Časopis FOR MEN - Dovolenka na Slovensku

Dovolenka na Slovensku

Zaujímavosti04. december 2020 Vyšlo v čísle: 12/2020

Od nepamäti sa tu KORZOvalo. Oddychovalo, kurizovalo, zabávalo, ochutnávalo, predávalo, kupovalo. Politizovalo, lobovalo a možno aj intrigovalo. Rozhodne tu vždy bolo živo.

Zastavte sa aspoň na skok

Bola to nezmazateľná pamäť mesta, centrálna riadiaca jednotka jeho života. Pamätá si časy, keď nebolo ani veselo, ani ľahko. Ale nepamätá si, že by prestalo fungovať. Potrebovali ho ľudia. Potrebovali sa stretať a rozprávať. Nie len sa predvádzať v zlatých časoch, ale v tých horších sa aj vzájomne povzbudzovať. Nikdy ho nikto nedokázal vypnúť. Alebo nechcel. Nevedel si predstaviť, že by ho niečím mohol nahradiť. Chráňme si originál. Nehľadajme náhrady, aj keď nás virtuálny svet presviedča, že nás nimi nasýti. 

Boli sme tu pre vás kedykoľvek, keď ste potrebovali kulisu pre romantické chvíle, pohostenie pre rodinné oslavy či príjemné zákutie na stretnutie s priateľmi. Ale teraz potrebujeme my vás. Zastavte sa aspoň na skok. 

Robíme všetko pre to, aby ste sa aj počas tohto adventu mohli KORZOvať bezpečne.

13 zastávok na adventnom korze

  • Romantická | Kvetináreň, Medená 17 vianočné vence a kvetinové dekorácie na stôl 
  • Regionálna | Prešporáčik, Hviezdoslavovo nám. vianočné darčeky privezené od lokálnych producentov 
  • Výberová | black, Gorkého 15 výberová zrnková káva, filtrovaná káva, jablkový punch 
  • Tradičná | Kaviareň F. X. Messerschmidt, Nám. SNP 8 vianočné opekance / bobaľky s makom alebo orechami 
  • Korunovačná | Casa del Havana, Michalská 26 mojito caliente, rumový punch 
  • Františkánska | Alchymista, Františkánske nám. 10 morčacia cigánska, vianočná kapustnica, plnené lokše, vianočný perník s orieškami, pivo Alchymista 11 a 13, varené víno, Alchymistov zázračný punč 
  • Kalorická | Meanto, Biela 4 lokše, cigánska pečienka a punč, horúca medovina, strapačky 
  • Medová | Da Vinci Bistro&More, Klariská 8 Staroslovanská medovina, varené ríbezľové a višňové vínko, vianočná kapustnica, zemiakové placky 
  • Pivárska | Sladovňa, Ventúrska 5 varené vino, vianočný punč, plnené lokše, bryndzové halušky, cigánska pečienka, vianočný pulled pork, klobása 
  • Ostrovná | The Dubliner Irish Pub, Sedlárska 6 vianočný punč, horúca whiskey, Írska káva, Írsky guláš, pečené rebierka s batatmi, Írsky guľáš, hovädzí wrap s cheddarom, Írsky hotdog 
  • Poctivá | Zeppelin cafe & souvenirs, Sedlárska 10 štedrák, lokše, vianočný punč, vianočné pečivo 
  • Vínová | Wine not, Hlavné nám. 3 varené víno, kapustnica a guláš 
  • Kávičkárska | FIVE Points, Panská 23 škoricové cappuccino, Irish coffee, glogg, vianočný punč, vianočná Tom Yom, Jókai fazuľová maďarská polievka

All inclusive destinácia

Nestihli ste toto leto navštíviť všetky kúty Slovenska? Ak ste si niektoré odložili na budúci rok, tak dlhé zimné večery sú ako stvorené na ich naplánovanie. All inclusive destinácia Bratislavský región, kde je všetko len na skok, ponúka množstvo zážitkov, každý si môže vybrať podľa vlastnej chuti. Kultúru a zábavu v meste, alebo oddych v tichu prírody. V každom ročnom období.

Máte radi veci pod kontrolou? 

Možno sa nám bude korona ešte nejaký čas miešať do našich plánov. Možno budeme dávať prednosť miestam, kde nestretneme veľa ľudí na jednom mieste. Dobré dopravné napojenie a stovky kilometrov značených chodníkov vás môžu zaviesť na mnoho pekných a ešte neobjavených miest. Aj zima ponúka mnoho farieb a typických chutí a vôní. 

Máte radi históriu? 

Jej tajomnosť pocítite na miestach, kde pred dvetisíc rokmi kráčali starí Rimania, kde vynaliezaví Kelti razili zlaté mince a slovanské kniežatá strážili hranice Veľkomoravskej ríše. Alebo sa len tak poprechádzajte po malebných staromestských uličkách Bratislavy. Tak, ako si korunovačné mesto zamilovala aj Mária Terézia. Nepoznané príbehy vás budú sprevádzať aj pri návšteve hradov, zámkov a vzácnych chrámov naprieč celým regiónom. Od Záhoria, cez Malokarpatsko až po Podunajsko. 

Chcete urobiť niečo pre svoje zdravie? 

Keď trochu prituhne, vytiahnite korčule a naplánujte si výlet do okolia niektorého z množstva jazier. Ak by náhodou nasnežilo, tak vezmite bežky a spoznajte inú tvár Malých Karpát. A keď po zime opäť príde leto a zatúžite po pekných lýtkach, sadnite na bicykel. Ak po pevných ramenách, chyťte sa pádla na Malom Dunaji či na rieke Morava. V oboch prípadoch sa môžete nechať unášať krásnou prírodnou scenériou. Alebo to máte radšej po vlastných? Po rovine? Alebo dokopca a z kopca? Len na vás zaleží. Ak radi viete, čo jete, tak si výlet na čerstvom vzduchu spojte s oberačkou naozaj dobrého ovocia v Dunajskej Lužnej. Od júna do októbra sa tu môžete zdravého ovocia najesť dosýta a odviezť si, koľko uvládzete. 

Ste skutočným gurmánom? 

Potom nemôžete necítiť vo vzduchu nad karajinou sa vznášajúce typické chute a vône. Poctivú jesennú prácu kvasiniek v sudoch určite oceníte v mladých vínach malokarpatských vinárov. Od januára ich môžete degustovať na nejednom podujatí v malebnom vinárskom regióne. Storočnú tradíciu si vychutnáte v kvalite do chrumkava upečenej husaciny a domácich lokší v Slovenskom Grobe. Lebo z Kráľovstva husaciny rozhodne neodídete bez toho, aby ste sa poriadne nepooblizovali. A keď vám po vydarenom výlete vyschne v hrdle, navšívte niektorý z mnohých remeselných pivovarov v Bratislave či na Záhorí. 

Hľadáte ešte ďalšie výhody? 

Prijmite pozvanie do skutočnej all inclusive destinácie, kde je všetko len na skok... Kde môžete mať v cene aj celú verejnú dopravu. Z mesta na vidiek i z vidieka do hlavného mesta - s Bratislava Card City & Region, ktorá vám otvorí dvere aj do množstva ďalších zliav a bezplatných vstupov do múzeí. Vo viacerých hoteloch ju dostanete zadarmo, ak sa ubytujete na tri alebo viac nocí. Pod rúškom nepoznaného sa skrýva množstvo pokladov hodných objavovania. Všetko, čo potrebujete, nájdete na www.bratislavaregion.travel.

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Dovolenka na Slovensku
Časopis FOR MEN - Dovolenka na Slovensku

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
14dovolenka-na-slovenskuDovolenka na Slovensku17nonoOd nepamäti sa tu KORZOvalo. Oddychovalo, kurizovalo, zabávalo, ochutnávalo, predávalo, kupovalo. Politizovalo, lobovalo a možno aj intrigovalo. Rozhodne tu vždy bolo živo. <h3>Zastavte sa aspoň na skok</h3><p>Bola to nezmazateľná pamäť mesta, centrálna riadiaca jednotka jeho života. Pamätá si časy, keď nebolo ani veselo, ani ľahko. Ale nepamätá si, že by prestalo fungovať. Potrebovali ho ľudia. Potrebovali sa stretať a rozprávať. Nie len sa predvádzať v zlatých časoch, ale v tých horších sa aj vzájomne povzbudzovať. Nikdy ho nikto nedokázal vypnúť. Alebo nechcel. Nevedel si predstaviť, že by ho niečím mohol nahradiť. Chráňme si originál. Nehľadajme náhrady, aj keď nás virtuálny svet presviedča, že nás nimi nasýti.&nbsp;</p><p>Boli sme tu pre vás kedykoľvek, keď ste potrebovali kulisu pre romantické chvíle, pohostenie pre rodinné oslavy či príjemné zákutie na stretnutie s priateľmi. Ale teraz potrebujeme my vás. Zastavte sa aspoň na skok.&nbsp;</p><p>Robíme všetko pre to, aby ste sa aj počas tohto adventu mohli KORZOvať bezpečne.</p><p><strong>13 zastávok na adventnom korze</strong></p><ul><li><strong>Romantická</strong> | Kvetináreň, Medená 17 vianočné vence a kvetinové dekorácie na stôl&nbsp;</li><li><strong>Regionálna</strong> | Prešporáčik, Hviezdoslavovo nám. vianočné darčeky privezené od lokálnych producentov&nbsp;</li><li><strong>Výberová</strong> | black, Gorkého 15 výberová zrnková káva, filtrovaná káva, jablkový punch&nbsp;</li><li><strong>Tradičná</strong> | Kaviareň F. X. Messerschmidt, Nám. SNP 8 vianočné opekance / bobaľky s makom alebo orechami&nbsp;</li><li><strong>Korunovačná</strong> | Casa del Havana, Michalská 26 mojito caliente, rumový punch&nbsp;</li><li><strong>Františkánska</strong> | Alchymista, Františkánske nám. 10 morčacia cigánska, vianočná kapustnica, plnené lokše, vianočný perník s orieškami, pivo Alchymista 11 a 13, varené víno, Alchymistov zázračný punč&nbsp;</li><li><strong>Kalorická</strong> | Meanto, Biela 4 lokše, cigánska pečienka a punč, horúca medovina, strapačky&nbsp;</li><li><strong>Medová</strong> | Da Vinci Bistro&amp;More, Klariská 8 Staroslovanská medovina, varené ríbezľové a višňové vínko, vianočná kapustnica, zemiakové placky&nbsp;</li><li><strong>Pivárska</strong> | Sladovňa, Ventúrska 5 varené vino, vianočný punč, plnené lokše, bryndzové halušky, cigánska pečienka, vianočný pulled pork, klobása&nbsp;</li><li><strong>Ostrovná</strong> | The Dubliner Irish Pub, Sedlárska 6 vianočný punč, horúca whiskey, Írska káva, Írsky guláš, pečené rebierka s batatmi, Írsky guľáš, hovädzí wrap s cheddarom, Írsky hotdog&nbsp;</li><li><strong>Poctivá</strong> | Zeppelin cafe &amp; souvenirs, Sedlárska 10 štedrák, lokše, vianočný punč, vianočné pečivo&nbsp;</li><li><strong>Vínová</strong> | Wine not, Hlavné nám. 3 varené víno, kapustnica a guláš&nbsp;</li><li><strong>Kávičkárska</strong> | FIVE Points, Panská 23 škoricové cappuccino, Irish coffee, glogg, vianočný punč, vianočná Tom Yom, Jókai fazuľová maďarská polievka</li></ul><h3>All inclusive destinácia</h3><p>Nestihli ste toto leto navštíviť všetky kúty Slovenska? Ak ste si niektoré odložili na budúci rok, tak dlhé zimné večery sú ako stvorené na ich naplánovanie. All inclusive destinácia Bratislavský región, kde je všetko len na skok, ponúka množstvo zážitkov, každý si môže vybrať podľa vlastnej chuti. Kultúru a zábavu v meste, alebo oddych v tichu prírody. V každom ročnom období.</p><p><strong>Máte radi veci pod kontrolou?&nbsp;</strong></p><p>Možno sa nám bude korona ešte nejaký čas miešať do našich plánov. Možno budeme dávať prednosť miestam, kde nestretneme veľa ľudí na jednom mieste. Dobré dopravné napojenie a stovky kilometrov značených chodníkov vás môžu zaviesť na mnoho pekných a ešte neobjavených miest. Aj zima ponúka mnoho farieb a typických chutí a vôní.&nbsp;</p><p><strong>Máte radi históriu?&nbsp;</strong></p><p>Jej tajomnosť pocítite na miestach, kde pred dvetisíc rokmi kráčali starí Rimania, kde vynaliezaví Kelti razili zlaté mince a slovanské kniežatá strážili hranice Veľkomoravskej ríše. Alebo sa len tak poprechádzajte po malebných staromestských uličkách Bratislavy. Tak, ako si korunovačné mesto zamilovala aj Mária Terézia. Nepoznané príbehy vás budú sprevádzať aj pri návšteve hradov, zámkov a vzácnych chrámov naprieč celým regiónom. Od Záhoria, cez Malokarpatsko až po Podunajsko.&nbsp;</p><p><strong>Chcete urobiť niečo pre svoje zdravie?&nbsp;</strong></p><p>Keď trochu prituhne, vytiahnite korčule a naplánujte si výlet do okolia niektorého z množstva jazier. Ak by náhodou nasnežilo, tak vezmite bežky a spoznajte inú tvár Malých Karpát. A keď po zime opäť príde leto a zatúžite po pekných lýtkach, sadnite na bicykel. Ak po pevných ramenách, chyťte sa pádla na Malom Dunaji či na rieke Morava. V oboch prípadoch sa môžete nechať unášať krásnou prírodnou scenériou. Alebo to máte radšej po vlastných? Po rovine? Alebo dokopca a z kopca? Len na vás zaleží. Ak radi viete, čo jete, tak si výlet na čerstvom vzduchu spojte s oberačkou naozaj dobrého ovocia v Dunajskej Lužnej. Od júna do októbra sa tu môžete zdravého ovocia najesť dosýta a odviezť si, koľko uvládzete.&nbsp;</p><p><strong>Ste skutočným gurmánom?&nbsp;</strong></p><p>Potom nemôžete necítiť vo vzduchu nad karajinou sa vznášajúce typické chute a vône. Poctivú jesennú prácu kvasiniek v sudoch určite oceníte v mladých vínach malokarpatských vinárov. Od januára ich môžete degustovať na nejednom podujatí v malebnom vinárskom regióne. Storočnú tradíciu si vychutnáte v kvalite do chrumkava upečenej husaciny a domácich lokší v Slovenskom Grobe. Lebo z Kráľovstva husaciny rozhodne neodídete bez toho, aby ste sa poriadne nepooblizovali. A keď vám po vydarenom výlete vyschne v hrdle, navšívte niektorý z mnohých remeselných pivovarov v Bratislave či na Záhorí.&nbsp;</p><p><strong>Hľadáte ešte ďalšie výhody?</strong>&nbsp;</p><p>Prijmite pozvanie do skutočnej all inclusive destinácie, kde je všetko len na skok... Kde môžete mať v cene aj celú verejnú dopravu. Z mesta na vidiek i z vidieka do hlavného mesta - s Bratislava Card City &amp; Region, ktorá vám otvorí dvere aj do množstva ďalších zliav a bezplatných vstupov do múzeí. Vo viacerých hoteloch ju dostanete zadarmo, ak sa ubytujete na tri alebo viac nocí. Pod rúškom nepoznaného sa skrýva množstvo pokladov hodných objavovania. Všetko, čo potrebujete, nájdete na <a href="https://www.bratislavaregion.travel" rel="noopener noreferrer" target="_blank">www.bratislavaregion.travel</a>.</p>2no0000-00-00for-men-2020-1212/20202020-12-04<h3>Milí čitatelia,&nbsp;</h3><p>ani sme sa nenazdali a je tu posledné tohtoročné číslo vášho obľúbeného časopisu FORMEN. Obdobie Vianoc a prelomu rokov zakaždým prináša priestor na bilancovanie. Prehodnocujeme, čo sa podarilo a čo nie, čo možno vylepšiť, dávame si rôzne predsavzatia. V redakcii FORMEN považujeme za veľký úspech, že sme zvládli prvý rok v novom dizajne a s novým tímom. Aj rastúci počet čitateľov a pozitívnych spätných väzieb nám dáva jasné znamenie, aby sme pokračovali v tom, čo robíme. Samozrejme, vždy existuje priestor na zlepšenie, preto sme vďační za každú odozvu, ktorú od vás dostávame.&nbsp;</p><p>V novom roku pre vás chystáme veľké prekvapenie – časopis FORWOMEN, ktorý je našou odpoveďou na množstvo otázok, či podobný magazín neurobíme i pre ženy. Pevne verím, že FORWOMEN si nájde stále miesto aj u vás doma. Titulku prvého čísla bude zdobiť Veronika Cifrová Ostrihoňová.&nbsp;</p><p>Z pozície šéfredaktora a spolumajiteľa by som sa na záver rád poďakoval celému tímu, bez ktorého by časopis neexistoval. Ďakujem teda môjmu parťákovi a obchodnému riaditeľovi Majovi za neopísateľný prínos „nášmu vášmu“ časopisu, CEO Danke, ktorá prebdela nejednu noc pri čítaní FORMEN-u, obchodnému a marketingovému tímu, konkrétne Paťke a Terke, za celoročné úsilie, redakcii a externým kolegom za kvalitné a inšpiratívne články, nemenej grafikovi Jozefovi Hupkovi a fotografovi Peťovi Plichtovi za nasadenie pri dotváraní príspevkov, všetkým obchodným partnerom za skvelú spoluprácu a známym osobnostiam za ich podporu. Vďaka patrí v neposlednom rade aj vám – za pretrvávajúcu priazeň. Bez vás by FORMEN nebol tým, čím je.&nbsp;</p><p>Prajem vám pokojné a štedré Vianoce, úspešný vstup do nového roka, viac lásky, pokoja a vzájomnej tolerancie. Tiež vám želám, aby ste míňali čo najmenej energie na veci, ktoré nezmeníte a ktoré uberajú na kvalite vášho života.&nbsp;</p><p>Dovidenia v novom roku, priatelia!</p>yesZaujímavostizaujimavosti
zarabajte-vdaka-svojmu-motodochodcoviZarábajte vďaka svojmu motodôchodcovi18for-men-2021-09-10
priprava-na-valentinaPríprava na Valentína20for-men-2022-02-03
lepsia-tvlepšia.tv19for-men-2021-12-2022-01
digitalne-reality-maklerom-pomoze-unikatne-mobilne-rozhranieDigitálne reality: maklérom pomôže unikátne mobilné rozhranie14for-men-2020-12
mojich-fanusikov-najviac-bavi-prirodzenostMojich fanúšikov najviac baví prirodzenosť14for-men-2020-12
za-snehom-v-karavaneZa snehom v karavane14for-men-2020-12