Časopis FOR MEN - Gatto matto skvelá talianska reštaurácia so slovenskými koreňmi

Gatto matto skvelá talianska reštaurácia so slovenskými koreňmi

Top Gastro14. september 2020 Vyšlo v čísle: 09/2020

Autentické ingrediencie, poctivé receptúry a unikátna atmosféra. Sieť podnikov Gatto Matto ponúka v Bratislave to najlepšie z talianskej kuchyne.

GATTO MATTO RISTORANTE
Panská 17, Bratislava - Staré Mesto
(dvor BRITISH COUNCIL)

GATTO MATTO TRATTORIA
Maďarská 1/A, Bratislava – Rusovce

Autentické ingrediencie, poctivé receptúry a unikátna atmosféra. Sieť podnikov Gatto Matto ponúka v Bratislave to najlepšie z talianskej kuchyne. Stále pritom zostáva rodinným podnikom – a nie iba na papieri, pretože to lepšie vyzerá z pohľadu marketingu, ale naozaj. V roku 2005 začala písať príbeh Gatto Matto Anna Blahovcová. Dnes je na čele siete jej syn Maxim, ktorému pomáha široko rozvetvená rodina – bratranci Marek, Boris a Matej. Aj vďaka nim sa Gatto Matto vyhýba jednému z najväčších problémov bratislavského gastro priemyslu – fluktuácii zamestnancov. Už od začiatku totiž majitelia stavili na to, že budú spolupracovať najmä s rodinou a priateľmi. Funguje im to. Kde iný už nevládze, druhý zapne na plný plyn. Spokojný a stabilný personál, jasné rozdelenie úloh, vzájomný rešpekt a úcta, to sú základné piliere ich dlhoročného úspechu. 

Keď v roku 2018 magazíny Hospodárske noviny a Startitup zostavovali rebríček najlepších reštaurácií, v kategórii talianskych podnikov prišlo k veľkému prekvapeniu. V prvej desiatke boli zastúpené iba reštaurácie vedené talianskymi majiteľmi – s jednou jedinou výnimkou. Na čele rebríčka sa ocitla reštaurácia Gatto Matto – rodinný podnik s čisto slovenským rodokmeňom. 

Rodina Blahovcových otvárala prvú prevádzku pred pätnástimi rokmi na Panskej ulici v centre Bratislavy. Začínali skromne, s tridsiatimi stoličkami. Chýr o skvelej talianskej kuchyni sa však rýchlo rozšíril a reštaurácia sa postupne zväčšovala. Dnes sa do nej zmestí až sto zákazníkov. Gatto Matto je typický podnik v Starom meste, ktorý si rýchlo obľúbila biznis klientela, ale radi doň zavítajú aj turisti. Veľkou výhodou je poloha v samom centre hlavného mesta a súčasne v pokoji tichého dvora. Po desiatich rokoch úspešného podnikania na Panskej ulici prišiel čas na ďalší rozvoj konceptu. Keďže majitelia nechceli konkurovať svojej pôvodnej reštaurácii, zamierili s jej mladšou sestrou do pokojných Rusoviec. Tamojšia Trattoria je ideálnym miestom na rodinné obedy, oslavy či väčšie recepcie a uzavreté akcie. Deti určite ocenia detský kútik alebo minifarmu so zvieratkami. Kto chce zažiť romantiku vo dvojici, využije oddelené sedenie alebo stoly v záhrade pri jazierku. 

Základ jedálnych lístkov je v obidvoch reštauráciách rovnaký, líšia sa iba sezónne ponuky. Stáli zákazníci už vedia, čo ich čaká. Cestoviny aj pizza sú skvelé a ich receptúry rokmi overené. Kuchári však konštantne pracujú na zlepšovaní vstupných produktov. Zmeny nastali aj počas špeciálnej situácie vyvolanej pandémiou nového koronavírusu. Priestor dostali mnohí lokálni dodávatelia, ktorí svojou kvalitou a čerstvosťou surovín predstihli aj zahraničnú konkurenciu. Aj na Slovensku sa konečne dajú nakúpiť špičkové ingrediencie, treba si však pozorne vyberať dodávateľov a ostražito ich sledovať, aby dokázali udržať svoju kvalitu. Kontrola vstupných surovín preto patrí medzi základné úlohy personálu celej siete Gatto Matto. 

Nedá sa zabudnúť ani na kvalitu obsluhy. Majitelia dobre vedia, že perfektné jedlo je samozrejmosťou, o spokojnosti klienta však nakoniec rozhodnú detaily. Ak personál niečo pokazí, majitelia sa neboja vyhrnúť si rukávy a postaviť sa na rajón alebo do kuchyne. 

Keďže konkurencia rozhodne nespí, aj v Gatto Matto musia pracovať na ďalšom rozvoji. Už začiatkom budúceho roka by mal v centre mesta pribudnúť znovuotvorený prírastok – bistro pre mladých. Podnik v modernom mestskom štýle, ktorého jedálny lístok by mal dynamicky reflektovať trendy a experimentovať s kombináciami chutí mnohých svetových kuchýň. Máme sa určite na čo tešiť.

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Gatto matto skvelá talianska reštaurácia so slovenskými koreňmi
Časopis FOR MEN - Gatto matto skvelá talianska reštaurácia so slovenskými koreňmi
Časopis FOR MEN - Gatto matto skvelá talianska reštaurácia so slovenskými koreňmi

Ďalšie články v kategórii Top Gastro

Ďalšie články v čísle 09/2020

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
11gatto-matto-skvela-talianska-restauracia-so-slovenskymi-korenmiGatto matto skvelá talianska reštaurácia so slovenskými koreňmi35nonoAutentické ingrediencie, poctivé receptúry a unikátna atmosféra. Sieť podnikov Gatto Matto ponúka v Bratislave to najlepšie z talianskej kuchyne. <p><strong>GATTO MATTO RISTORANTE</strong><br>Panská 17, Bratislava - Staré Mesto<br>(dvor BRITISH COUNCIL)</p><p><strong>GATTO MATTO TRATTORIA</strong><br>Maďarská 1/A, Bratislava – Rusovce</p><p>Autentické ingrediencie, poctivé receptúry a unikátna atmosféra. Sieť podnikov Gatto Matto ponúka v Bratislave to najlepšie z talianskej kuchyne. Stále pritom zostáva rodinným podnikom – a nie iba na papieri, pretože to lepšie vyzerá z pohľadu marketingu, ale naozaj. V roku 2005 začala písať príbeh Gatto Matto Anna Blahovcová. Dnes je na čele siete jej syn Maxim, ktorému pomáha široko rozvetvená rodina – bratranci Marek, Boris a Matej. Aj vďaka nim sa Gatto Matto vyhýba jednému z najväčších problémov bratislavského gastro priemyslu – fluktuácii zamestnancov. Už od začiatku totiž majitelia stavili na to, že budú spolupracovať najmä s rodinou a priateľmi. Funguje im to. Kde iný už nevládze, druhý zapne na plný plyn. Spokojný a stabilný personál, jasné rozdelenie úloh, vzájomný rešpekt a úcta, to sú základné piliere ich dlhoročného úspechu.&nbsp;</p><p>Keď v roku 2018 magazíny Hospodárske noviny a Startitup zostavovali rebríček najlepších reštaurácií, v kategórii talianskych podnikov prišlo k veľkému prekvapeniu. V prvej desiatke boli zastúpené iba reštaurácie vedené talianskymi majiteľmi – s jednou jedinou výnimkou. Na čele rebríčka sa ocitla reštaurácia Gatto Matto – rodinný podnik s čisto slovenským rodokmeňom.&nbsp;</p><p>Rodina Blahovcových otvárala prvú prevádzku pred pätnástimi rokmi na Panskej ulici v centre Bratislavy. Začínali skromne, s tridsiatimi stoličkami. Chýr o skvelej talianskej kuchyni sa však rýchlo rozšíril a reštaurácia sa postupne zväčšovala. Dnes sa do nej zmestí až sto zákazníkov. Gatto Matto je typický podnik v Starom meste, ktorý si rýchlo obľúbila biznis klientela, ale radi doň zavítajú aj turisti. Veľkou výhodou je poloha v samom centre hlavného mesta a súčasne v pokoji tichého dvora. Po desiatich rokoch úspešného podnikania na Panskej ulici prišiel čas na ďalší rozvoj konceptu. Keďže majitelia nechceli konkurovať svojej pôvodnej reštaurácii, zamierili s jej mladšou sestrou do pokojných Rusoviec. Tamojšia Trattoria je ideálnym miestom na rodinné obedy, oslavy či väčšie recepcie a uzavreté akcie. Deti určite ocenia detský kútik alebo minifarmu so zvieratkami. Kto chce zažiť romantiku vo dvojici, využije oddelené sedenie alebo stoly v záhrade pri jazierku.&nbsp;</p><p>Základ jedálnych lístkov je v obidvoch reštauráciách rovnaký, líšia sa iba sezónne ponuky. Stáli zákazníci už vedia, čo ich čaká. Cestoviny aj pizza sú skvelé a ich receptúry rokmi overené. Kuchári však konštantne pracujú na zlepšovaní vstupných produktov. Zmeny nastali aj počas špeciálnej situácie vyvolanej pandémiou nového koronavírusu. Priestor dostali mnohí lokálni dodávatelia, ktorí svojou kvalitou a čerstvosťou surovín predstihli aj zahraničnú konkurenciu. Aj na Slovensku sa konečne dajú nakúpiť špičkové ingrediencie, treba si však pozorne vyberať dodávateľov a ostražito ich sledovať, aby dokázali udržať svoju kvalitu. Kontrola vstupných surovín preto patrí medzi základné úlohy personálu celej siete Gatto Matto.&nbsp;</p><p>Nedá sa zabudnúť ani na kvalitu obsluhy. Majitelia dobre vedia, že perfektné jedlo je samozrejmosťou, o spokojnosti klienta však nakoniec rozhodnú detaily. Ak personál niečo pokazí, majitelia sa neboja vyhrnúť si rukávy a postaviť sa na rajón alebo do kuchyne.&nbsp;</p><p>Keďže konkurencia rozhodne nespí, aj v Gatto Matto musia pracovať na ďalšom rozvoji. Už začiatkom budúceho roka by mal v centre mesta pribudnúť znovuotvorený prírastok – bistro pre mladých. Podnik v modernom mestskom štýle, ktorého jedálny lístok by mal dynamicky reflektovať trendy a experimentovať s kombináciami chutí mnohých svetových kuchýň. Máme sa určite na čo tešiť.</p>3no0000-00-00for-men-2020-0909/20202020-09-14<h3>Milí čitatelia,</h3><p>veľmi ma teší, že sa vám po takmer dvojmesačnejprestávke môžem opäť prihovoriť z vášho obľúbenéhočasopisu. Leto prešlo ako voda, školské prázdninya dovolenky sa skončili a my sa znova vraciame do starýchpracovných koľají. Priznám sa, že toto obdobie jepre mňa vždy trochu zvláštne. Na jednej strane smútokz konca voľna, pohody a tepla, na druhej strane sa užteším na pracovné výzvy. Samozrejme, september je ajvstupom do školského roka, všetkým sa nám teda naplnozačínajú každodenné starosti a radosti, ale zároveňmá človek posledné štyri mesiace v roku na to, aby dokončil,čo zatiaľ nestihol, splnil svoje plány a stanovil siďalšie ciele.</p><p>Pripomeňme si slová amerického motivačného rečníkaZiga Ziglara: „Nie je ani také dôležité, čo dosiahnutímcieľov získame, ale kým sa počas tejto cesty staneme.“Aj keď vás čaká náročný záver vyčerpávajúceho roka,nezabúdajte na dôležité veci v živote – rodinu, zdravieči relax, pri ktorom vám pomôže aj náš časopis.Človekom, ktorý sústavne ide za svojím cieľom a tvrdona ňom pracuje, je určite Marek Hamšík – zdobí titulkunášho aktuálneho čísla. V rozhovore s ním sa dočítatezaujímavosti o jeho živote, podnikaní či pôsobenív ďalekej Číne. V ekonomickej rubrike sa pozriemena najvýznamnejšie sociálne siete súčasnosti, v rozhovorezo sveta biznisu vám prinesieme inšpiratívnenázory majiteľa spoločnosti Martech Ivana Tánczosa,priblížime si aj rodinný podnik Gatto Matto, novinkyzo sveta módy predstaví miro.moda. Chýbať nebudúani obľúbené rubriky keď budem veľký, auto-moto, aleboza a proti či vedomostný test.</p><p>Pevne verím, že sa vám septembrové číslo bude páčiťa nájdete v ňom množstvo atraktívnych článkov. Aknaozaj platí, že skutočný cieľ je cesta, tak za celý náštím dúfam, že vás na nej budeme naďalej sprevádzaťa vaše voľné chvíle obohatíme nielen o zábavu, ale ajo prínosné informácie. Dovidenia zas o mesiac.</p>yesTop Gastrotop-gastro
investujte-do-krasyInvestujte do krásy11for-men-2020-09
film-greyhoundFilm - Greyhound11for-men-2020-09
sociopat-od-vedlaSociopat od vedľa11for-men-2020-09