Časopis FOR MEN - Attila Végh: sú to fanúšikovia, kto mi dáva prácu

Attila Végh: sú to fanúšikovia, kto mi dáva prácu

Cover Story04. september 2021 Vyšlo v čísle: 09-10/2021

Attila Végh je MMA zápasník, ktorý okrem športovania miluje rybárčenie, rád trávi čas v rodinnom kruhu a v neposlednom rade sa s obľubou venuje biznisu a fanúšikom. Aj preto si spoločne so ženou Natálkou založili rodinný biznis, ktorý je postavený na značke Attila Végh. Obchod sa teší obrovskému záujmu a skúsený borec prezradil, že za úspechom tejto značky stojí hlavne jeho žena. Čo tvorí dôležitú časť rodinného príjmu, ako vníma Attila fanúšikov a čo všetko môžeme v najbližších mesiacoch čakať v jeho podnikaní sa dozviete v exkluzívnom rozhovore.

Priznám sa, že v zmysle biznisu do toho nejdem ako Conor McGregor. Budem a chcem sa venovať hlavne MMA a budovaniu značky Spartakus Fight Gym spoločne s majiteľom Eduardom Geregom. Prioritou pre mňa ostáva to, aby sme spoločne odchovali kvalitných borcov, takže MMA je na prvom mieste. Moja žena Natálka sa stará o store (online shop), ktorý založila, a teší sa veľkej obľube fanúšikov, za čo každému priaznivcovi z celého srdca ďakujem. Sú to totiž práve fanúšikovia, kto mi dáva prácu, a preto nikomu neodmietnem rozhovor či fotku. Samozrejme, som veľmi rád, že im môžem spraviť radosť, že môžem niekoho potešiť niečím, čo mi zaberie pár sekúnd. 

BRAND OSTÁVA V RODINE, JEHO VECI NÁJDETE LEN NA JEDINOM MIESTE. 

Veci fanúšikom ponúkame len v našom store. Prípadne nás môžu nájsť aj na akciách Oktagonu. Túto stratégiu sme zvolili preto, aby sme boli bližšie k našim fanúšikom. Keď si od nás niekto niečo kúpi, má stopercentnú istotu, že ju kúpil od Attilu Végha a nie z predajne inej značky. Všetko prechádza cez nás, takže je to autentické. Do každého produktu vkladáme našu energiu. 

Attila odmalička rád obchodoval s rôznym typom tovaru. Skutočný biznis sa však preňho začal až príchodom Oktagonu. 

Bol som ten typ človeka, ktorý rád kšeftoval. Vymieňal som skejtbord za skejtbord, obchodoval som so všeličím, snažil som sa vždy dostať do výhody. Bol som špekulant, ktorý chcel dosiahnuť svoje. No na druhú stranu som nikdy nehľadal spôsob, ako to dosiahnuť nelegálne, prípadne podvodom. Veľa vecí sa zmenilo, keď na trh prišiel Oktagon. Predtým som musel obháňať sponzorov a pýtať sa ich, či mi nevedia pomôcť s prípravou. Pamätám si dokonca na to, že keď som bol šampión Bellatoru, kamarát musel v TV Joj doslova prosíkať o priestor, keďže oni radšej chceli reportáž o Jožkovi Mrkvičkovi, ktorý ukradol kompóty v Malinove (úsmev). Takže keby nebol Oktagon, asi by som bol tam, kde predtým, a nikto by ma nepoznal. V tomto smere sme na tom s organizáciou fifty fifty, pretože si pomáhame navzájom. 

Ďakujem za to fanúšikom, ktorých – ako som spomínal – neodmietnem, ani keď som maximálne vyčerpaný alebo na obede s rodinou.

Zarábanie je jedna vec, šetrenie druhá. Attilu sme sa pýtali, či myslí aj na zadné vrátka, ktoré pri tomto type športu treba mať. 

Nejdem do nuly, mám niečo ušetrené, ale na druhej strane sa snažím aj žiť. Zoberiem rodinu na dovolenku, kúpime si aj drahšie veci, keďže sa nechcem stále obzerať za tým, čo veci stoja. No neznamená to, že neviem, akú majú peniaze hodnotu, keďže predtým, než som sa stal známym fighterom, som na seba zarábal rukami. Hneď po škole som šiel tvrdo pracovať. Pravdou je, že žijem z partnerov, inak povedané z Instagramu. Aktuálne som v situácii, v ktorej si môžem vybrať, s kým budem spolupracovať a s kým nie. Je to o číslach, človek, ktorý má viac followerov, je pre partnerov pochopiteľne atraktívnejší. Ďakujem za to fanúšikom, ktorých – ako som spomenul – neodmietnem, ani keď som maximálne vyčerpaný alebo na obede s rodinou. Priznám sa, to je jediná situácia, v ktorej mi to až tak nesedí, ale viem, že je to moja práca, takže s tým nemám problém. 

Živiť sa len zápasením je prakticky nemožné, keď zoberieme do úvahy, že v mma má vrcholový borec v priemere 3-4 zápasy ročne.

Zárobky fighterov v médiách verzus realita. Dá sa živiť len zápasením? 

Poviem to takto, keď do UFC nastúpi borec, tak my ako klub máme zárobok, ktorý ledva vykryje náklady na prípravu. Ani samotný zápasník veľa nezarobí. V Bellatore som bol šampión, hovorilo sa o 100 000 dolároch, nakoniec som dostal 1 300. Takže to nie je také jednoduché, ako sa zdá na prvý pohľad. Živiť sa len zápasením je prakticky nemožné, keď zoberieme do úvahy, že v MMA má vrcholový borec v priemere 3-4 zápasy ročne. Znova sa teda bavíme o tom, že partneri sú v tomto smere mimoriadne dôležití. Kryjú náklady na prípravu a, samozrejme, musia pokryť náklady aj na to, aby si mohol zápasník kúpiť jedlo, aby zaplatil nájom a postaral sa o rodinu. Takže v tomto smere plne súhlasím s tým, že MMA je šoubiznis a partneri sú pre nás nesmierne dôležití. 

Poviem to jednoducho, keď mi ide karta, každý stojí za mnou a podporuje ma, ale keď sa mi prestane dariť, tak pri mne ostanú len verní. Je to tak so všetkým a ani ja nie som výnimka.

Známy zápasník vie, aké to je, byť po veľkom víťazstve v centre pozornosti, no minca má dve strany. Po prehratom zápase, dokonca pri sérii prehier zistil, na koho sa dá za každých okolností spoľahnúť a na koho naopak nie. 

Poviem to jednoducho, keď mi ide karta, každý stojí za mnou a podporuje ma, ale keď sa mi prestane dariť, tak pri mne ostanú len verní. Je to tak so všetkým a ani ja nie som výnimka. Ja sa však nemením, chcem ostať rovnakým človekom, akým som bol predtým, či už budem mať na konte 50 výhier alebo 50 prehier. V tomto je mentalita v Čechách a na Slovensku iná, ľudia sa ľúbia meniť na základe aktuálnej situácie. Keď sa na ťažké chvíle v kariére pozriem svojimi očami, môžem povedať, že som stále šiel za tým, aby som bol najlepší. Keď som prehral, neopúšťal som sa dlho. Zhodnotil som, čo som v danom zápase spravil zle, a čo najskôr som sa pustil do tréningu. Vždy som šiel len za tým, aby som si splnil svoj sen a stal sa šampiónom, čo sa mi aj podarilo. 

Attila má za sebou 42 profesionálnych zápasov v MMA, 33 z nich sa skončilo jeho výhrou. Naposledy, v novembri 2019, porazil Karlosa Vémolu v takzvanom zápase storočia v prvom kole po dvoch minútach. 

Všetci ma ženú do ďalšieho zápasu. Niektorí písali o tom, že by som mal skončiť, v tomto smere je to na mne. Sám musím vedieť, cítiť a zhodnotiť, kedy by som mal ukončiť kariéru. Otázky fanúšikov niekedy nie sú príjemné, no patria k tomu, čo robíme a predstavujeme. Rokovania s Oktagonom ohľadom ďalšieho zápasu s Karlosom stále prebiehajú. Máme za sebou prvé stretnutie a nemôžem povedať, že sme sa dohodli, ale ani to, že sme sa nedohodli. Zápas nezáleží na mne, mám svoje podmienky. Ak ich Oktagon akceptuje, tak mi stačí pol roka na prípravu a ideme do toho. Karlos nech si hovorí, čo chce, ja už na to pozerám hlavne ako na biznis. Nebudem klamať, dosiahol som, čo som chcel. Tento zápas beriem ako veľký projekt, hlavne chceme spraviť veľkú šou. Musím to však mať zaplatené, keďže príprava mi vezme veľa času, nebudem toľko s rodinou a už nie som ani najmladší. Musí to dávať zmysel z každej strany. 

Attila prežíva krásne životné obdobie. Darí sa mu v biznise, ľudia ho milujú a jeho rodinka sa čoskoro rozrastie o ďalšieho člena. 

Tešíme sa na ďalšie bábätko, aktuálne nevieme, či to bude chlapček alebo dievčatko. Záleží nám hlavne na tom, aby bolo zdravučké, a veľmi sa naňho tešíme. Som rodinný typ, snažím sa všetok voľný čas tráviť doma a s priateľmi. Milujem aj rybárčenie, pri ktorom dokonale vypnem a na nič z okolitého sveta nemyslím. 

Aj v prípade športu, v ktorom je v žiarivom svetle reflektorov v dobrom i zlom len meno jednotlivca, zohráva dôležitú úlohu celý tím. 

Všetko, čo som dokázal, som dokázal aj vďaka môjmu tímu, ktorý ma neraz podržal v ťažkých situáciách, či už v Oktagone alebo aj mimo neho. Mojou budúcou misiou bude tvoriť tím pre borcov, ktorí môžu dosiahnuť veľké veci. V našom gyme už silná partia je a myslím si, že bude ešte silnejšia. Máme tu prvého Slováka, ktorý sa dostal do UFC (Lajoš Klein), Bady (Martin Buday) do UFC mieri, ak vyhrá zápas v Contender, tak sme tam. Nedávno sa k nám pridal Vlasto Čepo a v tíme sú s nami aj Ivan Buchinger, Karolko Ryšavý, Samuel „Pirát“ Krištofič, Daniel Hromek či Roman Paulus. Attila Végh je osobnosť, ktorá si získala množstvo fanúšikov nielen výkonmi v Oktagone, ale hlavne svojou povahou a prístupom k biznisu. Priateľskosť, otvorenosť a skromnosť sú vlastnosti, ktoré ho posunuli do hlbších vôd. Recept na úspech údajne neexistuje, no mix týchto vlastností vás k úspechu môže minimálne priblížiť. Végh je toho jasným príkladom.

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Attila Végh: sú to fanúšikovia, kto mi dáva prácu
Časopis FOR MEN - Attila Végh: sú to fanúšikovia, kto mi dáva prácu
Časopis FOR MEN - Attila Végh: sú to fanúšikovia, kto mi dáva prácu
Časopis FOR MEN - Attila Végh: sú to fanúšikovia, kto mi dáva prácu
Časopis FOR MEN - Attila Végh: sú to fanúšikovia, kto mi dáva prácu
Časopis FOR MEN - Attila Végh: sú to fanúšikovia, kto mi dáva prácu

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
18attila-vegh-su-to-fanusikovia-kto-mi-dava-pracuAttila Végh: sú to fanúšikovia, kto mi dáva prácu25nonoAttila Végh je MMA zápasník, ktorý okrem športovania miluje rybárčenie, rád trávi čas v rodinnom kruhu a v neposlednom rade sa s obľubou venuje biznisu a fanúšikom. Aj preto si spoločne so ženou Natálkou založili rodinný biznis, ktorý je postavený na značke Attila Végh. Obchod sa teší obrovskému záujmu a skúsený borec prezradil, že za úspechom tejto značky stojí hlavne jeho žena. Čo tvorí dôležitú časť rodinného príjmu, ako vníma Attila fanúšikov a čo všetko môžeme v najbližších mesiacoch čakať v jeho podnikaní sa dozviete v exkluzívnom rozhovore. <p>Priznám sa, že v zmysle biznisu do toho nejdem ako Conor McGregor. Budem a chcem sa venovať hlavne MMA a budovaniu značky Spartakus Fight Gym spoločne s majiteľom Eduardom Geregom. Prioritou pre mňa ostáva to, aby sme spoločne odchovali kvalitných borcov, takže MMA je na prvom mieste. Moja žena Natálka sa stará o store (online shop), ktorý založila, a teší sa veľkej obľube fanúšikov, za čo každému priaznivcovi z celého srdca ďakujem. Sú to totiž práve fanúšikovia, kto mi dáva prácu, a preto nikomu neodmietnem rozhovor či fotku. Samozrejme, som veľmi rád, že im môžem spraviť radosť, že môžem niekoho potešiť niečím, čo mi zaberie pár sekúnd.&nbsp;</p><h3>BRAND OSTÁVA V RODINE, JEHO VECI NÁJDETE LEN NA JEDINOM MIESTE.&nbsp;</h3><p>Veci fanúšikom ponúkame len v našom store. Prípadne nás môžu nájsť aj na akciách Oktagonu. Túto stratégiu sme zvolili preto, aby sme boli bližšie k našim fanúšikom. Keď si od nás niekto niečo kúpi, má stopercentnú istotu, že ju kúpil od Attilu Végha a nie z predajne inej značky. Všetko prechádza cez nás, takže je to autentické. Do každého produktu vkladáme našu energiu.&nbsp;</p><p><strong>Attila odmalička rád obchodoval s rôznym typom tovaru. Skutočný biznis sa však preňho začal až príchodom Oktagonu.</strong>&nbsp;</p><p>Bol som ten typ človeka, ktorý rád kšeftoval. Vymieňal som skejtbord za skejtbord, obchodoval som so všeličím, snažil som sa vždy dostať do výhody. Bol som špekulant, ktorý chcel dosiahnuť svoje. No na druhú stranu som nikdy nehľadal spôsob, ako to dosiahnuť nelegálne, prípadne podvodom. Veľa vecí sa zmenilo, keď na trh prišiel Oktagon. Predtým som musel obháňať sponzorov a pýtať sa ich, či mi nevedia pomôcť s prípravou. Pamätám si dokonca na to, že keď som bol šampión Bellatoru, kamarát musel v TV Joj doslova prosíkať o priestor, keďže oni radšej chceli reportáž o Jožkovi Mrkvičkovi, ktorý ukradol kompóty v Malinove (úsmev). Takže keby nebol Oktagon, asi by som bol tam, kde predtým, a nikto by ma nepoznal. V tomto smere sme na tom s organizáciou fifty fifty, pretože si pomáhame navzájom.&nbsp;</p><p><strong>Ďakujem za to fanúšikom, ktorých – ako som spomínal – neodmietnem, ani keď som maximálne vyčerpaný alebo na obede s rodinou.</strong></p><p><strong>Zarábanie je jedna vec, šetrenie druhá. Attilu sme sa pýtali, či myslí aj na zadné vrátka, ktoré pri tomto type športu treba mať.&nbsp;</strong></p><p>Nejdem do nuly, mám niečo ušetrené, ale na druhej strane sa snažím aj žiť. Zoberiem rodinu na dovolenku, kúpime si aj drahšie veci, keďže sa nechcem stále obzerať za tým, čo veci stoja. No neznamená to, že neviem, akú majú peniaze hodnotu, keďže predtým, než som sa stal známym fighterom, som na seba zarábal rukami. Hneď po škole som šiel tvrdo pracovať. Pravdou je, že žijem z partnerov, inak povedané z Instagramu. Aktuálne som v situácii, v ktorej si môžem vybrať, s kým budem spolupracovať a s kým nie. Je to o číslach, človek, ktorý má viac followerov, je pre partnerov pochopiteľne atraktívnejší. Ďakujem za to fanúšikom, ktorých – ako som spomenul – neodmietnem, ani keď som maximálne vyčerpaný alebo na obede s rodinou. Priznám sa, to je jediná situácia, v ktorej mi to až tak nesedí, ale viem, že je to moja práca, takže s tým nemám problém.&nbsp;</p><p><strong>Živiť sa len zápasením je prakticky nemožné, keď zoberieme do úvahy, že v mma má vrcholový borec v priemere 3-4 zápasy ročne.</strong></p><p><strong>Zárobky fighterov v médiách verzus realita. Dá sa živiť len zápasením?&nbsp;</strong></p><p>Poviem to takto, keď do UFC nastúpi borec, tak my ako klub máme zárobok, ktorý ledva vykryje náklady na prípravu. Ani samotný zápasník veľa nezarobí. V Bellatore som bol šampión, hovorilo sa o 100 000 dolároch, nakoniec som dostal 1 300. Takže to nie je také jednoduché, ako sa zdá na prvý pohľad. Živiť sa len zápasením je prakticky nemožné, keď zoberieme do úvahy, že v MMA má vrcholový borec v priemere 3-4 zápasy ročne. Znova sa teda bavíme o tom, že partneri sú v tomto smere mimoriadne dôležití. Kryjú náklady na prípravu a, samozrejme, musia pokryť náklady aj na to, aby si mohol zápasník kúpiť jedlo, aby zaplatil nájom a postaral sa o rodinu. Takže v tomto smere plne súhlasím s tým, že MMA je šoubiznis a partneri sú pre nás nesmierne dôležití.&nbsp;</p><p><strong>Poviem to jednoducho, keď mi ide karta, každý stojí za mnou a podporuje ma, ale keď sa mi prestane dariť, tak pri mne ostanú len verní. Je to tak so všetkým a ani ja nie som výnimka.</strong></p><p><strong>Známy zápasník vie, aké to je, byť po veľkom víťazstve v centre pozornosti, no minca má dve strany. Po prehratom zápase, dokonca pri sérii prehier zistil, na koho sa dá za každých okolností spoľahnúť a na koho naopak nie.</strong><strong>&nbsp;</strong></p><p>Poviem to jednoducho, keď mi ide karta, každý stojí za mnou a podporuje ma, ale keď sa mi prestane dariť, tak pri mne ostanú len verní. Je to tak so všetkým a ani ja nie som výnimka. Ja sa však nemením, chcem ostať rovnakým človekom, akým som bol predtým, či už budem mať na konte 50 výhier alebo 50 prehier. V tomto je mentalita v Čechách a na Slovensku iná, ľudia sa ľúbia meniť na základe aktuálnej situácie. Keď sa na ťažké chvíle v kariére pozriem svojimi očami, môžem povedať, že som stále šiel za tým, aby som bol najlepší. Keď som prehral, neopúšťal som sa dlho. Zhodnotil som, čo som v danom zápase spravil zle, a čo najskôr som sa pustil do tréningu. Vždy som šiel len za tým, aby som si splnil svoj sen a stal sa šampiónom, čo sa mi aj podarilo.&nbsp;</p><p><strong>Attila má za sebou 42 profesionálnych zápasov v MMA, 33 z nich sa skončilo jeho výhrou. Naposledy, v novembri 2019, porazil Karlosa Vémolu v takzvanom zápase storočia v prvom kole po dvoch minútach.&nbsp;</strong></p><p>Všetci ma ženú do ďalšieho zápasu. Niektorí písali o tom, že by som mal skončiť, v tomto smere je to na mne. Sám musím vedieť, cítiť a zhodnotiť, kedy by som mal ukončiť kariéru. Otázky fanúšikov niekedy nie sú príjemné, no patria k tomu, čo robíme a predstavujeme. Rokovania s Oktagonom ohľadom ďalšieho zápasu s Karlosom stále prebiehajú. Máme za sebou prvé stretnutie a nemôžem povedať, že sme sa dohodli, ale ani to, že sme sa nedohodli. Zápas nezáleží na mne, mám svoje podmienky. Ak ich Oktagon akceptuje, tak mi stačí pol roka na prípravu a ideme do toho. Karlos nech si hovorí, čo chce, ja už na to pozerám hlavne ako na biznis. Nebudem klamať, dosiahol som, čo som chcel. Tento zápas beriem ako veľký projekt, hlavne chceme spraviť veľkú šou. Musím to však mať zaplatené, keďže príprava mi vezme veľa času, nebudem toľko s rodinou a už nie som ani najmladší. Musí to dávať zmysel z každej strany.&nbsp;</p><p><strong>Attila prežíva krásne životné obdobie. Darí sa mu v biznise, ľudia ho milujú a jeho rodinka sa čoskoro rozrastie o ďalšieho člena.&nbsp;</strong></p><p>Tešíme sa na ďalšie bábätko, aktuálne nevieme, či to bude chlapček alebo dievčatko. Záleží nám hlavne na tom, aby bolo zdravučké, a veľmi sa naňho tešíme. Som rodinný typ, snažím sa všetok voľný čas tráviť doma a s priateľmi. Milujem aj rybárčenie, pri ktorom dokonale vypnem a na nič z okolitého sveta nemyslím.&nbsp;</p><p><strong>Aj v prípade športu, v ktorom je v žiarivom svetle reflektorov v dobrom i zlom len meno jednotlivca, zohráva dôležitú úlohu celý tím.</strong>&nbsp;</p><p>Všetko, čo som dokázal, som dokázal aj vďaka môjmu tímu, ktorý ma neraz podržal v ťažkých situáciách, či už v Oktagone alebo aj mimo neho. Mojou budúcou misiou bude tvoriť tím pre borcov, ktorí môžu dosiahnuť veľké veci. V našom gyme už silná partia je a myslím si, že bude ešte silnejšia. Máme tu prvého Slováka, ktorý sa dostal do UFC (Lajoš Klein), Bady (Martin Buday) do UFC mieri, ak vyhrá zápas v Contender, tak sme tam. Nedávno sa k nám pridal Vlasto Čepo a v tíme sú s nami aj Ivan Buchinger, Karolko Ryšavý, Samuel „Pirát“ Krištofič, Daniel Hromek či Roman Paulus. Attila Végh je osobnosť, ktorá si získala množstvo fanúšikov nielen výkonmi v Oktagone, ale hlavne svojou povahou a prístupom k biznisu. Priateľskosť, otvorenosť a skromnosť sú vlastnosti, ktoré ho posunuli do hlbších vôd. Recept na úspech údajne neexistuje, no mix týchto vlastností vás k úspechu môže minimálne priblížiť. Végh je toho jasným príkladom.</p>6no0000-00-00for-men-2021-09-1009-10/20212021-09-04<h3>Milí čitatelia,&nbsp;</h3><p>letné prázdniny uplynuli ako voda a vy máte pred sebou ďalšie číslo časopisu FORMEN. Leto má výnimočnú atmosféru pre väčšinu ľudí, ktorých poznám. Niektorí obľubujú posedenie pri chladenom drinku na terase, iní cestovanie za morom a novými zážitkami… Sám mám čaro leta rád už od detstva. Samozrejme, vtedy ho predstavovali najmä letné prázdniny a oddych od školy, návšteva starých rodičov a mnohé nezabudnuteľné zážitky. Po lete ma vždy dohnala „krutá“ realita: začiatok povinností, nového školského roka či koniec dovoleniek. S pribúdajúcimi rokmi sa všetko trochu mení. Do školských lavíc si čoskoro sadnú moje vlastné deti. Ak koniec leta nemáte v obľube aspoň tak ako ja, dovoľte nám spríjemniť vám prichádzajúcu jeseň naším magazínom.&nbsp;</p><p>Titulka aktuálneho čísla patrí asi najznámejšiemu MMA bojovníkovi na Slovensku, legende Belatoru, Attilovi Véghovi. Práve vďaka tomuto borcovi a jeho gymu SFG sa MMA spopularizovalo aj v širšej verejnosti a Attila sa stal známou tvárou nielen na Slovensku. Jeho „zápas storočia“ s českou legendou Karlosom Vémolom videlo naživo viac než 16 000 ľudí a niekoľko stotisícov ho sledovalo doma na obrazovkách. Attila nám v rozhovore prezradil, akú hodnotu majú preňho peniaze a či sa dá uživiť len zápasením. Pri téme MMA sme zostali aj v aktuálnom rozhovore o plánoch a cieľoch zakladateľov Oktagonu Pavla Nerudu a Ondřeja Novotného.&nbsp;</p><p>V augustovom vydaní nebudú chýbať ani obľúbené rubriky ako Ekonomika, Reality, Psychológia, Kariéra či História, v ktorej sme si vzhľadom na hroziacu tretiu vlnu pospomínali na nadávky našich predkov.&nbsp;</p><p>Na záver by som sa chcel poďakovať za vašu priazeň a podporu, bez ktorej by tento projekt nemal význam. Teším sa na vás v ďalšom čísle.</p>yesCover Storycover-story
s-financiami-nehazardujemS financiami nehazardujem9for-men-2020-06
som-otec-21-storociaSom otec 21. storočia14for-men-2020-12
najvonavejsia-z-idei-v-mojej-zasuvkeNajvoňavejšia z ideí v mojej zásuvke1for-men-2020-01
jednosmerka-okolo-korintskeho-zalivuJednosmerka okolo Korintského zálivu18for-men-2021-09-10
kniha-peter-wohlleben-tajny-zivot-stromuKniha Peter Wohlleben - Tajný život stromů18for-men-2021-09-10
zarabajte-vdaka-svojmu-motodochodcoviZarábajte vďaka svojmu motodôchodcovi18for-men-2021-09-10