľa Artuša. Samotný kokteil je vďaka svojej prezentácii mystický aj futuristický, nežný a divoký zároveň. Tento drink ukrýva nejedno tajomstvo. Základ tvorí gin Star of Bombay značky Bombay Sapphire. Každý gin tejto anglickej značky sa na rozdiel od bežných ginov destiluje čistý, bez prímesí, aby absorboval charakteristickú chuť a vôňu, liehovina prechádza „bylinkovou parou“. Táto jedinečná fúzia nás inšpirovala pri kreovaní servisu a aj my sme zahalili kokteil do mystickej pary. Okrem ginu nájdete v kokteile vermouth, no jeho tajnou zbraňou je, netradične, naša domáca železitá minerálna voda Korytnica. Tú napeníme a doplníme ňou kokteil. Bez nej by bol chuťovo výrazný, s ňou je osviežujúci. 

Rastlinný aranžmán a kompozíciu servisu vytvoril pre Mirror florista Róbert Bartolen.


Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Peter Marcina
Časopis FOR MEN - Peter Marcina
Časopis FOR MEN - Peter Marcina

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
10peter-marcinaPeter Marcina29yesnoBar manažér Mirror Cocktail Baru v historickom Carltone, riaditeľ organizácie na podporu slovenskej pohostinnosti a barovej kultúry We.Host.You.<p>V gastronómii pôsobí už viac ako 12 rokov. Začínal v prémiových reštauráciách a v posledných rokoch zakotvil v najlepších slovenských baroch. Svetový rozhľad zbieral aj v Singapure. Slovensko reprezentoval na najprestížnejšej barovej súťaži World Class. Od roku 2018 vedie bratislavský Mirror Cocktail Bar v hoteli Radisson Blu Carlton, ktorý pod jeho vedením prešiel komplexnou rekonštrukciou a zmenou filozofie. Vďaka tomu sa bar stal držiteľom ocenenia International Hospitality Awards v kategórii najlepší hotelový bar v strednej Európe, kde zvíťazil v konkurencii z 19 štátov. Unikátny je ponukou originálnych zážitkových kokteilov postavených na troch pilieroch: classy, art a nature.&nbsp;</p><h3>STAR OF BOMBAY AVALON </h3><ul><li><strong>50 ml Star of Bombay&nbsp;</strong></li><li><strong>30 ml Herb Citrus Cordial (náhrada: čerstvá citrónová šťava dosladená cukrom, prevarená s tymianom a mätou)&nbsp;</strong></li><li><strong>20 ml Supasawa (náhrada: vytlačený čerstvý citrón)&nbsp;</strong></li><li><strong>15 ml Martini ambrato&nbsp;</strong></li><li><strong>Doplníme Iron Soda (minerálna voda Korytnica) &nbsp;</strong></li></ul><p>Gin je najpreferovanejší alkohol na svete a tento trend sa pravdepodobne v najbližších rokoch udrží. Aj my s ním často pracujeme a využili sme ho v kokteile Avalon, ktorý odkazuje na tajuplné miesto posledného odpočinku kráľa Artuša. Samotný kokteil je vďaka svojej prezentácii mystický aj futuristický, nežný a divoký zároveň. Tento drink ukrýva nejedno tajomstvo. Základ tvorí gin Star of Bombay značky Bombay Sapphire. Každý gin tejto anglickej značky sa na rozdiel od bežných ginov destiluje čistý, bez prímesí, aby absorboval charakteristickú chuť a vôňu, liehovina prechádza „bylinkovou parou“. Táto jedinečná fúzia nás inšpirovala pri kreovaní servisu a aj my sme zahalili kokteil do mystickej pary. Okrem ginu nájdete v kokteile vermouth, no jeho tajnou zbraňou je, netradične, naša domáca železitá minerálna voda Korytnica. Tú napeníme a doplníme ňou kokteil. Bez nej by bol chuťovo výrazný, s ňou je osviežujúci.&nbsp;</p><p><strong>Rastlinný aranžmán a kompozíciu servisu vytvoril pre Mirror florista Róbert Bartolen.</strong></p><p><br></p>3no0000-00-00for-men-2020-0707/20202020-07-20<h3>Milí čitatelia,</h3><p>ani sme sa nenazdali a prvý polrok máme za sebou. Priznám sa, že v detstve som mal práve tento čas roka zo všetkých úplne najradšej. Leto, keď rifle nahradili šortky, svetre, krátke tričká a na nohách celé mesiace len flip flopy. Chutná zmrzlina, šťavnatý melón či čapovaná kofola patrili pre mňa v detstve neodmysliteľne k tomuto obdobiu. Skončil sa zhon v podobe školských povinností a čakala ma dovolenka v Bibione, starí rodičia a mnoho zážitkov. Na dvojmesačné školské prázdniny sa tešila asi väčšina z nás. Pochopiteľne, postupom času sa veľa preferencií človeka mení, no letné obdobie ostalo u mňa stále najobľúbenejšie. Dlhé dni, teplé noci a celkovo lepšia nálada u ľudí mi vždy vyhovovali viac ako mrazivá zima. Aj keď dnes už je leto pre nás trochu odlišné ako predtým, máme svoje rodiny a kľúčové je vymyslieť pre deti zmysluplný program. Žiaľ, na starých rodičov už niektorí len spomíname a letné tábory nahradili grilovačky. Leto však predsa prináša so sebou atmosféru, na ktorú sa celý rok teším. Každý z nás má na lete rád niečo iné, pre niekoho k nemu neodmysliteľne patria festivaly a stanovačky či nekonečná cesta autom za morom, iní si ho spájajú s dobre vychladenou dvanástkou na obľúbenom jazere či jazdou bicyklom po preplnenej hrádzi. Hoci je leto skôr obdobím relaxu a pohody, my sme sa v letnom čísle pozreli aj na vážnejšie témy. V rubrike „rodina“ napríklad na to, ako byť dobrým otcom, ale mužom prezradíme aj to, aká plastická chirurgia je pre nich dostupná a že už nejde len o tému výhradne pre ženy. Na titulke sme privítali obľúbeného slovenského herca Mareka Fašianga, ktorý nám v rozhovore prezradil, že je aj skúsený podnikateľ. V novej rubrike „keď budem veľký“ prinesieme pohľad na súkromných detektívov. V obľúbenej rubrike „Instabiznis“ sa porozprávame s Expl0itedom a ponúkame aj rozhovor s neoficiálnym borcom Oktagon Underground do 90 kg, naším šampiónom Vlastom Čepom, ktorý za necelý rok v MMA dokázal zbúrať celú slovenskú scénu a právom mu patrí uznanie a rešpekt. Predstavíme vám sympatické majiteľky realitky Lemonpie, dozviete sa viac o histórii tabaku, ale tiež o výhodách rastlinných nápojov. Chýbať nebudú ani obľúbené rubriky venované auto-moto či gadgetom alebo food pornu. Mojím životným mottom je „Nenaháňajme peniaze, ale zážitky“, preto aj vám prajem, nech vám toto leto prinesie čo najviac zážitkov na celý život, pretože ony sú to, čo si v živote budete pamätať najdlhšie. Keďže toto číslo je letný špeciál, z editoriálu sa vám znova prihovorím až 20. septembra. Pevne teda verím, že leto prežijete podľa svojich predstáv v dokonalom mixe oddychu, zábavy a množstva zážitkov.</p>yesFood and Drinkfood-and-drink
legendarny-indian-tonic-oslavuje-150-rokovLegendárny Indian tonic oslavuje 150 rokov!12for-men-2020-10
s-barbecue-na-ceste-okolo-svetaS barbecue na ceste okolo sveta9for-men-2020-06
rastislav-kuban-kuboRastislav Kubáň (Kubo)11for-men-2020-09
koronasok-sposobi-futbalu-miliardove-vypadky-prijmovKoronašok spôsobí futbalu miliardové výpadky príjmov10for-men-2020-07
marek-fasiang-nezijeme-len-preto-aby-sme-pracovali-pracujeme-aby-sme-ziliMarek Fašiang: Nežijeme len preto, aby sme pracovali. Pracujeme, aby sme žili10for-men-2020-07
velky-letny-kvizVeľký letný kvíz10for-men-2020-07