Časopis FOR MEN - Nasmerujte svoje peniaze tam, kde budú tvrdo pracovať

Nasmerujte svoje peniaze tam, kde budú tvrdo pracovať

Lifestyle09. december 2021 Vyšlo v čísle: 12/2021-01/2022

Invest in Slovakia je investorská aplikácia, vďaka ktorej môžete svoje peniaze zhodnocovať v nehnuteľnostiach. S Ondrejom Cibrusom, CEO Invest in Slovakia, sme sa však rozprávali aj o MMA. Prečo?

Ak by ste mali predstaviť Invest in Slovakia tromi krátkymi vetami, ako by zneli? 

Aplikácia, ktorá umožňuje bežným ľuďom investovať do výnimočných slovenských projektov. Už od minimálnej čiastky 100 eur. So spravodlivým výnosom pre všetkých. 

Čím je výhodná práve aplikácia? 

Založením online investorského účtu do dvoch minút aj s overením totožnosti podľa najnovších a stopercentne bezpečných štandardov. Prehľadom o investičných aktivitách 24/7 kdekoľvek. Možnosťou investovať do projektu okamžite so zvýhodnenými podmienkami pre tých najrýchlejších. 

Ak o investovaní nič neviem, je pre mňa aplikácia vhodná aj vtedy? 

Samozrejme, je vhodná aj pre začiatočníkov. Každý jeden investičný projekt je detailne popísaný – s komplexnou ekonomikou a SWOT analýzou. Je spracovaný tak, aby investor dokázal vnímať rôzne scenáre vývoja investičného zámeru. Následne sa rozhodne, či a koľko investuje. 

Umožňujete klientom investovať do nehnuteľností. Prečo tento segment? 

Začali sme nehnuteľnosťami, pretože práve toto je pre nás najbezpečnejšia forma investícií. A to nielen pre súčasný rast cien. Pri analýzach sa nesústreďujeme na momentálne trendy. To, že v roku 2021 ceny nehnuteľností rastú tempom 18 % ročne, nás nezaujíma. Nikdy nekalkulujeme s optimistickým scenárom. Vnímame realitný trh historicky a komplexne. Vieme, že likvidná nehnuteľnosť v dobrej lokalite s pridanou hodnotou dokáže ustáť akékoľvek výkyvy trhu. 

Svet developerov a financií sa často stretáva pri bojových športoch. Aj vy ste sa rozhodli podporovať MMA bojovníka Vlasta Čepa. Prečo práve Vlasto? 

Profesionálni športovci ako Vlasto obetujú časť života trénovaniu a dosahovaniu optimálneho výkonu. Ak ich kariéra skončí, často sa ocitnú v úzkych. Tí šťastní majú presný plán, ako pokračovať vo svojej kariére a zarobiť si dostatočné peniaze na to, aby mohli žiť spokojný život. Väčšina z nich však vzdialenú budúcnosť nerieši, pretože sa stopercentne sústreďuje na prítomnosť alebo na blízku budúcnosť. Preto Vlastovi vytvoríme investorský účet a pomôžeme mu hromadiť finančné aktívum. 

Vaša spolupráca už síce prebieha, no ako Vlasto reagoval na ponuku? 

Neviem, ako Vlasto reagoval na ponuku, no my sme sa s ním rozhodli spolupracovať takmer okamžite, a sme radi, že sa tak stalo. Aj pre to, čo som spomenul vyššie. Okrem toho máme radi MMA a Vlasto má skvelý príbeh, krásnu mladú rodinu a je naplno odhodlaný dávať do športu a svojho výkonu maximum. Odhliadnuc od toho, či v zápase práve vyhráva, alebo prehráva, sme pripravení pomôcť mu v kariére a v budovaní finančného majetku. 

Téma financií a športovcov je špecifická v mnohých smeroch. Jedným z nich je zabezpečenie dôchodku, keďže ten športový môže prísť už v pomerne mladom veku. 

Investovanie nie je len o zabezpečení na dôchodok. Pre život ako taký je nevyhnutné aj počas najproduktívnejšieho obdobia. Profesionálni športovci majú tú nevýhodu, že do „dôchodku“ odchádzajú príliš skoro a finančný tok sa im zastaví často už po tridsiatke. Investovanie má pre športovca obrovský význam a teraz nemyslím len investovanie do investičných produktov, ale všeobecne – do vzdelania a do akýchkoľvek aktív. 

Športovci často zarábajú veľké peniaze nárazovo. Aj ich sporenie bude preto zrejme nepravidelné a vo vyšších sumách. Na čo si treba dať pozor pri zhodnocovaní? 

Ak máte nárazové príjmy vo vyšších čiastkach, práca s financiami je náročnejšia ako obyčajne, pretože nárazovo väčší obnos peňazí emočne ovplyvňuje naše rozhodovanie podstatne viac ako stabilný príjem. Preto by každý jeden z nás mal rozumieť aspoň rozdielu medzi aktívami a pasívami. Už len na základe toho začneme meniť svoje rozhodnutia. 

Príjmy slovenských a zahraničných športovcov sa, bohužiaľ, veľmi porovnávať nedajú. Akoby mal teda o investovaní premýšľať slovenský športovec a kedy by s ním mal začať? 

Úspešní zahraniční športovci majú svojich investičných mentorov, ktorí sa im snažia pomôcť v budovaní finančného majetku. Slovenskí športovci by rozhodne nemali čakať, ale začať premýšľať podobným spôsobom okamžite. Hoci aj v menšom objeme. Ten nie je rozhodujúci. Rozhodujúce je nastavenie mysle. Kam nasmerujem zarobené peniaze, aby začali tvrdo pracovať. 

U vás sa investuje do developerských projektov. Je to široký pojem, môžete špecifikovať, o aké možnosti ide? 

Môžete investovať do developerských projektov, ktoré prostredníctvom investinslovakia.eu získajú potrebný kapitál, alebo do nehnuteľností, ktoré sú funkčné, prenajímajú sa a vy len zdieľate zisky z prevádzky, respektíve prenájmu. 

Podľa čoho vyberáte projekty, do ktorých sa u vás dá investovať? 

Na základe právnej a ekonomickej due diligence. Sú to celkom náročné analýzy, môžu trvať aj niekoľko mesiacov. Do Invest Clubu sa dostane 5 % z nich. 

Na webe spomínate investovanú sumu 100 eur. Myslíte tým mesačne? 

Pristúpili sme k možnosti investovať už od 100 eur (per projekt), pretože bežní ľudia bez dostatočných finančných zdrojov si nemôžu dovoliť využívať výhody investora, ktorý tie zdroje má. My sprostredkujeme investície do nehnuteľností, do developerských projektov a do nájomných bytov s výhodami a rizikami, ako keby ste ten projekt sami vlastnili. Čo je zásadná a prelomová vec. 

Aké náročné je zostaviť tím pre investičný projekt ako Invest in Slovakia? 

Toto je najvýraznejšie know-how, ktoré máme. Najťažšia práca je správne posúdiť riziká a potenciál projektu. Ak nemáte okolo seba špičkových ľudí, šanca, že zlyháte, je príliš vysoká. 80 % našich kolegov vo firme sa venuje výlučne analýzam. Tým, že aj sami stavby úspešne realizujeme a manažujeme, je naša skúsenosť v tomto obore rozhodujúca. V tíme máme právnikov, ekonómov, projektových manažérov, architektov, projektantov, construction manažérov a stavebný dozor. Toto je skvelá príležitosť pre akéhokoľvek, aj malého investora, využiť know-how našich ľudí, investovať a pasívne zhodnocovať svoj majetok. Skutočne výborná alternatíva pre všetkých.

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Nasmerujte svoje peniaze tam, kde budú tvrdo pracovať
Časopis FOR MEN - Nasmerujte svoje peniaze tam, kde budú tvrdo pracovať
Časopis FOR MEN - Nasmerujte svoje peniaze tam, kde budú tvrdo pracovať

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
19nasmerujte-svoje-peniaze-tam-kde-budu-tvrdo-pracovatNasmerujte svoje peniaze tam, kde budú tvrdo pracovať13yesnoInvest in Slovakia je investorská aplikácia, vďaka ktorej môžete svoje peniaze zhodnocovať v nehnuteľnostiach. S Ondrejom Cibrusom, CEO Invest in Slovakia, sme sa však rozprávali aj o MMA. Prečo? <p><strong>Ak by ste mali predstaviť Invest in Slovakia tromi krátkymi vetami, ako by zneli?&nbsp;</strong></p><p>Aplikácia, ktorá umožňuje bežným ľuďom investovať do výnimočných slovenských projektov. Už od minimálnej čiastky 100 eur. So spravodlivým výnosom pre všetkých.&nbsp;</p><p><strong>Čím je výhodná práve aplikácia?&nbsp;</strong></p><p>Založením online investorského účtu do dvoch minút aj s overením totožnosti podľa najnovších a stopercentne bezpečných štandardov. Prehľadom o investičných aktivitách 24/7 kdekoľvek. Možnosťou investovať do projektu okamžite so zvýhodnenými podmienkami pre tých najrýchlejších.&nbsp;</p><p><strong>Ak o investovaní nič neviem, je pre mňa aplikácia vhodná aj vtedy?</strong>&nbsp;</p><p>Samozrejme, je vhodná aj pre začiatočníkov. Každý jeden investičný projekt je detailne popísaný – s komplexnou ekonomikou a SWOT analýzou. Je spracovaný tak, aby investor dokázal vnímať rôzne scenáre vývoja investičného zámeru. Následne sa rozhodne, či a koľko investuje.&nbsp;</p><p><strong>Umožňujete klientom investovať do nehnuteľností. Prečo tento segment?&nbsp;</strong></p><p>Začali sme nehnuteľnosťami, pretože práve toto je pre nás najbezpečnejšia forma investícií. A to nielen pre súčasný rast cien. Pri analýzach sa nesústreďujeme na momentálne trendy. To, že v roku 2021 ceny nehnuteľností rastú tempom 18 % ročne, nás nezaujíma. Nikdy nekalkulujeme s optimistickým scenárom. Vnímame realitný trh historicky a komplexne. Vieme, že likvidná nehnuteľnosť v dobrej lokalite s pridanou hodnotou dokáže ustáť akékoľvek výkyvy trhu.&nbsp;</p><p><strong>Svet developerov a financií sa často stretáva pri bojových športoch. Aj vy ste sa rozhodli podporovať MMA bojovníka Vlasta Čepa. Prečo práve Vlasto?&nbsp;</strong></p><p>Profesionálni športovci ako Vlasto obetujú časť života trénovaniu a dosahovaniu optimálneho výkonu. Ak ich kariéra skončí, často sa ocitnú v úzkych. Tí šťastní majú presný plán, ako pokračovať vo svojej kariére a zarobiť si dostatočné peniaze na to, aby mohli žiť spokojný život. Väčšina z nich však vzdialenú budúcnosť nerieši, pretože sa stopercentne sústreďuje na prítomnosť alebo na blízku budúcnosť. Preto Vlastovi vytvoríme investorský účet a pomôžeme mu hromadiť finančné aktívum.&nbsp;</p><p><strong>Vaša spolupráca už síce prebieha, no ako Vlasto reagoval na ponuku?&nbsp;</strong></p><p>Neviem, ako Vlasto reagoval na ponuku, no my sme sa s ním rozhodli spolupracovať takmer okamžite, a sme radi, že sa tak stalo. Aj pre to, čo som spomenul vyššie. Okrem toho máme radi MMA a Vlasto má skvelý príbeh, krásnu mladú rodinu a je naplno odhodlaný dávať do športu a svojho výkonu maximum. Odhliadnuc od toho, či v zápase práve vyhráva, alebo prehráva, sme pripravení pomôcť mu v kariére a v budovaní finančného majetku.&nbsp;</p><p><strong>Téma financií a športovcov je špecifická v mnohých smeroch. Jedným z nich je zabezpečenie dôchodku, keďže ten športový môže prísť už v pomerne mladom veku.</strong>&nbsp;</p><p>Investovanie nie je len o zabezpečení na dôchodok. Pre život ako taký je nevyhnutné aj počas najproduktívnejšieho obdobia. Profesionálni športovci majú tú nevýhodu, že do „dôchodku“ odchádzajú príliš skoro a finančný tok sa im zastaví často už po tridsiatke. Investovanie má pre športovca obrovský význam a teraz nemyslím len investovanie do investičných produktov, ale všeobecne – do vzdelania a do akýchkoľvek aktív.&nbsp;</p><p><strong>Športovci často zarábajú veľké peniaze nárazovo. Aj ich sporenie bude preto zrejme nepravidelné a vo vyšších sumách. Na čo si treba dať pozor pri zhodnocovaní?&nbsp;</strong></p><p>Ak máte nárazové príjmy vo vyšších čiastkach, práca s financiami je náročnejšia ako obyčajne, pretože nárazovo väčší obnos peňazí emočne ovplyvňuje naše rozhodovanie podstatne viac ako stabilný príjem. Preto by každý jeden z nás mal rozumieť aspoň rozdielu medzi aktívami a pasívami. Už len na základe toho začneme meniť svoje rozhodnutia.&nbsp;</p><p><strong>Príjmy slovenských a zahraničných športovcov sa, bohužiaľ, veľmi porovnávať nedajú. Akoby mal teda o investovaní premýšľať slovenský športovec a kedy by s ním mal začať?&nbsp;</strong></p><p>Úspešní zahraniční športovci majú svojich investičných mentorov, ktorí sa im snažia pomôcť v budovaní finančného majetku. Slovenskí športovci by rozhodne nemali čakať, ale začať premýšľať podobným spôsobom okamžite. Hoci aj v menšom objeme. Ten nie je rozhodujúci. Rozhodujúce je nastavenie mysle. Kam nasmerujem zarobené peniaze, aby začali tvrdo pracovať.&nbsp;</p><p><strong>U vás sa investuje do developerských projektov. Je to široký pojem, môžete špecifikovať, o aké možnosti ide?&nbsp;</strong></p><p>Môžete investovať do developerských projektov, ktoré prostredníctvom <a href="https://investinslovakia.eu" rel="noopener noreferrer" target="_blank"><strong>investinslovakia.eu</strong></a> získajú potrebný kapitál, alebo do nehnuteľností, ktoré sú funkčné, prenajímajú sa a vy len zdieľate zisky z prevádzky, respektíve prenájmu.&nbsp;</p><p><strong>Podľa čoho vyberáte projekty, do ktorých sa u vás dá investovať?&nbsp;</strong></p><p>Na základe právnej a ekonomickej due diligence. Sú to celkom náročné analýzy, môžu trvať aj niekoľko mesiacov. Do Invest Clubu sa dostane 5 % z nich.&nbsp;</p><p><strong>Na webe spomínate investovanú sumu 100 eur. Myslíte tým mesačne?&nbsp;</strong></p><p>Pristúpili sme k možnosti investovať už od 100 eur (per projekt), pretože bežní ľudia bez dostatočných finančných zdrojov si nemôžu dovoliť využívať výhody investora, ktorý tie zdroje má. My sprostredkujeme investície do nehnuteľností, do developerských projektov a do nájomných bytov s výhodami a rizikami, ako keby ste ten projekt sami vlastnili. Čo je zásadná a prelomová vec.&nbsp;</p><p><strong>Aké náročné je zostaviť tím pre investičný projekt ako Invest in Slovakia?&nbsp;</strong></p><p>Toto je najvýraznejšie know-how, ktoré máme. Najťažšia práca je správne posúdiť riziká a potenciál projektu. Ak nemáte okolo seba špičkových ľudí, šanca, že zlyháte, je príliš vysoká. 80 % našich kolegov vo firme sa venuje výlučne analýzam. Tým, že aj sami stavby úspešne realizujeme a manažujeme, je naša skúsenosť v tomto obore rozhodujúca. V tíme máme právnikov, ekonómov, projektových manažérov, architektov, projektantov, construction manažérov a stavebný dozor. Toto je skvelá príležitosť pre akéhokoľvek, aj malého investora, využiť know-how našich ľudí, investovať a pasívne zhodnocovať svoj majetok. Skutočne výborná alternatíva pre všetkých.</p>3no0000-00-00for-men-2021-12-2022-0112/2021-01/20222021-12-09<h3>Milí čitatelia,&nbsp;</h3><p>som veľmi rada, že sa Vám môžem prihovoriť z posledného tohtoročného čísla. Aj keď je momentálna situácia v našej krajine kritická, pevne verím, že sa zlepší. Povedzme si na rovinu, nálada v spoločnosti je veľmi napätá, ľudia sa hádajú o očkovaní a nervozitu cítiť na každej strane. Držme si preto palce a verme, že tak ako po daždi vždy vyjde slnko, aj táto doba čoskoro pominie, posilní nás a o pár mesiacov ostane už iba v nepríjemných spomienkach. Zatiaľ si môžeme život čo najviac spríjemniť – a to dokonca aj za hranicami. Spomedzi bezpečných destinácií s dobrou pandemickou situáciou (80 – 90 prípadov denne) sa môžete ísť ohriať napríklad aj do Spojených arabských emirátov, ktoré sú hlavnou témou tohto čísla. Pozrieme sa na život, podnikanie aj nehnuteľnosti v tejto krajine a tento zaujímavý prehľad doplníme rozhovorom s Miroslavou Valovičovou, šéfkou nášho Slovenského pavilónu na EXPO 2020 v Dubaji. EXPO do dnešného dňa navštívili už viac ako štyri milióny ľudí. Budeme sa venovať aj nehnuteľnostiam na Slovensku, presnejšie tomu, ako do nich rozumne investovať a získať tak pravidelný príjem pomocou spoločnosti Invest in Slovakia. V aktuálnom čísle sa venujeme množstvu zaujímavých tém: od kariéry a psychológie cez ekonomiku, autá až po rozhovory so zaujímavými ľuďmi – každý si v ňom určite nájde kúsok seba.&nbsp;</p><p>Keďže práve v rukách držíte posledné číslo v roku, dovoľte mi poďakovať sa všetkým ľudom, bez ktorých by tento časopis neexistoval. V prvom rade sa chcem poďakovať majiteľom a partnerom spoločnosti, pretože bez nich by sme tu ani neboli. Zároveň ďakujem celému tímu a v neposlednom rade aj všetkým našim klientom a čitateľom – my všetci totiž tvoríme jeden celok, tím FORMEN.&nbsp;</p><p>Vopred Vám želám príjemné a pokojné prežitie vianočných sviatkov a veľa úspechov v novom roku. Na rozlúčku už len pár slov Henryho Forda: „Pokiaľ chcete urobiť pre svet viac, než svet robí pre vás – to je úspech.“</p>yesLifestylelifestyle
z-kvality-nepolavujeme-zakaznici-by-podvod-odhaliliZ kvality nepoľavujeme. Zákazníci by podvod odhalili16for-men-2021-04-05
momo-katarina-je-srdcovkaMomo: Katarína je srdcovka 14for-men-2020-12
niektore-vztahy-spoji-osud-a-niektore-katarina-nemcovaNiektoré vzťahy spojí osud a niektoré Katarína Němcová8for-men-2020-05
film-stillwaterFilm - Stillwater19for-men-2021-12-2022-01
striedava-starostlivost-bez-zbytocnych-strastiStriedavá starostlivosť bez zbytočných strastí19for-men-2021-12-2022-01
projekty-do-ktorych-ma-zmysel-investovatByty za milióny nebývajú aj zárukou kvality19for-men-2021-12-2022-01