Časopis FOR MEN - Vytiahnite z rukáva správne eso

Vytiahnite z rukáva správne eso

Móda01. apríl 2021 Vyšlo v čísle: 04-05/2021

Podobne ako výber automobilu, kolínskej či obleku, aj výber hodiniek by mal zodpovedať charakteru ich majiteľa. Keďže hovoríme o investičnom objekte, ktorého hodnota sa postupom času zvyšuje, dobre premyslený výber je zásadný.

Hoci by ste nemali zostávať len pri jedných hodinkách, tie prvé by predsa len mali byť stavebným prvkom budúcej kolekcie, a to v pravom zmysle slova. Našťastie, hodinárske remeslo je dostatočne bohaté na to, aby si v jeho histórii každý muž našiel to svoje. 

HĽADANIE POLOHY

Než začnete pátrať po tom pravom kúsku, je dobré vedieť, že pánske hodinky sa veľkostne členia na niekoľko kategórií. Pýtate sa, prečo je to dobré vedieť? Pretože rovnako, ako by ste si nikdy nedali o dve čísla väčšie boxerky, by ste nemali dopustiť, aby sa na vašom zápästí ocitli o dve čísla väčšie hodinky. Pravidlom, že na útlu ruku patria malé modely a na širokú zas široké, sa však slepo neriaďte. Ľahko sa totiž môže stať, že si takýmto spôsobom zadovážite dámske hodinky. Najdôležitejším parametrom je priemer ciferníka, respektíve vonkajšej obruby puzdra, v ktorom sa ciferník nachádza. Pri pánskych hodinkách by tento rozmer nemal klesnúť pod 34 mm (a to ani v prípade historických modelov) a zároveň by nemal presahovať 48 mm. Aby ste vedeli určiť správnu veľkosť, musíte vedieť, ako odmerať zápästie. Obvod by ste mali merať vo vzdialenosti približne piatich centimetrov od konca dlane z vnútornej strany, respektíve 2-3 centimetre od vonkajšieho ohybu ruky v zápästí. Pri nosení by mala byť v tomto styku nanajvýš hrana korunky hodiniek, za žiadnych okolností nie remienok či obruba. Nosenie by totiž bolo nepohodlné a hodinky by na seba pútali priveľa pozornosti. 

TEN SPRÁVNY CHARAKTER

Ak hovoríme o vhodných proporciách hodiniek, reč je v skutočnosti o viacerých veciach súčasne. Hodinky pôsobia disproporčne nielen vtedy, keď je ciferník neprimeraný voči šírke zápästia, ale aj keď je priveľký v porovnaní so šírkou samotného remienka alebo náramku. Univerzálnym pravidlom, ktoré si ľahko zapamätáte, je o polovicu menšia šírka remienka voči ciferníku, respektíve vonkajšej obrube puzdra hodiniek. 

Hodinky sú v prvom rade súčasťou osobného štýlu. Preto sa na ne dívajte tak, aby vyhovovali vášmu životnému štýlu a vkusu. Vnímajte ich ľahkosť, zamerajte sa na spracovanie jednotlivých detailov, giloš ciferníka, kontrast medzi puzdrom a remienkom, výber zvolených materiálov či riešenie spojov a v neposlednom rade na odhalenú rubovú expozíciu mechanizmu. Každý jeden model sa vyznačuje odlišnými vlastnosťami. Existujú dokonca kolekcie, ktoré sú rovnako vkusné aj po desaťročiach – napríklad modely Tank či Santos od Louisa Cartiera sa datujú do začiatkov dvadsiateho storočia, Rolex Submariner sa vyrába od roku 1954 až dodnes a model Nautilus od Patek Philippe navrhli na prelome sedemdesiatych a osemdesiatych rokov. Samozrejme, aby ste našli nadčasový dizajn, nemusíte hľadieť tak ďaleko do minulosti. Rovnako ako Formula, aj hodinári majú svoje veľké ceny. Grand Prix v Ženeve každoročne oceňuje to najlepšie na trhu, takže ak hľadáte nadčasový, no zároveň moderný model, môže to byť dobrý začiatok na objavovanie. 

SPRIEVODCA SPOLOČNOSŤOU 

Štýl by ste rozhodne nemali podriaďovať hodinkám, práve naopak. Hodinky by mali ísť doslova ruka v ruke s tým, aké hodnoty vyznávate v živote. Predsa však existujú výnimočné situácie, keď je nevyhnutné uvažovať o outfite a hodinkách ako o celku, ktorý musí vytvárať jednotný dojem. Odporúča sa, aby kolekciu na začiatku tvorili minimálne tri až štyri modely. Mali by ste mať formálne, športové hodinky a hodinky vhodné na každodenné nosenie. Práve tie z poslednej kategórie by mali tvoriť základ vášho vlastného hodinkového arzenálu. Ide totiž presne o ten model, ktorý budete mať na zápästí najčastejšie. Preto musí byť dostatočne univerzálny, aby sa dal nosiť na jar aj v zime. S košeľou aj krátkym rukávom. Na základe takéhoto kúsku si dokážete postupne vyberať aj modely na spoločenské udalosti, na ktorých sa vyžaduje vhodný, formálny dress code. V takýchto situáciách však platí, že hodinky by mali plniť len jednu základnú funkciu, čiže ukazovať čas. Voľte preto jednoduchý model s čiernym remienkom z krokodílej kože či so saténovou úpravou a vyhnite sa tomu, aby ste sa na akcii objavili s chronometrom či chronografom – hodinkami s viac ako jedným ciferníkom a ďalšími funkciami, respektíve komplikáciami. 

REMIENKY A NÁRAMKY

Vo všeobecnosti platí, že na ležérne nosenie sú vhodné hodinky s retiazkovým oceľovým náramkom (typov je viacero, no medzi najčastejšie patria Link, Jubilee, President či Oyster, odvodený od modelu rolexiek), prípadne koženým, napríklad semišovým remienkom alebo hladkým remienkom z jahňacej kože. V súčasnosti je čoraz viditeľnejší oceľový náramok Milanese, ktorý preslávil model hodiniek Braun BN-32WHS. Hustá štruktúra drobných oceľových očiek sa stala ikonickou pre milovníkov moderného minimalizmu a tento typ náramku sa v krátkom čase objavil aj na prvých inteligentných a fitness hodinkách, medzi inými aj tými od Apple či Skagen. Milanese môžete vidieť aj na pestrofarebných breitlingoch Superocean Heritage ´57. Okrem oceľových sú však k dispozícii aj remienky s kontrastným štepovaním a tenšie nylonové remienky, buď jednofarebné (označujú sa ako NATO), alebo hrubšie a odolnejšie (v takom prípade hovoríme o ZULU remienku), ktoré nemajú dve časti, namiesto toho sa len prevliekajú popod oceľové puzdro. V minulom desaťročí sa mimoriadne veľkej popularite tešili hodinky s textilným remienkom s výrazným perličkovým tkaním – aj preto sa takéto remienky označujú ako Perlon. 

Z POSLEDNEJ SEZÓNY 

Hodinky sú šperkom a šperky sú súčasťou módy. Takisto podliehajú trendom, ktoré vplývajú aj na to, ako vyzerajú kolekcie. Len s tým rozdielom, že v tomto prípade sú trendy trvalejšie. Odvíjajú sa jednak od histórie hodinárskych domov a jednak od preferencií klientely. V aktuálnom období je ešte stále viditeľná inšpirácia sedemdesiatymi rokmi – napríklad Octo Finissimo od Bvlgari sa tvarovo ponáša na Royal Oak od Audemars Piguet z roku 1972. Breilting Top Time zostáva v totožnej estetike, s akou sa na trhu vyskytoval pred štyridsiatimi rokmi, a limitovaná edícia Monaco od TAG Heuer sa pre zmenu odvoláva na vlastný model Heuer Carrera z roku 1970. Po farebnej stránke sa v remienkoch aj na samotných ciferníkoch v poslednej sezóne častejšie objavilo bordové prevedenie. Okrem vyššie spomenutého Monaca je reprezentantom tohto trendu napríklad aj elegantný model Reverso Tribute Duoface od Jaeger-LeCoultre. Keďže bordová patrí medzi farby nižšieho červeno-hnedého spektra, je prakticky na hrane s neutrálmi, a tak je rovnako univerzálna ako modely, ktoré tvoria hnedé či čierne remienky. Okrem toho sa na trhu objavilo niekoľko modelov v olivovozelenej, napríklad chronograf Spitfire od IWC Schaffhausen či model L.U.C Chrono One Flyback, ktorý predstavil Chopard. Hublot vlani prišiel so zaujímavým spojením módnej značky a hodinárskej tradície – s modelom Big Bang Unico, o ktorý sa zaslúžil kreatívny riaditeľ Berluti Kris Van Assche. Táto kolaborácia je nevšednou aj preto, lebo Big Bang Unico tvorí vyrazený ciferník a vonkajšia obruba z organickej benátskej jahňacej kože, plne korešpondujúca s prevedením remienka. 

MAXIMALISTICKÝ TREND 

Takzvaný arm candy trend spočíva v tom, že sa na jedno zápästie dostane viac ako jeden doplnok. Netreba to však prehnať. Ak k hodinkám pridáte zo dva či tri náramky, je to úplne v poriadku. Kombinácia by sa mala odvíjať od komplementárnosti prvkov. To, pre ktorý prvok sa rozhodnete, je na vás, no najlepší výsledok dosiahnete vtedy, keď použijete rovnaký materiál a zároveň nenecháte hodinky utopené kdesi medzi doplnkami. Za každých okolností by mali byť na začiatku celej zostavy. K oceľovým hodinkám sa hodia náramky s drevenými korálkami, prípadne jednoduchou kovovou sponou v tvare kotvy či prepletaný kožený remienok, doplnený o niekoľko jednoduchých náramkov s drevenými korálkami. Inšpiráciu môžete nájsť v kolekciách Davida Yurmana či Bottega Veneta. Doplnky sa dajú nakombinovať aj vtedy, keď sa pri outfite odvíjame od formálneho obleku. Viaceré šperkárske a hodinárske domy dnes predsa okrem hodiniek ponúkajú aj niekoľko druhov manžetových gombíkov. Prečo to teda nevyužiť? Stačí zachovať rovnaké prevedenie na gombíkoch aj hodinkách a potom sa už len nechať viesť tvarmi detailov. Ak sa na ne zadívate pozornejšie, rýchlo prídete na to, ktorý typ manžetových gombíkov ich perfektne doplní. Teraz je len na vás, ktoré eso vyberiete z rukáva ako prvé.

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Vytiahnite z rukáva správne eso
Časopis FOR MEN - Vytiahnite z rukáva správne eso
Časopis FOR MEN - Vytiahnite z rukáva správne eso
Časopis FOR MEN - Vytiahnite z rukáva správne eso
Časopis FOR MEN - Vytiahnite z rukáva správne eso
Časopis FOR MEN - Vytiahnite z rukáva správne eso
Časopis FOR MEN - Vytiahnite z rukáva správne eso
Časopis FOR MEN - Vytiahnite z rukáva správne eso
Časopis FOR MEN - Vytiahnite z rukáva správne eso
Časopis FOR MEN - Vytiahnite z rukáva správne eso
Časopis FOR MEN - Vytiahnite z rukáva správne eso

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
16vytiahnite-z-rukava-spravne-esoVytiahnite z rukáva správne eso15nonoPodobne ako výber automobilu, kolínskej či obleku, aj výber hodiniek by mal zodpovedať charakteru ich majiteľa. Keďže hovoríme o investičnom objekte, ktorého hodnota sa postupom času zvyšuje, dobre premyslený výber je zásadný. <p>Hoci by ste nemali zostávať len pri jedných hodinkách, tie prvé by predsa len mali byť stavebným prvkom budúcej kolekcie, a to v pravom zmysle slova. Našťastie, hodinárske remeslo je dostatočne bohaté na to, aby si v jeho histórii každý muž našiel to svoje.&nbsp;</p><h3>HĽADANIE POLOHY </h3><p>Než začnete pátrať po tom pravom kúsku, je dobré vedieť, že pánske hodinky sa veľkostne členia na niekoľko kategórií. Pýtate sa, prečo je to dobré vedieť? Pretože rovnako, ako by ste si nikdy nedali o dve čísla väčšie boxerky, by ste nemali dopustiť, aby sa na vašom zápästí ocitli o dve čísla väčšie hodinky. Pravidlom, že na útlu ruku patria malé modely a na širokú zas široké, sa však slepo neriaďte. Ľahko sa totiž môže stať, že si takýmto spôsobom zadovážite dámske hodinky. Najdôležitejším parametrom je priemer ciferníka, respektíve vonkajšej obruby puzdra, v ktorom sa ciferník nachádza. Pri pánskych hodinkách by tento rozmer nemal klesnúť pod 34 mm (a to ani v prípade historických modelov) a zároveň by nemal presahovať 48 mm. Aby ste vedeli určiť správnu veľkosť, musíte vedieť, ako odmerať zápästie. Obvod by ste mali merať vo vzdialenosti približne piatich centimetrov od konca dlane z vnútornej strany, respektíve 2-3 centimetre od vonkajšieho ohybu ruky v zápästí. Pri nosení by mala byť v tomto styku nanajvýš hrana korunky hodiniek, za žiadnych okolností nie remienok či obruba. Nosenie by totiž bolo nepohodlné a hodinky by na seba pútali priveľa pozornosti.&nbsp;</p><h3>TEN SPRÁVNY CHARAKTER </h3><p>Ak hovoríme o vhodných proporciách hodiniek, reč je v skutočnosti o viacerých veciach súčasne. Hodinky pôsobia disproporčne nielen vtedy, keď je ciferník neprimeraný voči šírke zápästia, ale aj keď je priveľký v porovnaní so šírkou samotného remienka alebo náramku. Univerzálnym pravidlom, ktoré si ľahko zapamätáte, je o polovicu menšia šírka remienka voči ciferníku, respektíve vonkajšej obrube puzdra hodiniek.&nbsp;</p><p>Hodinky sú v prvom rade súčasťou osobného štýlu. Preto sa na ne dívajte tak, aby vyhovovali vášmu životnému štýlu a vkusu. Vnímajte ich ľahkosť, zamerajte sa na spracovanie jednotlivých detailov, giloš ciferníka, kontrast medzi puzdrom a remienkom, výber zvolených materiálov či riešenie spojov a v neposlednom rade na odhalenú rubovú expozíciu mechanizmu. Každý jeden model sa vyznačuje odlišnými vlastnosťami. Existujú dokonca kolekcie, ktoré sú rovnako vkusné aj po desaťročiach – napríklad modely Tank či Santos od Louisa Cartiera sa datujú do začiatkov dvadsiateho storočia, Rolex Submariner sa vyrába od roku 1954 až dodnes a model Nautilus od Patek Philippe navrhli na prelome sedemdesiatych a osemdesiatych rokov. Samozrejme, aby ste našli nadčasový dizajn, nemusíte hľadieť tak ďaleko do minulosti. Rovnako ako Formula, aj hodinári majú svoje veľké ceny. Grand Prix v Ženeve každoročne oceňuje to najlepšie na trhu, takže ak hľadáte nadčasový, no zároveň moderný model, môže to byť dobrý začiatok na objavovanie.&nbsp;</p><h3>SPRIEVODCA SPOLOČNOSŤOU&nbsp;</h3><p>Štýl by ste rozhodne nemali podriaďovať hodinkám, práve naopak. Hodinky by mali ísť doslova ruka v ruke s tým, aké hodnoty vyznávate v živote. Predsa však existujú výnimočné situácie, keď je nevyhnutné uvažovať o outfite a hodinkách ako o celku, ktorý musí vytvárať jednotný dojem. Odporúča sa, aby kolekciu na začiatku tvorili minimálne tri až štyri modely. Mali by ste mať formálne, športové hodinky a hodinky vhodné na každodenné nosenie. Práve tie z poslednej kategórie by mali tvoriť základ vášho vlastného hodinkového arzenálu. Ide totiž presne o ten model, ktorý budete mať na zápästí najčastejšie. Preto musí byť dostatočne univerzálny, aby sa dal nosiť na jar aj v zime. S košeľou aj krátkym rukávom. Na základe takéhoto kúsku si dokážete postupne vyberať aj modely na spoločenské udalosti, na ktorých sa vyžaduje vhodný, formálny dress code. V takýchto situáciách však platí, že hodinky by mali plniť len jednu základnú funkciu, čiže ukazovať čas. Voľte preto jednoduchý model s čiernym remienkom z krokodílej kože či so saténovou úpravou a vyhnite sa tomu, aby ste sa na akcii objavili s chronometrom či chronografom – hodinkami s viac ako jedným ciferníkom a ďalšími funkciami, respektíve komplikáciami.&nbsp;</p><h3>REMIENKY A NÁRAMKY </h3><p>Vo všeobecnosti platí, že na ležérne nosenie sú vhodné hodinky s retiazkovým oceľovým náramkom (typov je viacero, no medzi najčastejšie patria Link, Jubilee, President či Oyster, odvodený od modelu rolexiek), prípadne koženým, napríklad semišovým remienkom alebo hladkým remienkom z jahňacej kože. V súčasnosti je čoraz viditeľnejší oceľový náramok Milanese, ktorý preslávil model hodiniek Braun BN-32WHS. Hustá štruktúra drobných oceľových očiek sa stala ikonickou pre milovníkov moderného minimalizmu a tento typ náramku sa v krátkom čase objavil aj na prvých inteligentných a fitness hodinkách, medzi inými aj tými od Apple či Skagen. Milanese môžete vidieť aj na pestrofarebných breitlingoch Superocean Heritage ´57. Okrem oceľových sú však k dispozícii aj remienky s kontrastným štepovaním a tenšie nylonové remienky, buď jednofarebné (označujú sa ako NATO), alebo hrubšie a odolnejšie (v takom prípade hovoríme o ZULU remienku), ktoré nemajú dve časti, namiesto toho sa len prevliekajú popod oceľové puzdro. V minulom desaťročí sa mimoriadne veľkej popularite tešili hodinky s textilným remienkom s výrazným perličkovým tkaním – aj preto sa takéto remienky označujú ako Perlon.&nbsp;</p><h3>Z POSLEDNEJ SEZÓNY&nbsp;</h3><p>Hodinky sú šperkom a šperky sú súčasťou módy. Takisto podliehajú trendom, ktoré vplývajú aj na to, ako vyzerajú kolekcie. Len s tým rozdielom, že v tomto prípade sú trendy trvalejšie. Odvíjajú sa jednak od histórie hodinárskych domov a jednak od preferencií klientely. V aktuálnom období je ešte stále viditeľná inšpirácia sedemdesiatymi rokmi – napríklad Octo Finissimo od Bvlgari sa tvarovo ponáša na Royal Oak od Audemars Piguet z roku 1972. Breilting Top Time zostáva v totožnej estetike, s akou sa na trhu vyskytoval pred štyridsiatimi rokmi, a limitovaná edícia Monaco od TAG Heuer sa pre zmenu odvoláva na vlastný model Heuer Carrera z roku 1970. Po farebnej stránke sa v remienkoch aj na samotných ciferníkoch v poslednej sezóne častejšie objavilo bordové prevedenie. Okrem vyššie spomenutého Monaca je reprezentantom tohto trendu napríklad aj elegantný model Reverso Tribute Duoface od Jaeger-LeCoultre. Keďže bordová patrí medzi farby nižšieho červeno-hnedého spektra, je prakticky na hrane s neutrálmi, a tak je rovnako univerzálna ako modely, ktoré tvoria hnedé či čierne remienky. Okrem toho sa na trhu objavilo niekoľko modelov v olivovozelenej, napríklad chronograf Spitfire od IWC Schaffhausen či model L.U.C Chrono One Flyback, ktorý predstavil Chopard. Hublot vlani prišiel so zaujímavým spojením módnej značky a hodinárskej tradície – s modelom Big Bang Unico, o ktorý sa zaslúžil kreatívny riaditeľ Berluti Kris Van Assche. Táto kolaborácia je nevšednou aj preto, lebo Big Bang Unico tvorí vyrazený ciferník a vonkajšia obruba z organickej benátskej jahňacej kože, plne korešpondujúca s prevedením remienka.&nbsp;</p><h3>MAXIMALISTICKÝ TREND&nbsp;</h3><p>Takzvaný arm candy trend spočíva v tom, že sa na jedno zápästie dostane viac ako jeden doplnok. Netreba to však prehnať. Ak k hodinkám pridáte zo dva či tri náramky, je to úplne v poriadku. Kombinácia by sa mala odvíjať od komplementárnosti prvkov. To, pre ktorý prvok sa rozhodnete, je na vás, no najlepší výsledok dosiahnete vtedy, keď použijete rovnaký materiál a zároveň nenecháte hodinky utopené kdesi medzi doplnkami. Za každých okolností by mali byť na začiatku celej zostavy. K oceľovým hodinkám sa hodia náramky s drevenými korálkami, prípadne jednoduchou kovovou sponou v tvare kotvy či prepletaný kožený remienok, doplnený o niekoľko jednoduchých náramkov s drevenými korálkami. Inšpiráciu môžete nájsť v kolekciách Davida Yurmana či Bottega Veneta. Doplnky sa dajú nakombinovať aj vtedy, keď sa pri outfite odvíjame od formálneho obleku. Viaceré šperkárske a hodinárske domy dnes predsa okrem hodiniek ponúkajú aj niekoľko druhov manžetových gombíkov. Prečo to teda nevyužiť? Stačí zachovať rovnaké prevedenie na gombíkoch aj hodinkách a potom sa už len nechať viesť tvarmi detailov. Ak sa na ne zadívate pozornejšie, rýchlo prídete na to, ktorý typ manžetových gombíkov ich perfektne doplní. Teraz je len na vás, ktoré eso vyberiete z rukáva ako prvé.</p>11no0000-00-00for-men-2021-04-0504-05/20212021-04-01<h3>Milí čitatelia,&nbsp;</h3><p>som veľmi rád, že po krátkej prestávke, ktorá bola zapríčinená úspešným uvedením nášho nového časopisu FORWOMEN, sa vám môžem prihovoriť vo vašom obľúbenom magazíne FORMEN. Cieľom nášho časopisu je priniesť do vašej domácnosti pohodu, relax a nové informácie. Uvedomujeme si, že v súčasnom stave je psychická pohoda človeka skúšaná viac ako kedykoľvek predtým. Pomaly a nechcene si zvykáme na opatrenia – rúška a sociálne obmedzenia sa stali súčasťou nášho každodenného života. V piatok nehľadáme, kam by sme sa mohli ísť najesť či zabaviť, ale rozhodujeme sa, aký film si vybrať a čo navariť. Nemusíme si klamať, svet sa zmenil a nikto z nás nevie, či sa ešte vráti do starých koľají. Každú zmenu v našom živote však musíme vnímať ako výzvu, nájsť na nej pozitíva a pokračovať vpred. Z mojej pozície majiteľa a šéfredaktora tohto časopisu verím, že sme sa za posledné obdobie stali pravidelnou súčasťou vášho voľného času.&nbsp;</p><p>Titulku aktuálneho čísla obsadil známy slovenský herec Branislav Deák, ktorého diváci poznajú nielen z televíznych seriálov, mohli ho vidieť aj na scénach viacerých bratislavských divadiel. V našom rozhovore prezradil, že za sporákom je ako doma, ale nezabúda ani na svoju najväčšiu záľubu – motorky.&nbsp;</p><p>V časopise nebudú chýbať obľúbené rubriky, ako sú Šport, Kariéra či Ekonomika, kde sme priblížili čoraz populárnejšiu tému – kryptomeny. V novej rubrike Biznis sme sa zas zamerali na možno menej obľúbenú tému firemného majetku. Špecialisti z Highgate Tax &amp; Law nám však našťastie prezradili, ako ho vieme chrániť. V neposlednom rade je potrebné zviditeľniť zdravý životný štýl, ktorý môžu podporiť funkčné vody od SPACElab. A vedeli ste, že v Medirexe vám vedia nastaviť diétu na mieru?&nbsp;</p><p>Verím, že v tomto čísle sa nájde každý z nás. Prajem vám pekné čítanie.</p>yesMódamoda
portfolioPortfólio20for-men-2022-02-03
zimne-gumyZimné gumy19for-men-2021-12-2022-01
tenisky-ktore-vam-zarobia-peniazeTenisky, ktoré vám zarobia peniaze4for-men-2020-02
co-v-atlasoch-neboloČo v atlasoch nebolo16for-men-2021-04-05
spanok-nie-je-pre-slabychSpánok nie je pre slabých16for-men-2021-04-05
ako-sa-dospieva-v-tirakuAko sa dospieva v tiráku16for-men-2021-04-05