Časopis FOR MEN - Najlepšie gadgety pod stromček

Najlepšie gadgety pod stromček

Gadgety04. december 2020 Vyšlo v čísle: 12/2020

Tieto Vianoce budú zrejme iné. Veľké rodinné stretnutia sa pre pandémiu obmedzia, v niektorých krajinách môže aj počas sviatkov platiť zákaz vychádzania. Svojich blízkych však môžete potešiť darčekom aj na diaľku, napríklad niečím na diaľkové ovládanie. Pozrite sa s nami na najnovšie technické hračky, ktoré sa môžu objaviť aj pod vaším stromčekom.

Telefóny sa tento rok stali ešte nevyhnutnejšou súčasťou našich životov. Čím viac sa izolujeme a pracujeme z domu, tým viac týchto každodenných pomocníkov využívame. Noviniek je v tomto smere neúrekom a záleží len na vašom vkuse a možnostiach peňaženky. 

Veľké očakávania sa vkladajú do ohybného telefónu Samsung Galaxy Fold 2. Ten by mal vychytať väčšinu múch svojho predchodcu. Vonkajší displej má 6,2 palca, vnútorný 7,6 palca. Telefón má na výšku 159,2 mm a na šírku 68 mm (po rozložení je to 128,2 mm). Hrúbka v sklopenom stave je 16,8 mm, po rozložení 6,9 mm. Batéria ponúka slušných 4 500 mAh. Hlavné kamery sú tri, všetky s rozlíšením 12 MP. Na selfie slúži štvrtá s parametrom 10 MP. Cena sa pohybuje okolo 1 700 eur. 

Aby toho nebolo málo, najmä na bohatých Číňanov mieri luxusnejšia verzia Galaxy W21, ktorá sa vyznačuje masívnejším telom v zlatej farbe, výrazne väčšou pamäťou a cenou mierne nad 2 500 eur. Najväčším problémom takýchto telefónov momentálne je, že k ich bonusovým funkciám patrí ohurovanie okolia. Nuž a počas lockdownu ním veľa ľudí neupútate. 

CHRÁŇTE SA

Nie je to tak dávno, čo vedci zverejnili štúdiu, ako dlho sa udrží koronavírus na rôznych povrchoch. Smartfóny v nej nedopadli príliš dobre. Vírus sa na nich našiel aj po 28 dňoch. Išlo však o laboratórne podmienky v tme, pretože UV svetlo mu škodí. Ak pri svojich blízkych nehodláte nechať nič na náhodu, prípadne máte v okolí človeka, ktorý sa chce dôkladnejšie chrániť, potom je UV čistič telefónov darčekom, ktorý hľadáte. Väčšina takýchto zariadení funguje na rovnakom princípe – tvorí ich vanička alebo iná nádoba, do ktorej vložíte telefón, uzavriete ju a silné UV lampy vnútri do niekoľkých minút zlikvidujú 99,99 percent vírusov a baktérií, ktoré si dovolili zachytiť sa na vašom prístroji. Na Amazone nájdete napríklad UV čistič Phonesoap 3 za približne 60 eur. Samozrejmosťou sú USB porty na nabíjanie telefónu počas čistenia. Prístroj nevyčistí len telefóny, dezinfikovať môže všetko, čo sa doň zmestí: kľúče, slúchadlá, peňaženku… čo vám len napadne. 

Keď už sme načali tému čistenia, pred Vianocami sa objavil aj skvelý tip pre ľudí, ktorí nosia okuliare. Sklá sú náchylné na zachytávanie čiastočiek prachu, odtlačkov prstov či mastnoty z pokožky. Perfektne ich vyčistiť handričkou je niekedy nadľudský výkon. Tento rok sa však objavil dokonalý pomocník – Peeps Eyeglasses Cleaner. Pripomína bežné integrované leštidlo na topánky, ale v skutočnosti využíva vesmírnu technológiu: špeciálny uhlíkový čistič, ktorý vyvinula NASA. Je to jediná pomôcka, ktorá sa používa na údržbu šošoviek na Medzinárodnej vesmírnej stanici. Za približne 12 eur dostanete deklarovaných 500 čistení. 

UDRŽUJTE SA VO FORME

V časoch karantény a home officov sa hodí aj niečo na odbúranie stresu. A nie, teraz nemáme na mysli žiadne dobré drinky – skôr pomôcku na uvoľnenie svalov. Na trhu sa objavil nový masážny prístroj Theragun Pro. Na prvý pohľad pripomína zbraň zo sci-fi filmov, ktorou vaporizujete nepriateľských mimozemšťanov na subatómové častice. Nebojte sa, v skutočnosti odstráni len stuhnutosť a bolesti, ktoré trápia vaše telo. Podľa výrobcu ide o perkusívne terapeutické zariadenie, čo v preklade znamená, že svaly preklepne sériou úderov vo veľmi rýchlom tempe. Cena je 599 eur, ale pri najbližšej karanténe takýto zázrak nebudete vedieť vyvážiť zlatom. 

Mimochodom: sedenie doma a nedostatok pohybu… Ako dobrý motivátor by vám mohla poslúžiť inteligentná osobná váha FitTrack. Podľa výrobcu je dokonca najinteligentnejšia vo svojej kategórii. Postup je nasledovný. Zakúpite si túto váhu – bežne stojí okolo 150 eur, no dajú sa nájsť aj zľavy. Stiahnete si aplikáciu FitTrack. Bosými nohami sa postavíte na váhu. Tá zhodnotí váš stav na základe elektrických signálov. V smartfóne sa vzápätí objaví 17 ukazovateľov, ktoré váha dokáže zmerať. Okrem hmotnosti je to napríklad aj podiel telesného tuku či svalovej hmoty, množstvo vody vo vašom tele či metabolický vek. Mnohé z týchto údajov vedia k cvičeniu motivovať väčšmi než jednoduchý údaj o hmotnosti. Rozhýbať sa môžete napríklad na bicykli. Pohyb v prírode býva neobmedzený aj v časoch prísnych protiepidemických opatrení a jazda lesnými cestičkami vám pomôže fyzicky aj psychicky. Ak by tie cestičky začínali byť príliš strmé alebo by vám ostávalo pomenej síl na dojazd domov, elektrický pohon vám príde vhod. Specialized Turbo Vado SL 4.0 má tajnú výhodu: jeho 320 Wh batérie sú umne skryté v tenkom ráme. Vaše sebavedomie teda neutrpí, ak náhodou niekoho stretnete. Na plné nabitie vám tento bicykel bude pomáhať až do vzdialenosti 130 km a rýchlosti 25 km/h. Má tiež kvalitné osvetlenie, preto sa nemusíte báť, že by ste nevideli či neboli videní. Za to všetko rátajte s výdavkom nad 3 000 eur. 

TRENDOVÁ VÝZDOBA 

Aké by to boli Vianoce bez poriadne ozdobeného stromčeka? Každý rok sa zvyknú riešiť farby, ktoré sú práve „in“, ale na tých asi až tak nezáleží. Návštev, ktoré budú ihličnan vo vašej obývačke obdivovať, sa totiž tentoraz zrejme vyskytne pomenej. Jeden nový trend sa však predsa len objavil. Anglická firma London Bohemian, ktorá sa zameriava práve na ozdoby, prišla s vianočnou guľou v tvare koronavírusu. Strieborné telo má červené výstupky. Predáva sa za 29,95 libier, čo je zhruba 33 eur, a aj v budúcich rokoch vám môže pripomínať, že nič nie je dané a veci, ktoré pokladáme za samozrejmé, ako napríklad oslava Vianoc, sa môžu stať vzácnymi. Aj príbeh za ňou je typicky pandemický – navrhol ju človek, ktorý predtým vyvíjal iné produkty, ale z práce ho prepustili, pretože sa pre koronakrízu stal nadbytočným.

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Najlepšie gadgety pod stromček
Časopis FOR MEN - Najlepšie gadgety pod stromček
Časopis FOR MEN - Najlepšie gadgety pod stromček
Časopis FOR MEN - Najlepšie gadgety pod stromček
Časopis FOR MEN - Najlepšie gadgety pod stromček
Časopis FOR MEN - Najlepšie gadgety pod stromček
Časopis FOR MEN - Najlepšie gadgety pod stromček
Časopis FOR MEN - Najlepšie gadgety pod stromček

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
14najlepsie-gadgety-pod-stromcekNajlepšie gadgety pod stromček20nonoTieto Vianoce budú zrejme iné. Veľké rodinné stretnutia sa pre pandémiu obmedzia, v niektorých krajinách môže aj počas sviatkov platiť zákaz vychádzania. Svojich blízkych však môžete potešiť darčekom aj na diaľku, napríklad niečím na diaľkové ovládanie. Pozrite sa s nami na najnovšie technické hračky, ktoré sa môžu objaviť aj pod vaším stromčekom. <p>Telefóny sa tento rok stali ešte nevyhnutnejšou súčasťou našich životov. Čím viac sa izolujeme a pracujeme z domu, tým viac týchto každodenných pomocníkov využívame. Noviniek je v tomto smere neúrekom a záleží len na vašom vkuse a možnostiach peňaženky.&nbsp;</p><p>Veľké očakávania sa vkladajú do ohybného telefónu Samsung Galaxy Fold 2. Ten by mal vychytať väčšinu múch svojho predchodcu. Vonkajší displej má 6,2 palca, vnútorný 7,6 palca. Telefón má na výšku 159,2 mm a na šírku 68 mm (po rozložení je to 128,2 mm). Hrúbka v sklopenom stave je 16,8 mm, po rozložení 6,9 mm. Batéria ponúka slušných 4 500 mAh. Hlavné kamery sú tri, všetky s rozlíšením 12 MP. Na selfie slúži štvrtá s parametrom 10 MP. Cena sa pohybuje okolo 1 700 eur.&nbsp;</p><p>Aby toho nebolo málo, najmä na bohatých Číňanov mieri luxusnejšia verzia Galaxy W21, ktorá sa vyznačuje masívnejším telom v zlatej farbe, výrazne väčšou pamäťou a cenou mierne nad 2 500 eur. Najväčším problémom takýchto telefónov momentálne je, že k ich bonusovým funkciám patrí ohurovanie okolia. Nuž a počas lockdownu ním veľa ľudí neupútate.&nbsp;</p><h3>CHRÁŇTE SA </h3><p>Nie je to tak dávno, čo vedci zverejnili štúdiu, ako dlho sa udrží koronavírus na rôznych povrchoch. Smartfóny v nej nedopadli príliš dobre. Vírus sa na nich našiel aj po 28 dňoch. Išlo však o laboratórne podmienky v tme, pretože UV svetlo mu škodí. Ak pri svojich blízkych nehodláte nechať nič na náhodu, prípadne máte v okolí človeka, ktorý sa chce dôkladnejšie chrániť, potom je UV čistič telefónov darčekom, ktorý hľadáte. Väčšina takýchto zariadení funguje na rovnakom princípe – tvorí ich vanička alebo iná nádoba, do ktorej vložíte telefón, uzavriete ju a silné UV lampy vnútri do niekoľkých minút zlikvidujú 99,99 percent vírusov a baktérií, ktoré si dovolili zachytiť sa na vašom prístroji. Na Amazone nájdete napríklad UV čistič Phonesoap 3 za približne 60 eur. Samozrejmosťou sú USB porty na nabíjanie telefónu počas čistenia. Prístroj nevyčistí len telefóny, dezinfikovať môže všetko, čo sa doň zmestí: kľúče, slúchadlá, peňaženku… čo vám len napadne.&nbsp;</p><p>Keď už sme načali tému čistenia, pred Vianocami sa objavil aj skvelý tip pre ľudí, ktorí nosia okuliare. Sklá sú náchylné na zachytávanie čiastočiek prachu, odtlačkov prstov či mastnoty z pokožky. Perfektne ich vyčistiť handričkou je niekedy nadľudský výkon. Tento rok sa však objavil dokonalý pomocník – Peeps Eyeglasses Cleaner. Pripomína bežné integrované leštidlo na topánky, ale v skutočnosti využíva vesmírnu technológiu: špeciálny uhlíkový čistič, ktorý vyvinula NASA. Je to jediná pomôcka, ktorá sa používa na údržbu šošoviek na Medzinárodnej vesmírnej stanici. Za približne 12 eur dostanete deklarovaných 500 čistení.&nbsp;</p><h3>UDRŽUJTE SA VO FORME </h3><p>V časoch karantény a home officov sa hodí aj niečo na odbúranie stresu. A nie, teraz nemáme na mysli žiadne dobré drinky – skôr pomôcku na uvoľnenie svalov. Na trhu sa objavil nový masážny prístroj Theragun Pro. Na prvý pohľad pripomína zbraň zo sci-fi filmov, ktorou vaporizujete nepriateľských mimozemšťanov na subatómové častice. Nebojte sa, v skutočnosti odstráni len stuhnutosť a bolesti, ktoré trápia vaše telo. Podľa výrobcu ide o perkusívne terapeutické zariadenie, čo v preklade znamená, že svaly preklepne sériou úderov vo veľmi rýchlom tempe. Cena je 599 eur, ale pri najbližšej karanténe takýto zázrak nebudete vedieť vyvážiť zlatom.&nbsp;</p><p>Mimochodom: sedenie doma a nedostatok pohybu… Ako dobrý motivátor by vám mohla poslúžiť inteligentná osobná váha FitTrack. Podľa výrobcu je dokonca najinteligentnejšia vo svojej kategórii. Postup je nasledovný. Zakúpite si túto váhu – bežne stojí okolo 150 eur, no dajú sa nájsť aj zľavy. Stiahnete si aplikáciu FitTrack. Bosými nohami sa postavíte na váhu. Tá zhodnotí váš stav na základe elektrických signálov. V smartfóne sa vzápätí objaví 17 ukazovateľov, ktoré váha dokáže zmerať. Okrem hmotnosti je to napríklad aj podiel telesného tuku či svalovej hmoty, množstvo vody vo vašom tele či metabolický vek. Mnohé z týchto údajov vedia k cvičeniu motivovať väčšmi než jednoduchý údaj o hmotnosti. Rozhýbať sa môžete napríklad na bicykli. Pohyb v prírode býva neobmedzený aj v časoch prísnych protiepidemických opatrení a jazda lesnými cestičkami vám pomôže fyzicky aj psychicky. Ak by tie cestičky začínali byť príliš strmé alebo by vám ostávalo pomenej síl na dojazd domov, elektrický pohon vám príde vhod. Specialized Turbo Vado SL 4.0 má tajnú výhodu: jeho 320 Wh batérie sú umne skryté v tenkom ráme. Vaše sebavedomie teda neutrpí, ak náhodou niekoho stretnete. Na plné nabitie vám tento bicykel bude pomáhať až do vzdialenosti 130 km a rýchlosti 25 km/h. Má tiež kvalitné osvetlenie, preto sa nemusíte báť, že by ste nevideli či neboli videní. Za to všetko rátajte s výdavkom nad 3 000 eur.&nbsp;</p><h3>TRENDOVÁ VÝZDOBA&nbsp;</h3><p>Aké by to boli Vianoce bez poriadne ozdobeného stromčeka? Každý rok sa zvyknú riešiť farby, ktoré sú práve „in“, ale na tých asi až tak nezáleží. Návštev, ktoré budú ihličnan vo vašej obývačke obdivovať, sa totiž tentoraz zrejme vyskytne pomenej. Jeden nový trend sa však predsa len objavil. Anglická firma London Bohemian, ktorá sa zameriava práve na ozdoby, prišla s vianočnou guľou v tvare koronavírusu. Strieborné telo má červené výstupky. Predáva sa za 29,95 libier, čo je zhruba 33 eur, a aj v budúcich rokoch vám môže pripomínať, že nič nie je dané a veci, ktoré pokladáme za samozrejmé, ako napríklad oslava Vianoc, sa môžu stať vzácnymi. Aj príbeh za ňou je typicky pandemický – navrhol ju človek, ktorý predtým vyvíjal iné produkty, ale z práce ho prepustili, pretože sa pre koronakrízu stal nadbytočným.</p>8no0000-00-00for-men-2020-1212/20202020-12-04<h3>Milí čitatelia,&nbsp;</h3><p>ani sme sa nenazdali a je tu posledné tohtoročné číslo vášho obľúbeného časopisu FORMEN. Obdobie Vianoc a prelomu rokov zakaždým prináša priestor na bilancovanie. Prehodnocujeme, čo sa podarilo a čo nie, čo možno vylepšiť, dávame si rôzne predsavzatia. V redakcii FORMEN považujeme za veľký úspech, že sme zvládli prvý rok v novom dizajne a s novým tímom. Aj rastúci počet čitateľov a pozitívnych spätných väzieb nám dáva jasné znamenie, aby sme pokračovali v tom, čo robíme. Samozrejme, vždy existuje priestor na zlepšenie, preto sme vďační za každú odozvu, ktorú od vás dostávame.&nbsp;</p><p>V novom roku pre vás chystáme veľké prekvapenie – časopis FORWOMEN, ktorý je našou odpoveďou na množstvo otázok, či podobný magazín neurobíme i pre ženy. Pevne verím, že FORWOMEN si nájde stále miesto aj u vás doma. Titulku prvého čísla bude zdobiť Veronika Cifrová Ostrihoňová.&nbsp;</p><p>Z pozície šéfredaktora a spolumajiteľa by som sa na záver rád poďakoval celému tímu, bez ktorého by časopis neexistoval. Ďakujem teda môjmu parťákovi a obchodnému riaditeľovi Majovi za neopísateľný prínos „nášmu vášmu“ časopisu, CEO Danke, ktorá prebdela nejednu noc pri čítaní FORMEN-u, obchodnému a marketingovému tímu, konkrétne Paťke a Terke, za celoročné úsilie, redakcii a externým kolegom za kvalitné a inšpiratívne články, nemenej grafikovi Jozefovi Hupkovi a fotografovi Peťovi Plichtovi za nasadenie pri dotváraní príspevkov, všetkým obchodným partnerom za skvelú spoluprácu a známym osobnostiam za ich podporu. Vďaka patrí v neposlednom rade aj vám – za pretrvávajúcu priazeň. Bez vás by FORMEN nebol tým, čím je.&nbsp;</p><p>Prajem vám pokojné a štedré Vianoce, úspešný vstup do nového roka, viac lásky, pokoja a vzájomnej tolerancie. Tiež vám želám, aby ste míňali čo najmenej energie na veci, ktoré nezmeníte a ktoré uberajú na kvalite vášho života.&nbsp;</p><p>Dovidenia v novom roku, priatelia!</p>yesGadgetygadgety
ake-je-tajomstvo-revolucnych-bezdymovych-zariadeniAké je tajomstvo revolučných bezdymových zariadení?9for-men-2020-06
zopar-tipov-ako-fotit-profesionalne-smartfonomZopár tipov ako fotiť profesionálne smartfónom12for-men-2020-10
skladacie-smartfony-su-spat-naucili-sa-ohnut-skloSkladacie smartfóny sú späť, naučili sa ohnúť sklo18for-men-2021-09-10
stastne-a-distancne-alebo-ako-si-uzit-sviatky-2020Šťastné a dištančné! ... Alebo ako si užIť sviatky 202014for-men-2020-12
elektromobil-komplikacia-ci-realna-buducnostElektromobil – komplikácia čI reálna budúcnosť?14for-men-2020-12
som-otec-21-storociaSom otec 21. storočia14for-men-2020-12