Časopis FOR MEN - Sme líder trhu a máme povinnosť pomáhať scéne

Sme líder trhu a máme povinnosť pomáhať scéne

Šport04. september 2021 Vyšlo v čísle: 09-10/2021

Napriek pandemickej situácii dokázala organizácia zmiešaných bojových umení Oktagon MMA posúvať hranice a rásť. Veľkolepý letný turnaj na pražskej Štvanici promotéri obohatili o hudobný festival, blížiaci sa bratislavský turnaj Oktagon 27 zasa ponúkne lahôdkový titulový zápas. O všetkom dôležitom sme sa rozprávali s majiteľmi Oktagon MMA Ondřejom Novotným a Pavlom Nerudom.

Tento rok sa turnaj na Štvanici rozrástol o hudobný festival. Ako ste prišli na tento nápad? 

Ondřej Novotný: Chceli sme predĺžiť program okolo turnaja až na týždeň a tiež ozvláštniť Oktagon time či váženie a rozšíriť program počas soboty, teda turnaja. 

Pavol Neruda: Štvanica je na takúto akciu geniálna – ako lokalitou, tak aj prostredím. Chceli sme dať ľuďom festival, pretože väčšina tých veľkých sa tento rok vinou pandémie nekonala. Ani my sme pre situáciu a nedostatok času nespravili všetko, čo sme chceli. Vidieť všetkých tých ľudí však bolo úžasné, atmosféra bola výborná. 

Poučila vás v niečom Štvanica 2021? 

ON: Ja som až chorý pedant. To, čo sa podarí, beriem automaticky, a chybičky ma štvú, ale nie zas tak, že by som pre ne nespal. Štvanica je špecifická v tom, že jej chýba základné vybavenie, ako napríklad toalety. Vždy to celé musíme v podstate postaviť. Našlo sa aj zopár vecí, skôr produkčných, ktoré do budúcna vylepšíme. Pozitívom je, že sme v „covid dobe“ behom chvíľky vypredali lístky a spravili niečo, čo malo ohlas na svetovej úrovni. 

PN: Festival nenaplnil svoj potenciál, ten bude väčší a lepší. Je sa na čo tešiť. 

Ondřeji, vy ste mali na Štvanici príhovor o hrdinoch. Máte v organizácii svojho hrdinu? 

ON: Bojovníci dokážu to, čo my nie. Nechajú sa zavrieť do klietky s niekým, kto im tam chce ublížiť. Intenzívne preto trénujú, veľa obetujú, a to aj napriek tomu, že výsledok je neistý. Či už ide o kariéru, zabezpečenie rodiny alebo čokoľvek iné. V tomto smere je pre mňa hrdinom každý jeden. Samozrejme, že keď som s niekým častejšie, tak sa ma jeho príbeh dotýka viac. Špeciálny je pre mňa napríklad David Kozma, ktorý sa z utiahnutého chlapca stal tým, kým je. Som veľmi rád, že som mohol byť pri tomto príbehu. 

PN: Pre mňa je to viacero ľudí, napríklad aj Pirát s jeho životným príbehom. Tiež Ilja Škondrič. On je z generácie, ktorá tu tomu celému položila základy – a my sme na nich mohli postaviť Oktagon. Zažil si nepriazeň osudu, ťažké časy, robil to zadarmo a stále je tu, dáva MMA veľa a doteraz vychováva novú mládež. 

Spomenuli ste Piráta. Štvanica spečatila jeho zápas s Karlosom Vémolom. Máte už svoje tipy?

ON: Ešte som nad tým nepremýšľal, ale Karlos bude určite favoritom. To je jasné, pozrite sa, s kým zápasil on a s kým Pirát. Je to niekde úplne inde. 

PN: Pirát má na tréning približne toľko času, koľko mal Attila od poslednej porážky do Zápasu storočia. V SFG spravia všetko preto, aby ho pripravili. Myslím si, že príde nový, nebezpečnejší Pirát. 

Ak by na konci tohto zápasu víťazne zdvihol ruky Pirát, mohlo by to znamenať začiatok konca Karlosovej kariéry?

ON: Určite, pretože Karlos by to niesol veľmi ťažko. Sám na seba vytvára enormný tlak, ktorý je niekedy jeho kamarátom, inokedy nepriateľom. Bolo by to v prvom rade v jeho hlave, všetko, čo by sa dialo naokolo, by ho až tak nezaujímalo. 

PN: Všetko je možné, ale Karlos je extrémne súťaživý a miluje boj. Kým mu to jeho telo dovolí, bude zápasiť. 

Vynechám obligátnu otázku o Zápase storočia 2 a spýtam sa skôr, čo by sa Attila mohol naučiť od Karlosa a naopak. 

ON: Niečo by sa našlo, no sú to osobné veci, preto neviem, či by som sa k tomu mal vyjadrovať. Attila by si od Karlosa mohol zobrať lásku a odhodlanie k športu. Karlosa by zasa mohli spraviť šťastnejším niektoré Attilove osobnostné rysy. 

PN: Karlos by sa mohol priučiť Attilovej uvoľnenosti. Je obrovské meno, nemusel by tak tlačiť na pílu. Attila by si od Karlosa mohol zobrať lásku k zvieratám. (smiech) 

Ponuka Oktagon.tv sa rozrastie o nové turnaje a organizácie. Odkiaľ sa vzal tento nápad? 

ON: Boli sme nespokojní, že bojové športy sú istým spôsobom vykorisťované televíziami. Predstavte si, že promotér venuje organizovaniu turnaja polroka až rok a zarobí na tom pár desiatok tisíc českých korún. Televízia môže pomôcť, no promotér ešte musí platiť za to, aby bol turnaj odvysielaný. To je celé zle. Je to komplikovaná téma. Ako líder trhu máme čoraz viac partnerov a cítime povinnosť vytvoriť platformu, na ktorej bude domáca scéna bojových športov na jednom mieste. Prístup k nej bude mať každý fanúšik. Samozrejme, pomôže to so zárobkom, čo otvára nové možnosti menším organizáciám a samotným bojovníkom. 

Mohli by ste odporučiť nejaký turnaj, ktorý bude na Oktagon.tv v najbližšej dobe? 

ON+PN: Impact MMA, kde bude štartovať veľa borcov známych z Oktagonu. A pražské Heroes Gate. 

Vlasto Čepo je bojovníkom Oktagonu, nedávno sa však víťazne predstavil v organizácii FNC. Ako to? 

ON: Po poslednej prehre mal pocit, že nedosahuje kvality potrebné pre Oktagon. Dohodli sme sa preto, že pôjde na nejaký čas do záhrebského ATT gymu. Počas tejto doby sme prerušili zmluvu. Pomohlo mu to po športovej aj ľudskej stránke. 

PN: Rozhodol sa správne. Málokto má takú sebareflexiu ako Vlasto. Presne vie, čoho je schopný, v čom je silný, kde sú jeho slabé stránky, a išiel na tom pracovať. Urobil krok späť, aby mohol spraviť dva dopredu. 

Na čo by si mal dať pozor v blížiacom sa zápase proti Milošovi Kostićovi na Oktagone 27?

ON: Jednoznačne na atmosféru. Na Štvanici sa ukázalo, že je jedno, aký dobrý si na tréningoch, menších turnajoch, zápasoch. Vplyv má aj to, že teraz sa dlho nezápasilo pred poriadnym publikom. Keď je divoký dav, zdivieš aj ty a zápas nemáš pod kontrolou. 

PN: Kostić je jednoducho nebezpečný. Je skúsenejší než Vlasto a nemá čo stratiť. Ak vyhrá, československé publikum si ho môže zamilovať. To sa stalo už viackrát. 

Vlasto sa stal aj členom SFG, čo to preňho znamená? 

ON: Vybrať si mohol medzi OFA a SFG, rozhodol sa tak, ako sa rozhodol. Oba gymy majú svetovú úroveň. Jeho dôvody boli zrejme rodinné: skončiť s kočovným životom na trase Bratislava – Záhreb. 

PN: Pre mňa je Vlasto trochu taký samorast a neviem si úplne predstaviť, že by naplno trénoval len v SFG. Myslím si, že stále bude cestovať niekam inam. Inak to hodnotím pozitívne, bude tam mať dobré podmienky, dobrých sparingov, chalani v SFG dokonca svojim bojovníkom zabezpečujú mentálneho kouča, čo je úplne fenomenálna vec. Na druhej strane, už je tam trochu pretlak. Všetci sa koncentrujú len v OFA a SFG. Bude sa stávať, že z času na čas budú musieť zápasiť proti sebe. Uvidíme, či to bude, alebo nebude škrípať. V tomto by som možno videl problém u Vlasta. 

Na Oktagone 27 uvidíme aj titulový zápas v perovej váhe: Buchinger verzus Barborík. Na čo sa môžeme tešiť? 

ON: Barborík síce dlho nebol v takomto súboji, nemal zápasové tempo, dal si však rýchly zápas na KSW, v ktorom ľudí presvedčil, že je veľmi dobre pripravený. Dokázal okolo seba vytvoriť „hype“. Ivan je však svetová hviezda. Nie je starý, nič ho nebolí, vo svojej kariére neprešiel žiadnymi krutými zraneniami. Bude to zápas dvoch skvelých grapplerov a osobne by som si prial, aby sa dostal do štvrtého až piateho kola a tam sa rozhodlo. V neskorších kolách je v obrovskej výhode Ivan. Naviac má brutálnu kondičku. 

PN: Všetci hovoria, že ak sa stretnú dvaja grappleri, zápas bude prebiehať v postoji. Ja si však myslím, že ten zápas skončí na zemi. Ak spoznáme víťaza počas prvých troch kôl, tak by mohol vyhrať Vojto, ak prejdú do neskorších kôl, tak Ivan.

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Sme líder trhu a máme povinnosť pomáhať scéne
Časopis FOR MEN - Sme líder trhu a máme povinnosť pomáhať scéne
Časopis FOR MEN - Sme líder trhu a máme povinnosť pomáhať scéne
Časopis FOR MEN - Sme líder trhu a máme povinnosť pomáhať scéne
Časopis FOR MEN - Sme líder trhu a máme povinnosť pomáhať scéne
Časopis FOR MEN - Sme líder trhu a máme povinnosť pomáhať scéne
Časopis FOR MEN - Sme líder trhu a máme povinnosť pomáhať scéne

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
18sme-lider-trhu-a-mame-povinnost-pomahat-sceneSme líder trhu a máme povinnosť pomáhať scéne21nonoNapriek pandemickej situácii dokázala organizácia zmiešaných bojových umení Oktagon MMA posúvať hranice a rásť. Veľkolepý letný turnaj na pražskej Štvanici promotéri obohatili o hudobný festival, blížiaci sa bratislavský turnaj Oktagon 27 zasa ponúkne lahôdkový titulový zápas. O všetkom dôležitom sme sa rozprávali s majiteľmi Oktagon MMA Ondřejom Novotným a Pavlom Nerudom. <p><strong>Tento rok sa turnaj na Štvanici rozrástol o hudobný festival. Ako ste prišli na tento nápad?</strong>&nbsp;</p><p><strong>Ondřej Novotný:</strong> Chceli sme predĺžiť program okolo turnaja až na týždeň a tiež ozvláštniť Oktagon time či váženie a rozšíriť program počas soboty, teda turnaja.&nbsp;</p><p><strong>Pavol Neruda:</strong> Štvanica je na takúto akciu geniálna – ako lokalitou, tak aj prostredím. Chceli sme dať ľuďom festival, pretože väčšina tých veľkých sa tento rok vinou pandémie nekonala. Ani my sme pre situáciu a nedostatok času nespravili všetko, čo sme chceli. Vidieť všetkých tých ľudí však bolo úžasné, atmosféra bola výborná.&nbsp;</p><p><strong>Poučila vás v niečom Štvanica 2021?</strong>&nbsp;</p><p><strong>ON:</strong> Ja som až chorý pedant. To, čo sa podarí, beriem automaticky, a chybičky ma štvú, ale nie zas tak, že by som pre ne nespal. Štvanica je špecifická v tom, že jej chýba základné vybavenie, ako napríklad toalety. Vždy to celé musíme v podstate postaviť. Našlo sa aj zopár vecí, skôr produkčných, ktoré do budúcna vylepšíme. Pozitívom je, že sme v „covid dobe“ behom chvíľky vypredali lístky a spravili niečo, čo malo ohlas na svetovej úrovni.&nbsp;</p><p><strong>PN:</strong> Festival nenaplnil svoj potenciál, ten bude väčší a lepší. Je sa na čo tešiť.&nbsp;</p><p><strong>Ondřeji, vy ste mali na Štvanici príhovor o hrdinoch. Máte v organizácii svojho hrdinu?</strong>&nbsp;</p><p><strong>ON:</strong> Bojovníci dokážu to, čo my nie. Nechajú sa zavrieť do klietky s niekým, kto im tam chce ublížiť. Intenzívne preto trénujú, veľa obetujú, a to aj napriek tomu, že výsledok je neistý. Či už ide o kariéru, zabezpečenie rodiny alebo čokoľvek iné. V tomto smere je pre mňa hrdinom každý jeden. Samozrejme, že keď som s niekým častejšie, tak sa ma jeho príbeh dotýka viac. Špeciálny je pre mňa napríklad David Kozma, ktorý sa z utiahnutého chlapca stal tým, kým je. Som veľmi rád, že som mohol byť pri tomto príbehu.&nbsp;</p><p><strong>PN:</strong> Pre mňa je to viacero ľudí, napríklad aj Pirát s jeho životným príbehom. Tiež Ilja Škondrič. On je z generácie, ktorá tu tomu celému položila základy – a my sme na nich mohli postaviť Oktagon. Zažil si nepriazeň osudu, ťažké časy, robil to zadarmo a stále je tu, dáva MMA veľa a doteraz vychováva novú mládež.&nbsp;</p><p><strong>Spomenuli ste Piráta. Štvanica spečatila jeho zápas s Karlosom Vémolom. Máte už svoje tipy? </strong></p><p><strong>ON:</strong> Ešte som nad tým nepremýšľal, ale Karlos bude určite favoritom. To je jasné, pozrite sa, s kým zápasil on a s kým Pirát. Je to niekde úplne inde.&nbsp;</p><p><strong>PN:</strong> Pirát má na tréning približne toľko času, koľko mal Attila od poslednej porážky do Zápasu storočia. V SFG spravia všetko preto, aby ho pripravili. Myslím si, že príde nový, nebezpečnejší Pirát.&nbsp;</p><p><strong>Ak by na konci tohto zápasu víťazne zdvihol ruky Pirát, mohlo by to znamenať začiatok konca Karlosovej kariéry? </strong></p><p><strong>ON:</strong> Určite, pretože Karlos by to niesol veľmi ťažko. Sám na seba vytvára enormný tlak, ktorý je niekedy jeho kamarátom, inokedy nepriateľom. Bolo by to v prvom rade v jeho hlave, všetko, čo by sa dialo naokolo, by ho až tak nezaujímalo.&nbsp;</p><p><strong>PN:</strong> Všetko je možné, ale Karlos je extrémne súťaživý a miluje boj. Kým mu to jeho telo dovolí, bude zápasiť.&nbsp;</p><p><strong>Vynechám obligátnu otázku o Zápase storočia 2 a spýtam sa skôr, čo by sa Attila mohol naučiť od Karlosa a naopak.</strong>&nbsp;</p><p><strong>ON:</strong> Niečo by sa našlo, no sú to osobné veci, preto neviem, či by som sa k tomu mal vyjadrovať. Attila by si od Karlosa mohol zobrať lásku a odhodlanie k športu. Karlosa by zasa mohli spraviť šťastnejším niektoré Attilove osobnostné rysy.&nbsp;</p><p><strong>PN:</strong> Karlos by sa mohol priučiť Attilovej uvoľnenosti. Je obrovské meno, nemusel by tak tlačiť na pílu. Attila by si od Karlosa mohol zobrať lásku k zvieratám. (smiech)&nbsp;</p><p><strong>Ponuka Oktagon.tv sa rozrastie o nové turnaje a organizácie. Odkiaľ sa vzal tento nápad?</strong>&nbsp;</p><p><strong>ON:</strong> Boli sme nespokojní, že bojové športy sú istým spôsobom vykorisťované televíziami. Predstavte si, že promotér venuje organizovaniu turnaja polroka až rok a zarobí na tom pár desiatok tisíc českých korún. Televízia môže pomôcť, no promotér ešte musí platiť za to, aby bol turnaj odvysielaný. To je celé zle. Je to komplikovaná téma. Ako líder trhu máme čoraz viac partnerov a cítime povinnosť vytvoriť platformu, na ktorej bude domáca scéna bojových športov na jednom mieste. Prístup k nej bude mať každý fanúšik. Samozrejme, pomôže to so zárobkom, čo otvára nové možnosti menším organizáciám a samotným bojovníkom.&nbsp;</p><p><strong>Mohli by ste odporučiť nejaký turnaj, ktorý bude na Oktagon.tv v najbližšej dobe?</strong>&nbsp;</p><p><strong>ON+PN:</strong> Impact MMA, kde bude štartovať veľa borcov známych z Oktagonu. A pražské Heroes Gate.&nbsp;</p><p><strong>Vlasto Čepo je bojovníkom Oktagonu, nedávno sa však víťazne predstavil v organizácii FNC. Ako to?</strong>&nbsp;</p><p><strong>ON:</strong> Po poslednej prehre mal pocit, že nedosahuje kvality potrebné pre Oktagon. Dohodli sme sa preto, že pôjde na nejaký čas do záhrebského ATT gymu. Počas tejto doby sme prerušili zmluvu. Pomohlo mu to po športovej aj ľudskej stránke.&nbsp;</p><p><strong>PN:</strong> Rozhodol sa správne. Málokto má takú sebareflexiu ako Vlasto. Presne vie, čoho je schopný, v čom je silný, kde sú jeho slabé stránky, a išiel na tom pracovať. Urobil krok späť, aby mohol spraviť dva dopredu.&nbsp;</p><p><strong>Na čo by si mal dať pozor v blížiacom sa zápase proti Milošovi Kostićovi na Oktagone 27? </strong></p><p><strong>ON:</strong> Jednoznačne na atmosféru. Na Štvanici sa ukázalo, že je jedno, aký dobrý si na tréningoch, menších turnajoch, zápasoch. Vplyv má aj to, že teraz sa dlho nezápasilo pred poriadnym publikom. Keď je divoký dav, zdivieš aj ty a zápas nemáš pod kontrolou.&nbsp;</p><p><strong>PN:</strong> Kostić je jednoducho nebezpečný. Je skúsenejší než Vlasto a nemá čo stratiť. Ak vyhrá, československé publikum si ho môže zamilovať. To sa stalo už viackrát.&nbsp;</p><p><strong>Vlasto sa stal aj členom SFG, čo to preňho znamená?</strong>&nbsp;</p><p><strong>ON:&nbsp;</strong>Vybrať si mohol medzi OFA a SFG, rozhodol sa tak, ako sa rozhodol. Oba gymy majú svetovú úroveň. Jeho dôvody boli zrejme rodinné: skončiť s kočovným životom na trase Bratislava – Záhreb.&nbsp;</p><p><strong>PN:</strong> Pre mňa je Vlasto trochu taký samorast a neviem si úplne predstaviť, že by naplno trénoval len v SFG. Myslím si, že stále bude cestovať niekam inam. Inak to hodnotím pozitívne, bude tam mať dobré podmienky, dobrých sparingov, chalani v SFG dokonca svojim bojovníkom zabezpečujú mentálneho kouča, čo je úplne fenomenálna vec. Na druhej strane, už je tam trochu pretlak. Všetci sa koncentrujú len v OFA a SFG. Bude sa stávať, že z času na čas budú musieť zápasiť proti sebe. Uvidíme, či to bude, alebo nebude škrípať. V tomto by som možno videl problém u Vlasta.&nbsp;</p><p><strong>Na Oktagone 27 uvidíme aj titulový zápas v perovej váhe: Buchinger verzus Barborík. Na čo sa môžeme tešiť?</strong>&nbsp;</p><p><strong>ON:</strong> Barborík síce dlho nebol v takomto súboji, nemal zápasové tempo, dal si však rýchly zápas na KSW, v ktorom ľudí presvedčil, že je veľmi dobre pripravený. Dokázal okolo seba vytvoriť „hype“. Ivan je však svetová hviezda. Nie je starý, nič ho nebolí, vo svojej kariére neprešiel žiadnymi krutými zraneniami. Bude to zápas dvoch skvelých grapplerov a osobne by som si prial, aby sa dostal do štvrtého až piateho kola a tam sa rozhodlo. V neskorších kolách je v obrovskej výhode Ivan. Naviac má brutálnu kondičku.&nbsp;</p><p><strong>PN:</strong> Všetci hovoria, že ak sa stretnú dvaja grappleri, zápas bude prebiehať v postoji. Ja si však myslím, že ten zápas skončí na zemi. Ak spoznáme víťaza počas prvých troch kôl, tak by mohol vyhrať Vojto, ak prejdú do neskorších kôl, tak Ivan.</p>7no0000-00-00for-men-2021-09-1009-10/20212021-09-04<h3>Milí čitatelia,&nbsp;</h3><p>letné prázdniny uplynuli ako voda a vy máte pred sebou ďalšie číslo časopisu FORMEN. Leto má výnimočnú atmosféru pre väčšinu ľudí, ktorých poznám. Niektorí obľubujú posedenie pri chladenom drinku na terase, iní cestovanie za morom a novými zážitkami… Sám mám čaro leta rád už od detstva. Samozrejme, vtedy ho predstavovali najmä letné prázdniny a oddych od školy, návšteva starých rodičov a mnohé nezabudnuteľné zážitky. Po lete ma vždy dohnala „krutá“ realita: začiatok povinností, nového školského roka či koniec dovoleniek. S pribúdajúcimi rokmi sa všetko trochu mení. Do školských lavíc si čoskoro sadnú moje vlastné deti. Ak koniec leta nemáte v obľube aspoň tak ako ja, dovoľte nám spríjemniť vám prichádzajúcu jeseň naším magazínom.&nbsp;</p><p>Titulka aktuálneho čísla patrí asi najznámejšiemu MMA bojovníkovi na Slovensku, legende Belatoru, Attilovi Véghovi. Práve vďaka tomuto borcovi a jeho gymu SFG sa MMA spopularizovalo aj v širšej verejnosti a Attila sa stal známou tvárou nielen na Slovensku. Jeho „zápas storočia“ s českou legendou Karlosom Vémolom videlo naživo viac než 16 000 ľudí a niekoľko stotisícov ho sledovalo doma na obrazovkách. Attila nám v rozhovore prezradil, akú hodnotu majú preňho peniaze a či sa dá uživiť len zápasením. Pri téme MMA sme zostali aj v aktuálnom rozhovore o plánoch a cieľoch zakladateľov Oktagonu Pavla Nerudu a Ondřeja Novotného.&nbsp;</p><p>V augustovom vydaní nebudú chýbať ani obľúbené rubriky ako Ekonomika, Reality, Psychológia, Kariéra či História, v ktorej sme si vzhľadom na hroziacu tretiu vlnu pospomínali na nadávky našich predkov.&nbsp;</p><p>Na záver by som sa chcel poďakovať za vašu priazeň a podporu, bez ktorej by tento projekt nemal význam. Teším sa na vás v ďalšom čísle.</p>yesŠportsport
ohuril-arnolda-potom-ho-vykolajilOhúril Arnolda, potom ho vykoľajil14for-men-2020-12
sty-rocnik-nfl-ukoncil-polstorocne-cakanie-kcStý ročník NFL ukončil polstoročné čakanie KC4for-men-2020-02
olympiada-v-sedleOlympiáda v sedle1for-men-2020-01
zi-tak-ako-to-potrebujes-tyŽi tak, ako to potrebuješ ty18for-men-2021-09-10
skladacie-smartfony-su-spat-naucili-sa-ohnut-skloSkladacie smartfóny sú späť, naučili sa ohnúť sklo18for-men-2021-09-10
ponorte-sa-do-lesaPonorte sa do lesa18for-men-2021-09-10