Časopis FOR MEN - Ľudí zaujíma zákulisie seriálov

Ľudí zaujíma zákulisie seriálov

Instagram Biznis05. november 2020 Vyšlo v čísle: 11/2020

Na Instagrame funguje už od svojich trinástich rokov, jeho fanúšikovská základňa sa postupne rozšírila až na 134-tisíc sledovateľov. Oliver Oswald priznáva, že za to môže najmä jeho účinkovanie v populárnom seriáli Oteckovia. Na sociálne siete pridáva fotky zo zákulisia nakrúcania a nebojí sa prejaviť aj vlastný názor na spoločenské témy.

Pamätáte si na začiatky vášho Instagramu?

Priznám sa, že úplné počiatky môjho fungovania na Instagrame si nepamätám. 

Poradím vám, bolo to v januári 2013.

Tak vtedy som zrejme Instagram vôbec nebral vážne, pridával som tam pomaly všetko, čo som mal v telefóne. Asi tam bol môj psík aj fotky odfotené pred zrkadlom. Netušil som, že raz príde doba, keď budem z Instagramu profitovať. 

Alebo doba, keď vás bude niekto s Instagramom z roku 2013 konfrontovať.

Vidíte, s tým som absolútne nepočítal. Vtedy som na sociálnu sieť pridával ešte viac fotiek a neskôr som niektoré radšej vymazal. Boli medzi nimi hrozné sprostosti. Mal som trinásť rokov a zrejme som vôbec nemal mať prístup na Instagram. 

Bola tam napríklad fotka s Helenou Krajčiovou a Janou Oľhovou...

To bola fotografia, ktorú sme urobili pri nakrúcaní seriálu Zita na krku. Na tento seriál si extrémne rád spomínam, dal mi do života veľmi veľa. Celé mesiace som trávil s dospelými ľuďmi, sledoval som, ako premýšľajú a aké majú priority. Som presvedčený, že toto obdobie mi veľmi pomohlo vo vývine. A okrem toho ma výrazne posunulo v herectve. Spolupracoval som totiž s „áčkovými“ hercami, od ktorých som sa veľa učil a dávali mi rôzne rady do života. Nikdy na tento seriál nezabudnem.

Vráťme sa k Instagramu. Kedy sa zmenil z puberťáckej zábavy na pracovný nástroj?

Zhruba pred dva a pol rokom. Začal som si uvedomovať, že už to nie je Instagram, kam dávam fotky pre mojich kamarátov a spolužiakov. Začali sa tam totiž nabaľovať ľudia, ktorých vôbec nepoznám. A je ich čoraz viac. V tom čase išli sociálne siete veľmi do popredia, boli úplne všade a mal ich každý. Keď sa začal vysielať seriál Oteckovia, veľmi mi to pomohlo. Spomínam si, že keď ma sledovalo prvých desaťtisíc ľudí, tak som nechápal… Zdalo sa mi, že je to hrozne veľa. Nerozumel som, prečo toľko ľudí zaujíma, čo robí nejaký Oliver Oswald po škole alebo pred ňou. Vtedy mi došlo, že na Instagram nemôžem dávať hocijakú fotku a musím to celé brať zodpovednejšie. Sledujú ma aj malé deti a bolo by zvláštne, keby u mňa videli hlúposti alebo fotky zo žúrov. 

Oteckovia vás vlastne prinútili zmeniť komunikáciu na sociálnych sieťach?

Určite áno. Oteckovia boli hlavným dôvodom, prečo môj Instagram tak rapídne vyrástol. Súčasne som si začal uvedomovať, že mám na sociálnych sieťach aj zodpovednosť. Už som na Instagram nepridával obsah len zo zábavy, začal som ho brať vážne. 

Prekročili ste hranicu stotisíc fanúšikov. Viete, čo sa im páči?

Je to rôzne. Neustále skúmam, čo týchto ľudí na mne zaujíma, akú pridanú hodnotu u mňa nachádzajú a čo im môžem dať navyše. Tieto otázky som si kládol dlhú dobu a riešil som, ako mám byť iný, čím ich zaujať. 

A na čo ste prišli?

Zistil som, že musím využiť to, že sa venujem herectvu, a ukázať bežným ľuďom, ako funguje zákulisie nakrúcania. Do týchto priestorov sa ľudia nedostanú a vedel som, že mňa samého by zaujímalo, čo sa deje mimo kamier. Na dennej báze sa stretávam so známymi tvárami, ktoré sú pre ľudí vzorom, napríklad s Vladom Kobielskym, Zuzanou Mauréry alebo Filipom Tůmom. Cez môj Instagram ukazujem aj súkromný život týchto ľudí, som ich kamarát a hovorím, že sú úžasní a vtipní aj v realite. Istú dobu som pridával aj fotky a videá s autami. Mňa totiž autá bavili a sledoval som množstvo instagramových účtov ľudí s prístupom k rýchlym a dobrým vozidlám, ku ktorým by som sa ja v realite nikdy nedostal. 

Zákulisie seriálu a známi herci zafungovali. Bolo to podobné aj s autami?

Ani veľmi nie. Približne pred polrokom som sa vďaka jednej spolupráci dostal ku skutočne zaujímavým autám a chcel som ich spropagovať. Myslel som si, že pre publikum bude táto téma atraktívna a zaujme najmä mladých chalanov. Neskôr som si však uvedomil, že ľudia to môžu vnímať aj negatívne: mladík, ktorý účinkuje v nejakom seriáli, sa teraz namyslene ukazuje, lebo má drahé autá. A takto som sa nechcel prezentovať, lebo si o sebe určite nenamýšľam nič viac, ako naozaj som. Vôbec som nechcel pridávať posty, aby som sa prostredníctvom nich vystatoval, v akom drahom aute práve sedím.

Niektoré spolupráce sa spätne môžu ukázať ako nie práve najšťastnejšie. Ako sa dnes v ponukách od firiem orientujete, podľa čoho si vyberáte?

Zozačiatku som bol sám prekvapený, keď mi prišla prvá ponuka na spoluprácu. Už si nepamätám, aká firma to bola, ale presne viem, že som vtedy zarobil tridsať eur. Zdalo sa mi super, že mi niekto platí za nič. A začal som premýšľať, ako zarobiť viac. Vtedy spolupráce vôbec neboli také rozšírené ako dnes, firmy ešte nevrážali peniaze do Instagramu. Mal som asi sedemnásť rokov a chodieval som na stretnutia s manažérmi firiem. Viete si to predstaviť? Ako produkt som im ponúkal samého seba, musel som zaujať, ale zároveň sa zbytočne neprechváliť. Jedno z desiatich sedení vyšlo a mňa to veľmi bavilo, videl som v tom zmysel. Najviac som sa tešil zo spoluprác s firmami, ktoré ponúkali produkty a služby, ktoré som sám využíval. Vďaka nim som mohol ľuďom ukázať, v čom sú dané veci dobré a prečo ich mám rád. 

Instagram si manažujete sám?

Dnes už nie. S neustále pribúdajúcimi sledovateľmi som si uvedomoval, že potrebujem pomoc, inak mi uletí hlava. Dostal som sa k úžasným ľuďom, môjmu manažérovi a jeho asistentke. Je to skvelá dvojka, veľkí profesionáli, majú mnoho kontaktov a dokážu predať všetko. Vďaka nim spolupracujem presne s tými firmami, po ktorých som vždy túžil. 

Napríklad? Ktorá z nich bola najzaujímavejšia?

Nechcel by som vyvyšovať jednu firmu nad ostatné. Som šťastný, keď má spolupráca hlbší zmysel. Vďaka jednej som karavanom precestoval Chorvátsko aj Taliansko, čo mi prinieslo brutálne zážitky, na ktoré nikdy nezabudnem. Som šťastný, že som sa k nim dostal aj vďaka môjmu Instagramu. 

Čo vás osobne najviac baví na Instagrame?

Prezentovať ľuďom svoj názor. Nevnucujem im ho, ale inšpirujem ich. Naraz dokážem komunikovať s množstvom ľudí a môj postoj môže pomôcť niečomu dobrému. Aktuálne sú to napríklad ekologické témy, ktoré sú mimoriadne dôležité. Ľudia potrebujú od niekoho počuť, čo majú robiť, a vďaka hercom či spevákom sa dokážu s názorom lepšie stotožniť. Instagram nie je len o zabíjaní času, dokáže aj extrémne účinne pomáhať. Je to zbraň a záleží na tom, ako ju použijeme. 

Koľko času vy sám trávite na sociálnych sieťach?

Paradoxne na nich vôbec netrávim veľa času, som totiž poriadne pracovne vyťažený. Keď už, tak milujem autá a profily cestovateľov. Robím každý deň a nemôžem sa vybrať na mesačnú dovolenku, ale veľmi po tom túžim. Preto rád sledujem ľudí, ktorí cestujú, a prežívam zážitky spolu s nimi. Fascinuje ma, aký krásny a úžasný je náš svet. A nielen ďaleké zahraničie, ale aj naše Slovensko. Verte mi, že keby sa mi teraz v rozvrhu zjavilo týždňové voľno, okamžite by som nasadol do auta a vyrazil do kútov Slovenska, v ktorých som nikdy nebol. Možno by som spal aj v kufri auta, na tom vôbec nezáleží. 

Sledujete aj profily vašich kamarátov z Oteckov? 

Áno. Je sranda, že môjmu seriálovému otcovi Filipovi Tůmovi som dopomohol k Instagramu práve ja. On mu totiž zozačiatku absolútne nerozumel a stále polemizoval o tom, na čo je to vlastne dobré. Tak mu hovorím: „Filip, daj mi sem svoj telefón, urobím ti Instagram a uvidíš, že raz mi za to budeš vďačný.“ No a dnes má skoro 70-tisíc sledovateľov. Treba sa na to pozerať tak, že moji hereckí kolegovia sú iná generácia ako ja. Majú okolo štyridsiatky a je logické, že na Instagrame nebudú tak často ako my mladí. Tým som, samozrejme, nechcel povedať, že oni sú starí (smiech).

OLIVER OSWALD

instagram: @oswaldphotoss
počet followerov: viac ako 134-tisíc

Populárny herec a moderátor. Účinkoval v mnohých seriáloch aj reklamách. Už ako jedenásťročný si zahral úlohu Adama v komediálnom seriáli TV Markíza Zita na krku. Nasledovali viaceré epizódne úlohy v sitcomoch aj účinkovanie vo filme Učiteľka. Momentálne hviezdi v populárnom seriáli Oteckovia. Pracuje aj ako moderátor v rádiu Európa 2. Jeho instagramový účet @oswaldphotos sleduje 134-tisíc fanúšikov.


Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Ľudí zaujíma zákulisie seriálov
Časopis FOR MEN - Ľudí zaujíma zákulisie seriálov
Časopis FOR MEN - Ľudí zaujíma zákulisie seriálov
Časopis FOR MEN - Ľudí zaujíma zákulisie seriálov
Časopis FOR MEN - Ľudí zaujíma zákulisie seriálov

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
13ludi-zaujima-zakulisie-serialovĽudí zaujíma zákulisie seriálov11nonoNa Instagrame funguje už od svojich trinástich rokov, jeho fanúšikovská základňa sa postupne rozšírila až na 134-tisíc sledovateľov. Oliver Oswald priznáva, že za to môže najmä jeho účinkovanie v populárnom seriáli Oteckovia. Na sociálne siete pridáva fotky zo zákulisia nakrúcania a nebojí sa prejaviť aj vlastný názor na spoločenské témy. <p><strong>Pamätáte si na začiatky vášho Instagramu?</strong></p><p>Priznám sa, že úplné počiatky môjho fungovania na Instagrame si nepamätám.&nbsp;</p><p><strong>Poradím vám, bolo to v januári 2013.</strong></p><p>Tak vtedy som zrejme Instagram vôbec nebral vážne, pridával som tam pomaly všetko, čo som mal v telefóne. Asi tam bol môj psík aj fotky odfotené pred zrkadlom. Netušil som, že raz príde doba, keď budem z Instagramu profitovať.&nbsp;</p><p><strong>Alebo doba, keď vás bude niekto s Instagramom z roku 2013 konfrontovať.</strong></p><p>Vidíte, s tým som absolútne nepočítal. Vtedy som na sociálnu sieť pridával ešte viac fotiek a neskôr som niektoré radšej vymazal. Boli medzi nimi hrozné sprostosti. Mal som trinásť rokov a zrejme som vôbec nemal mať prístup na Instagram.&nbsp;</p><p><strong>Bola tam napríklad fotka s Helenou Krajčiovou a Janou Oľhovou...</strong></p><p>To bola fotografia, ktorú sme urobili pri nakrúcaní seriálu Zita na krku. Na tento seriál si extrémne rád spomínam, dal mi do života veľmi veľa. Celé mesiace som trávil s dospelými ľuďmi, sledoval som, ako premýšľajú a aké majú priority. Som presvedčený, že toto obdobie mi veľmi pomohlo vo vývine. A okrem toho ma výrazne posunulo v herectve. Spolupracoval som totiž s „áčkovými“ hercami, od ktorých som sa veľa učil a dávali mi rôzne rady do života. Nikdy na tento seriál nezabudnem.</p><p><strong>Vráťme sa k Instagramu. Kedy sa zmenil z puberťáckej zábavy na pracovný nástroj?</strong></p><p>Zhruba pred dva a pol rokom. Začal som si uvedomovať, že už to nie je Instagram, kam dávam fotky pre mojich kamarátov a spolužiakov. Začali sa tam totiž nabaľovať ľudia, ktorých vôbec nepoznám. A je ich čoraz viac. V tom čase išli sociálne siete veľmi do popredia, boli úplne všade a mal ich každý. Keď sa začal vysielať seriál Oteckovia, veľmi mi to pomohlo. Spomínam si, že keď ma sledovalo prvých desaťtisíc ľudí, tak som nechápal… Zdalo sa mi, že je to hrozne veľa. Nerozumel som, prečo toľko ľudí zaujíma, čo robí nejaký Oliver Oswald po škole alebo pred ňou. Vtedy mi došlo, že na Instagram nemôžem dávať hocijakú fotku a musím to celé brať zodpovednejšie. Sledujú ma aj malé deti a bolo by zvláštne, keby u mňa videli hlúposti alebo fotky zo žúrov.&nbsp;</p><p><strong>Oteckovia vás vlastne prinútili zmeniť komunikáciu na sociálnych sieťach?</strong></p><p>Určite áno. Oteckovia boli hlavným dôvodom, prečo môj Instagram tak rapídne vyrástol. Súčasne som si začal uvedomovať, že mám na sociálnych sieťach aj zodpovednosť. Už som na Instagram nepridával obsah len zo zábavy, začal som ho brať vážne.&nbsp;</p><p><strong>Prekročili ste hranicu stotisíc fanúšikov. Viete, čo sa im páči?</strong></p><p>Je to rôzne. Neustále skúmam, čo týchto ľudí na mne zaujíma, akú pridanú hodnotu u mňa nachádzajú a čo im môžem dať navyše. Tieto otázky som si kládol dlhú dobu a riešil som, ako mám byť iný, čím ich zaujať.&nbsp;</p><p><strong>A na čo ste prišli?</strong></p><p>Zistil som, že musím využiť to, že sa venujem herectvu, a ukázať bežným ľuďom, ako funguje zákulisie nakrúcania. Do týchto priestorov sa ľudia nedostanú a vedel som, že mňa samého by zaujímalo, čo sa deje mimo kamier. Na dennej báze sa stretávam so známymi tvárami, ktoré sú pre ľudí vzorom, napríklad s Vladom Kobielskym, Zuzanou Mauréry alebo Filipom Tůmom. Cez môj Instagram ukazujem aj súkromný život týchto ľudí, som ich kamarát a hovorím, že sú úžasní a vtipní aj v realite. Istú dobu som pridával aj fotky a videá s autami. Mňa totiž autá bavili a sledoval som množstvo instagramových účtov ľudí s prístupom k rýchlym a dobrým vozidlám, ku ktorým by som sa ja v realite nikdy nedostal.&nbsp;</p><p><strong>Zákulisie seriálu a známi herci zafungovali. Bolo to podobné aj s autami?</strong></p><p>Ani veľmi nie. Približne pred polrokom som sa vďaka jednej spolupráci dostal ku skutočne zaujímavým autám a chcel som ich spropagovať. Myslel som si, že pre publikum bude táto téma atraktívna a zaujme najmä mladých chalanov. Neskôr som si však uvedomil, že ľudia to môžu vnímať aj negatívne: mladík, ktorý účinkuje v nejakom seriáli, sa teraz namyslene ukazuje, lebo má drahé autá. A takto som sa nechcel prezentovať, lebo si o sebe určite nenamýšľam nič viac, ako naozaj som. Vôbec som nechcel pridávať posty, aby som sa prostredníctvom nich vystatoval, v akom drahom aute práve sedím.</p><p><strong>Niektoré spolupráce sa spätne môžu ukázať ako nie práve najšťastnejšie. Ako sa dnes v ponukách od firiem orientujete, podľa čoho si vyberáte?</strong></p><p>Zozačiatku som bol sám prekvapený, keď mi prišla prvá ponuka na spoluprácu. Už si nepamätám, aká firma to bola, ale presne viem, že som vtedy zarobil tridsať eur. Zdalo sa mi super, že mi niekto platí za nič. A začal som premýšľať, ako zarobiť viac. Vtedy spolupráce vôbec neboli také rozšírené ako dnes, firmy ešte nevrážali peniaze do Instagramu. Mal som asi sedemnásť rokov a chodieval som na stretnutia s manažérmi firiem. Viete si to predstaviť? Ako produkt som im ponúkal samého seba, musel som zaujať, ale zároveň sa zbytočne neprechváliť. Jedno z desiatich sedení vyšlo a mňa to veľmi bavilo, videl som v tom zmysel. Najviac som sa tešil zo spoluprác s firmami, ktoré ponúkali produkty a služby, ktoré som sám využíval. Vďaka nim som mohol ľuďom ukázať, v čom sú dané veci dobré a prečo ich mám rád.&nbsp;</p><p><strong>Instagram si manažujete sám?</strong></p><p>Dnes už nie. S neustále pribúdajúcimi sledovateľmi som si uvedomoval, že potrebujem pomoc, inak mi uletí hlava. Dostal som sa k úžasným ľuďom, môjmu manažérovi a jeho asistentke. Je to skvelá dvojka, veľkí profesionáli, majú mnoho kontaktov a dokážu predať všetko. Vďaka nim spolupracujem presne s tými firmami, po ktorých som vždy túžil.&nbsp;</p><p><strong>Napríklad? Ktorá z nich bola najzaujímavejšia?</strong></p><p>Nechcel by som vyvyšovať jednu firmu nad ostatné. Som šťastný, keď má spolupráca hlbší zmysel. Vďaka jednej som karavanom precestoval Chorvátsko aj Taliansko, čo mi prinieslo brutálne zážitky, na ktoré nikdy nezabudnem. Som šťastný, že som sa k nim dostal aj vďaka môjmu Instagramu.&nbsp;</p><p><strong>Čo vás osobne najviac baví na Instagrame?</strong></p><p>Prezentovať ľuďom svoj názor. Nevnucujem im ho, ale inšpirujem ich. Naraz dokážem komunikovať s množstvom ľudí a môj postoj môže pomôcť niečomu dobrému. Aktuálne sú to napríklad ekologické témy, ktoré sú mimoriadne dôležité. Ľudia potrebujú od niekoho počuť, čo majú robiť, a vďaka hercom či spevákom sa dokážu s názorom lepšie stotožniť. Instagram nie je len o zabíjaní času, dokáže aj extrémne účinne pomáhať. Je to zbraň a záleží na tom, ako ju použijeme.&nbsp;</p><p><strong>Koľko času vy sám trávite na sociálnych sieťach?</strong></p><p>Paradoxne na nich vôbec netrávim veľa času, som totiž poriadne pracovne vyťažený. Keď už, tak milujem autá a profily cestovateľov. Robím každý deň a nemôžem sa vybrať na mesačnú dovolenku, ale veľmi po tom túžim. Preto rád sledujem ľudí, ktorí cestujú, a prežívam zážitky spolu s nimi. Fascinuje ma, aký krásny a úžasný je náš svet. A nielen ďaleké zahraničie, ale aj naše Slovensko. Verte mi, že keby sa mi teraz v rozvrhu zjavilo týždňové voľno, okamžite by som nasadol do auta a vyrazil do kútov Slovenska, v ktorých som nikdy nebol. Možno by som spal aj v kufri auta, na tom vôbec nezáleží.&nbsp;</p><p><strong>Sledujete aj profily vašich kamarátov z Oteckov?&nbsp;</strong></p><p>Áno. Je sranda, že môjmu seriálovému otcovi Filipovi Tůmovi som dopomohol k Instagramu práve ja. On mu totiž zozačiatku absolútne nerozumel a stále polemizoval o tom, na čo je to vlastne dobré. Tak mu hovorím: „Filip, daj mi sem svoj telefón, urobím ti Instagram a uvidíš, že raz mi za to budeš vďačný.“ No a dnes má skoro 70-tisíc sledovateľov. Treba sa na to pozerať tak, že moji hereckí kolegovia sú iná generácia ako ja. Majú okolo štyridsiatky a je logické, že na Instagrame nebudú tak často ako my mladí. Tým som, samozrejme, nechcel povedať, že oni sú starí (smiech).</p><h3>OLIVER OSWALD</h3><p><strong>instagram: @oswaldphotoss<br>počet followerov: viac ako 134-tisíc</strong></p><p>Populárny herec a moderátor. Účinkoval v mnohých seriáloch aj reklamách. Už ako jedenásťročný si zahral úlohu Adama v komediálnom seriáli TV Markíza Zita na krku. Nasledovali viaceré epizódne úlohy v sitcomoch aj účinkovanie vo filme Učiteľka. Momentálne hviezdi v populárnom seriáli Oteckovia. Pracuje aj ako moderátor v rádiu Európa 2. Jeho instagramový účet @oswaldphotos sleduje 134-tisíc fanúšikov.</p><p><br></p>5no0000-00-00for-men-2020-1111/20202020-11-05<h3>Milí čitatelia,&nbsp;</h3><p>iste sa zhodneme, že čas letí veľmi rýchlo. Je mi cťou privítať vás v predposlednom čísle vášho obľúbeného magazínu FORMEN v tomto roku. Počas roka sme v editoriáli otvorili rôzne témy – úspechu, šťastia či čara letných prázdnin. Nikdy som sa v ňom však nevenoval opačnej strane: prehre, sklamaniu, neúspechu. Žiaľ, aj tieto veci patria k životu a v dobe ťažkých sociálno-ekonomických opatrení zažívame čoraz ťažšie životné prípady. Podniky sa zatvárajú, veľa z nás sa nemôže aktívne venovať svojim koníčkom, ľudia prichádzajú o prácu, stúpajú nám čísla chorých. Mentálne nastavenie človeka už dlho nebolo skúšané tak ako v tomto roku. Aj v takých náročných chvíľach je však dôležité udržať si pozitívne nastavenie a každú životnú udalosť brať ako výzvu, ktorej sa treba prispôsobiť a z ktorej sa dá niečo naučiť. Je to ako v športe, nikto nevyhráva navždy, aj elitní športovci ako Usain Bolt, Ronaldo či Muhammad Ali niekedy prehrali a zažívali ťažké životné situácie. Dôležité však je, čo si z tej prehry zobrali, kam ich posunula. Hovorí sa, že nie je dôležité, koľkokrát spadnete, ale koľkokrát sa dokážete postaviť. Preto vám v tejto ťažkej dobe prajeme veľa zdravia – a to nielen fyzického, ale aj psychického, aby ste našli svoju pohodu a prežili toto obdobie bez väčších problémov. Jedným zo zaručených receptov na relax a pohodu je aj náš časopis FORMEN.&nbsp;</p><p>Titulku nášho čísla zdobí Juraj Bača, ktorý momentálne patrí k najaktívnejším hlasom na podporu kultúry počas „korona“ doby. V rozhovore s ním sa dozviete, aké reakcie ľudí ho za to čakali, a tiež, že Juraj ani zďaleka nie je len sexsymbol s vypracovaným telom. Poteší nás, ak si v našich pravidelných rubrikách plných zaujímavých tém nájdete zábavu i poučenie. Prajem vám príjemné jesenné čítanie.</p>yesInstagram Biznisinstagrambiznis
vacsina-fanusikov-z-instagramu-je-mojimi-zakaznikmiVäčšina fanúšikov z instagramu je mojimi zákazníkmi9for-men-2020-06
v-nasom-biznise-ide-hlavne-o-sympatieV našom biznise ide hlavne o sympatie10for-men-2020-07
ako-si-v-krize-drzim-svoju-cenuAko si v kríze držím svoju cenu8for-men-2020-05
apartman-pri-moriApartmán pri mori13for-men-2020-11
kniha-joe-navarro-ako-prekuknut-druhych-ludi-prirucka-byvaleho-experta-fbiKniha - Joe Navarro ako prekuknúť druhých ľudí – príručka bývalého experta FBI13for-men-2020-11
destinacie-za-trestDestinácie za trest?13for-men-2020-11