Časopis FOR MEN - Najlepšie gadgety pre deti (a ich rodičov)

Najlepšie gadgety pre deti (a ich rodičov)

Gadgety14. september 2020 Vyšlo v čísle: 09/2020

Opäť je tu škola! Kým takto pred rokom rodičia zháňali zošity a ceruzky, dnes nevedia, koľko času napokon strávi ich potomok v lavici v triede a ako dlho sa v prípade karantény či iného pandemického režimu bude musieť učiť cez internet. Nákup elektronických pomocníkov sa stal nevyhnutnosťou.

Mesiace online vyučovania v predchádzajúcom školskom roku ukázali niekoľko vecí. Ak zostali pracovať z domu aj rodičia, ktorí mali viac školopovinných detí, jeden počítač v rodine zďaleka nestačil. Nemusíte deckám hneď kupovať najvýkonnejší laptop alebo PC. Na väčšinu úloh, ktoré dostávajú cez internet, by im mal stačiť aj tablet. Dôležité je, aby sa na ňom dali upravovať textové dokumenty a robiť video konferencie cez Zoom alebo Google. 

NEZABUDNITE NA MIKROFÓN

Ak ste na home office a deti majú online vyučovanie, môže sa domácnosť stať mimoriadne hlučným prostredím. Pre deti sú v tomto prípade vhodné slúchadlá, ktoré pokrývajú celé uši. Pred kúpou sa však presvedčte, či majú zabudovaný aj mikrofón, aby bolo vyučovanie skutočne interaktívne. Aj bezdrôtové slúchadlá do uší už väčšinou majú funkciu na potláčanie hluku z okolia, takže pracovné či školské mítingy nebude rušiť štekot psa či krik ostatných členov domácnosti. Netreba hneď kupovať AirPods za viac ako 200 eur. Slúchadlá sú spotrebný materiál a svoju funkciu splnia aj výrazne lacnejšie modely. Tiež si však vopred overte, či majú aj mikrofón. 

Veľmi dôležitou maličkosťou je predlžovačka. Ak sa pri stole zíde viacero používateľov, ktorí potrebujú „šťavu“ pre svoje zariadenia, môže to vyvolať problémy a boje o zásuvky. Väčšina bytov či domov pri výstavbe nerátala s potrebou zapojenia nadštandardného množstva spotrebičov. Ak bude predlžovačka mať aj USB porty pre rýchle nabíjanie, zabijete dve muchy jednou ranou. 

Nezabúdajte ani na to, že pri home office a domácom vyučovaní môže nastať vyššia spotreba papiera a toneru v tlačiarni. Podľa Murphyho zákonov sa zvyknú minúť v tej najmenej vhodnej chvíli. Preto nezabudnite dokúpiť zásoby alebo rovno novú tlačiareň s čo najväčšou výdržou. Túto investíciu využijete nielen na tlačenie úloh pre deti, ale aj pri práci. Ak chcete byť naozaj trendový, investujte do laminátora. Mal by vám stačiť formát A4, ale aj prístroje na rozmer A3 zoženiete už za 20 – 30 eur. Ak deťom napíšete zoznam úloh a potom im ho zalaminujete, šanca, že ho okamžite nezničia, sa zvýši. Laminovaná pomôcka je vhodná aj pre menšie deti na nácvik písania – to, čo napíšu značkovačom, môžu zotrieť a takto upravené podklady použiť znovu. A vy budete pôsobiť maximálne profesionálne. 

Hodiť sa môže aj viacero ďalších vecí. Pri čítačke kníh Kindle budete mať istotu, že sa deti učia a nepozerajú si videá na Youtube. Výkonné mechanické strúhadlo na ceruzky tiež určite nezostane ležať ladom. A v neposlednom rade nezabudnite na poriadny kávovar. Deväť z desiatich rodičov, ktorých deti sa učia z domu, si bez neho nedokáže predstaviť život. Ten desiaty sa ešte neprebral z bezvedomia… 

PRE VOĽNÝ ČAS

Aby sme sa však len neučili a nepracovali, treba sa pripraviť aj na predĺžené víkendy. Pri výletoch do prírody sa zídu rôzne gadgety, ktoré zabavia deti a vám doprajú chvíľku vytúženého času len pre seba. Pre malých objaviteľov je ideálny vonkajší mikroskop od firmy Brainstorm. Pri dĺžke 30 cm a hmotnosti len 130 gramov ho môžu používať už deti od 6 rokov. Ponúka 20-násobné a 40-násobné zväčšenie, takže decká s ním môžu skúmať detaily hmyzu či jemnú štruktúru rastlín. Má zabudované aj LED osvetlenie, vďaka čomu možno objekty pozorovať skutočne jasne. Cena sa pohybuje len okolo 10 eur. 

Z podobného súdka, ale pre nočné pozorovanie, je teleskop John Lewis. Ponúka 18-násobné až 90-násobné priblíženie a je k nemu priložená aj mapa hviezd, ktorá uľahčuje hľadanie súhvezdí na nočnej oblohe. Táto hračka stojí okolo 35 eur a je ideálnym prvým teleskopom pre začínajúcich amatérskych astronómov vo veku 8 a viac rokov. 

Pre hru na tajných agentov sú ideálne vysielačky Discovery Adventures. Fungujú až na vzdialenosť 3 km a ich používanie je veľmi jednoduché. V sade za 30 eur sú dva kusy. Určené sú pre deti do 4 rokov, ale je isté, že veľa zábavy si s nimi užijú aj tatkovia. Potvrdzujem a končím! 

HRAČKÁRSKE BUGATTI

Vlastne, ešte úplne nekončíme. Na záver sme si nechali hračku, ktorá by potešila nejedno dieťa i otecka. Problém však môže byť cena od 30 000 do 58 500 eur za hračkárske auto, ale aj fakt, že z limitovanej série 500 kusov je už väčšina objednaná. Je to iba o štvrtinu zmenšený a plne funkčný model pretekárskeho Bugatti Type 35 z 20. rokov minulého storočia. Prvýkrát ho vymyslel zakladateľ automobilky Ettore Bugatti po tom, ako za ním v roku 1926 prišiel jeho vtedy 4-ročný syn Roland a poprosil ho, či by nevyrobil auto aj preňho. Keďže jediné, čo Ettore miloval viac ako autá, boli jeho synovia, nemohol prosbu odmietnuť. Spolu so starším synom Jeanom teda vyrobili o polovicu zmenšený model radovej verzie Type 35. Poháňal ho elektrický motor. Keď ostatní zákazníci videli, ako sa v ňom Roland preháňa, požadovali ho tiež. A tak v rokoch 1927 až 1936 vyrobili 500-kusovú sériu autíčka Bugatti Baby pre deti bohatých klientov. Teraz prišiel rad na Bugatti Baby II. Kým predchádzajúce autíčko bolo 50-percentnou zmenšeninou, v tomto prípade ide o model v 75-percentnej veľkosti originálu. Základná verzia má plastovú karosériu, ktorá je dostupná iba v modrej farbe, a elektrický motor s výkonom 5,4 koní. Ten dokáže vozidlu udeliť rýchlosť až 48 km/h. Ak však schopnostiam svojho dieťaťa nedôverujete, môžete mu nastaviť nováčikovský mód. V takom prípade klesne výkon motora na 1,3 konskej sily a maximálna rýchlosť na 19 km/h. Dojazd na jedno nabitie je 24 km. Druhá verzia sa volá Vitesse a má karosériu z uhlíkových vlákien, ktorá je dostupná už vo viacerých farbách, nielen v modrej. Zvoliť si môžete aj farbu čalúnenia koženého sedadla. Cena v tomto prípade stúpla na 43 500 eur, výkon motora na 13,4 koní, maximálna rýchlosť na 68 km/h a dojazd na 50 km. Rovnaké technické parametre má aj tretia verzia Pur Sang. Tá sa líši cenou 58 500 eur a karosériou z hliníka, ktorej ručná výroba trvá 200 hodín. 

Ak by vaše dieťa cestovalo do školy v takomto Bugatti, bolo by to nepochybne štýlové. Má to však jeden háčik – škola by musela byť nanajvýš cez dvor alebo na rovnakej súkromnej ceste ako váš dom. Bugatti Baby II totiž nie je určené do bežnej cestnej premávky, dá sa s ním jazdiť len na uzavretom súkromnom pozemku. Dôležitou zaujímavosťou je, že vzhľadom na jeho zväčšenie oproti pôvodnému modelu sa doň teraz zmestí aj dospelý človek. Otázkou teda je, či sa z neho nestane hračka skôr pre bohatých oteckov.

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Najlepšie gadgety pre deti (a ich rodičov)
Časopis FOR MEN - Najlepšie gadgety pre deti (a ich rodičov)
Časopis FOR MEN - Najlepšie gadgety pre deti (a ich rodičov)
Časopis FOR MEN - Najlepšie gadgety pre deti (a ich rodičov)
Časopis FOR MEN - Najlepšie gadgety pre deti (a ich rodičov)
Časopis FOR MEN - Najlepšie gadgety pre deti (a ich rodičov)
Časopis FOR MEN - Najlepšie gadgety pre deti (a ich rodičov)

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
11najlepsie-gadgety-pre-deti-a-ich-rodicovNajlepšie gadgety pre deti (a ich rodičov)20nonoOpäť je tu škola! Kým takto pred rokom rodičia zháňali zošity a ceruzky, dnes nevedia, koľko času napokon strávi ich potomok v lavici v triede a ako dlho sa v prípade karantény či iného pandemického režimu bude musieť učiť cez internet. Nákup elektronických pomocníkov sa stal nevyhnutnosťou. <p>Mesiace online vyučovania v predchádzajúcom školskom roku ukázali niekoľko vecí. Ak zostali pracovať z domu aj rodičia, ktorí mali viac školopovinných detí, jeden počítač v rodine zďaleka nestačil. Nemusíte deckám hneď kupovať najvýkonnejší laptop alebo PC. Na väčšinu úloh, ktoré dostávajú cez internet, by im mal stačiť aj tablet. Dôležité je, aby sa na ňom dali upravovať textové dokumenty a robiť video konferencie cez Zoom alebo Google.&nbsp;</p><h3>NEZABUDNITE NA MIKROFÓN</h3><p>Ak ste na home office a deti majú online vyučovanie, môže sa domácnosť stať mimoriadne hlučným prostredím. Pre deti sú v tomto prípade vhodné slúchadlá, ktoré pokrývajú celé uši. Pred kúpou sa však presvedčte, či majú zabudovaný aj mikrofón, aby bolo vyučovanie skutočne interaktívne. Aj bezdrôtové slúchadlá do uší už väčšinou majú funkciu na potláčanie hluku z okolia, takže pracovné či školské mítingy nebude rušiť štekot psa či krik ostatných členov domácnosti. Netreba hneď kupovať AirPods za viac ako 200 eur. Slúchadlá sú spotrebný materiál a svoju funkciu splnia aj výrazne lacnejšie modely. Tiež si však vopred overte, či majú aj mikrofón.&nbsp;</p><p>Veľmi dôležitou maličkosťou je predlžovačka. Ak sa pri stole zíde viacero používateľov, ktorí potrebujú „šťavu“ pre svoje zariadenia, môže to vyvolať problémy a boje o zásuvky. Väčšina bytov či domov pri výstavbe nerátala s potrebou zapojenia nadštandardného množstva spotrebičov. Ak bude predlžovačka mať aj USB porty pre rýchle nabíjanie, zabijete dve muchy jednou ranou.&nbsp;</p><p>Nezabúdajte ani na to, že pri home office a domácom vyučovaní môže nastať vyššia spotreba papiera a toneru v tlačiarni. Podľa Murphyho zákonov sa zvyknú minúť v tej najmenej vhodnej chvíli. Preto nezabudnite dokúpiť zásoby alebo rovno novú tlačiareň s čo najväčšou výdržou. Túto investíciu využijete nielen na tlačenie úloh pre deti, ale aj pri práci. Ak chcete byť naozaj trendový, investujte do laminátora. Mal by vám stačiť formát A4, ale aj prístroje na rozmer A3 zoženiete už za 20 – 30 eur. Ak deťom napíšete zoznam úloh a potom im ho zalaminujete, šanca, že ho okamžite nezničia, sa zvýši. Laminovaná pomôcka je vhodná aj pre menšie deti na nácvik písania – to, čo napíšu značkovačom, môžu zotrieť a takto upravené podklady použiť znovu. A vy budete pôsobiť maximálne profesionálne.&nbsp;</p><p>Hodiť sa môže aj viacero ďalších vecí. Pri čítačke kníh Kindle budete mať istotu, že sa deti učia a nepozerajú si videá na Youtube. Výkonné mechanické strúhadlo na ceruzky tiež určite nezostane ležať ladom. A v neposlednom rade nezabudnite na poriadny kávovar. Deväť z desiatich rodičov, ktorých deti sa učia z domu, si bez neho nedokáže predstaviť život. Ten desiaty sa ešte neprebral z bezvedomia…&nbsp;</p><h3>PRE VOĽNÝ ČAS</h3><p>Aby sme sa však len neučili a nepracovali, treba sa pripraviť aj na predĺžené víkendy. Pri výletoch do prírody sa zídu rôzne gadgety, ktoré zabavia deti a vám doprajú chvíľku vytúženého času len pre seba. Pre malých objaviteľov je ideálny vonkajší mikroskop od firmy Brainstorm. Pri dĺžke 30 cm a hmotnosti len 130 gramov ho môžu používať už deti od 6 rokov. Ponúka 20-násobné a 40-násobné zväčšenie, takže decká s ním môžu skúmať detaily hmyzu či jemnú štruktúru rastlín. Má zabudované aj LED osvetlenie, vďaka čomu možno objekty pozorovať skutočne jasne. Cena sa pohybuje len okolo 10 eur.&nbsp;</p><p>Z podobného súdka, ale pre nočné pozorovanie, je teleskop John Lewis. Ponúka 18-násobné až 90-násobné priblíženie a je k nemu priložená aj mapa hviezd, ktorá uľahčuje hľadanie súhvezdí na nočnej oblohe. Táto hračka stojí okolo 35 eur a je ideálnym prvým teleskopom pre začínajúcich amatérskych astronómov vo veku 8 a viac rokov.&nbsp;</p><p>Pre hru na tajných agentov sú ideálne vysielačky Discovery Adventures. Fungujú až na vzdialenosť 3 km a ich používanie je veľmi jednoduché. V sade za 30 eur sú dva kusy. Určené sú pre deti do 4 rokov, ale je isté, že veľa zábavy si s nimi užijú aj tatkovia. Potvrdzujem a končím!&nbsp;</p><h3>HRAČKÁRSKE BUGATTI</h3><p>Vlastne, ešte úplne nekončíme. Na záver sme si nechali hračku, ktorá by potešila nejedno dieťa i otecka. Problém však môže byť cena od 30 000 do 58 500 eur za hračkárske auto, ale aj fakt, že z limitovanej série 500 kusov je už väčšina objednaná. Je to iba o štvrtinu zmenšený a plne funkčný model pretekárskeho Bugatti Type 35 z 20. rokov minulého storočia. Prvýkrát ho vymyslel zakladateľ automobilky Ettore Bugatti po tom, ako za ním v roku 1926 prišiel jeho vtedy 4-ročný syn Roland a poprosil ho, či by nevyrobil auto aj preňho. Keďže jediné, čo Ettore miloval viac ako autá, boli jeho synovia, nemohol prosbu odmietnuť. Spolu so starším synom Jeanom teda vyrobili o polovicu zmenšený model radovej verzie Type 35. Poháňal ho elektrický motor. Keď ostatní zákazníci videli, ako sa v ňom Roland preháňa, požadovali ho tiež. A tak v rokoch 1927 až 1936 vyrobili 500-kusovú sériu autíčka Bugatti Baby pre deti bohatých klientov. Teraz prišiel rad na Bugatti Baby II. Kým predchádzajúce autíčko bolo 50-percentnou zmenšeninou, v tomto prípade ide o model v 75-percentnej veľkosti originálu. Základná verzia má plastovú karosériu, ktorá je dostupná iba v modrej farbe, a elektrický motor s výkonom 5,4 koní. Ten dokáže vozidlu udeliť rýchlosť až 48 km/h. Ak však schopnostiam svojho dieťaťa nedôverujete, môžete mu nastaviť nováčikovský mód. V takom prípade klesne výkon motora na 1,3 konskej sily a maximálna rýchlosť na 19 km/h. Dojazd na jedno nabitie je 24 km. Druhá verzia sa volá Vitesse a má karosériu z uhlíkových vlákien, ktorá je dostupná už vo viacerých farbách, nielen v modrej. Zvoliť si môžete aj farbu čalúnenia koženého sedadla. Cena v tomto prípade stúpla na 43 500 eur, výkon motora na 13,4 koní, maximálna rýchlosť na 68 km/h a dojazd na 50 km. Rovnaké technické parametre má aj tretia verzia Pur Sang. Tá sa líši cenou 58 500 eur a karosériou z hliníka, ktorej ručná výroba trvá 200 hodín.&nbsp;</p><p>Ak by vaše dieťa cestovalo do školy v takomto Bugatti, bolo by to nepochybne štýlové. Má to však jeden háčik – škola by musela byť nanajvýš cez dvor alebo na rovnakej súkromnej ceste ako váš dom. Bugatti Baby II totiž nie je určené do bežnej cestnej premávky, dá sa s ním jazdiť len na uzavretom súkromnom pozemku. Dôležitou zaujímavosťou je, že vzhľadom na jeho zväčšenie oproti pôvodnému modelu sa doň teraz zmestí aj dospelý človek. Otázkou teda je, či sa z neho nestane hračka skôr pre bohatých oteckov.</p>7no0000-00-00for-men-2020-0909/20202020-09-14<h3>Milí čitatelia,</h3><p>veľmi ma teší, že sa vám po takmer dvojmesačnejprestávke môžem opäť prihovoriť z vášho obľúbenéhočasopisu. Leto prešlo ako voda, školské prázdninya dovolenky sa skončili a my sa znova vraciame do starýchpracovných koľají. Priznám sa, že toto obdobie jepre mňa vždy trochu zvláštne. Na jednej strane smútokz konca voľna, pohody a tepla, na druhej strane sa užteším na pracovné výzvy. Samozrejme, september je ajvstupom do školského roka, všetkým sa nám teda naplnozačínajú každodenné starosti a radosti, ale zároveňmá človek posledné štyri mesiace v roku na to, aby dokončil,čo zatiaľ nestihol, splnil svoje plány a stanovil siďalšie ciele.</p><p>Pripomeňme si slová amerického motivačného rečníkaZiga Ziglara: „Nie je ani také dôležité, čo dosiahnutímcieľov získame, ale kým sa počas tejto cesty staneme.“Aj keď vás čaká náročný záver vyčerpávajúceho roka,nezabúdajte na dôležité veci v živote – rodinu, zdravieči relax, pri ktorom vám pomôže aj náš časopis.Človekom, ktorý sústavne ide za svojím cieľom a tvrdona ňom pracuje, je určite Marek Hamšík – zdobí titulkunášho aktuálneho čísla. V rozhovore s ním sa dočítatezaujímavosti o jeho živote, podnikaní či pôsobenív ďalekej Číne. V ekonomickej rubrike sa pozriemena najvýznamnejšie sociálne siete súčasnosti, v rozhovorezo sveta biznisu vám prinesieme inšpiratívnenázory majiteľa spoločnosti Martech Ivana Tánczosa,priblížime si aj rodinný podnik Gatto Matto, novinkyzo sveta módy predstaví miro.moda. Chýbať nebudúani obľúbené rubriky keď budem veľký, auto-moto, aleboza a proti či vedomostný test.</p><p>Pevne verím, že sa vám septembrové číslo bude páčiťa nájdete v ňom množstvo atraktívnych článkov. Aknaozaj platí, že skutočný cieľ je cesta, tak za celý náštím dúfam, že vás na nej budeme naďalej sprevádzaťa vaše voľné chvíle obohatíme nielen o zábavu, ale ajo prínosné informácie. Dovidenia zas o mesiac.</p>yesGadgetygadgety
ake-je-tajomstvo-revolucnych-bezdymovych-zariadeniAké je tajomstvo revolučných bezdymových zariadení?9for-men-2020-06
najlepsie-gadgety-pod-stromcekNajlepšie gadgety pod stromček14for-men-2020-12
ake-novinky-mozeme-ocakavat-v-roku-2020Aké novinky môžeme očakávať v roku 2020?1for-men-2020-01
pc-hra-nhl-21PC hra - NHL 2111for-men-2020-09
nadcasy-v-oblakochNadčasy v oblakoch11for-men-2020-09
beletrizovany-zivotopis-s-obrazkamiBeletrizovaný životopis s obrázkami11for-men-2020-09