Časopis FOR MEN - Zmena nemusí byť problém, ale príležitosť

Zmena nemusí byť problém, ale príležitosť

Kariéra09. december 2021 Vyšlo v čísle: 12/2021-01/2022

Česká filozofka a vysokoškolská profesorka Anna Hogenová uvádza, že sa potrebujeme pravidelne zastaviť a byť sami so sebou na pokojnom mieste.

Životné a pracovné prostredie sa často prelína, množstvo vecí sa mení oveľa rýchlejšie, potrebujeme sa preorientovať na iné fungovanie. Čelíme novým výzvam, neistote, preťaženiu. Naše staré rutiny už nefungujú. Ťažké situácie v nás môžu vyvolať pocit bezmocnosti. S týmito zmenami ide ruka v ruke aj nevyhnutnosť našej vlastnej zmeny. Tá sa stáva dôležitou témou našej doby, pomáha nám zvládať nové výzvy. Dôvodmi na ňu sa môžu stať osobné aj pracovné skutočnosti. 

Každá zmena, na ktorú dokážeme vďaka príprave reagovať včas, sa môže stať príležitosťou. Naopak, ak sa na ňu nepripravíme, prípadne ju nechceme vidieť, môže byť pascou. Pri osobnej zmene môžeme postupovať plánovite alebo spontánne. Ide o premenu myslenia, prežívania a konania. „Prežitie nie je povinné.“ Túto užitočnú myšlienku vyslovil americký profesor W. Edwards Deming, ktorý sa venoval oblasti riadenia. Myslel tým však prežitie firmy alebo ľudí okolo nej? Jedno od druhého nemožno oddeliť. 

Aby sme tieto zmeny ustáli, potrebujeme sa hýbať v ich smere. Nie vždy je to však jednoduché. Každý reaguje na zmenené podmienky rôzne. Máme svoju vlastnú predstavu o tom, čo v živote chceme, čo očakávame v zamestnaní alebo v osobnom živote. Keď svoj cieľ dosiahneme, často sa k nemu pripútame. Cítime sa šťastne a úspešne, máme pocit, že nám to vydrží navždy a už sa nemusíme o nič starať. To môže spôsobiť, že si nevšimneme, keď sa veci okolo nás zmenia. A hoci priznávame, že zmena je súčasťou našej profesie, len málo ľudí ju prijíma ako životnú realitu. 

RÝCHLA DOBA 

Existencia v neustálej zmene v pracovnom i osobnom živote môže spôsobovať stres, ak k novým situáciám nepristupujeme spôsobom, ktorý nám umožňuje im porozumieť. Často nechceme nič meniť, pretože tak by sme sa vystavili čomusi nepoznanému. A mnohokrát premýšľame o zlých scenároch namiesto toho, aby sme uvažovali nad tými dobrými. 

Možno ste už stretli niekoho, kto v druhom človeku, v okolí alebo v podmienkach videl vinníka, ale nič s tým neurobil. Cítil krivdu, ale neuvažoval o zmene svojho prístupu, bezmocne prijal situáciu a nepremýšľal o nej ako o zdroji rastu. Za týmto správaním mohla stáť naučená bezmocnosť. 

Pojem naučená bezmocnosť ako prví objavili a pomenovali psychológovia Martin Seligman a Steven Maier. Ich teória hovorí, že keď sme vystavení náročným situáciám, nad ktorými nemáme kontrolu, chýba nám motivácia, máme nedostatok energie, v mysli sa nám objavuje presvedčenie o vlastnej neschopnosti niečo urobiť. Takéto uvažovanie nás vedie k nepríjemným emóciám a nežiaducemu duševnému prežívaniu. 

BARLIČKA AKO ZDROJ ZMENY A OSOBNOSTNÉHO RASTU 

Dôležitá je naša vnímavosť k trom kontaktom, ktoré Seligman popisuje takto: 

1. Kontakt so sebou, so svojimi pocitmi. Vnímajme a pomenujme ich. Aké potreby sú za nimi?
2. Kontakt s druhým, čo druhý prežíva. Vnímajme, ako inak reaguje a čo potrebuje.
3. Kontakt s prostredím a s budúcnosťou. Čo sa deje okolo mňa? 

Akonáhle si vieme uvedomiť, čo sa okolo nás deje, zvýšime možnosti reagovať na danú situáciu a môžeme niečo zmeniť. Ak si nič neuvedomujeme, nemôžeme s tým ani nič robiť. 

Tieto tri kontakty nám pomáhajú nájsť zmysel života, práce a okamihu a môžu byť zdrojom zmeny a rastu. Platí to pre jednotlivca aj organizáciu. Toto je náš dôvod zastaviť sa a všímať si, čo sme si uvedomili a prečo chceme niečo zmeniť. 

AKO NA TO V PRAXI? ZMENA PRÍDE, KEĎ SA ZASTAVÍME 

Česká filozofka a vysokoškolská profesorka Anna Hogenová uvádza, že sa potrebujeme pravidelne zastaviť a byť sami so sebou na pokojnom mieste v tzv. bytostnom rozhovore. Počas neho si kladieme otázky, ktoré sú v danom momente dôležité pre rôzne oblasti nášho života a súvisia s našou osobnou zmenou. Stretnutia so sebou pravidelne opakujeme v nami zvolenom intervale. Postupne dokážeme pomenovať kroky žiaducej zmeny. Pri našich stretnutiach so sebou totiž zažívame „cyklus prežívania“. Vtedy zvyšujeme vnímavosť k dôležitým veciam, plynie tu určitý čas a potrebujeme mať trpezlivosť. Zamýšľame sa nad tým, čo je pre nás dôležité, ako žiť autenticky a naplno s našimi kvalitami aj úskaliami, ktoré život prináša v rôznych kontextoch. 

Okamih uvedomenia nastane vtedy, keď zachytíme svoje pocity, telesné vnemy a zanalyzujeme, čo je za nimi. Pátrame v sebe otázkami: „Čo sa vo mne deje?“ alebo „Čo si prajem a čo by som aktuálne nechcel/a?“ Kľúčové je vyjasniť si vnútorný pocit „tu a teraz“. Sme autentickí, máme blízko k sebe, k svojim myšlienkam a cieľom. Takto sa deje vnútorná zmena. 

AKO SMEROVAŤ K ZVLÁDANIU, KEĎ „UVIAZNEME“

Pri stanovení prvých krokov našej zmeny sa najprv potrebujeme preorientovať na iné fungovanie. Ešte totiž nemáme nové rutiny a ľahko sa preťažíme. Máme toho vyše hlavy. Potrebujeme sa zastaviť. Uvedomiť si, čo sa deje tu a teraz, uvažovať nad tým, čo v stanovených krokoch funguje a čo treba robiť inak. Zbytočne však na seba netlačme premýšľaním nad tým, čo sme urobili zle, a mentálne sa „nebičujme“. Sústreďme sa na najbližšie kroky: ak si vytvoríme plán, nemusíme ho do bodky dodržať. Najdôležitejšie je mať predstavu, alternatívny plán, vďaka ktorému neostaneme visieť vo vzduchoprázdne. 

„NEMYSLIEŤ NA DRAKY“

Lekár, psychológ a matematik Radvan Bahbouh vo svojej knihe Pohádka o ztracené krajině hovorí, ako môžeme zabrzdiť napredovanie v našej zmene, keď „myslíme na draky“. Okrem iných odporúčaní uvádza, že pri „uviaznutí“ si potrebujeme vybavovať obrazy šťastia a pripomínať si, čo nám priniesol už realizovaný malý krok a posun, ktorý vďaka nemu nastal. Začneme si znovu užívať prežité príjemné chvíle a zvažujeme, ako by sme mohli upraviť svoj plán a ísť ďalej. Bezmocnosť, ktorú pri „uviaznutí“ pocítime, sa dá prekonať vlastnou iniciatívou. Proces zmeny však má svoje etapy. Dôležitá je hlavne trpezlivosť. 

Je užitočné vrátiť sa k momentom, ktoré nám v minulosti pomohli zvládať ťažké situácie. Práve ony sú naše zdroje. Potrebujeme si vytvoriť záchytné body, klásť si otázky: „V čom sa nám doteraz podarilo realizovať osobnú zmenu?“, „Kedy to bolo?“, „Ako sme pritom postupovali“, „Za akým výsledkom sa môžeme obhliadnuť?“ 

ZMENA: ÁNO ALEBO NIE?

Prečo utekať pred príležitosťou? Pred rozvojom? Pred novou výzvou? Skúste si napísať, čo získate, keď zmenu podniknete, a čo z dlhodobého hľadiska stratíte, keď sa pre ňu nerozhodnete. 

Na záver by som rada poznamenala, že niekedy môžeme chcieť zmenu, ale v danom okamihu na ňu nemusíme mať kapacitu. Alebo sa nám mohlo prihodiť niečo, pre čo ju jednoducho nemôžeme uskutočniť. A to je v poriadku.

ZUZANA KOCÚRKOVÁ  
Solution-focused koučka, mentorka a lektorka zo vzdelávacej organizácie topcoach.sk

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Zmena nemusí byť problém, ale príležitosť
Časopis FOR MEN - Zmena nemusí byť problém, ale príležitosť

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
19zmena-nemusi-byt-problem-ale-prilezitostZmena nemusí byť problém, ale príležitosť14yesnoČeská filozofka a vysokoškolská profesorka Anna Hogenová uvádza, že sa potrebujeme pravidelne zastaviť a byť sami so sebou na pokojnom mieste. <p>Životné a pracovné prostredie sa často prelína, množstvo vecí sa mení oveľa rýchlejšie, potrebujeme sa preorientovať na iné fungovanie. Čelíme novým výzvam, neistote, preťaženiu. Naše staré rutiny už nefungujú. Ťažké situácie v nás môžu vyvolať pocit bezmocnosti. S týmito zmenami ide ruka v ruke aj nevyhnutnosť našej vlastnej zmeny. Tá sa stáva dôležitou témou našej doby, pomáha nám zvládať nové výzvy. Dôvodmi na ňu sa môžu stať osobné aj pracovné skutočnosti.&nbsp;</p><p>Každá zmena, na ktorú dokážeme vďaka príprave reagovať včas, sa môže stať príležitosťou. Naopak, ak sa na ňu nepripravíme, prípadne ju nechceme vidieť, môže byť pascou. Pri osobnej zmene môžeme postupovať plánovite alebo spontánne. Ide o premenu myslenia, prežívania a konania. „Prežitie nie je povinné.“ Túto užitočnú myšlienku vyslovil americký profesor W. Edwards Deming, ktorý sa venoval oblasti riadenia. Myslel tým však prežitie firmy alebo ľudí okolo nej? Jedno od druhého nemožno oddeliť.&nbsp;</p><p>Aby sme tieto zmeny ustáli, potrebujeme sa hýbať v ich smere. Nie vždy je to však jednoduché. Každý reaguje na zmenené podmienky rôzne. Máme svoju vlastnú predstavu o tom, čo v živote chceme, čo očakávame v zamestnaní alebo v osobnom živote. Keď svoj cieľ dosiahneme, často sa k nemu pripútame. Cítime sa šťastne a úspešne, máme pocit, že nám to vydrží navždy a už sa nemusíme o nič starať. To môže spôsobiť, že si nevšimneme, keď sa veci okolo nás zmenia. A hoci priznávame, že zmena je súčasťou našej profesie, len málo ľudí ju prijíma ako životnú realitu.&nbsp;</p><h3>RÝCHLA DOBA&nbsp;</h3><p>Existencia v neustálej zmene v pracovnom i osobnom živote môže spôsobovať stres, ak k novým situáciám nepristupujeme spôsobom, ktorý nám umožňuje im porozumieť. Často nechceme nič meniť, pretože tak by sme sa vystavili čomusi nepoznanému. A mnohokrát premýšľame o zlých scenároch namiesto toho, aby sme uvažovali nad tými dobrými.&nbsp;</p><p>Možno ste už stretli niekoho, kto v druhom človeku, v okolí alebo v podmienkach videl vinníka, ale nič s tým neurobil. Cítil krivdu, ale neuvažoval o zmene svojho prístupu, bezmocne prijal situáciu a nepremýšľal o nej ako o zdroji rastu. Za týmto správaním mohla stáť naučená bezmocnosť.&nbsp;</p><p>Pojem naučená bezmocnosť ako prví objavili a pomenovali psychológovia Martin Seligman a Steven Maier. Ich teória hovorí, že keď sme vystavení náročným situáciám, nad ktorými nemáme kontrolu, chýba nám motivácia, máme nedostatok energie, v mysli sa nám objavuje presvedčenie o vlastnej neschopnosti niečo urobiť. Takéto uvažovanie nás vedie k nepríjemným emóciám a nežiaducemu duševnému prežívaniu.&nbsp;</p><h3>BARLIČKA AKO ZDROJ ZMENY A OSOBNOSTNÉHO RASTU&nbsp;</h3><p>Dôležitá je naša vnímavosť k trom kontaktom, ktoré Seligman popisuje takto:&nbsp;</p><p>1. Kontakt so sebou, so svojimi pocitmi. Vnímajme a pomenujme ich. Aké potreby sú za nimi?<br>2. Kontakt s druhým, čo druhý prežíva. Vnímajme, ako inak reaguje a čo potrebuje.<br>3. Kontakt s prostredím a s budúcnosťou. Čo sa deje okolo mňa?&nbsp;</p><p>Akonáhle si vieme uvedomiť, čo sa okolo nás deje, zvýšime možnosti reagovať na danú situáciu a môžeme niečo zmeniť. Ak si nič neuvedomujeme, nemôžeme s tým ani nič robiť.&nbsp;</p><p>Tieto tri kontakty nám pomáhajú nájsť zmysel života, práce a okamihu a môžu byť zdrojom zmeny a rastu. Platí to pre jednotlivca aj organizáciu. Toto je náš dôvod zastaviť sa a všímať si, čo sme si uvedomili a prečo chceme niečo zmeniť.&nbsp;</p><h3>AKO NA TO V PRAXI? ZMENA PRÍDE, KEĎ SA ZASTAVÍME&nbsp;</h3><p>Česká filozofka a vysokoškolská profesorka Anna Hogenová uvádza, že sa potrebujeme pravidelne zastaviť a byť sami so sebou na pokojnom mieste v tzv. bytostnom rozhovore. Počas neho si kladieme otázky, ktoré sú v danom momente dôležité pre rôzne oblasti nášho života a súvisia s našou osobnou zmenou. Stretnutia so sebou pravidelne opakujeme v nami zvolenom intervale. Postupne dokážeme pomenovať kroky žiaducej zmeny. Pri našich stretnutiach so sebou totiž zažívame „cyklus prežívania“. Vtedy zvyšujeme vnímavosť k dôležitým veciam, plynie tu určitý čas a potrebujeme mať trpezlivosť. Zamýšľame sa nad tým, čo je pre nás dôležité, ako žiť autenticky a naplno s našimi kvalitami aj úskaliami, ktoré život prináša v rôznych kontextoch.&nbsp;</p><p>Okamih uvedomenia nastane vtedy, keď zachytíme svoje pocity, telesné vnemy a zanalyzujeme, čo je za nimi. Pátrame v sebe otázkami: „Čo sa vo mne deje?“ alebo „Čo si prajem a čo by som aktuálne nechcel/a?“ Kľúčové je vyjasniť si vnútorný pocit „tu a teraz“. Sme autentickí, máme blízko k sebe, k svojim myšlienkam a cieľom. Takto sa deje vnútorná zmena.&nbsp;</p><h3>AKO SMEROVAŤ K ZVLÁDANIU, KEĎ „UVIAZNEME“</h3><p>Pri stanovení prvých krokov našej zmeny sa najprv potrebujeme preorientovať na iné fungovanie. Ešte totiž nemáme nové rutiny a ľahko sa preťažíme. Máme toho vyše hlavy. Potrebujeme sa zastaviť. Uvedomiť si, čo sa deje tu a teraz, uvažovať nad tým, čo v stanovených krokoch funguje a čo treba robiť inak. Zbytočne však na seba netlačme premýšľaním nad tým, čo sme urobili zle, a mentálne sa „nebičujme“. Sústreďme sa na najbližšie kroky: ak si vytvoríme plán, nemusíme ho do bodky dodržať. Najdôležitejšie je mať predstavu, alternatívny plán, vďaka ktorému neostaneme visieť vo vzduchoprázdne.&nbsp;</p><h3>„NEMYSLIEŤ NA DRAKY“</h3><p>Lekár, psychológ a matematik Radvan Bahbouh vo svojej knihe Pohádka o ztracené krajině hovorí, ako môžeme zabrzdiť napredovanie v našej zmene, keď „myslíme na draky“. Okrem iných odporúčaní uvádza, že pri „uviaznutí“ si potrebujeme vybavovať obrazy šťastia a pripomínať si, čo nám priniesol už realizovaný malý krok a posun, ktorý vďaka nemu nastal. Začneme si znovu užívať prežité príjemné chvíle a zvažujeme, ako by sme mohli upraviť svoj plán a ísť ďalej. Bezmocnosť, ktorú pri „uviaznutí“ pocítime, sa dá prekonať vlastnou iniciatívou. Proces zmeny však má svoje etapy. Dôležitá je hlavne trpezlivosť.&nbsp;</p><p>Je užitočné vrátiť sa k momentom, ktoré nám v minulosti pomohli zvládať ťažké situácie. Práve ony sú naše zdroje. Potrebujeme si vytvoriť záchytné body, klásť si otázky: „V čom sa nám doteraz podarilo realizovať osobnú zmenu?“, „Kedy to bolo?“, „Ako sme pritom postupovali“, „Za akým výsledkom sa môžeme obhliadnuť?“&nbsp;</p><h3>ZMENA: ÁNO ALEBO NIE?</h3><p>Prečo utekať pred príležitosťou? Pred rozvojom? Pred novou výzvou? Skúste si napísať, čo získate, keď zmenu podniknete, a čo z dlhodobého hľadiska stratíte, keď sa pre ňu nerozhodnete.&nbsp;</p><p>Na záver by som rada poznamenala, že niekedy môžeme chcieť zmenu, ale v danom okamihu na ňu nemusíme mať kapacitu. Alebo sa nám mohlo prihodiť niečo, pre čo ju jednoducho nemôžeme uskutočniť. A to je v poriadku.</p><p><strong>ZUZANA KOCÚRKOVÁ</strong> &nbsp;<br>Solution-focused koučka, mentorka a lektorka zo vzdelávacej organizácie <a href="https://www.topcoach.sk" rel="noopener noreferrer" target="_blank">topcoach.sk</a></p>2no0000-00-00for-men-2021-12-2022-0112/2021-01/20222021-12-09<h3>Milí čitatelia,&nbsp;</h3><p>som veľmi rada, že sa Vám môžem prihovoriť z posledného tohtoročného čísla. Aj keď je momentálna situácia v našej krajine kritická, pevne verím, že sa zlepší. Povedzme si na rovinu, nálada v spoločnosti je veľmi napätá, ľudia sa hádajú o očkovaní a nervozitu cítiť na každej strane. Držme si preto palce a verme, že tak ako po daždi vždy vyjde slnko, aj táto doba čoskoro pominie, posilní nás a o pár mesiacov ostane už iba v nepríjemných spomienkach. Zatiaľ si môžeme život čo najviac spríjemniť – a to dokonca aj za hranicami. Spomedzi bezpečných destinácií s dobrou pandemickou situáciou (80 – 90 prípadov denne) sa môžete ísť ohriať napríklad aj do Spojených arabských emirátov, ktoré sú hlavnou témou tohto čísla. Pozrieme sa na život, podnikanie aj nehnuteľnosti v tejto krajine a tento zaujímavý prehľad doplníme rozhovorom s Miroslavou Valovičovou, šéfkou nášho Slovenského pavilónu na EXPO 2020 v Dubaji. EXPO do dnešného dňa navštívili už viac ako štyri milióny ľudí. Budeme sa venovať aj nehnuteľnostiam na Slovensku, presnejšie tomu, ako do nich rozumne investovať a získať tak pravidelný príjem pomocou spoločnosti Invest in Slovakia. V aktuálnom čísle sa venujeme množstvu zaujímavých tém: od kariéry a psychológie cez ekonomiku, autá až po rozhovory so zaujímavými ľuďmi – každý si v ňom určite nájde kúsok seba.&nbsp;</p><p>Keďže práve v rukách držíte posledné číslo v roku, dovoľte mi poďakovať sa všetkým ľudom, bez ktorých by tento časopis neexistoval. V prvom rade sa chcem poďakovať majiteľom a partnerom spoločnosti, pretože bez nich by sme tu ani neboli. Zároveň ďakujem celému tímu a v neposlednom rade aj všetkým našim klientom a čitateľom – my všetci totiž tvoríme jeden celok, tím FORMEN.&nbsp;</p><p>Vopred Vám želám príjemné a pokojné prežitie vianočných sviatkov a veľa úspechov v novom roku. Na rozlúčku už len pár slov Henryho Forda: „Pokiaľ chcete urobiť pre svet viac, než svet robí pre vás – to je úspech.“</p>yesKariérakariera
tiez-vidite-vsade-pracuTiež vidíte všade prácu?15for-men-2021-01
hladate-timovych-hracov-spravneHľadáte tímových hráčov správne?16for-men-2021-04-05
ako-zvladat-stresAko zvládať stres9for-men-2020-06
dym-do-muzskeho-sveta-nepatriDym do mužského sveta nepatrí.19for-men-2021-12-2022-01
super-casySuper časy19for-men-2021-12-2022-01
metaverse-buducnostMetaverse = budúcnosť?!19for-men-2021-12-2022-01