Časopis FOR MEN - Bullshit #1 Biznis musí byť drina

Bullshit #1 Biznis musí byť drina

Real Talk03. jún 2021 Vyšlo v čísle: 06-07/2021

Ktokoľvek môže v živote stratiť smer. A vtipné na tom je, že si to zvyčajne neuvedomujeme, až kým si poriadne nenabijeme hubu.

Ani o Stanovi, s ktorým som riešil jeho neľahkú situáciu, by človek na prvé počutie nepovedal, že môže potrebovať pomoc a naviesť tým správnym smerom. Stano za mnou prišiel v čase, keď sa mu manželstvo rozpadalo na trosky. S manželkou si boli cudzí viac ako dva roky. Žiaden sex, dotyky, nič. Bol to pritom ten typ muža, ktorý potreboval ženu držať, cítiť jej dotyk a objímať ju. Ešte horšie bolo, že ani jeho vlastné dcéry ho nechceli vidieť. Hnusil sa im. Dospelo to až do štádia, že ho celá rodina vyhnala z domu a on prebýval sám v byte v centre mesta. 

Stano nemal problém postarať sa o seba. Vybudoval hotelový komplex, ktorý mu mal dať v živote slobodu. Jemu a jeho rodine. Paradoxom bolo, že práve podnikanie ohrozilo celé Stanovo fungovanie. Jeho žena a deti ho neznášali do takej miery, že mu určili, kedy za nimi smie a kedy nesmie prísť domov. Mala to byť taká dočasná prestávka. Pauza, aby si od seba ako manželia oddýchli. Veď to poznáte, dvaja si povedia, že od seba potrebujú mať pokoj, aby zistili, či má ich vzťah zmysel. 

VEŽA BEZ ZÁKLADOV NEVYDRŽÍ 

Komunikácia s jeho manželkou bola na mizernej úrovni. Buď telefonovali, alebo sa raz za čas stretli, niekam ju odviezol a podobne. Snažil sa to uhrať na hrdinu, hoci vedel, že naňho môže hocikedy zapískať a on pribehne. To človeka demotivuje. Aj jeho to demotivovalo. Napriek tomu, že sa všetku pozornosť snažil sústrediť na podnikanie. 

Hlavný konflikt mal vo svojich vnútorných podvedomých hodnotách. Biznis verzus rodina. Podnikanie mu malo darovať slobodu. Namiesto toho ju celú stratil. Čím viac makal, tým väčšmi strácal jedno aj druhé. Potreboval byť neustále busy. Vymýšľal si pritom nezmyselné činnosti. Chcel mať prehľad o všetkých a všetkom, čo sa okolo neho dialo. Od výberového konania nových zamestnancov či brigádnikov až po výber žiaroviek a dozor nad inštalatérmi. Mal okolo seba päťdesiat zamestnancov a každému dýchal na krk. Trval na tom, že musí rozhodovať o všetkom, aby to bolo urobené „správne“. Bol si istý, že bez neho by biznis padol. 

PRINCÍP DOMINOVÉHO EFEKTU 

Než sme sa stretli, riadil sa vlastným súborom pravidiel a doktrín. „Biznis bezo mňa nemôže fungovať. Spoľahliví zamestnanci neexistujú. Celý biznis stojí na mne. Najlepšie to viem urobiť len sám.“ Bol tu však ešte väčší bullshit, v ktorý slepo veril: „Biznis musí byť drina.“ Na koho sa zmenil Stano? Aká bola jeho identita? Sám seba staval do úlohy trpiteľa. Myslel si, že musí makať a drieť, kým nebude potiť krv. Inak to podľa neho nemohlo byť správne. Tak to videl odmala a to, čo si vzal od rodičov, považoval za sväté. Namiesto riešenia skutočných problémov si vytváral ďalšie. 

Stano sa v skutočnosti snažil vyhýbať naozajstným problémom v živote. Jeho svet tvorili dva stoly plné nevybavených papierov – jeden doma a jeden v práci. Manželka zvažovala rozvod a dcéry ho nechceli vidieť. Ostatné veci vôkol neho sa zatiaľ rúcali ako domino. Problémy sa množili. A on bol aj tak presvedčený, že si to všetko musí odskákať. Týmto nelogickým uvažovaním si do života privádzal ďalšie a ďalšie starosti. Začarovaný kruh, za ktorý si mohol on sám. 

DOKONALÝ OBRAT O 180 STUPŇOV

Chcelo to veľa trpezlivosti a práce. Keď sme však zladili rodinu a biznis, jeho konfliktné podvedomé hodnoty, Stano si uvedomil, že podnikanie nemusí byť len drina, a jeho pohľad naň sa obrátil o 180 stupňov. Zbavil sa dovtedajšieho nefunkčného zmýšľania. A zmenil sa aj svet okolo neho. Po tom, čo sa nám podarilo spoločne preprogramovať jeho „mylnú“ identitu, sa veci dali do pohybu: hodnota jeho hotela sa skoro zdvojnásobila. Za osem mesiacov dokázal prosperovať a dostať sa z dvoch miliónov na takmer štyri. Našiel si cestu k dcéram. Vzťah so ženou sa mu zlepšil o sto percent. Vrátane sexu. Bol proste späť v hre. 

HLAVNE SA NEZRAĎ TY SÁM!

Stano je len jeden z prípadov. Čomu uveríme, rozhoduje o tom, čo v živote máme a čo nie. Niekedy si iba my sami bránime v dosiahnutí toho, čo chceme. Všetko je v mysli, tam sa to začína. Bez ohľadu na to, či žiješ v presvedčení, že k úspechu vedie ťažká drina alebo spásonosná myšlienka, ktorá na odštartovanie potrebuje len veľkorysých mecenášov. Tvoje uvažovanie dostáva veci do pohybu. Biznis nemusí byť drina. To, že to takto robia všetci okolo, neber to automaticky ako jedinú podobu pravdy a reality. 

Pretože keby to bola pravda, tak každý kto maká ťažko a potí krv, by bol bohatý a šťastný. Pozri sa napríklad na svojich rodičov. Verím, že oni pracovali ťažko. A sú bohatí? 

Úspech sa dá dosiahnuť aj bez námahy, či driny, a s ľahkosťou. Ty si vyberáš. Je to len a len v tvojej hlave.

Našiel si sa v tomto príbehu, alebo máš iný problém? Viac rád získaš v mojom podcaste Nastavenie mysle. Čaká na teba viac ako 270 epizód.

K SPOKOJNOSTI STAČÍ...

Vklad na 110 %
Nevytváraš expanziu v živote ostatných, nepomáhaš. Je to len výmenný obchod. A to nie je pomoc. Ak chceš naozaj pomáhať, musíš dať viac, ako prijmeš. Pamätám na to, že čím viac dám, tým viac dostanem. 

Vlastné zrkadlo
Vždy, keď sa cítim prevalcovaný všetkým, čo robím, keď cítim, že nie som zladený s mojím vnútrom, pozriem sa na svoje deti. Presne vedia, čo chcú, a idú si za tým. Neriešia nič viac ako to, čo majú v sebe. Radosť zo života. Stačí jeden pohľad na ne a viem, čo mám robiť. 

Japonská whisky
Nerastiem, ak neskúšam nové veci. Rozmach chutí japonských whisky mi ukazuje, ako málo viem o tomto skvelom nápoji. Vždy mám dôvod tešiť sa na ďalšiu ochutnávku. Od sushi po katany, od zrušenej dovolenky v Japonsku až po ich whisky. Na tejto kultúre mám zakaždým čo objavovať.

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Bullshit #1 Biznis musí byť drina
Časopis FOR MEN - Bullshit #1 Biznis musí byť drina
Časopis FOR MEN - Bullshit #1 Biznis musí byť drina
Časopis FOR MEN - Bullshit #1 Biznis musí byť drina

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
17bullshit-1-biznis-musi-byt-drinaBullshit #1 Biznis musí byť drina40yesnoKtokoľvek môže v živote stratiť smer. A vtipné na tom je, že si to zvyčajne neuvedomujeme, až kým si poriadne nenabijeme hubu.<p>Ani o Stanovi, s ktorým som riešil jeho neľahkú situáciu, by človek na prvé počutie nepovedal, že môže potrebovať pomoc a naviesť tým správnym smerom. Stano za mnou prišiel v čase, keď sa mu manželstvo rozpadalo na trosky. S manželkou si boli cudzí viac ako dva roky. Žiaden sex, dotyky, nič. Bol to pritom ten typ muža, ktorý potreboval ženu držať, cítiť jej dotyk a objímať ju. Ešte horšie bolo, že ani jeho vlastné dcéry ho nechceli vidieť. Hnusil sa im. Dospelo to až do štádia, že ho celá rodina vyhnala z domu a on prebýval sám v byte v centre mesta.&nbsp;</p><p>Stano nemal problém postarať sa o seba. Vybudoval hotelový komplex, ktorý mu mal dať v živote slobodu. Jemu a jeho rodine. Paradoxom bolo, že práve podnikanie ohrozilo celé Stanovo fungovanie. Jeho žena a deti ho neznášali do takej miery, že mu určili, kedy za nimi smie a kedy nesmie prísť domov. Mala to byť taká dočasná prestávka. Pauza, aby si od seba ako manželia oddýchli. Veď to poznáte, dvaja si povedia, že od seba potrebujú mať pokoj, aby zistili, či má ich vzťah zmysel.&nbsp;</p><h3>VEŽA BEZ ZÁKLADOV NEVYDRŽÍ&nbsp;</h3><p>Komunikácia s jeho manželkou bola na mizernej úrovni. Buď telefonovali, alebo sa raz za čas stretli, niekam ju odviezol a podobne. Snažil sa to uhrať na hrdinu, hoci vedel, že naňho môže hocikedy zapískať a on pribehne. To človeka demotivuje. Aj jeho to demotivovalo. Napriek tomu, že sa všetku pozornosť snažil sústrediť na podnikanie.&nbsp;</p><p>Hlavný konflikt mal vo svojich vnútorných podvedomých hodnotách. Biznis verzus rodina. Podnikanie mu malo darovať slobodu. Namiesto toho ju celú stratil. Čím viac makal, tým väčšmi strácal jedno aj druhé. Potreboval byť neustále busy. Vymýšľal si pritom nezmyselné činnosti. Chcel mať prehľad o všetkých a všetkom, čo sa okolo neho dialo. Od výberového konania nových zamestnancov či brigádnikov až po výber žiaroviek a dozor nad inštalatérmi. Mal okolo seba päťdesiat zamestnancov a každému dýchal na krk. Trval na tom, že musí rozhodovať o všetkom, aby to bolo urobené „správne“. Bol si istý, že bez neho by biznis padol.&nbsp;</p><h3>PRINCÍP DOMINOVÉHO EFEKTU&nbsp;</h3><p>Než sme sa stretli, riadil sa vlastným súborom pravidiel a doktrín. „Biznis bezo mňa nemôže fungovať. Spoľahliví zamestnanci neexistujú. Celý biznis stojí na mne. Najlepšie to viem urobiť len sám.“ Bol tu však ešte väčší bullshit, v ktorý slepo veril: „Biznis musí byť drina.“ Na koho sa zmenil Stano? Aká bola jeho identita? Sám seba staval do úlohy trpiteľa. Myslel si, že musí makať a drieť, kým nebude potiť krv. Inak to podľa neho nemohlo byť správne. Tak to videl odmala a to, čo si vzal od rodičov, považoval za sväté. Namiesto riešenia skutočných problémov si vytváral ďalšie.&nbsp;</p><p>Stano sa v skutočnosti snažil vyhýbať naozajstným problémom v živote. Jeho svet tvorili dva stoly plné nevybavených papierov – jeden doma a jeden v práci. Manželka zvažovala rozvod a dcéry ho nechceli vidieť. Ostatné veci vôkol neho sa zatiaľ rúcali ako domino. Problémy sa množili. A on bol aj tak presvedčený, že si to všetko musí odskákať. Týmto nelogickým uvažovaním si do života privádzal ďalšie a ďalšie starosti. Začarovaný kruh, za ktorý si mohol on sám.&nbsp;</p><h3>DOKONALÝ OBRAT O 180 STUPŇOV </h3><p>Chcelo to veľa trpezlivosti a práce. Keď sme však zladili rodinu a biznis, jeho konfliktné podvedomé hodnoty, Stano si uvedomil, že podnikanie nemusí byť len drina, a jeho pohľad naň sa obrátil o 180 stupňov. Zbavil sa dovtedajšieho nefunkčného zmýšľania. A zmenil sa aj svet okolo neho. Po tom, čo sa nám podarilo spoločne preprogramovať jeho „mylnú“ identitu, sa veci dali do pohybu: hodnota jeho hotela sa skoro zdvojnásobila. Za osem mesiacov dokázal prosperovať a dostať sa z dvoch miliónov na takmer štyri. Našiel si cestu k dcéram. Vzťah so ženou sa mu zlepšil o sto percent. Vrátane sexu. Bol proste späť v hre.&nbsp;</p><h3>HLAVNE SA NEZRAĎ TY SÁM! </h3><p>Stano je len jeden z prípadov. Čomu uveríme, rozhoduje o tom, čo v živote máme a čo nie. Niekedy si iba my sami bránime v dosiahnutí toho, čo chceme. Všetko je v mysli, tam sa to začína. Bez ohľadu na to, či žiješ v presvedčení, že k úspechu vedie ťažká drina alebo spásonosná myšlienka, ktorá na odštartovanie potrebuje len veľkorysých mecenášov. Tvoje uvažovanie dostáva veci do pohybu. Biznis nemusí byť drina. To, že to takto robia všetci okolo, neber to automaticky ako jedinú podobu pravdy a reality.&nbsp;</p><p>Pretože keby to bola pravda, tak každý kto maká ťažko a potí krv, by bol bohatý a šťastný. Pozri sa napríklad na svojich rodičov. Verím, že oni pracovali ťažko. A sú bohatí?&nbsp;</p><p>Úspech sa dá dosiahnuť aj bez námahy, či driny, a s ľahkosťou. Ty si vyberáš. Je to len a len v tvojej hlave.</p><p>Našiel si sa v tomto príbehu, alebo máš iný problém? Viac rád získaš v mojom podcaste Nastavenie mysle. Čaká na teba viac ako 270 epizód.</p><h3>K SPOKOJNOSTI STAČÍ...</h3><p><strong>Vklad na 110 %</strong> <br>Nevytváraš expanziu v živote ostatných, nepomáhaš. Je to len výmenný obchod. A to nie je pomoc. Ak chceš naozaj pomáhať, musíš dať viac, ako prijmeš. Pamätám na to, že čím viac dám, tým viac dostanem.&nbsp;</p><p><strong>Vlastné zrkadlo</strong> <br>Vždy, keď sa cítim prevalcovaný všetkým, čo robím, keď cítim, že nie som zladený s mojím vnútrom, pozriem sa na svoje deti. Presne vedia, čo chcú, a idú si za tým. Neriešia nič viac ako to, čo majú v sebe. Radosť zo života. Stačí jeden pohľad na ne a viem, čo mám robiť.&nbsp;</p><p><strong>Japonská whisky</strong> <br>Nerastiem, ak neskúšam nové veci. Rozmach chutí japonských whisky mi ukazuje, ako málo viem o tomto skvelom nápoji. Vždy mám dôvod tešiť sa na ďalšiu ochutnávku. Od sushi po katany, od zrušenej dovolenky v Japonsku až po ich whisky. Na tejto kultúre mám zakaždým čo objavovať.</p>4no0000-00-00for-men-2021-06-0706-07/20212021-06-03<h3>Milí čitatelia,&nbsp;</h3><p>čas letí veľmi rýchlo. Ani sme sa nenazdali a prihováram sa k vám z ďalšieho čísla vášho obľúbeného časopisu FORMEN. Posledné týždne priniesli pre nás mužov samé dobré správy. Konečne sa začali uvoľňovať pravidlá, ktoré platili počas pandémie, konečne si môžeme dať pivko na terase alebo obľúbenú vodnú fajku – viac v článku venovanému prestížnej Shisha Deluxe – a vyzerá to, že v lete budeme môcť ísť aj na dovolenku. V neposlednom rade naši hokejisti v prvých zápasoch predviedli skvelú formu, preto pevne verím, že v deň, keď budete čítať tento editoriál, budeme bojovať o tie najvyššie priečky na Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 2021. Keďže ďalšie číslo vyjde v auguste, chcem vám popriať úspešný vstup do letnej sezóny a čo najlepší návrat do starých koľají.&nbsp;</p><p>Titulku nášho časopisu zdobí talentovaný maliar Jozef Stančík. Naša spoločná história sa začala písať už dávnejšie, hoci o tom možno ani sám nevie. Zhruba pred tromi rokmi som totiž od kamaráta dostal jeho obraz – zapáčil sa mi na prvý pohľad. Dodnes má svoje miesto v mojej obývačke. V rubrike Cover story sa však dozviete, že život Jozefa Stančíka nie je iba o maľovaní a že vo všetkom vidí hlbší zmysel.&nbsp;</p><p>Naše prvé letné dvojčíslo je zamerané na reality. Dočítate sa, prečo sa do nich oplatí investovať, a tiež vám prinášame tip na najlepšiu realitnú kanceláriu na Slovensku – Delta Property. A aby v tomto čísle nebolo málo umenia, predstavíme vám tvorbu nadaného výtvarníka Luku Braseho. Samozrejme, v časopise nájdete aj naše klasické rubriky, ako sú Cestovanie, Auto-moto, Šport, História a veľa rôznych lifestylových tém.&nbsp;</p><p>Prajeme vám pekné čítanie pod slnečníkom.</p>yesReal Talkreal-talk
zi-tak-ako-to-potrebujes-tyŽi tak, ako to potrebuješ ty18for-men-2021-09-10
david-hanc-nezbabri-si-trasu-k-cieluDávid Hanc: „Nezbabri si trasu k cieľu!“18for-men-2021-09-10
seriozne-kto-si-sakraSeriózne. Kto si, sakra?17for-men-2021-06-07
knihy-merlin-sheldrake-propleteny-zivotKnihy - Merlin Sheldrake - Propletený život17for-men-2021-06-07
crowdfunding-malo-objavena-prilezitostCrowdfunding málo objavená príležitosť17for-men-2021-06-07
skutocna-sila-prirodySkutočná sila prírody17for-men-2021-06-07