Časopis FOR MEN - Kancelárie budúcnosti

Kancelárie budúcnosti

Art / Design07. január 2021 Vyšlo v čísle: 01/2021

Zamestnanci od jari húfne opúšťajú kancelárie. Pracujú z obývačiek, kuchýň alebo spální. Ani kaviareň či coworking už nie sú považované za bezpečné. Napriek tomu sú experti na kancelárske priestory presvedčení, že home office nepredstavuje budúcnosť a ľudia sa skôr či neskôr, samozrejme, akonáhle to epidemiologická situácia dovolí, vrátia do kancelárií.

Vo vyspelom svete je trendom vytváranie príjemného a zdravého prostredia, ktorým je kancelária budúcnosti, nie obývačka čI záhrada.

Pracovné prostredie z veľkej časti rozhoduje o našej produktivite aj kreativite. Čím je príjemnejšie, tým radšej do práce chodíme a sme efektívnejší. Jednoducho, ak sa v práci cítime dobre, oplatí sa to po všetkých stránkach. A keď sa pozrieme na naše súčasné kancelárske priestory, zhodneme sa, že aspoň tie moderné a inovatívne sú rozhodne lepšie ako kedysi. Vo vyspelom svete je trendom vytváranie príjemného a zdravého prostredia, ktorým je kancelária budúcnosti, nie obývačka či záhrada. Flexibilné prostredie s elegantným, premysleným a funkčným dizajnom, inovatívnymi výrobkami a kvalitnými materiálmi dodáva súčasnej kancelárii príjemný štýl. 

Bond collective patrí k lídrom v zariaďovaní a zabezpečovaní kancelárskych priestorov v USA. Experti firmy zhrnuli zopár základných bodov, na ktoré by mali myslieť všetky firmy pri utváraní pracovného prostredia. Podľa nich sa totiž kancelársky priestor zmenil z neosobného bludiska, ba priam až klietky, na krásne prostredie plné žiarivých farieb, prirodzeného osvetlenia a kvalitných materiálov. „Posun od uzavretých k otvoreným kanceláriám má vplyv na šťastie, produktivitu aj kreativitu zamestnancov.“ Okrem toho prináša aj výhodu pri získavaní budúcich klientov. Tí sa na firmu pozerajú inak, keď sídli v moderných budovách, ktoré vznikli pod dohľadom architektov a dizajnérov. 

STIMULÁCIA TVORIVOSTI, SPOLUPRÁCE A KOMUNIKÁCIE

Každý manažér, bez ohľadu na to, v akom segmente pôsobí, sa snaží vybudovať tvorivý a kooperujúci pracovný tím. Kreativitu možno podporiť aj žiarivými farbami. Jasné tóny jednoznačne stimulujú tvorivosť zamestnancov. Dizajnéri odporúčajú farby, ktoré sa budú tiahnuť celým kancelárskym priestorom. Prípadne sa môžu objavovať v dôležitých miestnostiach či na stenách. Okrem farieb dokáže vyvolať žiaduci efekt aj správne usporiadanie nábytku vrátane pracovných stolov. Na uzavreté miestnosti radšej zabudnite. Predstavujú bariéru v komunikácii a prepojení jednotlivých segmentov firmy. 

ZNÍŽTE STRES A ÚZKOSŤ 

Určite ste si všimli, že moderné priestory sú plné kovu, kameňa alebo ostrých hrán. Experti z Bond collective však zdvíhajú varovný prst. Tieto prvky sú síce veľmi estetické, no netreba to s nimi preháňať. Ak ich je príliš veľa, zamestnanci môžu podvedome cítiť, že sú iba jedným kolieskom v mašinérii. Ostré hrany a odhalený kov či kameň vzbudzujú stres a následne aj úzkosť. Ak sa váš dizajnér nevie vzdať týchto prvkov, presvedčte ho, aby industriálne motívy doplnil mäkšími a príjemnejšími detailmi. Na odbúranie stresu poslúžia pohodlné sedačky, čalúnené stoličky a, samozrejme, pastelové farby. 

PRIESTOR NA SÚSTREDENIE

Ako však dosiahnuť, aby zamestnanci medzi sebou komunikovali, boli si vždy nablízku a pritom si zachovali svoj intímny pracovný priestor? A zároveň, aby ich vedenie nezatváralo za pancierové dvere? Treba jednoducho nájsť správnu hranicu. Súčasťou kancelárie by mal byť priestor, kde sa zamestnanec môže naplno sústrediť – buď sám alebo v menšom tíme. Môže tam počítať, písať, prekladať texty alebo sa sústrediť na dôležitú zmluvu. Na tento účel poslúžia kabínky. Zamestnanci si ich obľúbili na malé mítingy, ale aj ako priestory na nerušené telefonovanie. Každý z nás je iný a má svoje návyky. Niekto si dá na uši slúchadlá a pokojne sa venuje svojej práci. Iný potrebuje registrovať pracovný hluk. Ďalšiemu akékoľvek vyrušenie pretrhne niť a v kancelárskom ruchu nie je schopný podať požadovaný výkon. Dobrá kancelária by preto mala poskytnúť priestor každému a zároveň ho prispôsobiť tak, aby všetky spomenuté typy osobností vedeli spolunažívať. 

Experti na kancelárske priestory odporúčajú zariadiť si pri vstupe do firmy peknú recepciu, salónik pre hostí a konferenčnú miestnosť.

OHÚRTE KLIENTOV AJ ZÁKAZNÍKOV

Stalo sa vám niekedy, že ste vkročili do cudzej kancelárie a zostali ste v šoku? Prvý dojem je dôležitý. Chaos a neporiadok vo vás môžu vzbudiť podozrenie. Je tento potenciálny partner naozaj dôveryhodný? Zaslúži si pozornosť, ak v jeho priestoroch vládne chaos? Nebudú rovnako chaotické aj jeho služby? Aj na toto existujú finty. Experti na kancelárske priestory odporúčajú zariadiť si pri vstupe do firmy peknú recepciu, salónik pre hostí a konferenčnú miestnosť. Tieto miesta musia zostať bez pardonu čisté, prehľadné a mali by pôsobiť profesionálne. Klientov nemusíte brať do call centra ani im ukazovať rušný open space. Stačí, keď ich cez peknú recepciu odvediete do salónika. 

NEZABUDNITE NA PRÍRODNÉ PRVKY

Určite ste si všimli, že súčasťou moderných kancelárskych priestorov sú kvety. Nehovoríme však o bežných izbových rastlinách v kvetináčoch: populárne sú najmä rôzne zelené steny či strechy, prípadne dizajnové objekty z machu. Tomuto trendu sa hovorí aj biofilný dizajn, ktorý tvrdí, že budovanie priestoru v harmónii s prírodou podporuje spokojnosť a firemné hodnoty. Prostredie s prírodnými prvkami podľa správy Human Spaces zvyšuje úroveň produktivity a tvorivosti až o 13 percent. Zároveň má vplyv na redukciu stresu a zlepšovanie nálady. Samozrejme, ideálne by bolo zariadiť si kanceláriu v strede lesa, no to sa nám asi nepodarí. Preto treba čo najviac divočiny, zelene a vody preniesť do mestského prostredia. Mimoriadne obľúbené sú vertikálne záhrady, upravené terasy či fontány. Do firemných priestorov sa odporúča zakomponovať drevo a kameň. Dôležitý je aj dostatočný prístup prirodzeného svetla. Ak ani jedna z možností nepripadá do úvahy, produktivite pomôžu aj pohľady na prírodu či obrázky lesa alebo vody. 

FLEXIBILITA

Dnes je to zasadačka, popoludní malá kaviarnička a zajtra súkromný priestor na dôležitú prácu. Podmienkou efektívnej kancelárie je jednoznačne jej flexibilita. Dá sa dosiahnuť jednoduchými zástenami, posuvnými paravánmi, modulovými zostavami aj premysleným nábytkom. Progresívne dizajnérske firmy to vedia a pre svojich firemných klientov navrhujú flexibilný, rozkladací nábytok – od stolov a stoličiek cez sedačky až po úložné priestory. Manipulácia s takýmto nábytkom je pomerne jednoduchá. Lavice s vysokým operadlom poskytujú súkromie, zo stoličiek sa razom stane priestor na odpočinok. Momentálne sú veľmi obľúbené stolíky, pri ktorých zamestnanci jednoducho iba stoja. Stáť je zdravšie ako sedieť a údajne to zvyšuje aj produktivitu. Ale pozor, variabilný nábytok býva zväčša drahší ako ten stabilný. Často je nevyhnutné nechať si ho vyrobiť na mieru. Ocenia ho však milovníci inovácií, trendov a dizajnérskych noviniek. 

Workhome kladie dôraz na vznik útulných kancelárií, ktoré pripomínajú moderné obývačky.

AKO DOMA

Nie home office, ktorý dnes zažívame vo veľkom ako dôsledok pandémie koronavírusu, ale takzvaný workhome. Ide o filozofiu, ktorá z práce robí domov. Nezahŕňa však varenie obedu, pranie alebo deti na vedľajšej stoličke... Workhome kladie dôraz na vznik útulných kancelárií, ktoré pripomínajú moderné obývačky. Poľudšťovanie pracovného priestoru spopularizovali globálne IT firmy ako Google, Skype či Facebook a teraz tento trend nasledujú aj iné segmenty. „Kancelárske obývačky“ sú odpoveďou na otázku, ako skĺbiť domáce prostredie s pracovným. Ich cieľom je vytvoriť miesto, kde väčšina zamestnancov strávi veľkú časť dňa. Aj preto môžu byť súčasťou tohto priestoru biliardové stoly, pánske cigarové kluby, knižnice, hojdacie siete alebo malé fitnes centrum. Tieto drobné prvky síce nepomôžu v práci, ale umožnia zamestnancom, aby sa na chvíľu odreagovali a načerpali energiu, čo má za následok zvýšenie produktivity. Ak sa neformálne priestory využijú na porady a debaty, zamestnanci sa počas nich nebudú nudiť, práve naopak, budú otvorení novým nápadom. 

HUMANOIDNÉ ROBOTICKÉ AVATARY 

Valerie Jacobs je šéfkou značky LPK pre dizajn a inovácie. V rozhovore pre časopis Forbes tvrdí, že home office nepotrvá večne a ľudia sa budú musieť vrátiť do klasických kancelárií. „Práca na diaľku obrovsky vplýva na produktivitu zamestnancov. Všetci sa vrátime do starých čias. Kancelárie nám poskytujú to, po čom túžime: kultúru, komunitu a spojenie. Každý z nás chce byť súčasťou niečoho väčšieho,“ zdôraznila. Expert Gray Scott s ňou však nesúhlasí. Je zástanca technologickej filozofie a netají presvedčenie, že našou budúcnosťou sú iba simulované, holografické a obojstranne prepojené pracovné priestory. Dokonca je taký odvážny, že predpovedá prepojenie neurónových sietí, virtuálnej reality a mozgových implantátov. „Ak bude na stretnutí nevyhnutná naša fyzická prítomnosť, využijeme humanoidné robotické avatary,“ povedal pre Forbes. 

Šéf dizajnérskej firmy RDC Brad Williams mu dáva za pravdu. O polstoročie sa nám bude pomyslenie na to, že by sme mali celý deň stráviť v kancelárii, zdať úplne absurdné. Podľa neho sa fyzická kancelária stane iba priestorom na stretnutia s klientmi alebo na prezentáciu výrobkov či služieb. Budúcnosť kancelárií je úplne mizivá, pretože pracovať budeme iba na diaľku. Nuž, ak sa toto stane realitou, predchádzajúce rady zo začiatku článku o farbách, dizajne, flexibilných priestoroch či konferenčných miestnostiach považujte za bezpredmetné. Všetko to za nás vyriešia technológie, aké si dnes ešte ani nevieme predstaviť. Alebo to bude celé inak? Nechajme sa prekvapiť.

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Kancelárie budúcnosti
Časopis FOR MEN - Kancelárie budúcnosti
Časopis FOR MEN - Kancelárie budúcnosti
Časopis FOR MEN - Kancelárie budúcnosti
Časopis FOR MEN - Kancelárie budúcnosti
Časopis FOR MEN - Kancelárie budúcnosti

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
15kancelarie-buducnostiKancelárie budúcnosti24nonoZamestnanci od jari húfne opúšťajú kancelárie. Pracujú z obývačiek, kuchýň alebo spální. Ani kaviareň či coworking už nie sú považované za bezpečné. Napriek tomu sú experti na kancelárske priestory presvedčení, že home office nepredstavuje budúcnosť a ľudia sa skôr či neskôr, samozrejme, akonáhle to epidemiologická situácia dovolí, vrátia do kancelárií. <p><strong>Vo vyspelom svete je trendom vytváranie príjemného a zdravého prostredia, ktorým je kancelária budúcnosti, nie obývačka čI záhrada.</strong></p><p>Pracovné prostredie z veľkej časti rozhoduje o našej produktivite aj kreativite. Čím je príjemnejšie, tým radšej do práce chodíme a sme efektívnejší. Jednoducho, ak sa v práci cítime dobre, oplatí sa to po všetkých stránkach. A keď sa pozrieme na naše súčasné kancelárske priestory, zhodneme sa, že aspoň tie moderné a inovatívne sú rozhodne lepšie ako kedysi. Vo vyspelom svete je trendom vytváranie príjemného a zdravého prostredia, ktorým je kancelária budúcnosti, nie obývačka či záhrada. Flexibilné prostredie s elegantným, premysleným a funkčným dizajnom, inovatívnymi výrobkami a kvalitnými materiálmi dodáva súčasnej kancelárii príjemný štýl.&nbsp;</p><p>Bond collective patrí k lídrom v zariaďovaní a zabezpečovaní kancelárskych priestorov v USA. Experti firmy zhrnuli zopár základných bodov, na ktoré by mali myslieť všetky firmy pri utváraní pracovného prostredia. Podľa nich sa totiž kancelársky priestor zmenil z neosobného bludiska, ba priam až klietky, na krásne prostredie plné žiarivých farieb, prirodzeného osvetlenia a kvalitných materiálov. „Posun od uzavretých k otvoreným kanceláriám má vplyv na šťastie, produktivitu aj kreativitu zamestnancov.“ Okrem toho prináša aj výhodu pri získavaní budúcich klientov. Tí sa na firmu pozerajú inak, keď sídli v moderných budovách, ktoré vznikli pod dohľadom architektov a dizajnérov.&nbsp;</p><h3>STIMULÁCIA TVORIVOSTI, SPOLUPRÁCE A KOMUNIKÁCIE</h3><p>Každý manažér, bez ohľadu na to, v akom segmente pôsobí, sa snaží vybudovať tvorivý a kooperujúci pracovný tím. Kreativitu možno podporiť aj žiarivými farbami. Jasné tóny jednoznačne stimulujú tvorivosť zamestnancov. Dizajnéri odporúčajú farby, ktoré sa budú tiahnuť celým kancelárskym priestorom. Prípadne sa môžu objavovať v dôležitých miestnostiach či na stenách. Okrem farieb dokáže vyvolať žiaduci efekt aj správne usporiadanie nábytku vrátane pracovných stolov. Na uzavreté miestnosti radšej zabudnite. Predstavujú bariéru v komunikácii a prepojení jednotlivých segmentov firmy.&nbsp;</p><h3>ZNÍŽTE STRES A ÚZKOSŤ&nbsp;</h3><p>Určite ste si všimli, že moderné priestory sú plné kovu, kameňa alebo ostrých hrán. Experti z Bond collective však zdvíhajú varovný prst. Tieto prvky sú síce veľmi estetické, no netreba to s nimi preháňať. Ak ich je príliš veľa, zamestnanci môžu podvedome cítiť, že sú iba jedným kolieskom v mašinérii. Ostré hrany a odhalený kov či kameň vzbudzujú stres a následne aj úzkosť. Ak sa váš dizajnér nevie vzdať týchto prvkov, presvedčte ho, aby industriálne motívy doplnil mäkšími a príjemnejšími detailmi. Na odbúranie stresu poslúžia pohodlné sedačky, čalúnené stoličky a, samozrejme, pastelové farby.&nbsp;</p><h3>PRIESTOR NA SÚSTREDENIE</h3><p>Ako však dosiahnuť, aby zamestnanci medzi sebou komunikovali, boli si vždy nablízku a pritom si zachovali svoj intímny pracovný priestor? A zároveň, aby ich vedenie nezatváralo za pancierové dvere? Treba jednoducho nájsť správnu hranicu. Súčasťou kancelárie by mal byť priestor, kde sa zamestnanec môže naplno sústrediť – buď sám alebo v menšom tíme. Môže tam počítať, písať, prekladať texty alebo sa sústrediť na dôležitú zmluvu. Na tento účel poslúžia kabínky. Zamestnanci si ich obľúbili na malé mítingy, ale aj ako priestory na nerušené telefonovanie. Každý z nás je iný a má svoje návyky. Niekto si dá na uši slúchadlá a pokojne sa venuje svojej práci. Iný potrebuje registrovať pracovný hluk. Ďalšiemu akékoľvek vyrušenie pretrhne niť a v kancelárskom ruchu nie je schopný podať požadovaný výkon. Dobrá kancelária by preto mala poskytnúť priestor každému a zároveň ho prispôsobiť tak, aby všetky spomenuté typy osobností vedeli spolunažívať.&nbsp;</p><p><strong>Experti na kancelárske priestory odporúčajú zariadiť si pri vstupe do firmy peknú recepciu, salónik pre hostí a konferenčnú miestnosť.</strong></p><h3>OHÚRTE KLIENTOV AJ ZÁKAZNÍKOV</h3><p>Stalo sa vám niekedy, že ste vkročili do cudzej kancelárie a zostali ste v šoku? Prvý dojem je dôležitý. Chaos a neporiadok vo vás môžu vzbudiť podozrenie. Je tento potenciálny partner naozaj dôveryhodný? Zaslúži si pozornosť, ak v jeho priestoroch vládne chaos? Nebudú rovnako chaotické aj jeho služby? Aj na toto existujú finty. Experti na kancelárske priestory odporúčajú zariadiť si pri vstupe do firmy peknú recepciu, salónik pre hostí a konferenčnú miestnosť. Tieto miesta musia zostať bez pardonu čisté, prehľadné a mali by pôsobiť profesionálne. Klientov nemusíte brať do call centra ani im ukazovať rušný open space. Stačí, keď ich cez peknú recepciu odvediete do salónika.&nbsp;</p><h3>NEZABUDNITE NA PRÍRODNÉ PRVKY</h3><p>Určite ste si všimli, že súčasťou moderných kancelárskych priestorov sú kvety. Nehovoríme však o bežných izbových rastlinách v kvetináčoch: populárne sú najmä rôzne zelené steny či strechy, prípadne dizajnové objekty z machu. Tomuto trendu sa hovorí aj biofilný dizajn, ktorý tvrdí, že budovanie priestoru v harmónii s prírodou podporuje spokojnosť a firemné hodnoty. Prostredie s prírodnými prvkami podľa správy Human Spaces zvyšuje úroveň produktivity a tvorivosti až o 13 percent. Zároveň má vplyv na redukciu stresu a zlepšovanie nálady. Samozrejme, ideálne by bolo zariadiť si kanceláriu v strede lesa, no to sa nám asi nepodarí. Preto treba čo najviac divočiny, zelene a vody preniesť do mestského prostredia. Mimoriadne obľúbené sú vertikálne záhrady, upravené terasy či fontány. Do firemných priestorov sa odporúča zakomponovať drevo a kameň. Dôležitý je aj dostatočný prístup prirodzeného svetla. Ak ani jedna z možností nepripadá do úvahy, produktivite pomôžu aj pohľady na prírodu či obrázky lesa alebo vody.&nbsp;</p><h3>FLEXIBILITA</h3><p>Dnes je to zasadačka, popoludní malá kaviarnička a zajtra súkromný priestor na dôležitú prácu. Podmienkou efektívnej kancelárie je jednoznačne jej flexibilita. Dá sa dosiahnuť jednoduchými zástenami, posuvnými paravánmi, modulovými zostavami aj premysleným nábytkom. Progresívne dizajnérske firmy to vedia a pre svojich firemných klientov navrhujú flexibilný, rozkladací nábytok – od stolov a stoličiek cez sedačky až po úložné priestory. Manipulácia s takýmto nábytkom je pomerne jednoduchá. Lavice s vysokým operadlom poskytujú súkromie, zo stoličiek sa razom stane priestor na odpočinok. Momentálne sú veľmi obľúbené stolíky, pri ktorých zamestnanci jednoducho iba stoja. Stáť je zdravšie ako sedieť a údajne to zvyšuje aj produktivitu. Ale pozor, variabilný nábytok býva zväčša drahší ako ten stabilný. Často je nevyhnutné nechať si ho vyrobiť na mieru. Ocenia ho však milovníci inovácií, trendov a dizajnérskych noviniek.&nbsp;</p><p><strong>Workhome kladie dôraz na vznik útulných kancelárií, ktoré pripomínajú moderné obývačky.</strong></p><h3>AKO DOMA</h3><p>Nie home office, ktorý dnes zažívame vo veľkom ako dôsledok pandémie koronavírusu, ale takzvaný workhome. Ide o filozofiu, ktorá z práce robí domov. Nezahŕňa však varenie obedu, pranie alebo deti na vedľajšej stoličke... Workhome kladie dôraz na vznik útulných kancelárií, ktoré pripomínajú moderné obývačky. Poľudšťovanie pracovného priestoru spopularizovali globálne IT firmy ako Google, Skype či Facebook a teraz tento trend nasledujú aj iné segmenty. „Kancelárske obývačky“ sú odpoveďou na otázku, ako skĺbiť domáce prostredie s pracovným. Ich cieľom je vytvoriť miesto, kde väčšina zamestnancov strávi veľkú časť dňa. Aj preto môžu byť súčasťou tohto priestoru biliardové stoly, pánske cigarové kluby, knižnice, hojdacie siete alebo malé fitnes centrum. Tieto drobné prvky síce nepomôžu v práci, ale umožnia zamestnancom, aby sa na chvíľu odreagovali a načerpali energiu, čo má za následok zvýšenie produktivity. Ak sa neformálne priestory využijú na porady a debaty, zamestnanci sa počas nich nebudú nudiť, práve naopak, budú otvorení novým nápadom.&nbsp;</p><h3>HUMANOIDNÉ ROBOTICKÉ AVATARY&nbsp;</h3><p>Valerie Jacobs je šéfkou značky LPK pre dizajn a inovácie. V rozhovore pre časopis Forbes tvrdí, že home office nepotrvá večne a ľudia sa budú musieť vrátiť do klasických kancelárií. „Práca na diaľku obrovsky vplýva na produktivitu zamestnancov. Všetci sa vrátime do starých čias. Kancelárie nám poskytujú to, po čom túžime: kultúru, komunitu a spojenie. Každý z nás chce byť súčasťou niečoho väčšieho,“ zdôraznila. Expert Gray Scott s ňou však nesúhlasí. Je zástanca technologickej filozofie a netají presvedčenie, že našou budúcnosťou sú iba simulované, holografické a obojstranne prepojené pracovné priestory. Dokonca je taký odvážny, že predpovedá prepojenie neurónových sietí, virtuálnej reality a mozgových implantátov. „Ak bude na stretnutí nevyhnutná naša fyzická prítomnosť, využijeme humanoidné robotické avatary,“ povedal pre Forbes.&nbsp;</p><p>Šéf dizajnérskej firmy RDC Brad Williams mu dáva za pravdu. O polstoročie sa nám bude pomyslenie na to, že by sme mali celý deň stráviť v kancelárii, zdať úplne absurdné. Podľa neho sa fyzická kancelária stane iba priestorom na stretnutia s klientmi alebo na prezentáciu výrobkov či služieb. Budúcnosť kancelárií je úplne mizivá, pretože pracovať budeme iba na diaľku. Nuž, ak sa toto stane realitou, predchádzajúce rady zo začiatku článku o farbách, dizajne, flexibilných priestoroch či konferenčných miestnostiach považujte za bezpredmetné. Všetko to za nás vyriešia technológie, aké si dnes ešte ani nevieme predstaviť. Alebo to bude celé inak? Nechajme sa prekvapiť.</p>6no0000-00-00for-men-2021-0101/20212021-01-07<h3>Milí čitatelia,&nbsp;</h3><p>veľmi sa tešíme, že sa s vami stretávame aj v novom roku. Pevne verím, že ste si počas vianočných sviatkov oddýchli, načerpali novú energiu a že vám ostal čas na bilancovanie minulého roka. Myslím, že väčšina z nás si stále dáva novoročné predsavzatia, tak si vzájomne držme palce, aby nám ich vyšlo čo najviac. S časopisom FORMEN štartujeme celkovo trinástu sezónu a druhý ročník, ktorý máme na starosti s mojím tímom. Náš cieľ je jasný, stále plánujeme zlepšovať náš časopis, približovať ho svetovým štandardom a nájsť si pevné miesto u vás čitateľov. Chceme prinášať kvalitné články, ktoré nielen pobavia, ale vedia vás aj niečo nové naučiť, jednoducho povedané, sme radi, keď s naším časopisom strávite príjemný čas.&nbsp;</p><p>Do nového roka sme vyštartovali so športovou osobnosťou Borisom Valábikom, ktorého sme stretávali na obrazovke počas hokejových turnajov a v poslednej dobe sa do povedomia divákov dostal úspešnou reláciou s Mariánom Gáboríkom. V našom rozhovore prezradil podrobnosti o vytváraní vlastného biznisu, ale aj to, či je pripravený na rolu otca. Nemenej zaujímavý a motivačný príbeh nám predstavil majiteľ spoločnosti Prometheus Capital, pán Marián Šufliarsky. Ten vo svojom mladom veku stihol už veľmi veľa a stojí na čele úspešnej spoločnosti.&nbsp;</p><p>V novom roku nebudú chýbať ani vaše obľúbené rubriky ako instabiznis, kde nám Simona Leskovská odhalila, ako to naozaj funguje v jej svete. V ekonomickej rubrike sa pozrieme na škody, ktoré spáchal COVID-19 vo svete, ale tiež si priblížime, ako vie Dubaj vždy prekvapiť. Chýbať nebudú ani obľúbené rubriky auto-moto, kariéra či šport, kde nám Dušan Pašek ml. prezradil, prečo je dôležité byť najlepší vo všetkom, čo robíte.&nbsp;</p><p>Na záver mi dovoľte popriať vám, aby ste do nového roka vykročili tou správnou nohou, veľa úspechov a maximálne naplnenie stanovených cieľov. „Uvidíme sa“ o mesiac.</p>yesArt / Designart-design
dokonale-panske-bytyDokonalé pánske byty7for-men-2020-03
aukcne-rekordy-rok-2019-patril-monetoviAukčné rekordy: rok 2019 patril monetovi8for-men-2020-05
jaf34-identita-neznamaJAF34 - Identita neznáma18for-men-2021-09-10
so-psom-opretekySo psom opreteky15for-men-2021-01
tiez-vidite-vsade-pracuTiež vidíte všade prácu?15for-men-2021-01
single-trendSingle = trend?15for-men-2021-01