Časopis FOR MEN - Na čom zarába smotánka amerického rappu

Na čom zarába smotánka amerického rappu

Instagram Biznis05. január 2020 Vyšlo v čísle: 01/2020

Má 50 rokov a zarobil svoju prvú miliardu dolárov. Jay‐Z sa stal prvým rapperom, ktorého majetok dosiahol túto magickú hranicu. Stovky miliónov na konte však majú aj viacerí ďalší jeho kolegovia. Ako sa k nim dostali? Zarábajú iba svojou hudbou alebo majú aj iný recept na zbohatnutie?

Jay-Z je prvým rapperom, ktorého majetok dosiahol hodnotu miliardy dolárov.

Smotánka amerického rapu sa nedávno zišla na oslave päťdesiatky Seana Combsa známeho aj ako Diddy. Ten mal síce narodeniny už začiatkom novembra, ale veľkú párty vo svojej vile v Los Angeles urobil až na konci decembra. Zišli sa na nej hviezdy, ktorých celková hodnota je niekoľko miliárd dolárov.

Výrazným dielom k tejto sume prispel aj samotný hostiteľ. Debutoval v roku 1997 albumom No Way Out, z ktorého sa len v USA predalo 5,2 milióna kópií. Odvtedy vydal ešte šesť ďalších albumov pod rôznymi menami – Pu Daddy, P. Diddy, Pu y, alebo najnovšie len Diddy.

Hip‐hop však nie je hlavným zdrojom jeho príjmov. Najviac peňazí zarobil odevnou značkou Sean John, Tú založil už v roku 1998 a postupne jej portfólio rozširoval. V roku 2008 pridal vlastný parfum a roku 2016 kolekciu GIRLS pre nežné pohlavie.

Zastrešujúcou organizáciou pre celý jeho biznis je spoločnosť Combs Enterprises. Diddy má väčšinový podiel v jednej televíznej sieti a tiež v spoločnosti vyrábajúcej nekalorické nápoje pre športovcov. Má tiež polovičný podiel v jednej značke vodky, ktorú pomáha propagovať. V minulosti mal tiež dve reštaurácie, ale obe už musel zavrieť. Jeho celkový majetok odhadujú na 825 miliónov dolárov, čo z neho robí druhého najbohatšieho rappera.

Jay‐Z je prvý

Na prvom mieste je Jay‐Z, ktorý minulé leto ako prvý dosiahol hranicu miliardy dolárov. Ide pritom o konzervatívny odhad jeho majetku, ktorý môže byť v skutočnosti ešte vyšší. Odborníci totiž zrátali celkovú hodnotu jeho majetku a potom z nej odčítali významnú sumu potrebnú na luxusný život superstar. I tak im však ostala spomínaná miliarda. Svoje impérium Jay‐Z vybudoval na hudbe, nehnuteľnostiach, móde a investíciách.

Obrovský úspech dosiahol už debutovým albumom Reasonable Doubt v roku 1996. Jeho album Blueprint z roku 2001 zaradili vlani v marci do Kongresovej knižnice, pretože je pokladaný za „kultúrne, historicky či esteticky významný“. Z jeho 13 štúdiových albumov sa predalo viac ako 110 miliónov kópií, čo z neho robí jedného z najúspešnejších hudobných umelcov všetkých čias.

Diddy pozval najväčších hip-hopových boháčov na oslavu svojej púťdesiatky.

Mimoriadny úspech však Jay‐Z, vlastným menom Shawn Corey Carter, dosiahol aj v podnikaní. Podľa odborníkov je to preto, že svoje meno neprepožičiava na propagáciu značiek – on značky sám buduje. V roku 1999 založil odevnú spoločnosť Rocawear a o pár rokov neskôr reťazec luxusných barov 40/40 Club. Z oboch značiek sa stali multimilónové korporácie, čo rapperovi umožnilo nancovať rozbeh spoločnosti Roc Nation v roku 2008.

Tá zahŕňa nahrávaciu spoločnosť, talentovú agentúru, organizovanie koncertov a ďalšie hudobné či lmové aktivity. Patrí mu tiež 100‐miliónový podiel v spoločnosti Tidal, ktorá je treťou najväčšou službou na streamovanie hudby na svete. Jeho podiely v luxusných značkách šampanského a koňaku majú celkovú hodnotu 410 miliónov dolárov. Investoval aj do taxi služby Uber, v ktorej má 70‐miliónový podiel. Patria mu nehnuteľnosti v lukratívnych častiach New Yorku a Los Angeles a má tiež zbierku umenia v hodnote 50 miliónov dolárov. Jeho úspech by sa dal zhrnúť veršom z jednej jeho skladby, v ktorej rappuje: „Nie som biznismen, ja som biznis, človeče!“ Jeho úspech si všimol aj legendárny investor Warren Bu ett, ktorý je od neho o 40 rokov starší a dlhodobo sa pohyboval v prvej trojke najbohatších ľudí planéty. „Jay‐Z vyučuje v omnoho väčšej triede, než v akej kedy budem učiť ja. Pre mladého vyrastajúceho človeka je on tým správnym chlapíkom, od ktorého sa treba učiť,“ povedal o ňom Buffett v roku 2010.

Pre úplnosť treba dodať, že rapperovi prisudzovali miliardu dolárov už omnoho dlhšie. Išlo však o spoločný majetok s jeho manželkou Beyoncé. Tá má na konte 335 miliónov dolárov, ktoré zarobila najmä svojou hudbou a marketingovými zmluvami s rôznymi značkami.

Jay-Z je úspešný nielen v hudbe, ale najmä v podnikaní.

Slávny producent

Na treťom mieste pomyselného rebríčka hip‐hopových boháčov je Dr. Dre. Toho pokladali za miliardára už v roku 2014, kedy predal svoju značku slúchadiel Beats spoločnosti Apple za 3 miliardy dolárov. Bola to v tej dobe najdrahšia akvizícia Apple. Nie celá suma však skončila na konte Dr. Dre a odborníci odhadli jeho aktuálny majetok na 770 miliónov dolárov, vďaka čomu ho Jay‐Z a Diddy predbehli. Vôbec mu to však neprekáža a na party sa všetci traja usmievali vedľa seba. Žiaden div – kombinovaná hodnota 2,6 miliardy dolárov im umožňuje hodiť všetky starosti za hlavu.

Ako sme už spomínali, aj Dr. Dre zarobil väčšinu svojho majetku podnikaním, konkrétne slúchadlami Beats. Aj v hudbe sa presadil nielen ako rapper, ale minimálne rovnako úspešný (ak nie úspešnejší) je aj ako producent. Produkoval také mená ako Snoop Dogg, Eminem či 50 Cent. Cenu Grammy tak získal nielen ako rapper, ale aj ako producent, čo sa podarilo málokomu.

Zadlžený miliardár?

Elitnú hip‐hopovú spoločnosť na Diddyho oslave dopĺňali mená ako Pharell Williams s majetkom 150 miliónov dolárov či Kanye West sprevádzaný manželkou Kim Kardashian a jej sestrami. Kardashianky sú fenomén samy o sebe, keď dokázali marketingovo mimoriadne využiť svoj úspech v reality šou. Pozrime sa však bližšie na Kanye Westa. Ten o sebe tiež nedávno vyhlasoval, že je miliardár a že má účtenky, ktorými to môže dokázať. Nikto mu však veľmi neveril, lebo len krátko pred tým v sérii bizarných príspevkov na sociálnych sieťach o sebe písal, že má dlhy vyše 50 miliónov dolárov a žiadal šéfa Facebooku Marka Zuckerberga, aby investoval do jeho podnikania. Aktuálne jeho majetok odhadujú na 240 miliónov dolárov. Spolupracuje síce s mnohými hviezdami, vrátane prakticky všetkých vyššie menovaných rapperov a nedávno vydal svoj ďalší album Jesus is King, ale aj on zarába najmä na podnikaní, ktoré s hudbou nesúvisí. V jeho prípade to je značka športovej obuvi a oblečenia Yeezy, ktorá mala za rok 2019 dosiahnuť predaje 1,5 miliardy eur. S podporou mu pomáha jeho manželka Kim Kardashian a tiež premyslená marketingová stratégia. Nové produkty uvádza na trh v limitovanom množstve a rýchlo sa vypredajú. To zvyšuje záujem o ne a aj ich cenu.

Kanye West s manželkou Kim Kardashian. Jeho majetok je 240 miliónov dolárov, jej dokonca 370 miliónov.

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Na čom zarába smotánka amerického rappu
Časopis FOR MEN - Na čom zarába smotánka amerického rappu
Časopis FOR MEN - Na čom zarába smotánka amerického rappu
Časopis FOR MEN - Na čom zarába smotánka amerického rappu
Časopis FOR MEN - Na čom zarába smotánka amerického rappu

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
1na-com-zaraba-smotanka-americkeho-rappuNa čom zarába smotánka amerického rappu11yesnoMá 50 rokov a zarobil svoju prvú miliardu dolárov. Jay‐Z sa stal prvým rapperom, ktorého majetok dosiahol túto magickú hranicu. Stovky miliónov na konte však majú aj viacerí ďalší jeho kolegovia. Ako sa k nim dostali? Zarábajú iba svojou hudbou alebo majú aj iný recept na zbohatnutie?<p><strong>Jay-Z je prvým rapperom, ktorého majetok dosiahol hodnotu miliardy dolárov.</strong></p><p>Smotánka amerického rapu sa nedávno zišla na oslave päťdesiatky Seana Combsa známeho aj ako Diddy. Ten mal síce narodeniny už začiatkom novembra, ale veľkú párty vo svojej vile v Los Angeles urobil až na konci decembra. Zišli sa na nej hviezdy, ktorých celková hodnota je niekoľko miliárd dolárov.</p><p>Výrazným dielom k tejto sume prispel aj samotný hostiteľ. Debutoval v roku 1997 albumom No Way Out, z ktorého sa len v USA predalo 5,2 milióna kópií. Odvtedy vydal ešte šesť ďalších albumov pod rôznymi menami – Pu Daddy, P. Diddy, Pu y, alebo najnovšie len Diddy.</p><p>Hip‐hop však nie je hlavným zdrojom jeho príjmov. Najviac peňazí zarobil odevnou značkou Sean John, Tú založil už v roku 1998 a postupne jej portfólio rozširoval. V roku 2008 pridal vlastný parfum a roku 2016 kolekciu GIRLS pre nežné pohlavie.</p><p>Zastrešujúcou organizáciou pre celý jeho biznis je spoločnosť Combs Enterprises. Diddy má väčšinový podiel v jednej televíznej sieti a tiež v spoločnosti vyrábajúcej nekalorické nápoje pre športovcov. Má tiež polovičný podiel v jednej značke vodky, ktorú pomáha propagovať. V minulosti mal tiež dve reštaurácie, ale obe už musel zavrieť. Jeho celkový majetok odhadujú na 825 miliónov dolárov, čo z neho robí druhého najbohatšieho rappera.</p><h3>Jay‐Z je prvý</h3><p>Na prvom mieste je Jay‐Z, ktorý minulé leto ako prvý dosiahol hranicu miliardy dolárov. Ide pritom o konzervatívny odhad jeho majetku, ktorý môže byť v skutočnosti ešte vyšší. Odborníci totiž zrátali celkovú hodnotu jeho majetku a potom z nej odčítali významnú sumu potrebnú na luxusný život superstar. I tak im však ostala spomínaná miliarda. Svoje impérium Jay‐Z vybudoval na hudbe, nehnuteľnostiach, móde a investíciách.</p><p>Obrovský úspech dosiahol už debutovým albumom Reasonable Doubt v roku 1996. Jeho album Blueprint z roku 2001 zaradili vlani v marci do Kongresovej knižnice, pretože je pokladaný za „kultúrne, historicky či esteticky významný“. Z jeho 13 štúdiových albumov sa predalo viac ako 110 miliónov kópií, čo z neho robí jedného z najúspešnejších hudobných umelcov všetkých čias.</p><p><strong>Diddy pozval najväčších hip-hopových boháčov na oslavu svojej púťdesiatky.</strong></p><p>Mimoriadny úspech však Jay‐Z, vlastným menom Shawn Corey Carter, dosiahol aj v podnikaní. Podľa odborníkov je to preto, že svoje meno neprepožičiava na propagáciu značiek – on značky sám buduje. V roku 1999 založil odevnú spoločnosť Rocawear a o pár rokov neskôr reťazec luxusných barov 40/40 Club. Z oboch značiek sa stali multimilónové korporácie, čo rapperovi umožnilo nancovať rozbeh spoločnosti Roc Nation v roku 2008.</p><p>Tá zahŕňa nahrávaciu spoločnosť, talentovú agentúru, organizovanie koncertov a ďalšie hudobné či lmové aktivity. Patrí mu tiež 100‐miliónový podiel v spoločnosti Tidal, ktorá je treťou najväčšou službou na streamovanie hudby na svete. Jeho podiely v luxusných značkách šampanského a koňaku majú celkovú hodnotu 410 miliónov dolárov. Investoval aj do taxi služby Uber, v ktorej má 70‐miliónový podiel. Patria mu nehnuteľnosti v lukratívnych častiach New Yorku a Los Angeles a má tiež zbierku umenia v hodnote 50 miliónov dolárov. Jeho úspech by sa dal zhrnúť veršom z jednej jeho skladby, v ktorej rappuje: „Nie som biznismen, ja som biznis, človeče!“ Jeho úspech si všimol aj legendárny investor Warren Bu ett, ktorý je od neho o 40 rokov starší a dlhodobo sa pohyboval v prvej trojke najbohatších ľudí planéty. „Jay‐Z vyučuje v omnoho väčšej triede, než v akej kedy budem učiť ja. Pre mladého vyrastajúceho človeka je on tým správnym chlapíkom, od ktorého sa treba učiť,“ povedal o ňom Buffett v roku 2010.</p><p>Pre úplnosť treba dodať, že rapperovi prisudzovali miliardu dolárov už omnoho dlhšie. Išlo však o spoločný majetok s jeho manželkou Beyoncé. Tá má na konte 335 miliónov dolárov, ktoré zarobila najmä svojou hudbou a marketingovými zmluvami s rôznymi značkami.</p><p><strong>Jay-Z je úspešný nielen v hudbe, ale najmä v podnikaní.</strong></p><h3>Slávny producent</h3><p>Na treťom mieste pomyselného rebríčka hip‐hopových boháčov je Dr. Dre. Toho pokladali za miliardára už v roku 2014, kedy predal svoju značku slúchadiel Beats spoločnosti Apple za 3 miliardy dolárov. Bola to v tej dobe najdrahšia akvizícia Apple. Nie celá suma však skončila na konte Dr. Dre a odborníci odhadli jeho aktuálny majetok na 770 miliónov dolárov, vďaka čomu ho Jay‐Z a Diddy predbehli. Vôbec mu to však neprekáža a na party sa všetci traja usmievali vedľa seba. Žiaden div – kombinovaná hodnota 2,6 miliardy dolárov im umožňuje hodiť všetky starosti za hlavu.</p><p>Ako sme už spomínali, aj Dr. Dre zarobil väčšinu svojho majetku podnikaním, konkrétne slúchadlami Beats. Aj v hudbe sa presadil nielen ako rapper, ale minimálne rovnako úspešný (ak nie úspešnejší) je aj ako producent. Produkoval také mená ako Snoop Dogg, Eminem či 50 Cent. Cenu Grammy tak získal nielen ako rapper, ale aj ako producent, čo sa podarilo málokomu.</p><h3>Zadlžený miliardár?</h3><p>Elitnú hip‐hopovú spoločnosť na Diddyho oslave dopĺňali mená ako Pharell Williams s majetkom 150 miliónov dolárov či Kanye West sprevádzaný manželkou Kim Kardashian a jej sestrami. Kardashianky sú fenomén samy o sebe, keď dokázali marketingovo mimoriadne využiť svoj úspech v reality šou. Pozrime sa však bližšie na Kanye Westa. Ten o sebe tiež nedávno vyhlasoval, že je miliardár a že má účtenky, ktorými to môže dokázať. Nikto mu však veľmi neveril, lebo len krátko pred tým v sérii bizarných príspevkov na sociálnych sieťach o sebe písal, že má dlhy vyše 50 miliónov dolárov a žiadal šéfa Facebooku Marka Zuckerberga, aby investoval do jeho podnikania. Aktuálne jeho majetok odhadujú na 240 miliónov dolárov. Spolupracuje síce s mnohými hviezdami, vrátane prakticky všetkých vyššie menovaných rapperov a nedávno vydal svoj ďalší album Jesus is King, ale aj on zarába najmä na podnikaní, ktoré s hudbou nesúvisí. V jeho prípade to je značka športovej obuvi a oblečenia Yeezy, ktorá mala za rok 2019 dosiahnuť predaje 1,5 miliardy eur. S podporou mu pomáha jeho manželka Kim Kardashian a tiež premyslená marketingová stratégia. Nové produkty uvádza na trh v limitovanom množstve a rýchlo sa vypredajú. To zvyšuje záujem o ne a aj ich cenu.</p><p><strong>Kanye West s manželkou Kim Kardashian. Jeho majetok je 240 miliónov dolárov, jej dokonca 370 miliónov.</strong></p>5no0000-00-00for-men-2020-0101/20202020-01-05<h2>Pre slovenských mužov</h2><p>Možno ste si všimli, že váš obľúbený časopis sa mení. Odteraz sa budeme ešte viac zameriavať na témy, ktoré sú blízke slovenským mužom. A áno, jedným z ústredných motívov budú financie. Pretože ruku na srdce, okolo peňazí sa točí skoro všetko. Je pekné mať sny, plniť si ich a kráčať vlastnou cestou, no na to všetko sa nejaké tie peniaze zídu.</p><p>Príkladom môžu byť americkí rapperi. Hip hop bol dlho okrajovým žánrom, no zrazu sa nikto ani nenazdal a dobyl celý svet. Tie najväčšie hviezdy však neostali iba pri mikrofóne a mix pulte. Svoj majetok zveľaďovali vlastným podnikaním a investovaním do tých najrozmanitejších projektov od oblečenia, cez alkohol po elektroniku či nové technológie. A práve v rozmanitosti je krása tohto sveta a tú chceme zachytávať. Dôkazom, že svet nie je čiernobiely, je aj nová rubrika Za a proti. V nej nájdete aktuálne kontroverzné témy, ktoré rozdeľujú spoločnosť. Našou snahou je prinášať ich bez emócií, zhrnúť fakty oboch táborov a názor si na ich základe už urobíte sami.</p><p>V novom roku vám želáme čo najviac správnych rozhodnutí.</p>yesInstagram Biznisinstagrambiznis
kraska-spoza-mikrofonuKráska spoza mikrofónu19for-men-2021-12-2022-01
v-nasom-biznise-ide-hlavne-o-sympatieV našom biznise ide hlavne o sympatie10for-men-2020-07
multitalentovana-kraska-andrea-sakyMultitalentovaná kráska Andrea Saky18for-men-2021-09-10
prize-money-money-moneyPrize money, money, money…1for-men-2020-01
vianoce-2019Vianoce 20191for-men-2020-01
auta-britskej-kralovskej-rodinyAutá britskej kráľovskej rodiny1for-men-2020-01