V menu ristorante Da Andrea sa myslelo aj na pizzu. Tentokrát ale inak.
Food Porn • 09. december 2021 • Vyšlo v čísle: 12/2021-01/2022Máme na mysli takú správnu, remeselnú artigianale pizzu, do ktorej sme sa odhodlali vložiť s každým novým receptom.
Dosiahli sme, že aj pizza je konečne špecialitou. Pretože aj pri nej sa dá čarovať s chuťami a ulahodiť gurmánom. Vznikla tak jediná pizza svojho druhu; Tonno Gourmet. Rajčinový základ vystriedal čerstvý avokádový krém, na ktorý sme precízne uložili pokrývku z mozzarelly. Syrový vankúš zdobia práve ugrilované filety z tuniaka. Korunu tomu dáva intenzívna kombinácia ľahko duseného špenátu s drvenými pistáciovými orieškami, ktoré sekundujú aróme chrumkavého okraja s olivovým nádychom. Chuť? Skrátka dokonalá! No to najlepšie je, že ju tiež môžete ochutnať.
Da Andrea, Majakovského 9, Bratislava
Bianca Piccante je podľa nás dôkazom toho, že aj risk sa môže vyplatiť. A jej chuť to potvrdila. Na ešte vláčne cesto je v hojnej vrstve nanesený krém s parmezánom a tradičnú chuť quattro stagioni sme navodili spojením s mozzarellou. Túto mliečnu paletu chutí však nevšedne rozbíja špecialitka priamo z Kalábrie – nduja. Je to pikantná salámová pasta, ktorej chuť sa nedá pomýliť, akonáhle ju raz okúsite. Nám sa však zdalo, že pizza by mohla zniesť ešte viac, ak budú chute medzi sebou súhlasiť. S heslom viac je viac sme pridali parmezánové lupienky a k tomu domáce zemiakové krokety. Veru, bol to len nápad. Taký spontánny. No zafungoval okamžite.
WWW.UTALIANA.SK
facebook: ANDREAENA_UTALIANA
instagram: ANDREAENA_UTALIANA
Galéria obrázkov
Ďalšie články v kategórii Food Porn
Ďalšie články v čísle 12/2021-01/2022