Časopis FOR MEN - Slovenská pocahontas s vášňou k hudbe

Slovenská pocahontas s vášňou k hudbe

Instagram Biznis01. apríl 2021 Vyšlo v čísle: 04-05/2021

Mladá, príťažlivá a najmä nadaná speváčka sa dostala do povedomia už v roku 2013, keď účinkovala v súťaži Česko Slovensko má talent. Tá bola pre Ronie odrazovým mostíkom do svetla reflektorov. Už od detstva snívala o tom, že sa raz dostane do sveta showbiznisu a zároveň chcela, aby sa pomocou piesní mohla podeliť o svoje pocity. Dnes si žije svoj sen a to plnými dúškami. Pozoruhodná Ronie nám porozpráva o úspešnej ceste k vysnívanej speváckej kariére a prezradí nám viac aj o živote mimo kamier.

Speváčka Ronie, vlastným menom Veronika Adamičková, si vďaka atraktívnemu vzhľadu, zaujímavej osobnosti, ale najmä talentu získala priazeň veľkého počtu followerov. Na svojom instagramovom konte ich má už viac než 65 tisíc. Oplýva nielen dokonalým hlasom, ale aj svojským štýlom, ktorý skvele prezentuje a pravidelne ním inšpiruje množstvo fanúšikov. 

Na začiatku si bola súčasťou štvorčlennej dievčenskej skupiny Forsomeone. Ako si spomínaš na dobu, keď si v nej pôsobila? Aké malo výhody a nevýhody fungovanie v skupine? 

Bolo to krásne obdobie plné zážitkov, spoznávania samej seba po ľudskej aj po hudobnej stránke. Samozrejme, malo svoje výhody aj nevýhody. Výhodou v tej dobe bolo, že som na celý showbiznisový kolobeh, ktorý bol pre mňa úplnou novinkou, nebola sama. Niekto vždy stál po mojom boku – či už na pódiu, pri rozhovoroch alebo pri tvorení, na všetko sme boli spolu. Avšak časom sa začalo ukazovať, že každá z nás je úplne iná, máme inú predstavu o hudbe a o vlastnom hudobnom raste. Ja som odišla zo skupiny ako prvá. Cítila som stagnáciu, ale aj to, že nemôžem poriadne rozprestrieť krídla a precítiť celú svoju fantáziu v jej plnej kráse. Už som jednoducho cítila, že je čas posunúť sa vpred. 

Na konte máš niekoľko songov a úspešný debutový album DOMINO. Prezraď nám, aká bola tvoja doposiaľ najväčšia výzva pri natáčaní piesní a klipov? 

Všetko je pre mňa výzva. Keď som točila prvý klip, myslela som si, že to je to najviac, čo ma mohlo postretnúť, ale teraz sa utvrdzujem v tom, že to nebola pravda. Čím viac tvorím, tým vyššie posúvam latku, a tak je pre mňa každý nový výtvor výzvou. Na celom procese je magické, že v ňom stále viem nájsť čaro, ktoré ma akoby šteklí v žalúdku. Je to niečo podobné, ako keď je človek zaľúbený (úsmev). 

Pracovala si už s niekoľkými slovenskými hudobníkmi. Ktorá z týchto spoluprác bola pre teba zatiaľ najväčšou cťou? A prečo? 

Je mi cťou spolupracovať s každým človekom. Každý totiž do hudby dáva dušu, čo je pre mňa dôležité. Splnili sa mi také „tínedžerské“ sny ako práca s DJ Wichom, s Tomim Popovičom, Tinou, Rytmusom a inými ľuďmi, ktorí sú zároveň aj mojimi dobrými priateľmi. Keď sa obzriem do minulosti, je to naozaj krásny pocit. 

Máš vysnívanú slovenskú alebo zahraničnú osobnosť, vzor z hudobného priemyslu, s ktorým by si raz chcela spolupracovať? 

Popravde asi ani nemám. Žijem v prítomnom okamihu a beriem to, čo príde. Rešpektujem a uznávam veľa ľudí, ale úspešnú spoluprácu s niekým nevnímam ako pridanú hodnotu. Asi som z toho už vyrástla a ide mi skôr o odkaz a pocit, ktorý vo mne ten človek zanechá. Takže nemám nikoho konkrétneho, ale teším sa na všetkých, ktorí mi prídu do cesty. 

Veľkou súčasťou ľudí zo showbiznisu je ich zovňajšok. Ako sa o seba staráš, aby si vyzerala dobre pred kamerami? Podstúpila si už nejakú skrášľujúcu procedúru? Ak nie, išla by si do toho kvôli kariére? 

Zvyčajne je to klasika, v mojom prípade nejde o nič zložité. Sama si zvládnem urobiť mejkap alebo si jednoducho upraviť vlasy. Keď ide o natáčanie klipov alebo o profesionálne fotenie, vtedy sa zverím do rúk odborníkov. Netajím sa tým, že si už niekoľko rokov pomocou kyseliny hyalurónovej udržiavam plnšie pery, aj keď stále vyzerajú prirodzene. Žiadne iné skrášľovacie procedúry som nepodstúpila a nič také by som nerobila – nie kvôli kariére, ale kvôli sebe. 

Vyzeráš exoticky. Odkiaľ pochádza tvoja rodina? Máš zahraničné korene? 

Ťažko povedať odkiaľ, pravdepodobne z Ázie. Priamo od rodičov to nejde, skôr z predchádzajúcich generácií. O svojom pôvode by som sa viac dopátrala hlbšie v rodokmeni. Exotický výzor beriem ako plus a milujem ho, aj keď nepotrebujem presne vedieť, kde vznikol (úsmev). 

Tvoj instagramový profil je plný pracovných fotiek a videí, kde si výborne upravená. Všimli sme si, že tvoj šatník tvorí zmes streetstyle oblečenia, ale aj sexi outfitov. Aký je tvoj hlavný štýl obliekania a kde berieš inšpiráciu? 

Milujem môj ženský aj mužský šatník. Rada sa oblečiem ako nežná žena, ale aj ako chlapčisko z ulice. Inšpirácia je všade navôkol, všetko nás tak nepriamo ovplyvňuje. Nemám žiadnu osobnosť, ktorú by som konkrétne sledovala a obliekala sa podľa nej. Jednoducho si obliekam, čo sa mi páči a v čom sa cítim dobre. 

Na svojom profile máš množstvo fanúšikov a followerov. Mala si už aj nejakú negatívnu skúsenosť, napríklad s hejtermi? 

Každý z nás sa už v živote stretol s nejakými hejtermi. Podľa mňa neexistuje človek, ktorý sa tomu vyhol. Aj Ježiš a Budha majú tých svojich. Nikdy sa nezavďačíš všetkým, podstatné je, že sa zavďačíš sebe, a tým sa riadim. Hejterov dokonca ani neblokujem, kým nejde o nezmyselné chrlenie nadávok. Naopak, odpíšem im a komunikujem s nimi. Beriem si z nich nejaké ponaučenie. Ak ma niečo raní alebo mi napíšu niečo negatívne, snažím sa zistiť, prečo a či je na tom niečo pravdy. Asi 98 % hejterov sa stane mojimi fanúšikmi a podporovateľmi. Stačí tak málo čo dáš, to dostaneš. Dávam lásku a tá sa mi vracia (úsmev). 

Medzi príspevkami na Instagrame sa objavujú aj reklamné partnerstvá a vyhlasovanie rôznych súťaží. Máš okrem speváckej kariéry aj nejakú inú stabilnú pracovnú aktivitu? 

Mojou prvoradou prácou je hudba. V tomto období však, bohužiaľ, išla na vedľajšiu koľaj a viac ma živia kampane a spolupráce, ktoré si tiež poctivo vyberám a neprijímam každú jednu ponuku. Ak by situácia nebola taká, aká je, písala by som texty, skladala hudobné linky, nahrávala v štúdiu, robila spevácke reklamy, súkromné a klubové akcie, plánovala vystúpenia a turné, témy na ďalší album či spolupracovala na iných projektoch… je toho naozaj veľa, určite sa bežne nenudím. Venujem sa len tomu a naplno. 

O tvojom súkromí toho veľa nevieme. Ako tráviš dni, keď práve nepracuješ? 

S priateľmi a rodinou. To je môj free time. Alebo len tak niekde sedím na káve a rozprávam sa s kamarátmi, pozerám film, idem na prechádzku, do kina alebo sa niekam najesť. Sem- -tam si zacvičím jogu a rada čítam knihy, zaujíma ma kvantová fyzika, alternatívna medicína a spiritualita. Tiež rada pozerám dokumenty o vesmíre, preto ma baví aj astrológia a numerológia. To je moje (úsmev). 

Pre mňa láska k druhému nekončí „ukončením“ vzťahu.

Si zadaná? 

Nedávno som sa rozišla, ale ostali sme zadobre. Myslím si, že hoci sa dvaja majú úprimne radi, keď sa rozídu, nebolo im to súdené. My dvaja sme si prišli do cesty, aby sme sa od seba niečo naučili, a to sa aj stalo. Ďalej budeme kráčať týmto životom už len ako kamaráti. Pre mňa láska k druhému nekončí „ukončením“ vzťahu. 

Máš nejaký kariérny sen? 

Ťažko povedať. Mám ich veľa a viem, že sa splnia. Naopak také, ktoré sa náhodou nesplnia, asi až tak veľmi nechcem. Najviac si prajem, aby ma hudba napĺňala aj naďalej a aby som ľuďom dávala krásne vibrácie, nádej, empatiu, lásku a šťastie, to je pre mňa podstatné. Moja doterajšia kariéra je vlastne už živý sen (úsmev).

RONIE

INSTAGRAM: @ronieofficial
POČET FOLLOWEROV: vyše 65 000
VEK: 25 rokov
POVOLANIE: speváčka

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Slovenská pocahontas s vášňou k hudbe
Časopis FOR MEN - Slovenská pocahontas s vášňou k hudbe
Časopis FOR MEN - Slovenská pocahontas s vášňou k hudbe
Časopis FOR MEN - Slovenská pocahontas s vášňou k hudbe

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
16slovenska-pocahontas-s-vasnou-k-hudbeSlovenská pocahontas s vášňou k hudbe11nonoMladá, príťažlivá a najmä nadaná speváčka sa dostala do povedomia už v roku 2013, keď účinkovala v súťaži Česko Slovensko má talent. Tá bola pre Ronie odrazovým mostíkom do svetla reflektorov. Už od detstva snívala o tom, že sa raz dostane do sveta showbiznisu a zároveň chcela, aby sa pomocou piesní mohla podeliť o svoje pocity. Dnes si žije svoj sen a to plnými dúškami. Pozoruhodná Ronie nám porozpráva o úspešnej ceste k vysnívanej speváckej kariére a prezradí nám viac aj o živote mimo kamier. <p>Speváčka Ronie, vlastným menom Veronika Adamičková, si vďaka atraktívnemu vzhľadu, zaujímavej osobnosti, ale najmä talentu získala priazeň veľkého počtu followerov. Na svojom instagramovom konte ich má už viac než 65 tisíc. Oplýva nielen dokonalým hlasom, ale aj svojským štýlom, ktorý skvele prezentuje a pravidelne ním inšpiruje množstvo fanúšikov.&nbsp;</p><p><strong>Na začiatku si bola súčasťou štvorčlennej dievčenskej skupiny Forsomeone. Ako si spomínaš na dobu, keď si v nej pôsobila? Aké malo výhody a nevýhody fungovanie v skupine?&nbsp;</strong></p><p>Bolo to krásne obdobie plné zážitkov, spoznávania samej seba po ľudskej aj po hudobnej stránke. Samozrejme, malo svoje výhody aj nevýhody. Výhodou v tej dobe bolo, že som na celý showbiznisový kolobeh, ktorý bol pre mňa úplnou novinkou, nebola sama. Niekto vždy stál po mojom boku – či už na pódiu, pri rozhovoroch alebo pri tvorení, na všetko sme boli spolu. Avšak časom sa začalo ukazovať, že každá z nás je úplne iná, máme inú predstavu o hudbe a o vlastnom hudobnom raste. Ja som odišla zo skupiny ako prvá. Cítila som stagnáciu, ale aj to, že nemôžem poriadne rozprestrieť krídla a precítiť celú svoju fantáziu v jej plnej kráse. Už som jednoducho cítila, že je čas posunúť sa vpred.&nbsp;</p><p><strong>Na konte máš niekoľko songov a úspešný debutový album DOMINO. Prezraď nám, aká bola tvoja doposiaľ najväčšia výzva pri natáčaní piesní a klipov?&nbsp;</strong></p><p>Všetko je pre mňa výzva. Keď som točila prvý klip, myslela som si, že to je to najviac, čo ma mohlo postretnúť, ale teraz sa utvrdzujem v tom, že to nebola pravda. Čím viac tvorím, tým vyššie posúvam latku, a tak je pre mňa každý nový výtvor výzvou. Na celom procese je magické, že v ňom stále viem nájsť čaro, ktoré ma akoby šteklí v žalúdku. Je to niečo podobné, ako keď je človek zaľúbený (úsmev).&nbsp;</p><p><strong>Pracovala si už s niekoľkými slovenskými hudobníkmi. Ktorá z týchto spoluprác bola pre teba zatiaľ najväčšou cťou? A prečo?&nbsp;</strong></p><p>Je mi cťou spolupracovať s každým človekom. Každý totiž do hudby dáva dušu, čo je pre mňa dôležité. Splnili sa mi také „tínedžerské“ sny ako práca s DJ Wichom, s Tomim Popovičom, Tinou, Rytmusom a inými ľuďmi, ktorí sú zároveň aj mojimi dobrými priateľmi. Keď sa obzriem do minulosti, je to naozaj krásny pocit.&nbsp;</p><p><strong>Máš vysnívanú slovenskú alebo zahraničnú osobnosť, vzor z hudobného priemyslu, s ktorým by si raz chcela spolupracovať?&nbsp;</strong></p><p>Popravde asi ani nemám. Žijem v prítomnom okamihu a beriem to, čo príde. Rešpektujem a uznávam veľa ľudí, ale úspešnú spoluprácu s niekým nevnímam ako pridanú hodnotu. Asi som z toho už vyrástla a ide mi skôr o odkaz a pocit, ktorý vo mne ten človek zanechá. Takže nemám nikoho konkrétneho, ale teším sa na všetkých, ktorí mi prídu do cesty.&nbsp;</p><p><strong>Veľkou súčasťou ľudí zo showbiznisu je ich zovňajšok. Ako sa o seba staráš, aby si vyzerala dobre pred kamerami? Podstúpila si už nejakú skrášľujúcu procedúru? Ak nie, išla by si do toho kvôli kariére?&nbsp;</strong></p><p>Zvyčajne je to klasika, v mojom prípade nejde o nič zložité. Sama si zvládnem urobiť mejkap alebo si jednoducho upraviť vlasy. Keď ide o natáčanie klipov alebo o profesionálne fotenie, vtedy sa zverím do rúk odborníkov. Netajím sa tým, že si už niekoľko rokov pomocou kyseliny hyalurónovej udržiavam plnšie pery, aj keď stále vyzerajú prirodzene. Žiadne iné skrášľovacie procedúry som nepodstúpila a nič také by som nerobila – nie kvôli kariére, ale kvôli sebe.&nbsp;</p><p><strong>Vyzeráš exoticky. Odkiaľ pochádza tvoja rodina? Máš zahraničné korene?&nbsp;</strong></p><p>Ťažko povedať odkiaľ, pravdepodobne z Ázie. Priamo od rodičov to nejde, skôr z predchádzajúcich generácií. O svojom pôvode by som sa viac dopátrala hlbšie v rodokmeni. Exotický výzor beriem ako plus a milujem ho, aj keď nepotrebujem presne vedieť, kde vznikol (úsmev).&nbsp;</p><p><strong>Tvoj instagramový profil je plný pracovných fotiek a videí, kde si výborne upravená. Všimli sme si, že tvoj šatník tvorí zmes streetstyle oblečenia, ale aj sexi outfitov. Aký je tvoj hlavný štýl obliekania a kde berieš inšpiráciu?</strong>&nbsp;</p><p>Milujem môj ženský aj mužský šatník. Rada sa oblečiem ako nežná žena, ale aj ako chlapčisko z ulice. Inšpirácia je všade navôkol, všetko nás tak nepriamo ovplyvňuje. Nemám žiadnu osobnosť, ktorú by som konkrétne sledovala a obliekala sa podľa nej. Jednoducho si obliekam, čo sa mi páči a v čom sa cítim dobre.&nbsp;</p><p><strong>Na svojom profile máš množstvo fanúšikov a followerov. Mala si už aj nejakú negatívnu skúsenosť, napríklad s hejtermi?&nbsp;</strong></p><p>Každý z nás sa už v živote stretol s nejakými hejtermi. Podľa mňa neexistuje človek, ktorý sa tomu vyhol. Aj Ježiš a Budha majú tých svojich. Nikdy sa nezavďačíš všetkým, podstatné je, že sa zavďačíš sebe, a tým sa riadim. Hejterov dokonca ani neblokujem, kým nejde o nezmyselné chrlenie nadávok. Naopak, odpíšem im a komunikujem s nimi. Beriem si z nich nejaké ponaučenie. Ak ma niečo raní alebo mi napíšu niečo negatívne, snažím sa zistiť, prečo a či je na tom niečo pravdy. Asi 98 % hejterov sa stane mojimi fanúšikmi a podporovateľmi. Stačí tak málo čo dáš, to dostaneš. Dávam lásku a tá sa mi vracia (úsmev).&nbsp;</p><p><strong>Medzi príspevkami na Instagrame sa objavujú aj reklamné partnerstvá a vyhlasovanie rôznych súťaží. Máš okrem speváckej kariéry aj nejakú inú stabilnú pracovnú aktivitu?&nbsp;</strong></p><p>Mojou prvoradou prácou je hudba. V tomto období však, bohužiaľ, išla na vedľajšiu koľaj a viac ma živia kampane a spolupráce, ktoré si tiež poctivo vyberám a neprijímam každú jednu ponuku. Ak by situácia nebola taká, aká je, písala by som texty, skladala hudobné linky, nahrávala v štúdiu, robila spevácke reklamy, súkromné a klubové akcie, plánovala vystúpenia a turné, témy na ďalší album či spolupracovala na iných projektoch… je toho naozaj veľa, určite sa bežne nenudím. Venujem sa len tomu a naplno.&nbsp;</p><p><strong>O tvojom súkromí toho veľa nevieme. Ako tráviš dni, keď práve nepracuješ?&nbsp;</strong></p><p>S priateľmi a rodinou. To je môj free time. Alebo len tak niekde sedím na káve a rozprávam sa s kamarátmi, pozerám film, idem na prechádzku, do kina alebo sa niekam najesť. Sem- -tam si zacvičím jogu a rada čítam knihy, zaujíma ma kvantová fyzika, alternatívna medicína a spiritualita. Tiež rada pozerám dokumenty o vesmíre, preto ma baví aj astrológia a numerológia. To je moje (úsmev).&nbsp;</p><p><strong>Pre mňa láska k druhému nekončí „ukončením“ vzťahu.</strong></p><p><strong>Si zadaná?&nbsp;</strong></p><p>Nedávno som sa rozišla, ale ostali sme zadobre. Myslím si, že hoci sa dvaja majú úprimne radi, keď sa rozídu, nebolo im to súdené. My dvaja sme si prišli do cesty, aby sme sa od seba niečo naučili, a to sa aj stalo. Ďalej budeme kráčať týmto životom už len ako kamaráti. Pre mňa láska k druhému nekončí „ukončením“ vzťahu.&nbsp;</p><p><strong>Máš nejaký kariérny sen?</strong>&nbsp;</p><p>Ťažko povedať. Mám ich veľa a viem, že sa splnia. Naopak také, ktoré sa náhodou nesplnia, asi až tak veľmi nechcem. Najviac si prajem, aby ma hudba napĺňala aj naďalej a aby som ľuďom dávala krásne vibrácie, nádej, empatiu, lásku a šťastie, to je pre mňa podstatné. Moja doterajšia kariéra je vlastne už živý sen (úsmev).</p><h3>RONIE</h3><p><strong>INSTAGRAM: </strong><a href="https://www.instagram.com/ronieofficial/?hl=sk" rel="noopener noreferrer" target="_blank"><strong>@ronieofficial</strong></a><strong><br>POČET FOLLOWEROV: vyše 65 000<br>VEK: 25 rokov<br>POVOLANIE: speváčka</strong></p>4no0000-00-00for-men-2021-04-0504-05/20212021-04-01<h3>Milí čitatelia,&nbsp;</h3><p>som veľmi rád, že po krátkej prestávke, ktorá bola zapríčinená úspešným uvedením nášho nového časopisu FORWOMEN, sa vám môžem prihovoriť vo vašom obľúbenom magazíne FORMEN. Cieľom nášho časopisu je priniesť do vašej domácnosti pohodu, relax a nové informácie. Uvedomujeme si, že v súčasnom stave je psychická pohoda človeka skúšaná viac ako kedykoľvek predtým. Pomaly a nechcene si zvykáme na opatrenia – rúška a sociálne obmedzenia sa stali súčasťou nášho každodenného života. V piatok nehľadáme, kam by sme sa mohli ísť najesť či zabaviť, ale rozhodujeme sa, aký film si vybrať a čo navariť. Nemusíme si klamať, svet sa zmenil a nikto z nás nevie, či sa ešte vráti do starých koľají. Každú zmenu v našom živote však musíme vnímať ako výzvu, nájsť na nej pozitíva a pokračovať vpred. Z mojej pozície majiteľa a šéfredaktora tohto časopisu verím, že sme sa za posledné obdobie stali pravidelnou súčasťou vášho voľného času.&nbsp;</p><p>Titulku aktuálneho čísla obsadil známy slovenský herec Branislav Deák, ktorého diváci poznajú nielen z televíznych seriálov, mohli ho vidieť aj na scénach viacerých bratislavských divadiel. V našom rozhovore prezradil, že za sporákom je ako doma, ale nezabúda ani na svoju najväčšiu záľubu – motorky.&nbsp;</p><p>V časopise nebudú chýbať obľúbené rubriky, ako sú Šport, Kariéra či Ekonomika, kde sme priblížili čoraz populárnejšiu tému – kryptomeny. V novej rubrike Biznis sme sa zas zamerali na možno menej obľúbenú tému firemného majetku. Špecialisti z Highgate Tax &amp; Law nám však našťastie prezradili, ako ho vieme chrániť. V neposlednom rade je potrebné zviditeľniť zdravý životný štýl, ktorý môžu podporiť funkčné vody od SPACElab. A vedeli ste, že v Medirexe vám vedia nastaviť diétu na mieru?&nbsp;</p><p>Verím, že v tomto čísle sa nájde každý z nás. Prajem vám pekné čítanie.</p>yesInstagram Biznisinstagrambiznis
v-nasom-biznise-ide-hlavne-o-sympatieV našom biznise ide hlavne o sympatie10for-men-2020-07
multitalentovana-kraska-andrea-sakyMultitalentovaná kráska Andrea Saky18for-men-2021-09-10
moje-publikum-je-narocnejsieMoje publikum je náročnejšie12for-men-2020-10
z-kvality-nepolavujeme-zakaznici-by-podvod-odhaliliZ kvality nepoľavujeme. Zákazníci by podvod odhalili16for-men-2021-04-05
ktosi-tu-hra-necistu-hruKtosi tu hrá nečistú hru16for-men-2021-04-05
top-forma-aj-pomocou-vedyTop forma aj pomocou vedy!16for-men-2021-04-05