Časopis FOR MEN - Mužské vylepšenia

Mužské vylepšenia

Lifestyle20. júl 2020 Vyšlo v čísle: 07/2020

Plastická chirurgia už dávno nie je výlučne ženskou záležitosťou. Zisťovali sme, ktoré najčastejšie vylepšenia si dnes dávajú u špecialistov robiť muži.

Usedený, s pivným bruškom a ovisnutou kožou či dvojitou bradou a pribúdajúcimi vráskami, alebo – naopak – urastený s vyšportovaným telom, sviežou pokožkou a iskrou v oku? Ak túžite po druhej možnosti, ale čoraz bezútešnejšie patríte do prvej skupiny, s vašimi skrytými túžbami vám vie pomôcť moderná medicína. Často bez skalpela. „Či už zo zdravotných, ale čoraz častejšie aj z estetických dôvodov nám pribúda mužských klientov, ktorí si prídu robiť rôzne plastické zákroky a vylepšenia,“ hovorí plastický chirurg bratislavského Inštitútu zdravia a krásy MUDr. Martin Dziuban. Samozrejme, základom sviežeho a vyšportovaného tela je zdravá životospráva. K sebavedomému pocitu už dopomôžu špecialisti. 

Základom sviežeho a vyšportovaného tela je zdravá životospráva. K sebavedomému pocitu už dopomôžu špecialisti.

Bez „závesov“ na očiach 

Mužský pohľad dokáže s nežným pohlavím robiť divy, no ak viečka vekom ochabujú a vytvárajú nad očami doslova závesy, šarm je preč. „Ochabnuté horné viečka a ,vačky‘ na dolných viečkach bývajú väčšinou následkom oslabovania pokožky úbytkom kolagénu a premnoženia predočnicového tuku. Blefaroplastika je jediný a jedinečný spôsob, ktorým sa dosahuje odstránenie kožných previsov horných a dolných viečok a tiež vačkov pod očami,“ hovorí plastický chirurg z bratislavskej kliniky Frais MUDr. Ján Bumbera. Podotýka, že ide o frekventovaný typ plastickej operácie s estetickým, ale aj zdravotným účelom. Ochabnutá koža totiž zhoršuje aj videnie. „Nadbytok pokožky, predočnicový tuk a svalovú nestabilitu viečok korigujeme operáciou horných a dolných viečok,“ hovorí. Zákrok sa vykonáva v lokálnej anestézii, je nebolestivý a vyžaduje týždennú rekonvalescenciu. 

Liposukcia na dvojitú bradu 

Dvojitá brada a podbradok sú pre mužov takisto častými dôvodmi návštevy plastického chirurga. „Liposukcia je čoraz preferovanejšia technika na odsatie nadbytočného tuku na viacerých miestach na tele vrátane brady. Je estetickým riešením pre pacientov, ktorí majú napríklad genetickú predispozíciu na ukladanie tuku v týchto oblastiach,“ podotýka doktor Bumbera. V inštitúte, kde pôsobí, využívajú aj laserovú liposukciu LipoLife 3G, ktorá je na slovenskom trhu novinkou. „Je to prvý prístroj na liposukciu na Slovensku, ktorý má 360-stupňové vyžarovanie laserového lúča. V dôsledku toho dochádza k jednoduchšiemu a rýchlejšiemu rozpúšťaniu tukových buniek. Prístroj má totiž vyššiu absorpciu vody a tukov než jeho konkurencia,“ vysvetľuje odborník z inštitútu Frais. Bez skalpela a v jednom kroku prístroj odsáva nielen prebytočný tuk, ale podporením tvorby vlastného kolagénu aj vypína pokožku, ktorá zostáva pevná a pružná. Efekt je hneď viditeľný a je trvalý. 

Liposukcia je čoraz preferovanejšia technika na odsatie nadbytočného tuku na viacerých miestach na tele vrátane brady.

Bez pivného brucha

Liposukcia je účinná aj pri odstraňovaní nadbytočných podkožných tukových zásob na bruchu. Netreba ju však brať ako liek na obezitu. „Odstránené podkožné tukové bunky sa už na bruchu opäť neusadia, no bez správnej životosprávy vzniknú na inom mieste,“ upozorňuje doktor Bumbera. Laserová liposukcia je maximálne šetrná k pokožke a bezpečná. Robí sa ambulantne a zákrok trvá v priemere dve hodiny. „Výhodou liposukcie je, že na rozdiel od chirurgického zákroku nezanecháva jazvy ani preliačiny a má trvalý efekt,“ vysvetľuje. Základom je vyžarovanie laserového lúča, ktorý rozpúšťa tukové bunky omnoho účinnejšie. Laserový lúč cielene pôsobí na vodu v mäkkom tkanive ošetrovaného miesta. Pri minimálnom poškodení tkaniva tak chirurg následne cez kanylu efektívne odsaje tuk a zároveň sa podporí tvorba nového kolagénu, vďaka čomu sa koža vypne. 

Pri väčšom previsnutom bruchu, prípadne tuku zo strednej a spodnej časti brucha je už riešením abdominoplastika.

Žiaden klokaní vak 

Ak sa vám vďaka prísnejšiemu „chladničkovému“ režimu a pravidelnému cvičeniu podarilo zhodiť pár kíl, no výsledkom vašej snahy je ovisnutá koža na bruchu, zrejme treba prírode a sebadisciplíne pomôcť. „Pri väčšom previsnutom bruchu, prípadne tuku zo strednej a spodnej časti brucha je už riešením abdominoplastika,“ vysvetľuje MUDr. Bumbera. Vďaka nej sa opäť napnú svaly brušnej steny. „Ide o 2- až 4-hodinový chirurgický výkon – v závislosti od veľkosti miesta. Robí sa v celkovej anestézii. Je riešením pre ľudí, ktorí majú relatívne dobrú postavu, no napriek cvičeniu a správnej životospráve sa nevedia zbaviť množstva tuku zo strednej a spodnej časti brucha a hlavne voľnej kože na bruchu,“ spresňuje. Rekonvalescencia v tomto prípade trvá dlhšie: od dvoch do štyroch týždňov. „Chirurgický rez sa robí po celej šírke brucha – od boku po bok, aby sa mohol natiahnuť kožný lalok smerom nadol a odstránila sa nadbytočná koža,“ dodáva. Jazva síce zostane, no vybledne do roka, pričom bude schovaná pod spodnou bielizňou. Efekt je však dlhodobý. „Samozrejme, vždy je potrebné zákrok vopred konzultovať s lekárom a zistiť, či ho pacient môže podstúpiť,“ podotýka doktor Bumbera. Fajčiari by mali aspoň po dobu spred operácie a následnej rekonvalescencie prestať s fajčením, keďže tento neduh môže zvýšiť riziko vzniku komplikácií a predĺžiť hojenie. 

Keď veľké prsia nelákajú 

Pri ženách sú veľké prsia pýchou, no muži na svoje zväčšené prsné žľazy bývajú pyšní málokedy. „Je to dôsledok fyziologického vývoja v určitých obdobiach života, ale môže ísť aj o prejav ochorenia. Objavuje sa u novorodencov ako dôsledok zvýšenej hladiny estrogénov, ktoré dieťa získalo cez placentu od matky. Ďalej sa prsná žľaza u muža prechodne zväčšuje počas puberty a vo vyššom veku, keď býva gynekomastia podmienená pravdepodobne zvýšenou premenou androgénov na estrogény v tkanivách,“ vysvetľuje plastický chirurg Martin Dziuban. Gynekomastia sa vykonáva v celkovej anestézii. Tento estetický chirurgický zákrok redukuje zväčšené, žensky vyzerajúce prsníky u mužov použitím liposukcie, prípadne aj chirurgickým odstránením nadbytku žľazového tkaniva. Ide o jednodňovú chirurgiu. Do práce sa môžete vrátiť už po týždni. 

Testikulárne implantáty 

Strata jedného alebo oboch semenníkov následkom rakoviny alebo zranenia tiež môže byť útokom na mužnosť. Najmä keď rakovina semenníkov postihuje zvyčajne mladých mužov vo veku 15 až 35 rokov. „Testikulárny implantát môže byť použitý ako náhrada chýbajúceho semenníka z estetických príčin. Medzi ďalšie indikácie, ktoré si môžu vyžadovať testikulárny implantát, patrí vrodená vada v zmysle chýbajúceho semenníka alebo deformita, ktorá si vyžaduje nápravu,“ vysvetľuje doktor Dziuban. Spresňuje, že testikulárne implantáty sú permanentnými anatomicky tvarovanými protézami. „Majú prirodzený vajcovitý tvar a sú dostupné vo viacerých veľkostiach a objemoch s hladkým alebo zdrsneným povrchom,“ dodáva. Implantát je plnený silikónom a vyzerá veľmi presvedčivo. „Implantáty sa vyrábajú každému pacientovi na mieru,“ dodáva MUDr. Martin Dziuban.

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Mužské vylepšenia
Časopis FOR MEN - Mužské vylepšenia
Časopis FOR MEN - Mužské vylepšenia
Časopis FOR MEN - Mužské vylepšenia
Časopis FOR MEN - Mužské vylepšenia

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
10muzske-vylepseniaMužské vylepšenia13yesnoPlastická chirurgia už dávno nie je výlučne ženskou záležitosťou. Zisťovali sme, ktoré najčastejšie vylepšenia si dnes dávajú u špecialistov robiť muži.<p>Usedený, s pivným bruškom a ovisnutou kožou či dvojitou bradou a pribúdajúcimi vráskami, alebo – naopak – urastený s vyšportovaným telom, sviežou pokožkou a iskrou v oku? Ak túžite po druhej možnosti, ale čoraz bezútešnejšie patríte do prvej skupiny, s vašimi skrytými túžbami vám vie pomôcť moderná medicína. Často bez skalpela. „Či už zo zdravotných, ale čoraz častejšie aj z estetických dôvodov nám pribúda mužských klientov, ktorí si prídu robiť rôzne plastické zákroky a vylepšenia,“ hovorí plastický chirurg bratislavského Inštitútu zdravia a krásy MUDr. Martin Dziuban. Samozrejme, základom sviežeho a vyšportovaného tela je zdravá životospráva. K sebavedomému pocitu už dopomôžu špecialisti.&nbsp;</p><p><strong>Základom sviežeho a vyšportovaného tela je zdravá životospráva. K sebavedomému pocitu už dopomôžu špecialisti.</strong></p><h3>Bez „závesov“ na očiach&nbsp;</h3><p>Mužský pohľad dokáže s nežným pohlavím robiť divy, no ak viečka vekom ochabujú a vytvárajú nad očami doslova závesy, šarm je preč. „Ochabnuté horné viečka a ,vačky‘ na dolných viečkach bývajú väčšinou následkom oslabovania pokožky úbytkom kolagénu a premnoženia predočnicového tuku. Blefaroplastika je jediný a jedinečný spôsob, ktorým sa dosahuje odstránenie kožných previsov horných a dolných viečok a tiež vačkov pod očami,“ hovorí plastický chirurg z bratislavskej kliniky Frais MUDr. Ján Bumbera. Podotýka, že ide o frekventovaný typ plastickej operácie s estetickým, ale aj zdravotným účelom. Ochabnutá koža totiž zhoršuje aj videnie. „Nadbytok pokožky, predočnicový tuk a svalovú nestabilitu viečok korigujeme operáciou horných a dolných viečok,“ hovorí. Zákrok sa vykonáva v lokálnej anestézii, je nebolestivý a vyžaduje týždennú rekonvalescenciu.&nbsp;</p><h3>Liposukcia na dvojitú bradu&nbsp;</h3><p>Dvojitá brada a podbradok sú pre mužov takisto častými dôvodmi návštevy plastického chirurga. „Liposukcia je čoraz preferovanejšia technika na odsatie nadbytočného tuku na viacerých miestach na tele vrátane brady. Je estetickým riešením pre pacientov, ktorí majú napríklad genetickú predispozíciu na ukladanie tuku v týchto oblastiach,“ podotýka doktor Bumbera. V inštitúte, kde pôsobí, využívajú aj laserovú liposukciu LipoLife 3G, ktorá je na slovenskom trhu novinkou. „Je to prvý prístroj na liposukciu na Slovensku, ktorý má 360-stupňové vyžarovanie laserového lúča. V dôsledku toho dochádza k jednoduchšiemu a rýchlejšiemu rozpúšťaniu tukových buniek. Prístroj má totiž vyššiu absorpciu vody a tukov než jeho konkurencia,“ vysvetľuje odborník z inštitútu Frais. Bez skalpela a v jednom kroku prístroj odsáva nielen prebytočný tuk, ale podporením tvorby vlastného kolagénu aj vypína pokožku, ktorá zostáva pevná a pružná. Efekt je hneď viditeľný a je trvalý.&nbsp;</p><p><strong>Liposukcia je čoraz preferovanejšia technika na odsatie nadbytočného tuku na viacerých miestach na tele vrátane brady.</strong></p><h3>Bez pivného brucha</h3><p>Liposukcia je účinná aj pri odstraňovaní nadbytočných podkožných tukových zásob na bruchu. Netreba ju však brať ako liek na obezitu. „Odstránené podkožné tukové bunky sa už na bruchu opäť neusadia, no bez správnej životosprávy vzniknú na inom mieste,“ upozorňuje doktor Bumbera. Laserová liposukcia je maximálne šetrná k pokožke a bezpečná. Robí sa ambulantne a zákrok trvá v priemere dve hodiny. „Výhodou liposukcie je, že na rozdiel od chirurgického zákroku nezanecháva jazvy ani preliačiny a má trvalý efekt,“ vysvetľuje. Základom je vyžarovanie laserového lúča, ktorý rozpúšťa tukové bunky omnoho účinnejšie. Laserový lúč cielene pôsobí na vodu v mäkkom tkanive ošetrovaného miesta. Pri minimálnom poškodení tkaniva tak chirurg následne cez kanylu efektívne odsaje tuk a zároveň sa podporí tvorba nového kolagénu, vďaka čomu sa koža vypne.&nbsp;</p><p><strong>Pri väčšom previsnutom bruchu, prípadne tuku zo strednej a spodnej časti brucha je už riešením abdominoplastika.</strong></p><h3>Žiaden klokaní vak&nbsp;</h3><p>Ak sa vám vďaka prísnejšiemu „chladničkovému“ režimu a pravidelnému cvičeniu podarilo zhodiť pár kíl, no výsledkom vašej snahy je ovisnutá koža na bruchu, zrejme treba prírode a sebadisciplíne pomôcť. „Pri väčšom previsnutom bruchu, prípadne tuku zo strednej a spodnej časti brucha je už riešením abdominoplastika,“ vysvetľuje MUDr. Bumbera. Vďaka nej sa opäť napnú svaly brušnej steny. „Ide o 2- až 4-hodinový chirurgický výkon – v závislosti od veľkosti miesta. Robí sa v celkovej anestézii. Je riešením pre ľudí, ktorí majú relatívne dobrú postavu, no napriek cvičeniu a správnej životospráve sa nevedia zbaviť množstva tuku zo strednej a spodnej časti brucha a hlavne voľnej kože na bruchu,“ spresňuje. Rekonvalescencia v tomto prípade trvá dlhšie: od dvoch do štyroch týždňov. „Chirurgický rez sa robí po celej šírke brucha – od boku po bok, aby sa mohol natiahnuť kožný lalok smerom nadol a odstránila sa nadbytočná koža,“ dodáva. Jazva síce zostane, no vybledne do roka, pričom bude schovaná pod spodnou bielizňou. Efekt je však dlhodobý. „Samozrejme, vždy je potrebné zákrok vopred konzultovať s lekárom a zistiť, či ho pacient môže podstúpiť,“ podotýka doktor Bumbera. Fajčiari by mali aspoň po dobu spred operácie a následnej rekonvalescencie prestať s fajčením, keďže tento neduh môže zvýšiť riziko vzniku komplikácií a predĺžiť hojenie.&nbsp;</p><h3>Keď veľké prsia nelákajú&nbsp;</h3><p>Pri ženách sú veľké prsia pýchou, no muži na svoje zväčšené prsné žľazy bývajú pyšní málokedy. „Je to dôsledok fyziologického vývoja v určitých obdobiach života, ale môže ísť aj o prejav ochorenia. Objavuje sa u novorodencov ako dôsledok zvýšenej hladiny estrogénov, ktoré dieťa získalo cez placentu od matky. Ďalej sa prsná žľaza u muža prechodne zväčšuje počas puberty a vo vyššom veku, keď býva gynekomastia podmienená pravdepodobne zvýšenou premenou androgénov na estrogény v tkanivách,“ vysvetľuje plastický chirurg Martin Dziuban. Gynekomastia sa vykonáva v celkovej anestézii. Tento estetický chirurgický zákrok redukuje zväčšené, žensky vyzerajúce prsníky u mužov použitím liposukcie, prípadne aj chirurgickým odstránením nadbytku žľazového tkaniva. Ide o jednodňovú chirurgiu. Do práce sa môžete vrátiť už po týždni.&nbsp;</p><h3>Testikulárne implantáty&nbsp;</h3><p>Strata jedného alebo oboch semenníkov následkom rakoviny alebo zranenia tiež môže byť útokom na mužnosť. Najmä keď rakovina semenníkov postihuje zvyčajne mladých mužov vo veku 15 až 35 rokov. „Testikulárny implantát môže byť použitý ako náhrada chýbajúceho semenníka z estetických príčin. Medzi ďalšie indikácie, ktoré si môžu vyžadovať testikulárny implantát, patrí vrodená vada v zmysle chýbajúceho semenníka alebo deformita, ktorá si vyžaduje nápravu,“ vysvetľuje doktor Dziuban. Spresňuje, že testikulárne implantáty sú permanentnými anatomicky tvarovanými protézami. „Majú prirodzený vajcovitý tvar a sú dostupné vo viacerých veľkostiach a objemoch s hladkým alebo zdrsneným povrchom,“ dodáva. Implantát je plnený silikónom a vyzerá veľmi presvedčivo. „Implantáty sa vyrábajú každému pacientovi na mieru,“ dodáva MUDr. Martin Dziuban.</p>5no0000-00-00for-men-2020-0707/20202020-07-20<h3>Milí čitatelia,</h3><p>ani sme sa nenazdali a prvý polrok máme za sebou. Priznám sa, že v detstve som mal práve tento čas roka zo všetkých úplne najradšej. Leto, keď rifle nahradili šortky, svetre, krátke tričká a na nohách celé mesiace len flip flopy. Chutná zmrzlina, šťavnatý melón či čapovaná kofola patrili pre mňa v detstve neodmysliteľne k tomuto obdobiu. Skončil sa zhon v podobe školských povinností a čakala ma dovolenka v Bibione, starí rodičia a mnoho zážitkov. Na dvojmesačné školské prázdniny sa tešila asi väčšina z nás. Pochopiteľne, postupom času sa veľa preferencií človeka mení, no letné obdobie ostalo u mňa stále najobľúbenejšie. Dlhé dni, teplé noci a celkovo lepšia nálada u ľudí mi vždy vyhovovali viac ako mrazivá zima. Aj keď dnes už je leto pre nás trochu odlišné ako predtým, máme svoje rodiny a kľúčové je vymyslieť pre deti zmysluplný program. Žiaľ, na starých rodičov už niektorí len spomíname a letné tábory nahradili grilovačky. Leto však predsa prináša so sebou atmosféru, na ktorú sa celý rok teším. Každý z nás má na lete rád niečo iné, pre niekoho k nemu neodmysliteľne patria festivaly a stanovačky či nekonečná cesta autom za morom, iní si ho spájajú s dobre vychladenou dvanástkou na obľúbenom jazere či jazdou bicyklom po preplnenej hrádzi. Hoci je leto skôr obdobím relaxu a pohody, my sme sa v letnom čísle pozreli aj na vážnejšie témy. V rubrike „rodina“ napríklad na to, ako byť dobrým otcom, ale mužom prezradíme aj to, aká plastická chirurgia je pre nich dostupná a že už nejde len o tému výhradne pre ženy. Na titulke sme privítali obľúbeného slovenského herca Mareka Fašianga, ktorý nám v rozhovore prezradil, že je aj skúsený podnikateľ. V novej rubrike „keď budem veľký“ prinesieme pohľad na súkromných detektívov. V obľúbenej rubrike „Instabiznis“ sa porozprávame s Expl0itedom a ponúkame aj rozhovor s neoficiálnym borcom Oktagon Underground do 90 kg, naším šampiónom Vlastom Čepom, ktorý za necelý rok v MMA dokázal zbúrať celú slovenskú scénu a právom mu patrí uznanie a rešpekt. Predstavíme vám sympatické majiteľky realitky Lemonpie, dozviete sa viac o histórii tabaku, ale tiež o výhodách rastlinných nápojov. Chýbať nebudú ani obľúbené rubriky venované auto-moto či gadgetom alebo food pornu. Mojím životným mottom je „Nenaháňajme peniaze, ale zážitky“, preto aj vám prajem, nech vám toto leto prinesie čo najviac zážitkov na celý život, pretože ony sú to, čo si v živote budete pamätať najdlhšie. Keďže toto číslo je letný špeciál, z editoriálu sa vám znova prihovorím až 20. septembra. Pevne teda verím, že leto prežijete podľa svojich predstáv v dokonalom mixe oddychu, zábavy a množstva zážitkov.</p>yesLifestylelifestyle
vychova-z-helikopteryVýchova z helikoptéry15for-men-2021-01
luxusne-hodinky-cuervo-y-sobrinosLuxusné hodinky Cuervo y Sobrinos13for-men-2020-11
niektore-vztahy-spoji-osud-a-niektore-katarina-nemcovaNiektoré vzťahy spojí osud a niektoré Katarína Němcová8for-men-2020-05
peter-marcinaPeter Marcina10for-men-2020-07
marek-fasiang-nezijeme-len-preto-aby-sme-pracovali-pracujeme-aby-sme-ziliMarek Fašiang: Nežijeme len preto, aby sme pracovali. Pracujeme, aby sme žili10for-men-2020-07
zrodila-sa-hviezda-vlasto-cepo-je-vladcom-undergrounduZrodila sa hviezda. Vlasto Čepo je vládcom undergroundu.10for-men-2020-07