Časopis FOR MEN - Fenoménom zimy bude sakobunda

Fenoménom zimy bude sakobunda

Móda12. október 2020 Vyšlo v čísle: 10/2020

Zabudnite na ťažké dlhé zimné kabáty. Rozlúčte sa však aj so športovými bundami v kombinácii so sakom. Majiteľ salónu s pánskou módou Miroslav Ondruš odporúča, aby sa muži pred zimou poobzerali po kvalitnom ľahkom kabáte či plášti. Absolútnym fenoménom bude takzvaná sakobunda.

facebook: MIRO.MODA
instagram: SK.MIRO.MODA

Trnavská cesta 106, Bratislava

Aké sú trendy v pánskej zimnej móde? 

Páni sa môžu tešiť na príjemné materiály, strihy aj farby. Stále platí, že štýlový muž musí byť oblečený pohodlne a odlišovať sa. Veľký dôraz sa kladie na prírodné materiály a pre mladých máme pripravené najmä úplety. 

Začnime bundami. Aké typy sa budú nosiť? 

S dobrou bundou sa nemusíte báť vetra ani dažďa, je vyrobená z materiálov určených do nepohody. Stačí už iba, aby si pán vybral vhodnú dĺžku: krátku, strednú alebo až pod kolená. Bundy vyzerajú na prvý pohľad ako páperové, zdanie však klame. Prírodné páperie sa dnes takmer nepoužíva, nahradili ho iné funkčné materiály, ktoré sa vyznačujú dobrou priepustnosťou a vzdušnosťou. Navyše sú nepremokavé, prípadne si vyžadujú impregnáciu. 

Prečo sa vytratili páperové bundy? 

Nedali sa dobre prať, páperie vychádzalo z podšívky a zachytávalo sa vo svetroch, preto od týchto búnd svetoví výrobcovia upustili. Nové materiály sú ľahšie a lepšie sa udržiavajú, bundy sa dajú jednoducho zbaliť a radi ich nosia najmä mladí. 

K čomu sa takéto bundy nosia? 

Sú veľmi vhodné k voľnočasovým outfitom, teda k džínsom alebo bavlneným elastickým nohaviciam a teniskám. 

Biznisový look si však zrejme vyžaduje niečo iné. 

Áno. V súčasnom prechodnom období je veľmi moderná takzvaná sakobunda. Je vyrobená z rovnakého materiálu ako bežné sako, má však tepelnú vložku, ktorá sa dá zapnúť až ku krku. Navyše, jej súčasťou môže byť ešte aj vesta. Sakobunda je veľmi príjemnou novinkou. Keď si muž sadá do auta, môže si zobliecť iba sako a ostane v tepelnej vložke alebo vo vestičke. Keď vystúpi z auta, oblečie si sako späť. Vstupujeme do zimného obdobia a tento módny kúsok bude na najbližšie mesiace podľa mňa absolútnym fenoménom. 

Čo sa nosí pod sakobundu? 

Klasická košeľa, sveter, stojačik, rolák. 

Aké kabáty sú trendové? 

Buď sú to krátke kabáty, ktoré prekrývajú sako, alebo tie nad kolená, prípadne trojštvrťové s dĺžkou až pod kolená. Vládnu prírodné materiály, teda vlna, prípadne vlna kombinovaná s polyamidom. Najvyšším radom je kombinácia vlny a kašmíru. Úplnú špičku predstavujú čisto kašmírové kabáty, ktoré sú odľahčené a mimoriadne elegantné. 

Aké farby dominujú tomuto obdobiu? 

Čierna, antracitová, tmavomodrá a camel – toto sú nosné farby na jesenné a zimné mesiace. K nim môžeme pridať aj výrazné káro. Okrem toho sa do módy vrátilo aj pepito. 

Mnohí muži stále nevedia skombinovať zimu a módu alebo skôr nájsť si vhodné oblečenie. Môže si muž obliecť na oblek športovú bundu? 

Nemal by, ale často to, žiaľ, vídame aj pri spoločenských udalostiach. Vtedy podľa mňa ide o absolútne faux pas. Všetkým mužom preto radím, aby do svojho šatníka zaradili trojštvrťový kabát, ktorý je materiálovo aj štýlovo určený na nosenie s oblekom a úplne prekryje sako. 

Teda krátky kabát, z ktorého vytŕča sako, zrejme nestačí… 

Nestačí, takáto kombinácia vyzerá veľmi zle. Ak by som mal možnosť, určite by som muža upozornil, že sa to nehodí a treba sa poobzerať po kabáte alebo aspoň autoplášti či peknej trojštvrťovej bunde. Pripomínam, že k športovej bunde sa hodí športový outfit. Kombinácia lyžiarskej bundy so sakom je veľmi nevhodná. 

Spomenuli ste autoplášť. Čo to je? 

Je to plášť vyrobený z prírodného materiálu, väčšinou z vlny alebo upravenej bavlny s tepelnou vložkou. Autoplášť prekrýva sako, dosahuje približne do polovice stehien. Hodí sa do auta, je veľmi praktický. Teší sa obľube najmä v regiónoch s miernejšou zimou, napríklad v Bratislave. Páni v ňom pohodlne vydržia od októbra až do apríla. Do Tatier si už, samozrejme, treba zobrať niečo teplejšie. 

Kedysi mali hádam všetci muži kabáty – dlhé, ťažké, nepohodlné a neradi ich nosili. Sú dnešné kabáty iné? 

Absolútne iné. Dnes výrobcovia uprednostňujú odľahčené materiály, najmä prírodné vlny. A pre mladých sú určené úpletové kabáty. Všetky tieto materiály sú ľahučké a pohodlné. Mať na sebe päťkilový zimník určite nie je nič príjemné. Nežijeme na Sibíri, nepotrebujeme nosiť žiadne mimoriadne teplé kabáty. Preto už ani v uliciach nevidíte tradičné slovenské kožuchy. Ja síce jeden mám, ale beriem si ho iba na chatu do Tatier. 

Vyzerá to tak, že moderní muži sa chcú obliekať trendovo, pohodlne a príliš sa nestarať o údržbu svojich vecí. Sú spomenuté bundy a kabáty náročné na údržbu? 

Odporúčam využívať služby chemických čistiarní. Ich personál treba upozorniť na materiálové zloženie, pri každomvýrobku je nutné sledovať a rešpektovať dané pokyny. Je dôležité dodržiavať všetky odporúčania od výrobcu, aby sa kabát a bunda nezničili. Žiaľ, stáva sa to, preto našich klientov vždy upozorníme, ako sa treba o výrobky starať. So sakami, oblekmi aj kabátmi je dobré narábať citlivo. Saténové podšívky nemajú rady vodu, preto odporúčame práve suché chemické čistenie. 

Mladí muži si ťažko zvykajú na serióznejšie outfity. Ako deti či tínedžeri nosili väčšinou športové bundy. Aký kúsok by ste im poradili zaradiť do šatníka? 

S pribúdajúcim vekom prichádzajú do šatníkov mladých mužov prvé saká a prvé obleky. K nim by si mali kúpiť aj plášť alebo kabát. K dispozícii pre nich máme pekné módne strihy aj vhodné materiály. Dnes si naozaj majú z čoho vyberať, svetoví módni dizajnéri sa predháňajú v tom, aby získali túto klientelu. 

Nemusia sa báť toho, že ich budú kabáty obmedzovať? 

Určite nie. Máme pre nich bundy aj kabáty z veľmi príjemných a pohodlných úpletových materiálov, ktoré vôbec neobťažujú a nekrčia sa. Mladým ľuďom sa takéto módne kúsky páčia a radi ich objavujú. 

Budú sa túto zimu nosiť šály a šatky? 

Nepochybne áno. Šál zostáva prvkom, ktorý zahreje a zakryje hrdlo, súčasne je to vkusný dizajnový doplnok. V kombinácii s peknými nohavicami, topánkami a kabátom dotvára celkový imidž. Nosia sa opäť prírodné materiály – vlna, vlna s kašmírom, merino vlna alebo bavlna. 

Mnohí muži sa trápia aj pri výbere zimných topánok. Chcú, aby boli súčasne pekné, teplé a nepremokli. A ešte majú byť vhodné aj k obleku. Dá sa to skĺbiť? 

Máme topánky, ktoré sú určené na prechodné jesenné alebo jarné obdobie. Väčšinou majú vyššiu platformu alebo platformu z kaučukových materiálov. Na zimu sú vhodné, samozrejme, najmä celokožené topánky. Bývajú špeciálne podlepené, aby boli aj nepremokavé. Pravá koža je ideálna do vlhkého prostredia. V zime sa k oblekom stále nosia štandardné poltopánky rôznych strihov, od klasickej oxfordky až po vyššie členkové modely. Tie sú momentálne mimoriadne moderné, a to najmä v kombinácii s filcom. 

Veľa mužov je presvedčených, že na teplé zimy, aké zažívame posledné roky, stačia aj lepšie tenisky. Je to pravda? 

Niekomu stačia aj tenisky, najmä ak nosí prevažne športové outfity alebo úpletové obleky. Mladí ľudia milujú tenisky a nosia ich celý rok. Nie je to len slovenský trend, vidíme ho v celej Európe, dokonca aj vo Francúzsku, Nemecku či Taliansku. Pri teniskách však platí, že menej je viac. Treba sa vzdať deravých pláteniek a uprednostniť kvalitné kožené tenisky, ktoré sú určené do dažďa a nečasu. Farbám dominuje biela, nič sa však nepokazí ani modrou, čiernou či hnedou – ale bez nápisov, prosím. 

Rozprávame sa o zimnej móde a k tej neoddeliteľne patrí aj tá spoločenská. Budú vôbec tento rok plesy? 

Všetci veríme, že budú. Na plesovú sezónu sme sa dôkladne pripravili najmä kolekciou Ceremony od značky DIGEL, ktorá je pestrá, zaujímavá, rozsiahla a zákazníkmi žiadaná. Zopakujem, že na ples si treba kúpiť nielen oblek, ale aj vhodný plášť či kabát. 

Chodia si už mladí muži vyberať obleky na stužkovú? 

Áno, október je práve ten mesiac, keď sa začínajú maturanti obzerať po svojich väčšinou prvých oblekoch. Zásobili sme sa klasickými slimovými a superslimovými oblekmi, ktoré sadnú širokej škále postáv. Veľmi pozitívne skúsenosti máme najmä s pohodlnými úpletovými oblekmi. Módne trendy diktujú klasickú čiernu, tmavomodrú alebo šedú farbu. Momentálne je veľmi trendové káro. Kombinácia károvaného saka a hladkých nohavíc je skvelá pre tých, ktorí sa chcú odlíšiť. Košeľa by mala byť klasická – buď bavlnená, úpletová alebo takzvaná body fit, ktorá je elastická. 

Treba si na stužkovú zobrať aj kravatu alebo motýlika? 

Stužková je veľká spoločenská udalosť, na ktorú podľa mňa patrí úzka kravata. K dokonalosti stačí už len skombinovať ju s čiernymi lakovanými topánkami. Podľa mojich skúseností sa mladí muži chcú na stužkovej najmä odlíšiť od svojich otcov, aj keď prechod z teplákov a voľných riflí môže byť trošku ťažší. Zopakujem, že na tento prechod sú ideálne pohodlné úpletové obleky, v ktorých bývajú maturanti absolútne šťastní. Tento typ oblekov bol pôvodne vymyslený práve pre mladých, športovo založených zákazníkov. Postupne si však tieto materiály obľúbili aj biznismeni, ktorí veľa cestujú a nechcú, aby sa ich obleky krčili.

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Fenoménom zimy bude sakobunda
Časopis FOR MEN - Fenoménom zimy bude sakobunda
Časopis FOR MEN - Fenoménom zimy bude sakobunda
Časopis FOR MEN - Fenoménom zimy bude sakobunda
Časopis FOR MEN - Fenoménom zimy bude sakobunda
Časopis FOR MEN - Fenoménom zimy bude sakobunda
Časopis FOR MEN - Fenoménom zimy bude sakobunda
Časopis FOR MEN - Fenoménom zimy bude sakobunda

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
12fenomenom-zimy-bude-sakobundaFenoménom zimy bude sakobunda15yesnoZabudnite na ťažké dlhé zimné kabáty. Rozlúčte sa však aj so športovými bundami v kombinácii so sakom. Majiteľ salónu s pánskou módou Miroslav Ondruš odporúča, aby sa muži pred zimou poobzerali po kvalitnom ľahkom kabáte či plášti. Absolútnym fenoménom bude takzvaná sakobunda. <p><strong>facebook: MIRO.MODA<br>instagram: SK.MIRO.MODA</strong></p><p><strong>Trnavská cesta 106, Bratislava</strong></p><p><strong>Aké sú trendy v pánskej zimnej móde?&nbsp;</strong></p><p>Páni sa môžu tešiť na príjemné materiály, strihy aj farby. Stále platí, že štýlový muž musí byť oblečený pohodlne a odlišovať sa. Veľký dôraz sa kladie na prírodné materiály a pre mladých máme pripravené najmä úplety.&nbsp;</p><p><strong>Začnime bundami. Aké typy sa budú nosiť?&nbsp;</strong></p><p>S dobrou bundou sa nemusíte báť vetra ani dažďa, je vyrobená z materiálov určených do nepohody. Stačí už iba, aby si pán vybral vhodnú dĺžku: krátku, strednú alebo až pod kolená. Bundy vyzerajú na prvý pohľad ako páperové, zdanie však klame. Prírodné páperie sa dnes takmer nepoužíva, nahradili ho iné funkčné materiály, ktoré sa vyznačujú dobrou priepustnosťou a vzdušnosťou. Navyše sú nepremokavé, prípadne si vyžadujú impregnáciu.&nbsp;</p><p><strong>Prečo sa vytratili páperové bundy?&nbsp;</strong></p><p>Nedali sa dobre prať, páperie vychádzalo z podšívky a zachytávalo sa vo svetroch, preto od týchto búnd svetoví výrobcovia upustili. Nové materiály sú ľahšie a lepšie sa udržiavajú, bundy sa dajú jednoducho zbaliť a radi ich nosia najmä mladí.&nbsp;</p><p><strong>K čomu sa takéto bundy nosia?&nbsp;</strong></p><p>Sú veľmi vhodné k voľnočasovým outfitom, teda k džínsom alebo bavlneným elastickým nohaviciam a teniskám.&nbsp;</p><p><strong>Biznisový look si však zrejme vyžaduje niečo iné.&nbsp;</strong></p><p>Áno. V súčasnom prechodnom období je veľmi moderná takzvaná sakobunda. Je vyrobená z rovnakého materiálu ako bežné sako, má však tepelnú vložku, ktorá sa dá zapnúť až ku krku. Navyše, jej súčasťou môže byť ešte aj vesta. Sakobunda je veľmi príjemnou novinkou. Keď si muž sadá do auta, môže si zobliecť iba sako a ostane v tepelnej vložke alebo vo vestičke. Keď vystúpi z auta, oblečie si sako späť. Vstupujeme do zimného obdobia a tento módny kúsok bude na najbližšie mesiace podľa mňa absolútnym fenoménom.&nbsp;</p><p><strong>Čo sa nosí pod sakobundu?</strong>&nbsp;</p><p>Klasická košeľa, sveter, stojačik, rolák.&nbsp;</p><p><strong>Aké kabáty sú trendové?&nbsp;</strong></p><p>Buď sú to krátke kabáty, ktoré prekrývajú sako, alebo tie nad kolená, prípadne trojštvrťové s dĺžkou až pod kolená. Vládnu prírodné materiály, teda vlna, prípadne vlna kombinovaná s polyamidom. Najvyšším radom je kombinácia vlny a kašmíru. Úplnú špičku predstavujú čisto kašmírové kabáty, ktoré sú odľahčené a mimoriadne elegantné.&nbsp;</p><p><strong>Aké farby dominujú tomuto obdobiu?&nbsp;</strong></p><p>Čierna, antracitová, tmavomodrá a camel – toto sú nosné farby na jesenné a zimné mesiace. K nim môžeme pridať aj výrazné káro. Okrem toho sa do módy vrátilo aj pepito.&nbsp;</p><p><strong>Mnohí muži stále nevedia skombinovať zimu a módu alebo skôr nájsť si vhodné oblečenie. Môže si muž obliecť na oblek športovú bundu?</strong>&nbsp;</p><p>Nemal by, ale často to, žiaľ, vídame aj pri spoločenských udalostiach. Vtedy podľa mňa ide o absolútne faux pas. Všetkým mužom preto radím, aby do svojho šatníka zaradili trojštvrťový kabát, ktorý je materiálovo aj štýlovo určený na nosenie s oblekom a úplne prekryje sako.&nbsp;</p><p><strong>Teda krátky kabát, z ktorého vytŕča sako, zrejme nestačí…</strong>&nbsp;</p><p>Nestačí, takáto kombinácia vyzerá veľmi zle. Ak by som mal možnosť, určite by som muža upozornil, že sa to nehodí a treba sa poobzerať po kabáte alebo aspoň autoplášti či peknej trojštvrťovej bunde. Pripomínam, že k športovej bunde sa hodí športový outfit. Kombinácia lyžiarskej bundy so sakom je veľmi nevhodná.&nbsp;</p><p><strong>Spomenuli ste autoplášť. Čo to je?&nbsp;</strong></p><p>Je to plášť vyrobený z prírodného materiálu, väčšinou z vlny alebo upravenej bavlny s tepelnou vložkou. Autoplášť prekrýva sako, dosahuje približne do polovice stehien. Hodí sa do auta, je veľmi praktický. Teší sa obľube najmä v regiónoch s miernejšou zimou, napríklad v Bratislave. Páni v ňom pohodlne vydržia od októbra až do apríla. Do Tatier si už, samozrejme, treba zobrať niečo teplejšie.&nbsp;</p><p><strong>Kedysi mali hádam všetci muži kabáty – dlhé, ťažké, nepohodlné a neradi ich nosili. Sú dnešné kabáty iné?&nbsp;</strong></p><p>Absolútne iné. Dnes výrobcovia uprednostňujú odľahčené materiály, najmä prírodné vlny. A pre mladých sú určené úpletové kabáty. Všetky tieto materiály sú ľahučké a pohodlné. Mať na sebe päťkilový zimník určite nie je nič príjemné. Nežijeme na Sibíri, nepotrebujeme nosiť žiadne mimoriadne teplé kabáty. Preto už ani v uliciach nevidíte tradičné slovenské kožuchy. Ja síce jeden mám, ale beriem si ho iba na chatu do Tatier.&nbsp;</p><p><strong>Vyzerá to tak, že moderní muži sa chcú obliekať trendovo, pohodlne a príliš sa nestarať o údržbu svojich vecí. Sú spomenuté bundy a kabáty náročné na údržbu?&nbsp;</strong></p><p>Odporúčam využívať služby chemických čistiarní. Ich personál treba upozorniť na materiálové zloženie, pri každomvýrobku je nutné sledovať a rešpektovať dané pokyny. Je dôležité dodržiavať všetky odporúčania od výrobcu, aby sa kabát a bunda nezničili. Žiaľ, stáva sa to, preto našich klientov vždy upozorníme, ako sa treba o výrobky starať. So sakami, oblekmi aj kabátmi je dobré narábať citlivo. Saténové podšívky nemajú rady vodu, preto odporúčame práve suché chemické čistenie.&nbsp;</p><p><strong>Mladí muži si ťažko zvykajú na serióznejšie outfity. Ako deti či tínedžeri nosili väčšinou športové bundy. Aký kúsok by ste im poradili zaradiť do šatníka?</strong>&nbsp;</p><p>S pribúdajúcim vekom prichádzajú do šatníkov mladých mužov prvé saká a prvé obleky. K nim by si mali kúpiť aj plášť alebo kabát. K dispozícii pre nich máme pekné módne strihy aj vhodné materiály. Dnes si naozaj majú z čoho vyberať, svetoví módni dizajnéri sa predháňajú v tom, aby získali túto klientelu.&nbsp;</p><p><strong>Nemusia sa báť toho, že ich budú kabáty obmedzovať?</strong>&nbsp;</p><p>Určite nie. Máme pre nich bundy aj kabáty z veľmi príjemných a pohodlných úpletových materiálov, ktoré vôbec neobťažujú a nekrčia sa. Mladým ľuďom sa takéto módne kúsky páčia a radi ich objavujú.&nbsp;</p><p><strong>Budú sa túto zimu nosiť šály a šatky?&nbsp;</strong></p><p>Nepochybne áno. Šál zostáva prvkom, ktorý zahreje a zakryje hrdlo, súčasne je to vkusný dizajnový doplnok. V kombinácii s peknými nohavicami, topánkami a kabátom dotvára celkový imidž. Nosia sa opäť prírodné materiály – vlna, vlna s kašmírom, merino vlna alebo bavlna.&nbsp;</p><p><strong>Mnohí muži sa trápia aj pri výbere zimných topánok. Chcú, aby boli súčasne pekné, teplé a nepremokli. A ešte majú byť vhodné aj k obleku. Dá sa to skĺbiť?</strong>&nbsp;</p><p>Máme topánky, ktoré sú určené na prechodné jesenné alebo jarné obdobie. Väčšinou majú vyššiu platformu alebo platformu z kaučukových materiálov. Na zimu sú vhodné, samozrejme, najmä celokožené topánky. Bývajú špeciálne podlepené, aby boli aj nepremokavé. Pravá koža je ideálna do vlhkého prostredia. V zime sa k oblekom stále nosia štandardné poltopánky rôznych strihov, od klasickej oxfordky až po vyššie členkové modely. Tie sú momentálne mimoriadne moderné, a to najmä v kombinácii s filcom.&nbsp;</p><p><strong>Veľa mužov je presvedčených, že na teplé zimy, aké zažívame posledné roky, stačia aj lepšie tenisky. Je to pravda?</strong>&nbsp;</p><p>Niekomu stačia aj tenisky, najmä ak nosí prevažne športové outfity alebo úpletové obleky. Mladí ľudia milujú tenisky a nosia ich celý rok. Nie je to len slovenský trend, vidíme ho v celej Európe, dokonca aj vo Francúzsku, Nemecku či Taliansku. Pri teniskách však platí, že menej je viac. Treba sa vzdať deravých pláteniek a uprednostniť kvalitné kožené tenisky, ktoré sú určené do dažďa a nečasu. Farbám dominuje biela, nič sa však nepokazí ani modrou, čiernou či hnedou – ale bez nápisov, prosím.&nbsp;</p><p><strong>Rozprávame sa o zimnej móde a k tej neoddeliteľne patrí aj tá spoločenská. Budú vôbec tento rok plesy?&nbsp;</strong></p><p>Všetci veríme, že budú. Na plesovú sezónu sme sa dôkladne pripravili najmä kolekciou Ceremony od značky DIGEL, ktorá je pestrá, zaujímavá, rozsiahla a zákazníkmi žiadaná. Zopakujem, že na ples si treba kúpiť nielen oblek, ale aj vhodný plášť či kabát.&nbsp;</p><p><strong>Chodia si už mladí muži vyberať obleky na stužkovú?&nbsp;</strong></p><p>Áno, október je práve ten mesiac, keď sa začínajú maturanti obzerať po svojich väčšinou prvých oblekoch. Zásobili sme sa klasickými slimovými a superslimovými oblekmi, ktoré sadnú širokej škále postáv. Veľmi pozitívne skúsenosti máme najmä s pohodlnými úpletovými oblekmi. Módne trendy diktujú klasickú čiernu, tmavomodrú alebo šedú farbu. Momentálne je veľmi trendové káro. Kombinácia károvaného saka a hladkých nohavíc je skvelá pre tých, ktorí sa chcú odlíšiť. Košeľa by mala byť klasická – buď bavlnená, úpletová alebo takzvaná body fit, ktorá je elastická.&nbsp;</p><p><strong>Treba si na stužkovú zobrať aj kravatu alebo motýlika?&nbsp;</strong></p><p>Stužková je veľká spoločenská udalosť, na ktorú podľa mňa patrí úzka kravata. K dokonalosti stačí už len skombinovať ju s čiernymi lakovanými topánkami. Podľa mojich skúseností sa mladí muži chcú na stužkovej najmä odlíšiť od svojich otcov, aj keď prechod z teplákov a voľných riflí môže byť trošku ťažší. Zopakujem, že na tento prechod sú ideálne pohodlné úpletové obleky, v ktorých bývajú maturanti absolútne šťastní. Tento typ oblekov bol pôvodne vymyslený práve pre mladých, športovo založených zákazníkov. Postupne si však tieto materiály obľúbili aj biznismeni, ktorí veľa cestujú a nechcú, aby sa ich obleky krčili.</p>8no0000-00-00for-men-2020-1010/20202020-10-12<h3>Milí čitatelia,</h3><p>často sa vo voľnom čase zamýšľam, akú úlohu má moderný časopis v tejto dobe. Chcú sa ľudia len zabaviť, alebo sa aj niečo dozvedieť, prípadne vzdelať? A vôbec, číta ešte niekto časopisy v tlačenej podobe?</p><p>Našťastie, vďaka vám – čitateľom a pribúdajúcim predplatiteľom – vidíme, že klasický formát časopisu stále má u ľudí svoje miesto. Možnosť držať magazín v ruke, listovať v ňom, odložiť si ho a po čase sa k nemu opäť vrátiť má pre veľa z vás ešte stále veľký význam. Keď sa stretávam so známymi alebo obchodnými partnermi, vždy sa ich spýtam, či čítajú časopisy – a ak áno, zaujíma ma, čo v nich hľadajú a, samozrejme, či FORMEN patrí medzi tie, ktoré si radi kúpia.&nbsp;</p><p>Je pravdou, že moji „respondenti“ čítajú menej klasických časopisov než kedysi, tie však stále majú svoje pevné jadro priaznivcov. Väčšina sa zhodla na tom, že časopis pre nich predstavuje formu oddychu vo voľnom čase, zároveň sa však radi dozvedia aj niečo nové a zaujímavé, prípadne sa zabavia nejakým testom alebo kvízom. Asi tretina opýtaných mi povedala, že ich náš časopis sprevádza na dovolenkách, pretože práve vtedy si ho vedia lepšie vychutnať.&nbsp;</p><p>Áno, doba je veľmi rýchla a nájsť si čas a pokoj od denných povinností a rozptýlení v podobe mobilných zariadení je niekedy ťažké. Osobne mám na časopisoch najradšej práve to, že sa mi spájajú s relaxom. Všetko dám bokom, v pokoji si sadnem a prečítam si o veciach, ktoré ma bavia a zaujímajú. Vtedy zabudnem na zhon a stres naokolo. Aj to je motiváciou redakcie časopisu FORMEN: chceme vám spríjemniť voľný čas a tak trochu vás prinútiť nájsť si ho aj vďaka nám.&nbsp;</p><p>Pevne teda verím, že náš časopis sprevádza vaše voľné chvíle. A hoci je FORMEN lifestylový pánsky magazín, ktorý nemá ambíciu riešiť celosvetové problémy, som presvedčený, že v ňom nájdete aj nové zaujímavé informácie, cenné rady či náš pohľad na svet. A kto má záujem, dokáže sa z neho aj niečo naučiť.&nbsp;</p><p>V tomto čísle sme vyspovedali zakladateľov známej organizácie Oktagon, ktorá za posledné roky dokázala preraziť do povedomia slovenskej verejnosti. Napokon, zmiešané bojové umenia MMA sa stali popri klasických športoch ako futbal či hokej veľmi sledovaným odvetvím. So športom súvisí aj naša ekonomická téma venovaná zárobkom v motoristickej Formule 1. V ďalších rubrikách sa dotkneme problematiky rodinného života i správneho stravovania, miro.moda nám ukáže, ako sa obliecť do jesenného počasia, a zistíme viac aj o našom hokejovom reprezentantovi Martinovi Fehérvárym. Svoj pohľad na svet kasín nám predstaví riaditeľ siete Rebuy Stars Vadim Zmarko. Skrátka, čaká na vás sto strán inšpirácie, zábavy a zaujímavých informácií.&nbsp;</p><p>Na záver mi dovoľte v mene celej redakcie aj tímu popriať vám pohodové čítanie a relax, nech už čítate svoj časopis FORMEN kdekoľvek. Teším sa na vás opäť o mesiac.</p>yesMódamoda
symbioza-stylu-a-elegancieSymbióza štýlu a elegancie13for-men-2020-11
tenisky-ktore-vam-zarobia-peniazeTenisky, ktoré vám zarobia peniaze4for-men-2020-02
miro-ondrus-verim-ze-nakupovanie-ma-byt-zazitokMiro Ondruš: Verím, že nakupovanie má byť zážitok7for-men-2020-03
rebuy-stars-na-ceste-k-uspechuRebuy Stars – na ceste k úspechu12for-men-2020-10
cvicit-nestaci-chce-to-aj-upravu-stravyCvičIť nestačí, chce to aj úpravu stravy12for-men-2020-10
zopar-tipov-ako-fotit-profesionalne-smartfonomZopár tipov ako fotiť profesionálne smartfónom12for-men-2020-10