Časopis FOR MEN - Vek je len číslo

Vek je len číslo

Fitness13. február 2020 Vyšlo v čísle: 02/2020

Má 50 rokov a na oslavu okrúhlych narodenín začal opäť súťažiť. Štefan Orosz je profesionálny kulturista, štvornásobný majster sveta a majster Európy, tréner, inštruktor a výživový poradca.

„Nikdy si vopred nepoviem, že dnes pôjdem silový tréning alebo ramená, vždy sa riadim pocitmi.“

Ako je možné, že vo svojom veku tak dobre vyzeráte?

Je to môj životný štýl. Venujem sa tomu nepretržite od roku 1984 a z koníčka sa tak postupne stala práca. Mal som jednu vážnu operáciu, po ktorej bol výpadok približne na rok, ale inak sa tomu venujem skoro celý život.

Stravujete sa nejako špeciálne?

Aj svojim klientom vravím, že nikdy nesmú byť otrokmi toho, čo jedia. Sme ľudia a nie stroje a mali by sme sa naučiť počúvať svoje telo a jeho potreby. Striktnú stravu by som odporúčal možno pred pretekmi. Mimo toho mi príde zbytočné dodržiavať nejaké striktné zásady, keď každý z nás má nejaký stres, či už v práci alebo v osobnom živote. Čím je strava rozmanitejšia, tým menej to človeka zaťažuje. Nevidím dôvod, prečo by normálni ľudia nemohli jesť zdravo a rozmanito. Ja radím skôr pridať nejakú pohybovú aktivitu, čiže viac rozprúdiť metabolizmus, než extrémne uberať jedlo. Z toho uberania sú totiž ľudia potom v strese z toho, čo jedia a čo nie a nedostaví sa žiaduci účinok.

Koľko času tomu venujete? Obmedzuje kulturistika nejak váš osobný život?

Je to moja práca a som vo fitku stále, takže ma to nijak neobmedzuje. V poslednom čase sa ale snažím nepracovať cez víkendy. Aj tak však neviem relaxovať a musím stále niečo robiť, byť neustále v pohybe. Takže sa chodím často prejsť von alebo si zajazdiť na bicykli.

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Vek je len číslo

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
4vek-je-len-cisloVek je len číslo16nonoMá 50 rokov a na oslavu okrúhlych narodenín začal opäť súťažiť. Štefan Orosz je profesionálny kulturista, štvornásobný majster sveta a majster Európy, tréner, inštruktor a výživový poradca.<p><strong>„Nikdy si vopred nepoviem, že dnes pôjdem silový tréning alebo ramená, vždy sa riadim pocitmi.“</strong></p><h3>Ako je možné, že vo svojom veku tak dobre vyzeráte?</h3><p>Je to môj životný štýl. Venujem sa tomu nepretržite od roku 1984 a z koníčka sa tak postupne stala práca. Mal som jednu vážnu operáciu, po ktorej bol výpadok približne na rok, ale inak sa tomu venujem skoro celý život.</p><h3>Stravujete sa nejako špeciálne?</h3><p>Aj svojim klientom vravím, že nikdy nesmú byť otrokmi toho, čo jedia. Sme ľudia a nie stroje a mali by sme sa naučiť počúvať svoje telo a jeho potreby. Striktnú stravu by som odporúčal možno pred pretekmi. Mimo toho mi príde zbytočné dodržiavať nejaké striktné zásady, keď každý z nás má nejaký stres, či už v práci alebo v osobnom živote. Čím je strava rozmanitejšia, tým menej to človeka zaťažuje. Nevidím dôvod, prečo by normálni ľudia nemohli jesť zdravo a rozmanito. Ja radím skôr pridať nejakú pohybovú aktivitu, čiže viac rozprúdiť metabolizmus, než extrémne uberať jedlo. Z toho uberania sú totiž ľudia potom v strese z toho, čo jedia a čo nie a nedostaví sa žiaduci účinok.</p><h3>Koľko času tomu venujete? Obmedzuje kulturistika nejak váš osobný život?</h3><p>Je to moja práca a som vo fitku stále, takže ma to nijak neobmedzuje. V poslednom čase sa ale snažím nepracovať cez víkendy. Aj tak však neviem relaxovať a musím stále niečo robiť, byť neustále v pohybe. Takže sa chodím často prejsť von alebo si zajazdiť na bicykli.</p>1yes0000-00-00for-men-2020-0202/20202020-02-13<h2>Čo je to šťastie?</h2><p>Keď sa na to pozrieme podrobnejšie, zistíme, že pocit šťastia sa dá dosiahnuť viacerými spôsobmi a tvorí ho viac zložiek. Dôležité miesto medzi nimi má sebarealizácia a úspech. A práve manuál úspešného muža vám na svojich stránkach prináša časopis FORMEN. Niežeby bol svet čiernobiely a rovnaký návod by platil pre všetkých. Tí ozaj úspešní muži však vedia, že základom úspechu je vyhľadávanie informácií, z ktorých si vyberú tie správne a dôležité a rozhodujú sa na základe nich. A práve takéto informácie nájdete v našom časopise. Či už sú to témy súvisiace so zdravím, kde je rovnako dôležité fyzické i psychické, alebo témy týkajúce sa kariéry. Dôležité je uvedomiť si, že aj vlastnosti vnímané ako zlé (napríklad prokrastinácia) majú v sebe i pozitíva. Len ich treba nájsť a využiť pre svoj osobný rast. Pre úspech je významná aj životná harmónia. Tu si zas povieme, aké dôležité sú dobré vzťahy s exmanželkou či expartnerkou a ako ich dosiahnuť. Alebo aspoň, čomu sa vyhnúť, sa tie vzťahy ešte viac nezhoršili. Celý tento koktejl doplníme najnovšími technologickými hračkami a záľubami. Aj oddychovať totiž treba vedieť. Prajeme vám príjemný relax s časopisom FORMEN!</p>yesFitnessfitness
zlepsi-nam-fitness-dusevne-zdravieZlepší nám fitness duševné zdravie?4for-men-2020-02
za-vyberom-dobreho-trenera-je-cela-vedaZa výberom dobrého trénera je celá veda7for-men-2020-03
sty-rocnik-nfl-ukoncil-polstorocne-cakanie-kcStý ročník NFL ukončil polstoročné čakanie KC4for-men-2020-02
jakob-fuggerJakob Fugger4for-men-2020-02
tenisky-ktore-vam-zarobia-peniazeTenisky, ktoré vám zarobia peniaze4for-men-2020-02