Da Andrea
Food Porn • 11. február 2022 • Vyšlo v čísle: 02-03/2022Pokiaľ je reč o mäse, v Da Andrea razíme pravidlo, že kvalita je vždy prvoradá.
Stinco di agnello
Naše jahňacie lýtko sa pripravuje dlhšie, omnoho dlhšie než iné mäsové chody, ale kvôli dokonalej chuti treba niekedy obetovať minimálne čas. V tomto prípade to naozaj platí, po dlhom marinovaní sa totiž zväzky svalu od seba oddeľujú samy. Ako však dosiahnuť, aby sa mäso rozpadalo tak ľahko? Lýtko marinujeme 24 hodín v kúpeli z oleja, cesnaku a rozmarínu. Následne ho varíme dvanásť hodín pri teplote 80 °C. Aby sa chuť nezmenila ani s príchodom hostí, zohrievame ho v rúre presne 10 minút pri teplote 200 °C. Ako komplementárnu oblohu k tomuto rustikálnemu jedlu sme zvolili rovnako rurálnu zemiakovú kašu s baby zeleninou a demi-glace omáčkou.
Filetto di manzo
Steaky sú u nás špecialitou už za surova. Vyberáme si totižto mäso z uruguajských býkov, ktoré je ospevované pre svoju jemnosť a šťavnatosť. Príprava už podlieha tomu, ako si ho praje ten ktorý zákazník. Medium, medium well, prípadne well done. Aktuálne ho servírujeme v kombinácii s baby zeleninou a patate alla duchessa so zálievkou z omáčky demi-glace.
WWW.UTALIANA.SK
facebook: ANDREAENA_UTALIANA
instagram: ANDREAENA_UTALIANA
Da Andrea
Majakovského 9, Bratislava