Časopis FOR MEN - Postav dom, zasaď strom, využívaj Wealth Management

Postav dom, zasaď strom, využívaj Wealth Management

Ekonomika09. december 2021 Vyšlo v čísle: 12/2021-01/2022

Postav dom, zasaď strom, vychovaj syna. Tak bolo kedysi sformulované poslanie muža v živote. Nech už to zoberiete doslova alebo obrazne, jedna vec platí: ak po sebe chcete niečo zanechať, v prvom rade potrebujete byť schopný napĺňať svoje plány a vízie. To si v dnešnom svete vyžaduje mnoho vlastností – odvahu, ambíciu, vytrvalosť, disciplínu… A tiež, v nemalej miere, peniaze.

BOHATSTVO POČAS CELÉHO ŽIVOTA — PREČO POTREBUJETE WEALTH MANAGEMENT

Len mizivé percento ľudí však so svojimi peniazmi narába zmysluplne a s celoživotnou perspektívou. Ešte menej ich svoj majetok dokáže zhodnocovať tak, aby po sebe skutočne dokázali zanechať niečo hodnotné. 

ČO S TÝM? TO, ČO HĽADÁTE, JE WEALTH MANAGEMENT.

Komplexný súbor produktov, služieb a starostlivosti, ktorý vám vie zabezpečiť budovanie bohatstva počas celého života.

FÁZA 1: 

BUDOVANIE ZÁKLADOV BOHATSTVA — PASÍVNE INVESTOVANIE 

Bez ohľadu na vaše individuálne okolnosti, jedným z najlepších prostriedkov na položenie pevných základov bohatstva je pasívne investovanie. Presnejšie: pasívne investovanie do tzv. ETF fondov. 

PREČO PRÁVE TÁTO FORMA?

PRE DVA HLAVNÉ BODY:

DOSTUPNOSŤ A ZHODNOTENIE.
Dostupnosť znamená jednoduchosť používania a nízku bariéru. Pasívne investovanie si môžete na internete zriadiť za pár minút. Potom stačí už len nastaviť trvalý príkaz a zvyšok sa deje automaticky. Aj keby ste začali s investovaním 50 € mesačne, je to dobrý začiatok. 

Obzvlášť s ohľadom na zhodnotenie, na ktorom pokojne získate výnosy až 8 — 10 % ročne. To je z dlhodobého hľadiska výborné. 

ČO JE DÔLEŽITÉ:
pozor na poplatky. Ako hovorí CEO spoločnosti Wealth Effect Management Peter Štadler: „Keďže dôležitou výhodou pasívneho investovania sú nízke poplatky, zamerajte sa pri výbere práve na ne. Ideálne by ste mali platiť iba jeden poplatok — za správu.“

FÁZA 2: 

ZVEĽAĎOVANIE BOHATSTVA A JEHO OCHRANA — AKTÍVNA SPRÁVA A KOMPLEXNÁ STAROSTLIVOSŤ 

PO POLOŽENÍ ZÁKLADOV BOHATSTVA NASTÁVA ĎALŠIA KĽÚČOVÁ OTÁZKA: ČO ĎALEJ? 

V PRVOM RADE: NEZASTAŤ.
Hoci v tomto bode väčšina finančných spoločností neprekročí rámec pasívneho investovania či rozličných fondov, v skutočnosti môžete ísť omnoho ďalej: od aktívnej správy investícií cez portfóliá na ochranu majetku až po poradenstvo v kľúčových oblastiach života. To všetko môže mať z na naplnenie vašich ambícií zásadný dopad. 

AKTÍVNA SPRÁVA — PRÍLEŽITOSŤ PRE NADŠTANDARDNÉ ZHODNOTENIE
Zatiaľ čo pasívna správa slúži na položenie základov, aktívna správa vám umožňuje posunúť investovanie a výnosy na úplne inú úroveň. Kľúčový pojem tu je nadvýnos. 

Slovami Petra Štadlera: „Vďaka aktívnej správe zarobili naši klienti za posledných 6 rokov na portfóliu WEM Equity US až 23,54 % ročne, s celkovým šesťročným zhodnotením 255,47 %.“ 

AKO TEDA VYZERÁ NADVÝNOS V PRAXI?
Predstavte si, že investujete 10 000 €. Pri pasívnom investovaní môžete po šiestich rokoch dosiahnuť celkové zhodnotenie 72,72 %. Bez pochýb výborný výsledok. S aktívnou správou však môže byť vaše celkové šesťročné zhodnotenie až 255,47 %.

Aktívna správa je preto pri budovaní vášho bohatstva jeden z najdôležitejších pojmov. 

Samozrejme, aj tu je potrebné dbať na niekoľko dôležitých bodov: predchádzajúci track record, manažovanie rizika a poplatky. 

Pre track record si vyžiadajte konkrétne čísla a prejdite si modelové scenáre. Opýtajte sa na to, ako daný správca manažuje riziko a aké možnosti vám v tomto smere ponúka. A pre poplatky dobre poslúži nasledovný benchmark: management fee 0,6 — 2,5 % p. a., entry a exit fee 0 — 5 % a nakoniec performance a success fee 5 — 20 % p. a. 

Wealth management však siaha ďalej ako len po aktívnu správu a jeho služby môžu byť dostatočne komplexné na to, aby pokryli v zásade všetky oblasti vášho života:

  • zostavenie investičného plánu na mieru,
  • poradenstvo pri výbere, financovaní a zhodnocovaní nehnuteľností,
  • špecifické portfóliá na ochranu majetku,
  • obchodné, daňové a účtovné poradenstvo,
  • správa rodinného majetku. 

V skratke: služby wealth managementu vám pomáhajú robiť správne rozhodnutia, ktoré ovplyvnia celý váš budúci život — a zároveň prinášajú výsledky a prostriedky na to, aby ste ho mohli prežiť podľa vlastných predstáv. 

Tým sa dostávame k poslednej oblasti služieb wealth managementu.

FÁZA 3: 

ODOVZDANIE VYBUDOVANÉHO BOHATSTVA 

Skôr či neskôr budete aj vy stáť pred jedným z najväčších rozhodnutí svojho života: kedy, komu a ako odovzdať vami vybudované bohatstvo tak, aby váš odkaz žil ďalej a prinášal úžitok iným. 

Wealth management vám môže pomôcť aj v takejto citlivej a dôležitej oblasti, či už pri komplexnom právnom zastrešení, prevode rodinného majetku, alebo krízovom manažmente. 

ČO Z TOHO VYPLÝVA PRE VÁS?
Vedieť zrealizovať svoju životnú víziu a zabezpečiť budúcnosť pre seba aj pre svojich blízkych je hodnotný cieľ. Práve wealth management môže byť nástrojom, ktorý vám umožní túto úlohu naplniť. 

Preskúmajte teda možnosti na trhu. Pýtajte sa dobré otázky. A rozhodnite sa správne — možno si vyberáte na celý život.

6 hlavných bodov pre budovanie bohatstva počas celého života: 

1. Začnite bohatstvo budovať čím skôr. 50 € mesačne po dobu 20 rokov vám vie zarobiť o 10 000 € viac ako 100 € mesačne po dobu 10 rokov. Hint: zložené úročenie.
2. Pasívne investovanie je najlepší základ budúceho bohatstva. Jednoduché, výnosné, bez zbytočných poplatkov.
3. Vždy sa zaujímajte o poplatky. Zbytočné poplatky vás vedia pripraviť o celé roky sporenia.
4. Ide o vašu budúcnosť. Venujte peniazom a naplneniu svojej vízie trochu času a nebojte sa poradiť s treťou stranou. Správne nastavenie na začiatku znamená radikálne odlišné výsledky v budúcnosti.
5. Siahnite po aktívnej správe. Umožňuje významne nadštandardné zhodnotenie, teda aj lepšie naplnenie vašej ambície. Hint: nadvýnos.
6. A na záver: Využívajte komplexné služby wealth managementu. Dávajú vám čas a výsledky, vďaka ktorým môžete prežiť hodnotný život.

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Postav dom, zasaď strom, využívaj Wealth Management
Časopis FOR MEN - Postav dom, zasaď strom, využívaj Wealth Management
Časopis FOR MEN - Postav dom, zasaď strom, využívaj Wealth Management

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
19postav-dom-zasad-strom-vyuzivaj-wealth-managementPostav dom, zasaď strom, využívaj Wealth Management12yesnoPostav dom, zasaď strom, vychovaj syna. Tak bolo kedysi sformulované poslanie muža v živote. Nech už to zoberiete doslova alebo obrazne, jedna vec platí: ak po sebe chcete niečo zanechať, v prvom rade potrebujete byť schopný napĺňať svoje plány a vízie. To si v dnešnom svete vyžaduje mnoho vlastností – odvahu, ambíciu, vytrvalosť, disciplínu… A tiež, v nemalej miere, peniaze. <p><strong>BOHATSTVO POČAS CELÉHO ŽIVOTA — PREČO POTREBUJETE WEALTH MANAGEMENT </strong></p><p>Len mizivé percento ľudí však so svojimi peniazmi narába zmysluplne a s celoživotnou perspektívou. Ešte menej ich svoj majetok dokáže zhodnocovať tak, aby po sebe skutočne dokázali zanechať niečo hodnotné.&nbsp;</p><p><strong>ČO S TÝM? TO, ČO HĽADÁTE, JE WEALTH MANAGEMENT.</strong></p><p>Komplexný súbor produktov, služieb a starostlivosti, ktorý vám vie zabezpečiť budovanie bohatstva počas celého života.</p><h3>FÁZA 1:&nbsp;</h3><p><strong>BUDOVANIE ZÁKLADOV BOHATSTVA — PASÍVNE INVESTOVANIE</strong>&nbsp;</p><p>Bez ohľadu na vaše individuálne okolnosti, jedným z najlepších prostriedkov na položenie pevných základov bohatstva je pasívne investovanie. Presnejšie: pasívne investovanie do tzv. ETF fondov.&nbsp;</p><p><strong>PREČO PRÁVE TÁTO FORMA?</strong></p><p><strong>PRE DVA HLAVNÉ BODY:</strong></p><p><strong>DOSTUPNOSŤ A ZHODNOTENIE.</strong><br>Dostupnosť znamená jednoduchosť používania a nízku bariéru. Pasívne investovanie si môžete na internete zriadiť za pár minút. Potom stačí už len nastaviť trvalý príkaz a zvyšok sa deje automaticky. Aj keby ste začali s investovaním 50 € mesačne, je to dobrý začiatok.&nbsp;</p><p>Obzvlášť s ohľadom na zhodnotenie, na ktorom pokojne získate výnosy až 8 — 10 % ročne. To je z dlhodobého hľadiska výborné.&nbsp;</p><p><strong>ČO JE DÔLEŽITÉ:</strong><br>pozor na poplatky. Ako hovorí CEO spoločnosti Wealth Effect Management Peter Štadler: „Keďže dôležitou výhodou pasívneho investovania sú nízke poplatky, zamerajte sa pri výbere práve na ne. Ideálne by ste mali platiť iba jeden poplatok — za správu.“</p><h3>FÁZA 2:&nbsp;</h3><p><strong>ZVEĽAĎOVANIE BOHATSTVA A JEHO OCHRANA — AKTÍVNA SPRÁVA A KOMPLEXNÁ STAROSTLIVOSŤ&nbsp;</strong></p><p><strong>PO POLOŽENÍ ZÁKLADOV BOHATSTVA NASTÁVA ĎALŠIA KĽÚČOVÁ OTÁZKA: ČO ĎALEJ?</strong>&nbsp;</p><p><strong>V PRVOM RADE: NEZASTAŤ.</strong><br>Hoci v tomto bode väčšina finančných spoločností neprekročí rámec pasívneho investovania či rozličných fondov, v skutočnosti môžete ísť omnoho ďalej: od aktívnej správy investícií cez portfóliá na ochranu majetku až po poradenstvo v kľúčových oblastiach života. To všetko môže mať z na naplnenie vašich ambícií zásadný dopad.&nbsp;</p><p><strong>AKTÍVNA SPRÁVA — PRÍLEŽITOSŤ PRE NADŠTANDARDNÉ ZHODNOTENIE</strong><br>Zatiaľ čo pasívna správa slúži na položenie základov, aktívna správa vám umožňuje posunúť investovanie a výnosy na úplne inú úroveň. Kľúčový pojem tu je nadvýnos.&nbsp;</p><p>Slovami Petra Štadlera: „Vďaka aktívnej správe zarobili naši klienti za posledných 6 rokov na portfóliu WEM Equity US až 23,54 % ročne, s celkovým šesťročným zhodnotením 255,47 %.“&nbsp;</p><p><strong>AKO TEDA VYZERÁ NADVÝNOS V PRAXI?</strong><br>Predstavte si, že investujete 10 000 €. Pri pasívnom investovaní môžete po šiestich rokoch dosiahnuť celkové zhodnotenie 72,72 %. Bez pochýb výborný výsledok. S aktívnou správou však môže byť vaše celkové šesťročné zhodnotenie až 255,47 %.</p><p>Aktívna správa je preto pri budovaní vášho bohatstva jeden z najdôležitejších pojmov.&nbsp;</p><p>Samozrejme, aj tu je potrebné dbať na niekoľko dôležitých bodov: predchádzajúci track record, manažovanie rizika a poplatky.&nbsp;</p><p>Pre track record si vyžiadajte konkrétne čísla a prejdite si modelové scenáre. Opýtajte sa na to, ako daný správca manažuje riziko a aké možnosti vám v tomto smere ponúka. A pre poplatky dobre poslúži nasledovný benchmark: management fee 0,6 — 2,5 % p. a., entry a exit fee 0 — 5 % a nakoniec performance a success fee 5 — 20 % p. a.&nbsp;</p><p>Wealth management však siaha ďalej ako len po aktívnu správu a jeho služby môžu byť dostatočne komplexné na to, aby pokryli v zásade všetky oblasti vášho života:</p><ul><li>zostavenie investičného plánu na mieru,</li><li>poradenstvo pri výbere, financovaní a zhodnocovaní nehnuteľností,</li><li>špecifické portfóliá na ochranu majetku,</li><li>obchodné, daňové a účtovné poradenstvo,</li><li>správa rodinného majetku.&nbsp;</li></ul><p>V skratke: služby wealth managementu vám pomáhajú robiť správne rozhodnutia, ktoré ovplyvnia celý váš budúci život — a zároveň prinášajú výsledky a prostriedky na to, aby ste ho mohli prežiť podľa vlastných predstáv.&nbsp;</p><p>Tým sa dostávame k poslednej oblasti služieb wealth managementu.</p><h3>FÁZA 3:&nbsp;</h3><p><strong>ODOVZDANIE VYBUDOVANÉHO BOHATSTVA&nbsp;</strong></p><p>Skôr či neskôr budete aj vy stáť pred jedným z najväčších rozhodnutí svojho života: kedy, komu a ako odovzdať vami vybudované bohatstvo tak, aby váš odkaz žil ďalej a prinášal úžitok iným.&nbsp;</p><p>Wealth management vám môže pomôcť aj v takejto citlivej a dôležitej oblasti, či už pri komplexnom právnom zastrešení, prevode rodinného majetku, alebo krízovom manažmente.&nbsp;</p><p><strong>ČO Z TOHO VYPLÝVA PRE VÁS?</strong><br>Vedieť zrealizovať svoju životnú víziu a zabezpečiť budúcnosť pre seba aj pre svojich blízkych je hodnotný cieľ. Práve wealth management môže byť nástrojom, ktorý vám umožní túto úlohu naplniť.&nbsp;</p><p>Preskúmajte teda možnosti na trhu. Pýtajte sa dobré otázky. A rozhodnite sa správne — možno si vyberáte na celý život.</p><p><strong>6 hlavných bodov pre budovanie bohatstva počas celého života:</strong>&nbsp;</p><p><strong>1. Začnite bohatstvo budovať čím skôr.&nbsp;</strong>50 € mesačne po dobu 20 rokov vám vie zarobiť o 10 000 € viac ako 100 € mesačne po dobu 10 rokov. Hint: zložené úročenie.<br><strong>2. Pasívne investovanie je najlepší základ budúceho bohatstva.&nbsp;</strong>Jednoduché, výnosné, bez zbytočných poplatkov.<br><strong>3. Vždy sa zaujímajte o poplatky.&nbsp;</strong>Zbytočné poplatky vás vedia pripraviť o celé roky sporenia.<br><strong>4. Ide o vašu budúcnosť.&nbsp;</strong>Venujte peniazom a naplneniu svojej vízie trochu času a nebojte sa poradiť s treťou stranou. Správne nastavenie na začiatku znamená radikálne odlišné výsledky v budúcnosti.<br><strong>5. Siahnite po aktívnej správe.&nbsp;</strong>Umožňuje významne nadštandardné zhodnotenie, teda aj lepšie naplnenie vašej ambície. Hint: nadvýnos.<br><strong>6. A na záver: Využívajte komplexné služby wealth managementu.&nbsp;</strong>Dávajú vám čas a výsledky, vďaka ktorým môžete prežiť hodnotný život.</p>3no0000-00-00for-men-2021-12-2022-0112/2021-01/20222021-12-09<h3>Milí čitatelia,&nbsp;</h3><p>som veľmi rada, že sa Vám môžem prihovoriť z posledného tohtoročného čísla. Aj keď je momentálna situácia v našej krajine kritická, pevne verím, že sa zlepší. Povedzme si na rovinu, nálada v spoločnosti je veľmi napätá, ľudia sa hádajú o očkovaní a nervozitu cítiť na každej strane. Držme si preto palce a verme, že tak ako po daždi vždy vyjde slnko, aj táto doba čoskoro pominie, posilní nás a o pár mesiacov ostane už iba v nepríjemných spomienkach. Zatiaľ si môžeme život čo najviac spríjemniť – a to dokonca aj za hranicami. Spomedzi bezpečných destinácií s dobrou pandemickou situáciou (80 – 90 prípadov denne) sa môžete ísť ohriať napríklad aj do Spojených arabských emirátov, ktoré sú hlavnou témou tohto čísla. Pozrieme sa na život, podnikanie aj nehnuteľnosti v tejto krajine a tento zaujímavý prehľad doplníme rozhovorom s Miroslavou Valovičovou, šéfkou nášho Slovenského pavilónu na EXPO 2020 v Dubaji. EXPO do dnešného dňa navštívili už viac ako štyri milióny ľudí. Budeme sa venovať aj nehnuteľnostiam na Slovensku, presnejšie tomu, ako do nich rozumne investovať a získať tak pravidelný príjem pomocou spoločnosti Invest in Slovakia. V aktuálnom čísle sa venujeme množstvu zaujímavých tém: od kariéry a psychológie cez ekonomiku, autá až po rozhovory so zaujímavými ľuďmi – každý si v ňom určite nájde kúsok seba.&nbsp;</p><p>Keďže práve v rukách držíte posledné číslo v roku, dovoľte mi poďakovať sa všetkým ľudom, bez ktorých by tento časopis neexistoval. V prvom rade sa chcem poďakovať majiteľom a partnerom spoločnosti, pretože bez nich by sme tu ani neboli. Zároveň ďakujem celému tímu a v neposlednom rade aj všetkým našim klientom a čitateľom – my všetci totiž tvoríme jeden celok, tím FORMEN.&nbsp;</p><p>Vopred Vám želám príjemné a pokojné prežitie vianočných sviatkov a veľa úspechov v novom roku. Na rozlúčku už len pár slov Henryho Forda: „Pokiaľ chcete urobiť pre svet viac, než svet robí pre vás – to je úspech.“</p>yesEkonomikaekonomika
zmena-paradigmy-cestovania-vzduchomZmena paradigmy cestovania vzduchom13for-men-2020-11
danove-raje-zazivaju-boomDaňové raje zažívajú boom 18for-men-2021-09-10
rebuy-stars-na-ceste-k-uspechuRebuy Stars – na ceste k úspechu12for-men-2020-10
svojske-snehove-radovankySvojské snehové radovánky19for-men-2021-12-2022-01
kontajnerove-domy-stylove-riesenie-pre-biznis-aj-byvanieKontajnerové domy – štýlové riešenie pre biznis aj bývanie19for-men-2021-12-2022-01
duplikatDuplikát19for-men-2021-12-2022-01