Časopis FOR MEN - Naobliekajte sa, veď je zima!

Naobliekajte sa, veď je zima!

Móda07. január 2021 Vyšlo v čísle: 01/2021

Než začnete vyberať svoj sezónny kabát, čo tak pridať o jednu-dve vrstvy navyše? Výsledok nemusí vyzerať ako cibuľa. Sportswearové prvky ako šiltovky, varsity bundy a dokonca aj boxerské čižmy majú v tejto sezóne právo zviditeľniť sa popri dlhodobo preferovaných timberlandoch a chelsea boots.

Ak sa pýtate, čo spraviť, aby ste boli štýloví, je to easy – začnite miešať dress code. Rad dizajnérov sa aj v tejto sezóne snaží krížiť športové oblečenie s biznisovým štýlom a pri hľadaní originálnych prvkov z aktívneho lifestylu putujú do doposiaľ menej preferovaných disciplín – jachting, jazdectvo, rybárstvo, poľovníctvo či lyžiarstvo a dokonca aj historické preteky. Od neforemného streetwearu sa vo veľkom upúšťa, pretože nikto už nechce vyzerať ako Čenkovej decko vo vynosených veciach po najstaršom bratovi. 

VEĽKÉ RAMENÁ

Kolekcie sa sústredili na reálne telesné proporcie, aj tak sa však niektoré partie zvýrazňujú viac než iné. V obchode sa rozhodne oplatí venovať pozornosť vlneným kabátom s epoletami, respektíve náplecníkmi. Rozoznáte ich rýchlo. Sú to tie dekoratívne pruhy, ktoré bývajú neraz zdôraznené pripnutím ku gombíku. Hranatá, respektíve „boxy“ silueta zostáva v kurze, pretože z módy sa ešte stále nevytratil vplyv osemdesiatych rokov. Akési postmodernistické chápanie súčasných kolekcií je pritom viditeľné aj v látkovom dizajne. Melanže, štruktúrované a dokonca vrstvené vzorované látky zostanú aktuálne aj naďalej. Počas zimy sa však dajú robiť ramená aj inými spôsobmi a hrubo pletené šály sú dôkazom toho, že posunúť proporcie sa dá aj vhodným doplnkom. 

ZOSTÁVA SA PRI TELE

Viaceré kolekcie v tejto sezóne poukazujú na to, že silueta je definitívne stiahnutá a oversize je viditeľný jedine v objeme na ramenách. Ak to pochopil aj Virgil Abloh, potom je to definitívne pravda. Kolekcie z londýnskeho týždňa módy spájala najmä masívna obuv, ktorá aj navzdory najagresívnejším zimám zostáva v súlade s normálnou proporciou chodidla. V porovnaní s minulou sezónou sa zmenil zvýraznený pás. Extra zvýraznený. Dizajnéri dokázali dať elastické popruhy ešte aj na objemné páperové bundy, v elegantnej móde sa zas dostali do outfitu pánske šerpy a výnimkou nie je ani spodná bielizeň, ktorá akcentuje boky. Calvin Klein zaradil do sezóny poriadne veľké čísla boxeriek aj slipov, takže nastala demokracia a postavu môže správne korigovať úplne každý. 

DŽÍNSY? NASUROVO

Veľa pozornosti sa počas tejto sezóny venuje denimu. Jednak pre výraznú ekologickú stopu denimového priemyslu a zároveň preto, že denim sa ukázal ako univerzálny materiál, ktorý znesie aj najťažšie podmienky. Navyše ho do mainstreamu pretláčajú aj jeho priaznivci – takzvaní denimheads – ktorí popularizujú remeselne vyrobené džínsy. Ak pátrate po rifliach, ktoré budú čímsi iné, tentoraz sa sústreďte na takzvané raw denim značky ako Nudie Jeans či Ateliers De Nimes. Do sezóny sa trafíte aj s A.P.C. Hlavne neprepadnite ošiaľu a nezačnite pátrať po miniatúrnych niche producentoch odkiaľsi z Brazílie či Belgicka. Doslova tým preplatíte gate. Denimové rifle si nevyžadujú náročnú starostlivosť a vydržia naozaj dlho. Rokmi sa na nich navyše vytvárajú charakteristické kresby, ktorým sa hovorí plásty a fúzy. Ak nebodaj vzniknú aj na tom vašom páre, máte vyhraté na celej čiare. Ste oficiálne denimový fajnšmeker! Preferovaný strih – hlavne regular. 

Pamätáte si dobu, keď frčali kožené bundy a kabáty? Dnes sa vyrábajú z ekologických koží, no sú späť. Rybárske klobúky detto.

NOSTALGIE Z MILÉNIA

Ak ste si v šatníku – kdesi v jeho hĺbke – nechali zastrčenú vetrovku spred dvadsiatich rokov, good news, môžete ju vytiahnuť na svetlo božie! Všetko, čo sa nosilo pred dvadsiatimi rokmi, sa teraz vracia. Pamätáte si dobu, keď frčali kožené bundy a kabáty? Dnes sa vyrábajú z ekologických koží, no sú späť. Rybárske klobúky detto. Strieborná farba takisto, ale iba nepatrne. No možno v trochu väčšom množstve než len na náramku hodiniek. Trochu lesku navyše sa dá prežiť aj na kožených martensoch či kožených nohaviciach. Lemaire túto sezónu skombinoval rybiu kosť s jahňacou kožou a dokázal, že to nevyzerá hlúpo. Ako však historicky potvrdili už aj výstrelky Braňa Mojseja či Rossa z Priateľov – nikdy si ich nedávajte na holú nohu. Robí to zvuky a lepí sa to. 

IBA JEDEN KABÁT

Kus, ktorý bude definovať sezónu? Existuje aj taký. Oplatí sa poobzerať po kabáte v strihu z dvadsiatych rokov, ktorý nájdete ako „car coat“ – v obmenách ho uviedli napríklad Givenchy, Burberry či Hermés. Ako ho rozpoznáte? V duchu strihov dvadsiatych rokov má voľnejšiu siluetu a jeho lem sa končí až pod kolenom, respektíve v polovici lýtka. Plecia sú voľne spustené a nemajú nijak zvýraznenú líniu. Dobre, čo však pod to? Pokojne aj oblek. Kombinácie oblekov a kabátov sme mohli vidieť v kolekciách zvučných mien ako Prada, Dunhill, Berluti, Dolce & Gabbana, Salvatore Ferragamo a mnohých ďalších. 

ŠPORTOVÁ ELEGANCIA EXISTUJE 

Drevorubačský, respektíve americana look sa dá pokojne spojiť s vlneným sakom a aj posledná kolekcia Ralpha Laurena, ktorý vyslovene vytvoril americkú módu pre dvadsiate storočie, signalizuje, že športový look nemusí byť výsadou swag mládeže, ale dá sa vkusne zaradiť k vlneným nohaviciam. Flanelky nahraďte menším károm. Dvetisíce sú v trende, čiže ani tradičným béžovým burberry tartanom nemáte čo pokaziť. Ak sa vám zdá, že kabáty sú rok čo rok o tom istom – kocka, plyš, káro – ignorujte ich úplne a skúste to pre zmenu s poriadnym softshellom. Tentoraz sa dá naozaj vyblázniť aj s parkami a kardigánmi (keď neviete, kde ich zohnať, Vibskov je istota, za iných okolností Sacai a výnimočne aj JW Anderson) a bola by škoda, keby ste po tomto ubíjajúcom roku neskúsili riskovať aspoň v sezónnom šatníku. Inšpiráciu môžete nájsť aj v americana looku: rozmerné deky, šály, pončá či peleríny sa ujmú pri rifľovej košeli. Tú môžete ozvláštniť kravatou. Športový aspekt dodajú outfitu jazdecké čižmy aj dobre zvolené tenisky. Nechýbajú jachtárske softshellové vesty. Pod tými pre zmenu vyniknú decentné košele s jednoduchou klasikou – tenkými pásikmi. Alternatívou k zimušným čiapkam sú, opäť v duchu americana looku, jazdecké klobúky a šiltovky, zvlášť v koženom prevedení. Navyše ak šiltovku zjednotíte s koženými rukavicami, vedzte, že skôr či neskôr si vás začnú fotiť do streetstylových blogov. 

LYŽIARSKA VÝBAVA

Funkciu vrstvy nad vlnenými a menčestrovými oblekmi spĺňajú nielen dlhé splývavé kabáty, rovnocenne ju plnia aj lyžiarske bundy. Jedine Louis Vuitton si povedal, že zo sedemdesiatych rokov prejde vlastným tempom a do kolekcie v odkaze na Davida Bowieho zaradil oblekové komplety s poriadnym glam kožuchom. Ešte aj Tom Ford, ktorý nedá dopustiť na to, aby sa v jeho kolekcii každoročne nič nezjavilo častejšie než konštrukčne prepracované kabáty a plášte, prišiel tentoraz so siluetou ako vystrihnutou z lookboku na rok 2004. Svietivá reflexná bunda s veľkým objemom, visiaca nad párom poriadne voľných riflí. K dokonalosti chýba už len rovnako lesklá vesta. Dielo dokonané. Armani sa zas vytasil s celým arzenálom pochodujúcich futuristických modelov v dlhých parkách – nevedno, či sa dizajnéri inšpirovali módou ruských lyžiarov z Vysokých Tatier, no majestátne a huňaté légy so šírkou viac ako pätnásť centimetrov pripomínali cárske plášte. Na hory zablúdila aj Prada s kolekciou Linea Rossa, a keď sa Iceberg predstavil s kombináciou viest na vetrovkách (čo je na pomery Jamesa Longa veľký skok dopredu), nebol už žiaden dôvod pochybovať. Skrátka – lyžiarske bundy môžete nosiť celú zimu a kamkoľvek. 

Aby sme túto zimu držali krok s dobou, potrebujeme aspoň niečo z tohto: jeden car coat, alebo páperovú parku. Džínsy zo surového denimu. ČIžmy, alebo tenisky. Softshellovú vestu. Výraznejší šál.

SKÚŠKA SPRÁVNOSTI

Tak si to zhrňme. Aby sme túto zimu držali krok s dobou, potrebujeme aspoň niečo z tohto: jeden car coat, alebo páperovú parku. Džínsy zo surového denimu. Čižmy, alebo tenisky. Softshellovú vestu. Výraznejší šál. S tým môžeme pokojne skombinovať vlnený kabát, menčestrové sako a starú vetrovku. A čo farby? Oranžová je istota. Modrá zostáva aktuálna, a to aj preto, lebo bola farbou minulého roka. Keďže aktuálne sú v móde žltá a sivá, zostáva len zopakovať, že čokoľvek, čo ste nosili pred dvomi desaťročiami, bude fungovať aj teraz. Tak sa zdá, že dizajnéri vytvorili kolekcie s ohľadom na variabilitu a univerzálnosť oblečenia, ktoré mal každý vo svojom šatníku už nejedenkrát, a preto dokáže odhadnúť, ako na ňom vyzerajú. Možností je dosť. K tomu pridajme ešte kombinovanie vintage oblečenia, ktoré celé roky spalo nielen v skriniach, ale skôr v múzeách. Akákoľvek vrstva navyše príde v zime vhod. Na tom sa hádam môžeme zhodnúť všetci.

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Naobliekajte sa, veď je zima!
Časopis FOR MEN - Naobliekajte sa, veď je zima!
Časopis FOR MEN - Naobliekajte sa, veď je zima!
Časopis FOR MEN - Naobliekajte sa, veď je zima!
Časopis FOR MEN - Naobliekajte sa, veď je zima!
Časopis FOR MEN - Naobliekajte sa, veď je zima!
Časopis FOR MEN - Naobliekajte sa, veď je zima!
Časopis FOR MEN - Naobliekajte sa, veď je zima!
Časopis FOR MEN - Naobliekajte sa, veď je zima!
Časopis FOR MEN - Naobliekajte sa, veď je zima!
Časopis FOR MEN - Naobliekajte sa, veď je zima!

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
15naobliekajte-sa-ved-je-zimaNaobliekajte sa, veď je zima!15nonoNež začnete vyberať svoj sezónny kabát, čo tak pridať o jednu-dve vrstvy navyše? Výsledok nemusí vyzerať ako cibuľa. Sportswearové prvky ako šiltovky, varsity bundy a dokonca aj boxerské čižmy majú v tejto sezóne právo zviditeľniť sa popri dlhodobo preferovaných timberlandoch a chelsea boots. <p>Ak sa pýtate, čo spraviť, aby ste boli štýloví, je to easy – začnite miešať dress code. Rad dizajnérov sa aj v tejto sezóne snaží krížiť športové oblečenie s biznisovým štýlom a pri hľadaní originálnych prvkov z aktívneho lifestylu putujú do doposiaľ menej preferovaných disciplín – jachting, jazdectvo, rybárstvo, poľovníctvo či lyžiarstvo a dokonca aj historické preteky. Od neforemného streetwearu sa vo veľkom upúšťa, pretože nikto už nechce vyzerať ako Čenkovej decko vo vynosených veciach po najstaršom bratovi.&nbsp;</p><h3>VEĽKÉ RAMENÁ </h3><p>Kolekcie sa sústredili na reálne telesné proporcie, aj tak sa však niektoré partie zvýrazňujú viac než iné. V obchode sa rozhodne oplatí venovať pozornosť vlneným kabátom s epoletami, respektíve náplecníkmi. Rozoznáte ich rýchlo. Sú to tie dekoratívne pruhy, ktoré bývajú neraz zdôraznené pripnutím ku gombíku. Hranatá, respektíve „boxy“ silueta zostáva v kurze, pretože z módy sa ešte stále nevytratil vplyv osemdesiatych rokov. Akési postmodernistické chápanie súčasných kolekcií je pritom viditeľné aj v látkovom dizajne. Melanže, štruktúrované a dokonca vrstvené vzorované látky zostanú aktuálne aj naďalej. Počas zimy sa však dajú robiť ramená aj inými spôsobmi a hrubo pletené šály sú dôkazom toho, že posunúť proporcie sa dá aj vhodným doplnkom.&nbsp;</p><h3>ZOSTÁVA SA PRI TELE </h3><p>Viaceré kolekcie v tejto sezóne poukazujú na to, že silueta je definitívne stiahnutá a oversize je viditeľný jedine v objeme na ramenách. Ak to pochopil aj Virgil Abloh, potom je to definitívne pravda. Kolekcie z londýnskeho týždňa módy spájala najmä masívna obuv, ktorá aj navzdory najagresívnejším zimám zostáva v súlade s normálnou proporciou chodidla. V porovnaní s minulou sezónou sa zmenil zvýraznený pás. Extra zvýraznený. Dizajnéri dokázali dať elastické popruhy ešte aj na objemné páperové bundy, v elegantnej móde sa zas dostali do outfitu pánske šerpy a výnimkou nie je ani spodná bielizeň, ktorá akcentuje boky. Calvin Klein zaradil do sezóny poriadne veľké čísla boxeriek aj slipov, takže nastala demokracia a postavu môže správne korigovať úplne každý.&nbsp;</p><h3>DŽÍNSY? NASUROVO </h3><p>Veľa pozornosti sa počas tejto sezóny venuje denimu. Jednak pre výraznú ekologickú stopu denimového priemyslu a zároveň preto, že denim sa ukázal ako univerzálny materiál, ktorý znesie aj najťažšie podmienky. Navyše ho do mainstreamu pretláčajú aj jeho priaznivci – takzvaní denimheads – ktorí popularizujú remeselne vyrobené džínsy. Ak pátrate po rifliach, ktoré budú čímsi iné, tentoraz sa sústreďte na takzvané raw denim značky ako Nudie Jeans či Ateliers De Nimes. Do sezóny sa trafíte aj s A.P.C. Hlavne neprepadnite ošiaľu a nezačnite pátrať po miniatúrnych niche producentoch odkiaľsi z Brazílie či Belgicka. Doslova tým preplatíte gate. Denimové rifle si nevyžadujú náročnú starostlivosť a vydržia naozaj dlho. Rokmi sa na nich navyše vytvárajú charakteristické kresby, ktorým sa hovorí plásty a fúzy. Ak nebodaj vzniknú aj na tom vašom páre, máte vyhraté na celej čiare. Ste oficiálne denimový fajnšmeker! Preferovaný strih – hlavne regular.&nbsp;</p><p><strong>Pamätáte si dobu, keď frčali kožené bundy a kabáty? Dnes sa vyrábajú z ekologických koží, no sú späť. Rybárske klobúky detto.</strong></p><h3>NOSTALGIE Z MILÉNIA </h3><p>Ak ste si v šatníku – kdesi v jeho hĺbke – nechali zastrčenú vetrovku spred dvadsiatich rokov, good news, môžete ju vytiahnuť na svetlo božie! Všetko, čo sa nosilo pred dvadsiatimi rokmi, sa teraz vracia. Pamätáte si dobu, keď frčali kožené bundy a kabáty? Dnes sa vyrábajú z ekologických koží, no sú späť. Rybárske klobúky detto. Strieborná farba takisto, ale iba nepatrne. No možno v trochu väčšom množstve než len na náramku hodiniek. Trochu lesku navyše sa dá prežiť aj na kožených martensoch či kožených nohaviciach. Lemaire túto sezónu skombinoval rybiu kosť s jahňacou kožou a dokázal, že to nevyzerá hlúpo. Ako však historicky potvrdili už aj výstrelky Braňa Mojseja či Rossa z Priateľov – nikdy si ich nedávajte na holú nohu. Robí to zvuky a lepí sa to.&nbsp;</p><h3>IBA JEDEN KABÁT </h3><p>Kus, ktorý bude definovať sezónu? Existuje aj taký. Oplatí sa poobzerať po kabáte v strihu z dvadsiatych rokov, ktorý nájdete ako „car coat“ – v obmenách ho uviedli napríklad Givenchy, Burberry či Hermés. Ako ho rozpoznáte? V duchu strihov dvadsiatych rokov má voľnejšiu siluetu a jeho lem sa končí až pod kolenom, respektíve v polovici lýtka. Plecia sú voľne spustené a nemajú nijak zvýraznenú líniu. Dobre, čo však pod to? Pokojne aj oblek. Kombinácie oblekov a kabátov sme mohli vidieť v kolekciách zvučných mien ako Prada, Dunhill, Berluti, Dolce &amp; Gabbana, Salvatore Ferragamo a mnohých ďalších.&nbsp;</p><h3>ŠPORTOVÁ ELEGANCIA EXISTUJE&nbsp;</h3><p>Drevorubačský, respektíve americana look sa dá pokojne spojiť s vlneným sakom a aj posledná kolekcia Ralpha Laurena, ktorý vyslovene vytvoril americkú módu pre dvadsiate storočie, signalizuje, že športový look nemusí byť výsadou swag mládeže, ale dá sa vkusne zaradiť k vlneným nohaviciam. Flanelky nahraďte menším károm. Dvetisíce sú v trende, čiže ani tradičným béžovým burberry tartanom nemáte čo pokaziť. Ak sa vám zdá, že kabáty sú rok čo rok o tom istom – kocka, plyš, káro – ignorujte ich úplne a skúste to pre zmenu s poriadnym softshellom. Tentoraz sa dá naozaj vyblázniť aj s parkami a kardigánmi (keď neviete, kde ich zohnať, Vibskov je istota, za iných okolností Sacai a výnimočne aj JW Anderson) a bola by škoda, keby ste po tomto ubíjajúcom roku neskúsili riskovať aspoň v sezónnom šatníku. Inšpiráciu môžete nájsť aj v americana looku: rozmerné deky, šály, pončá či peleríny sa ujmú pri rifľovej košeli. Tú môžete ozvláštniť kravatou. Športový aspekt dodajú outfitu jazdecké čižmy aj dobre zvolené tenisky. Nechýbajú jachtárske softshellové vesty. Pod tými pre zmenu vyniknú decentné košele s jednoduchou klasikou – tenkými pásikmi. Alternatívou k zimušným čiapkam sú, opäť v duchu americana looku, jazdecké klobúky a šiltovky, zvlášť v koženom prevedení. Navyše ak šiltovku zjednotíte s koženými rukavicami, vedzte, že skôr či neskôr si vás začnú fotiť do streetstylových blogov.&nbsp;</p><h3>LYŽIARSKA VÝBAVA </h3><p>Funkciu vrstvy nad vlnenými a menčestrovými oblekmi spĺňajú nielen dlhé splývavé kabáty, rovnocenne ju plnia aj lyžiarske bundy. Jedine Louis Vuitton si povedal, že zo sedemdesiatych rokov prejde vlastným tempom a do kolekcie v odkaze na Davida Bowieho zaradil oblekové komplety s poriadnym glam kožuchom. Ešte aj Tom Ford, ktorý nedá dopustiť na to, aby sa v jeho kolekcii každoročne nič nezjavilo častejšie než konštrukčne prepracované kabáty a plášte, prišiel tentoraz so siluetou ako vystrihnutou z lookboku na rok 2004. Svietivá reflexná bunda s veľkým objemom, visiaca nad párom poriadne voľných riflí. K dokonalosti chýba už len rovnako lesklá vesta. Dielo dokonané. Armani sa zas vytasil s celým arzenálom pochodujúcich futuristických modelov v dlhých parkách – nevedno, či sa dizajnéri inšpirovali módou ruských lyžiarov z Vysokých Tatier, no majestátne a huňaté légy so šírkou viac ako pätnásť centimetrov pripomínali cárske plášte. Na hory zablúdila aj Prada s kolekciou Linea Rossa, a keď sa Iceberg predstavil s kombináciou viest na vetrovkách (čo je na pomery Jamesa Longa veľký skok dopredu), nebol už žiaden dôvod pochybovať. Skrátka – lyžiarske bundy môžete nosiť celú zimu a kamkoľvek.&nbsp;</p><p><strong>Aby sme túto zimu držali krok s dobou, potrebujeme aspoň niečo z tohto: jeden car coat, alebo páperovú parku. Džínsy zo surového denimu. ČIžmy, alebo tenisky. Softshellovú vestu. Výraznejší šál.</strong></p><h3>SKÚŠKA SPRÁVNOSTI </h3><p>Tak si to zhrňme. Aby sme túto zimu držali krok s dobou, potrebujeme aspoň niečo z tohto: jeden car coat, alebo páperovú parku. Džínsy zo surového denimu. Čižmy, alebo tenisky. Softshellovú vestu. Výraznejší šál. S tým môžeme pokojne skombinovať vlnený kabát, menčestrové sako a starú vetrovku. A čo farby? Oranžová je istota. Modrá zostáva aktuálna, a to aj preto, lebo bola farbou minulého roka. Keďže aktuálne sú v móde žltá a sivá, zostáva len zopakovať, že čokoľvek, čo ste nosili pred dvomi desaťročiami, bude fungovať aj teraz. Tak sa zdá, že dizajnéri vytvorili kolekcie s ohľadom na variabilitu a univerzálnosť oblečenia, ktoré mal každý vo svojom šatníku už nejedenkrát, a preto dokáže odhadnúť, ako na ňom vyzerajú. Možností je dosť. K tomu pridajme ešte kombinovanie vintage oblečenia, ktoré celé roky spalo nielen v skriniach, ale skôr v múzeách. Akákoľvek vrstva navyše príde v zime vhod. Na tom sa hádam môžeme zhodnúť všetci.</p>11no0000-00-00for-men-2021-0101/20212021-01-07<h3>Milí čitatelia,&nbsp;</h3><p>veľmi sa tešíme, že sa s vami stretávame aj v novom roku. Pevne verím, že ste si počas vianočných sviatkov oddýchli, načerpali novú energiu a že vám ostal čas na bilancovanie minulého roka. Myslím, že väčšina z nás si stále dáva novoročné predsavzatia, tak si vzájomne držme palce, aby nám ich vyšlo čo najviac. S časopisom FORMEN štartujeme celkovo trinástu sezónu a druhý ročník, ktorý máme na starosti s mojím tímom. Náš cieľ je jasný, stále plánujeme zlepšovať náš časopis, približovať ho svetovým štandardom a nájsť si pevné miesto u vás čitateľov. Chceme prinášať kvalitné články, ktoré nielen pobavia, ale vedia vás aj niečo nové naučiť, jednoducho povedané, sme radi, keď s naším časopisom strávite príjemný čas.&nbsp;</p><p>Do nového roka sme vyštartovali so športovou osobnosťou Borisom Valábikom, ktorého sme stretávali na obrazovke počas hokejových turnajov a v poslednej dobe sa do povedomia divákov dostal úspešnou reláciou s Mariánom Gáboríkom. V našom rozhovore prezradil podrobnosti o vytváraní vlastného biznisu, ale aj to, či je pripravený na rolu otca. Nemenej zaujímavý a motivačný príbeh nám predstavil majiteľ spoločnosti Prometheus Capital, pán Marián Šufliarsky. Ten vo svojom mladom veku stihol už veľmi veľa a stojí na čele úspešnej spoločnosti.&nbsp;</p><p>V novom roku nebudú chýbať ani vaše obľúbené rubriky ako instabiznis, kde nám Simona Leskovská odhalila, ako to naozaj funguje v jej svete. V ekonomickej rubrike sa pozrieme na škody, ktoré spáchal COVID-19 vo svete, ale tiež si priblížime, ako vie Dubaj vždy prekvapiť. Chýbať nebudú ani obľúbené rubriky auto-moto, kariéra či šport, kde nám Dušan Pašek ml. prezradil, prečo je dôležité byť najlepší vo všetkom, čo robíte.&nbsp;</p><p>Na záver mi dovoľte popriať vám, aby ste do nového roka vykročili tou správnou nohou, veľa úspechov a maximálne naplnenie stanovených cieľov. „Uvidíme sa“ o mesiac.</p>yesMódamoda
tenisky-ktore-vam-zarobia-peniazeTenisky, ktoré vám zarobia peniaze4for-men-2020-02
symbioza-stylu-a-elegancieSymbióza štýlu a elegancie13for-men-2020-11
tereza-bizikova-21-modeling-je-hobby-prioritou-ostava-skolaTereza Bizíková (21): Modeling je hobby, prioritou ostáva škola8for-men-2020-05
film-king-of-staten-islandFilm - King of Staten Island15for-men-2021-01
knihy-krimi-seria-zo-svedska-ktora-sa-vam-dostane-pod-kozuKnihy - Krimi séria zo Švédska, ktorá sa vám dostane pod kožu!15for-men-2021-01
single-trendSingle = trend?15for-men-2021-01