Časopis FOR MEN - Tie najlepšie dovolenkové gadgety

Tie najlepšie dovolenkové gadgety

Gadgety13. február 2020 Vyšlo v čísle: 02/2020

Ani dovolenka mimo civilizácie nemusí znamenať, že sa musíte vzdať všetkých technologických výdobytkov. Vôbec pri tom nejde o to, aby ste boli aj v prírode neustále pripojení na internet a pozerali do smartfónu. A že do leta je ešte ďaleko? Dnes už môžete ísť na dovolenku hocikedy. Možno tiež zistíte, že budete potrebovať toľko gadgetov, že bude lepšie začať s postupným nakupovaním už teraz.

Zariadení a aplikácií, ktoré sledujú vašu chôdzu či beh, je už celá kopa. Podobné vecičky sa objavujú aj pri plávaní. Nositeľný počítač Vuzix Labs Smart Swim vám pomôže posunúť vaše plávanie na ďalší level a ešte sa pri tom zabavíte. Zariadenie je spojené s plaveckými okuliarmi a poskytuje tak head‑up display. Pracuje s operačným systémom Android, má GPS a senzory pohybu v deviatich osách.

Vďaka tomu monitoruje vašu rýchlosť, polohu, zaznamenáva tiež každý váš obrat a dokáže rozoznať a vyhodnotiť jednotlivé kolá v bazéne. V reálnom čase dostávate spätnú väzbu o vašich plaveckých výkonoch a tiež trénerské rady. Počítač má tiež Wi‑fi, Bluetooth audio a plnofarebný displej pre prípad, že nechcete prekonávať svoje športové výkony, ale len tak si zaplávať. Môže vás pri tom zabávať hudbou alebo videami. Na trhu by sa mal objaviť v priebehu pár mesiacov s cenovkou 600 dolárov. Výrobca sľubuje, že jeho batéria vydrží minimálne 7 hodín.

Zmapuje to pod vodou

Chodíte sa potápať? Potom by vás mohol zaujímať Brizo Dive Tracker. Momentálne sa naň výrobca snaží vyzbierať peniaze cez Kickstarter. Ak doň investujete tam, vyjde vás na niečo vyše 430 dolárov. Inak by mal prísť do predaja v septembri za 665 dolárov. Brizo je nositeľné zariadenie, ktoré sleduje vašu polohu v trojrozmernom priestore. Je vybavené množstvom senzorov, ktoré zaznamenávajú vašu akceleráciu, tlak a teplotu vody či elektrickú vodivosť.

Presnú polohu vášho tela pri potápaní určuje gyroskop. Prepojené je aj s GNSS – Globálnym navigačným satelitným systémom. Pomocou vlastnej aplikácie pre iOS aj Android potom Brizo vytvára ľahko zrozumiteľné 3D mapy, na ktorých máte do najmenšieho detailu zachytený váš výlet pod hladinu. Batéria by mala na jedno nabitie vydržať približne šesť ponorov.

Surfovanie s pohonom

Pri vode ešte chvíľu ostaneme. Pravoverní športovci to síce budú považovať za nedovolený doping, ale prečo si aj pri surfovaní nepomôcť technikou? Boost Surfing Fin je malá plutva s pomocnou vrtuľkou, ktorá premení každú surfovaciu dosku na poháňané plavidlo. To oceníte najmä pri plávaní na otvorené more a prekonávaní príboja. Pri samotnom surfovaní naspäť ju, samozrejme, nepotrebujete.

Táto plutva sa pomocou rôznych adaptérov dá primontovať na prakticky každú dosku. Váži približne 700 gramov a obsahuje elektrický motor, ktorý poháňa malú lodnú skrutku. Tá udelí vašej doske rýchlosť do 20 km/h. Ovláda sa gombíkom na vrchu dosky. Na jedno stlačenie zaberie na 8 alebo 20 sekúnd. Batéria vydrží 4 hodiny. Predobjednávky sú tiež možné cez Kickstarter za 199 dolárov. Zákazníkom by ich mali začať posielať v máji. V bežnom predaji potom bude za 299 dolárov.

Na počte kolies nezáleží

A teraz sa vrátime na pevnú zem. Známy výrobca rekreačných dopravných prostriedkov Segway nachystal na tento rok celý rad noviniek. Jedným z nich je S‑Pod, čo je v podstate dvojkolesové pojazdné kreslo. Kým väčšinu výrobkov Segway ovládate balansovaním svojho tela, v tomto prípade využívate joystick. S‑Pod dosahuje rýchlosť 40 km/h a má viacero bezpečnostných prvkov. V zákrutách napríklad automaticky spomaľuje a má svetlá, ktoré zároveň fungujú ako automatické smerovky.

Pre jazdu v teréne ponúka Segway hybridnú štvorkolku SSV Villain UTV. Litrový benzínový motor a elektromotor dávajú kombinovaný výkon 181 koní. Štvorkolka je určená pre dvoch jazdcov usadených vedľa seba. Vysoká svetlá výška, odpruženie, automatická uzávierka diferenciálu a permanentný pohon všetkých štyroch kolies zabezpečujú slušnú priechodnosť v teréne. Segway ponúka aj pripojenie mnohých technických zariadení, ktoré zábavu ešte zvýšia. Presné špecifikácie a cena však ešte neboli zverejnené.

Dôležité dobíjanie

Omnoho menej viditeľné, no mimoriadne dôležité sú rôzne zariadenia na dobíjanie energie. V prírode len tak elektrickú zásuvku nenájdete a keď sa vám vybije fotoaparát či smartfón, žiadnymi zábermi z dovolenky neohúrite. Medzi lídrov na trhu v prenosných dobíjacích zariadeniach patrí Goal Zero. Firma aj na rok 2020 nachystala celý rad vylepšení pre svoje lítiové nabíjačky Yeti X. Tie ponúkajú rýchlejšie solárne nabíjanie a cez USB a 12-voltové konektory na ne pripojíte aj laptopy či prenosné chladničky.

Do predaja išiel zatiaľ najmenší model Yeti 200X za 300 dolárov, ďalšie prídu na rad v priebehu roka. Furrion eRove spája viacero funkcií. Je to prenosná chladnička, ktorú si môžete priviezť autom na plážový piknik. Má kolieska, ktoré uľahčujú presun. Batéria vydrží chladničke dodávať energiu na jedno nabitie až 7 dní. Vďaka USB portom a možnosti bezdrôtového nabíjania však eRove dokáže „nakŕmiť“ aj vaše ďalšie zariadenia. Pre väčšiu výdrž sa dá pripojiť k autu, bežnej zásuvke či solárnemu panelu. Do predaja má ísť v priebehu roka, cenu ešte neoznámili.

Len pre zábavu

Kým budete preč, o váš dom sa môže postarať Ballie od Samsungu. Ako už názov naznačuje, je to loptička. Nie však hocijaká. Táto je vybavená kamerami a senzormi. Môže robiť fotky zo zaujímavých uhlov, ovládať rôzne smart funkcie v dome či len poskytovať spoločnosť a zábavu. Funkcií má dostatok, napríklad aj ako asistent na cvičenie. Kým ste doma, môže za vami chodiť ako šteniatko. Ak ste preč, bude vás priebežne informovať o tom, čo sa vo vašom dome deje.

Samsung ho ponúka ako „celoživotného spoločníka“. Chcete sa pochváliť novým tetovaním, ale nie ste si istí, či ho chcete nastálo? V tom prípade je tu pre vás zariadenie Prinker S. Nie je to nič iné, ako tlačiareň na dočasné tetovania na kožu. Používa kozmetický atrament a jedna náplň vydrží na približne 1000 obrázkov. Tie môžu byť čierne, ale aj farebné. V aplikácii si vyberiete obrázok a potom ho jednoducho vytlačíte na kožu. Tlačiareň stojí 269 dolárov a náplň do nej ďalších 150. Z recenzií zatiaľ nie je známe, ako tetovanie vyzerá, keď sa začne strácať, ale to vás po dovolenke už nemusí až tak trápiť. Hlavne, že bola zábava!

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Tie najlepšie dovolenkové gadgety
Časopis FOR MEN - Tie najlepšie dovolenkové gadgety
Časopis FOR MEN - Tie najlepšie dovolenkové gadgety
Časopis FOR MEN - Tie najlepšie dovolenkové gadgety
Časopis FOR MEN - Tie najlepšie dovolenkové gadgety
Časopis FOR MEN - Tie najlepšie dovolenkové gadgety
Časopis FOR MEN - Tie najlepšie dovolenkové gadgety
Časopis FOR MEN - Tie najlepšie dovolenkové gadgety
Časopis FOR MEN - Tie najlepšie dovolenkové gadgety
Časopis FOR MEN - Tie najlepšie dovolenkové gadgety
Časopis FOR MEN - Tie najlepšie dovolenkové gadgety
Časopis FOR MEN - Tie najlepšie dovolenkové gadgety

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
4tie-najlepsie-dovolenkove-gadgetyTie najlepšie dovolenkové gadgety20nonoAni dovolenka mimo civilizácie nemusí znamenať, že sa musíte vzdať všetkých technologických výdobytkov. Vôbec pri tom nejde o to, aby ste boli aj v prírode neustále pripojení na internet a pozerali do smartfónu. A že do leta je ešte ďaleko? Dnes už môžete ísť na dovolenku hocikedy. Možno tiež zistíte, že budete potrebovať toľko gadgetov, že bude lepšie začať s postupným nakupovaním už teraz.<p>Zariadení a aplikácií, ktoré sledujú vašu chôdzu či beh, je už celá kopa. Podobné vecičky sa objavujú aj pri plávaní. Nositeľný počítač Vuzix Labs Smart Swim vám pomôže posunúť vaše plávanie na ďalší level a ešte sa pri tom zabavíte. Zariadenie je spojené s plaveckými okuliarmi a poskytuje tak head‑up display. Pracuje s operačným systémom Android, má GPS a senzory pohybu v deviatich osách.</p><p>Vďaka tomu monitoruje vašu rýchlosť, polohu, zaznamenáva tiež každý váš obrat a dokáže rozoznať a vyhodnotiť jednotlivé kolá v bazéne. V reálnom čase dostávate spätnú väzbu o vašich plaveckých výkonoch a tiež trénerské rady. Počítač má tiež Wi‑fi, Bluetooth audio a plnofarebný displej pre prípad, že nechcete prekonávať svoje športové výkony, ale len tak si zaplávať. Môže vás pri tom zabávať hudbou alebo videami. Na trhu by sa mal objaviť v priebehu pár mesiacov s cenovkou 600 dolárov. Výrobca sľubuje, že jeho batéria vydrží minimálne 7 hodín.</p><h3>Zmapuje to pod vodou</h3><p>Chodíte sa potápať? Potom by vás mohol zaujímať Brizo Dive Tracker. Momentálne sa naň výrobca snaží vyzbierať peniaze cez Kickstarter. Ak doň investujete tam, vyjde vás na niečo vyše 430 dolárov. Inak by mal prísť do predaja v septembri za 665 dolárov. Brizo je nositeľné zariadenie, ktoré sleduje vašu polohu v trojrozmernom priestore. Je vybavené množstvom senzorov, ktoré zaznamenávajú vašu akceleráciu, tlak a teplotu vody či elektrickú vodivosť.</p><p>Presnú polohu vášho tela pri potápaní určuje gyroskop. Prepojené je aj s GNSS – Globálnym navigačným satelitným systémom. Pomocou vlastnej aplikácie pre iOS aj Android potom Brizo vytvára ľahko zrozumiteľné 3D mapy, na ktorých máte do najmenšieho detailu zachytený váš výlet pod hladinu. Batéria by mala na jedno nabitie vydržať približne šesť ponorov.</p><h3>Surfovanie s pohonom</h3><p>Pri vode ešte chvíľu ostaneme. Pravoverní športovci to síce budú považovať za nedovolený doping, ale prečo si aj pri surfovaní nepomôcť technikou? Boost Surfing Fin je malá plutva s pomocnou vrtuľkou, ktorá premení každú surfovaciu dosku na poháňané plavidlo. To oceníte najmä pri plávaní na otvorené more a prekonávaní príboja. Pri samotnom surfovaní naspäť ju, samozrejme, nepotrebujete.</p><p>Táto plutva sa pomocou rôznych adaptérov dá primontovať na prakticky každú dosku. Váži približne 700 gramov a obsahuje elektrický motor, ktorý poháňa malú lodnú skrutku. Tá udelí vašej doske rýchlosť do 20 km/h. Ovláda sa gombíkom na vrchu dosky. Na jedno stlačenie zaberie na 8 alebo 20 sekúnd. Batéria vydrží 4 hodiny. Predobjednávky sú tiež možné cez Kickstarter za 199 dolárov. Zákazníkom by ich mali začať posielať v máji. V bežnom predaji potom bude za 299 dolárov.</p><h3>Na počte kolies nezáleží</h3><p>A teraz sa vrátime na pevnú zem. Známy výrobca rekreačných dopravných prostriedkov Segway nachystal na tento rok celý rad noviniek. Jedným z nich je S‑Pod, čo je v podstate dvojkolesové pojazdné kreslo. Kým väčšinu výrobkov Segway ovládate balansovaním svojho tela, v tomto prípade využívate joystick. S‑Pod dosahuje rýchlosť 40 km/h a má viacero bezpečnostných prvkov. V zákrutách napríklad automaticky spomaľuje a má svetlá, ktoré zároveň fungujú ako automatické smerovky.</p><p>Pre jazdu v teréne ponúka Segway hybridnú štvorkolku SSV Villain UTV. Litrový benzínový motor a elektromotor dávajú kombinovaný výkon 181 koní. Štvorkolka je určená pre dvoch jazdcov usadených vedľa seba. Vysoká svetlá výška, odpruženie, automatická uzávierka diferenciálu a permanentný pohon všetkých štyroch kolies zabezpečujú slušnú priechodnosť v teréne. Segway ponúka aj pripojenie mnohých technických zariadení, ktoré zábavu ešte zvýšia. Presné špecifikácie a cena však ešte neboli zverejnené.</p><h3>Dôležité dobíjanie</h3><p>Omnoho menej viditeľné, no mimoriadne dôležité sú rôzne zariadenia na dobíjanie energie. V prírode len tak elektrickú zásuvku nenájdete a keď sa vám vybije fotoaparát či smartfón, žiadnymi zábermi z dovolenky neohúrite. Medzi lídrov na trhu v prenosných dobíjacích zariadeniach patrí Goal Zero. Firma aj na rok 2020 nachystala celý rad vylepšení pre svoje lítiové nabíjačky Yeti X. Tie ponúkajú rýchlejšie solárne nabíjanie a cez USB a 12-voltové konektory na ne pripojíte aj laptopy či prenosné chladničky.</p><p>Do predaja išiel zatiaľ najmenší model Yeti 200X za 300 dolárov, ďalšie prídu na rad v priebehu roka. Furrion eRove spája viacero funkcií. Je to prenosná chladnička, ktorú si môžete priviezť autom na plážový piknik. Má kolieska, ktoré uľahčujú presun. Batéria vydrží chladničke dodávať energiu na jedno nabitie až 7 dní. Vďaka USB portom a možnosti bezdrôtového nabíjania však eRove dokáže „nakŕmiť“ aj vaše ďalšie zariadenia. Pre väčšiu výdrž sa dá pripojiť k autu, bežnej zásuvke či solárnemu panelu. Do predaja má ísť v priebehu roka, cenu ešte neoznámili.</p><h3>Len pre zábavu</h3><p>Kým budete preč, o váš dom sa môže postarať Ballie od Samsungu. Ako už názov naznačuje, je to loptička. Nie však hocijaká. Táto je vybavená kamerami a senzormi. Môže robiť fotky zo zaujímavých uhlov, ovládať rôzne smart funkcie v dome či len poskytovať spoločnosť a zábavu. Funkcií má dostatok, napríklad aj ako asistent na cvičenie. Kým ste doma, môže za vami chodiť ako šteniatko. Ak ste preč, bude vás priebežne informovať o tom, čo sa vo vašom dome deje.</p><p>Samsung ho ponúka ako „celoživotného spoločníka“. Chcete sa pochváliť novým tetovaním, ale nie ste si istí, či ho chcete nastálo? V tom prípade je tu pre vás zariadenie Prinker S. Nie je to nič iné, ako tlačiareň na dočasné tetovania na kožu. Používa kozmetický atrament a jedna náplň vydrží na približne 1000 obrázkov. Tie môžu byť čierne, ale aj farebné. V aplikácii si vyberiete obrázok a potom ho jednoducho vytlačíte na kožu. Tlačiareň stojí 269 dolárov a náplň do nej ďalších 150. Z recenzií zatiaľ nie je známe, ako tetovanie vyzerá, keď sa začne strácať, ale to vás po dovolenke už nemusí až tak trápiť. Hlavne, že bola zábava!</p>12no0000-00-00for-men-2020-0202/20202020-02-13<h2>Čo je to šťastie?</h2><p>Keď sa na to pozrieme podrobnejšie, zistíme, že pocit šťastia sa dá dosiahnuť viacerými spôsobmi a tvorí ho viac zložiek. Dôležité miesto medzi nimi má sebarealizácia a úspech. A práve manuál úspešného muža vám na svojich stránkach prináša časopis FORMEN. Niežeby bol svet čiernobiely a rovnaký návod by platil pre všetkých. Tí ozaj úspešní muži však vedia, že základom úspechu je vyhľadávanie informácií, z ktorých si vyberú tie správne a dôležité a rozhodujú sa na základe nich. A práve takéto informácie nájdete v našom časopise. Či už sú to témy súvisiace so zdravím, kde je rovnako dôležité fyzické i psychické, alebo témy týkajúce sa kariéry. Dôležité je uvedomiť si, že aj vlastnosti vnímané ako zlé (napríklad prokrastinácia) majú v sebe i pozitíva. Len ich treba nájsť a využiť pre svoj osobný rast. Pre úspech je významná aj životná harmónia. Tu si zas povieme, aké dôležité sú dobré vzťahy s exmanželkou či expartnerkou a ako ich dosiahnuť. Alebo aspoň, čomu sa vyhnúť, sa tie vzťahy ešte viac nezhoršili. Celý tento koktejl doplníme najnovšími technologickými hračkami a záľubami. Aj oddychovať totiž treba vedieť. Prajeme vám príjemný relax s časopisom FORMEN!</p>yesGadgetygadgety
najst-uz-nebude-problemNájsť už nebude problém17for-men-2021-06-07
najlepsie-gadgety-pre-deti-a-ich-rodicovNajlepšie gadgety pre deti (a ich rodičov)11for-men-2020-09
zopar-tipov-ako-fotit-profesionalne-smartfonomZopár tipov ako fotiť profesionálne smartfónom12for-men-2020-10
naj-vlaky-svetaNaj vlaky sveta4for-men-2020-02
prokrastinovat-alebo-prekrastinovatProkrastinovať alebo prekrastinovať?4for-men-2020-02
menej-sukromia-viac-strategieMenej súkromia, viac stratégie4for-men-2020-02