Časopis FOR MEN - Ide to aj bez veľkých manifestov

Ide to aj bez veľkých manifestov

Biznis04. september 2021 Vyšlo v čísle: 09-10/2021

Bežný človek zrazu zistil, že potrebuje kvalitnejšie a bezpečnejšie internetové pripojenie, pretože z domu nielen pracuje, ale vo vedľajšej miestnosti sa zároveň online vzdelávajú jeho deti.

Životný štýl sa – zo známych príčin – zmenil zo dňa na deň. Podmienila vlna lockdownov akceleráciu vývoja nejakého konkrétneho riešenia či produktu? 

Keby len jedného. Pandémia a následné opatrenia zmenili správanie nás všetkých a to sa, samozrejme, odrazilo aj na našom využívaní informačno-komunikačných technológií. V omnoho väčšej miere sme začali využívať videokonferencie. Čím viac žijeme online, tým väčšmi rastie riziko rôznych bezpečnostných incidentov. Prechod zamestnancov z kancelárií do „home-officeu“ vysunul bezpečnostný perimeter z kancelárie do obývačky. Firmy potrebovali rýchlo reagovať a nájsť riešenia určené na ochranu sietí, zariadení a dát, aby zachovali kontinuitu svojej prevádzky. Firewall, antivírus, ochrana pred únikom dát, kontrola aplikácií, VPN siete, ochrana pred DDoS útokmi, šifrovanie komunikácie – to všetko patrí do kategórie služieb, o ktoré sa firmy začali viac zaujímať. Vnímame to ako jednoznačný dôsledok pandémie. Zmenil sa aj spôsob zábavy, viac sledujeme televíziu a filmy z archívu či cez rôzne online streamovacie služby. 

Svet začína komunikovať na úrovni 5G siete, ako to vyzerá u nás? 

5G je relatívne nová technológia, umožňujúca stabilné pripojenie s vysokými prenosovými rýchlosťami s nízkou odozvou. Ako operátor vnímame dve roviny využitia 5G. Prvá spočíva v nasadení v oblastiach, kde nie sú vybudované fixné optické siete. Tam chceme využiť 5G na pokrytie dopytu zákazníkov po väčších rýchlostiach, ktoré sa na súčasných technológiách vzduchom nedajú dosiahnuť alebo sú príliš drahé. Tá druhá uvažuje nad nasadením pre mobilný svet, teda pre komunikáciu zariadení, ktoré sú v pohybe (mobilné telefóny, autonómne vozidlá, zariadenia nasadené v rámci IoT a Smart City riešení) a prenášajú veľký objem dát. Mimochodom, práve SWAN spolu so sesterskou spoločnosťou SWAN Mobile ako prví spustili 5G sieť na Slovensku – stalo sa to v roku 2019 v Banskej Bystrici. Do konca tohto roka spustíme prvé komerčné 5G služby a predstavíme plán rozširovania 5G pokrytia. 

S termínom streamovacia éra sa už zaobchádza odvážnejšie. Akým smerom sa uberá streamovanie a ako sa to odráža na najnovšej ponuke dátových balíkov? 

Žijeme v rýchlej dobe a nikomu sa už nechce čakať týždeň na ďalší diel seriálu. Nelineárna televízia a video on demand, čiže online videopožičovne, sú silným trendom v televíznej zábave. Hlad po zábave sa rovná hladu po dátach, čo sme videli aj v období, keď boli iné druhy kultúrneho vyžitia obmedzené či zakázané. Dve tretiny ľudí u nás sledujú tradičnú televíziu. Zatiaľ čo sledovanie TV cez satelit alebo káblovú televíziu je na ústupe, podiel sledovania IPTV rastie. V roku 2014 na Slovensku využívalo IPTV službu 244 000 zákazníkov, v roku 2020 ich už bolo 543 000. Samozrejme, IPTV bola pre dátovú náročnosť viazaná najmä na optické siete, a preto jej využitie rástlo priamo úmerne s rastom optických sietí. Dnes sme opäť o krok ďalej a okrem tradičnej IPTV ponúkame aj tzv. OTT TV (internetovú televíziu), ktorú vieme poskytnúť aj zákazníkom na internetovom pripojení od akéhokoľvek operátora na trhu, resp. na všetkých mobilných zariadeniach alebo tabletoch formou užívateľsky prívetivých aplikácií. 

SWAN dlhodobo ponúka riešenia pre domácnosti a pre firmy. Vznikajú hybridné riešenia, ktoré reagujú na trend decentralizovaného pracoviska? 

Poviem to na príklade našej spoločnosti. Z domu pracovalo viac než 80 % našich zamestnancov. Väčšina už predtým mala prístup cez VPN, prípadne sme im ho urýchlene zriadili, čo v praxi znamená, že k dátam pristupujú cez „chránený tunel“, ktorý vedie od ich domu do firmy a na jej servery. Implementovali sme videokonferenčné riešenie založené na platforme, ktorú pre jej bezpečnostné parametre využívajú aj finančné inštitúcie, armádne zložky či vedecká komunita. Ponúkame a odporúčame ho i zákazníkom. Od marca 2020 sme gro interných porád viedli online. Posilnili sme využívanie rôznych kolaboračných nástrojov, aby kolegovia vedeli lepšie sledovať rôzne projekty a spolupracovať na nich. Predtým sa mnohí manažéri na home office pozerali cez prsty, dnes vieme, že po návrate do normálu budú môcť zamestnanci s vhodným charakterom práce robiť 40 – 50 % pracovného času z domu. 

Čo si možno sľubovať od takýchto prepojení medzi fixnými a mobilnými službami? 

Operátor je pre domácnosti i firmy taký dôležitý ako elektrárne či vodárne a plynárne. Je pochopiteľné, že ak to má ekonomický zmysel, chcete mať všetky služby na jednej faktúre: aj internetové pripojenie domov či do kancelárie, ale aj mobilnú komunikáciu. Operátor už skrátka nie je len dodávateľom konektivity, teda internetu alebo hlasových služieb, ale aj konvergovaných fixno- -mobilných služieb a popritom aj riešení s pridanou hodnotou v oblasti kybernetickej bezpečnosti či cloudových služieb. 

O udržateľnosti sa už uvažuje ako o nevyhnutnosti. Aký charakter má udržateľnosť v prípade telekomunikačnej spoločnosti? 

V dnešnej dobe je jednou zo zásadných úloh manažérov definovanie a budovanie firemnej kultúry. Práve tá vás často odlišuje od konkurencie a je dôležitá vnútri aj navonok. Nemáme veľké manifesty ako iné korporácie, skôr sa snažíme skladať mozaiku z drobných kamienkov na všetkých poliach pôsobnosti firmy i celého holdingu. Preferujeme ekologickú energiu. Aj naše dátové centrum Perpetus, ktoré jej spotrebuje dosť, funguje na zelenej energii. Pri hľadaní nového sídla sme si ako podmienku stanovili dobrý prístup, parkovanie a sprchy pre tých, ktorí chodia do práce bicyklom alebo na kolobežke. Minimalizujeme spotrebu papiera, a ak sa dá, preferujeme ten recyklovaný. Aj tradičné procesy radšej digitalizujeme. No a v neposlednom rade už desať rokov finančne podporujeme prevádzku najväčšieho darcovského portálu na Slovensku ĽudiaĽuďom.sk, ktorý už núdznym sprostredkoval pomoc vo výške bezmála 15 miliónov eur. 

Keďže v tomto odvetví pôsobíte viac než jedno desaťročie a zažili ste neúrekom inovácií, vedeli by ste zhodnotiť, ktoré boli na svoju dobu prelomové a ktorá z tých mnohých etáp vývoja vám dnes pripadá neuveriteľne vzdialená či dokonca komická? 

Verili by ste, že pred desiatimi rokmi sa za super rýchly internet považovalo pripojenie s prenosovými rýchlosťami 10 Mbit/s a dnes bežne ponúkame 1 Gbit/s? 

Zvyknete si dopriať digitálny detox a úplne pritom vypnúť? 

Snažím sa udržiavať rovnováhu medzi súkromným a pracovným životom. Keďže mám malého syna, v rodinnom živote je teraz on tou najvyššou prioritou, ktorej sme doma podriadili takmer všetko. Kým spí, mám chvíľku aj pre seba a môžem si niečo prečítať. Keď zaplače, zahadzujem, čokoľvek držím v ruke, a môj svet sa sústredí len na neho. Vo voľnom čase veľa chodím pešo a kočíkujem. Pritom spoznávam čaro mestských uličiek, parkov a detských ihrísk. Na čerstvom vzduchu sa človek dobre zrelaxuje a vďaka tomu ľahšie vypustí tlak pracovných myšlienok.

QUICK QUIZ 

Služba, na ktorú nedám dopustiť
Online bankovníctvo a mobilné aplikácie na objednanie taxíkov. 

Hlavným zdrojom informácií je pre mňa
Každú sobotu doobeda sa snažím prečítať si printový Trend alebo Forbes. Okrem toho sledujem bežné internetové portály, kde je dostupná majorita bežných informácií. 

Najčastejšie streamujem
HBO GO pre relax a zábavu a DIGI GO pre šport. 

Moju smart domácnosť tvorí
Vykurovanie bytu, samotná bezdrôtová sieť a de facto akékoľvek zariadenie, ktoré mám pridané do domácej siete či do dátového cloudu a vďaka ktorému viem pristupovať k potrebným dátam. 

Budúcnosť virtuality vidím v...
Aj keď je to neosobné a bude si to vyžadovať postupnú adaptáciu, myslím si, že nepotrvá dlho a po vzore dnes už úplne bežných videohovorov a hlasových správ, ktoré sú mimoriadne populárne medzi mladými ľuďmi, skôr či neskôr prídu holografické videohovory vo vysokom rozlíšení, podporené rozvojom koncových zariadení a dostupných vysokorýchlostných sietí – napríklad na báze dnešného 5G. 

Ak by som mal mať v telefóne len 3 aplikácie, boli by to:
Foursquare, WhatsApp, Shazam

Roman Vavrík, generálny riaditeľ Swan

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Ide to aj bez veľkých manifestov
Časopis FOR MEN - Ide to aj bez veľkých manifestov

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
18ide-to-aj-bez-velkych-manifestovIde to aj bez veľkých manifestov37yesnoBežný človek zrazu zistil, že potrebuje kvalitnejšie a bezpečnejšie internetové pripojenie, pretože z domu nielen pracuje, ale vo vedľajšej miestnosti sa zároveň online vzdelávajú jeho deti. <p><strong>Životný štýl sa – zo známych príčin – zmenil zo dňa na deň. Podmienila vlna lockdownov akceleráciu vývoja nejakého konkrétneho riešenia či produktu?</strong>&nbsp;</p><p>Keby len jedného. Pandémia a následné opatrenia zmenili správanie nás všetkých a to sa, samozrejme, odrazilo aj na našom využívaní informačno-komunikačných technológií. V omnoho väčšej miere sme začali využívať videokonferencie. Čím viac žijeme online, tým väčšmi rastie riziko rôznych bezpečnostných incidentov. Prechod zamestnancov z kancelárií do „home-officeu“ vysunul bezpečnostný perimeter z kancelárie do obývačky. Firmy potrebovali rýchlo reagovať a nájsť riešenia určené na ochranu sietí, zariadení a dát, aby zachovali kontinuitu svojej prevádzky. Firewall, antivírus, ochrana pred únikom dát, kontrola aplikácií, VPN siete, ochrana pred DDoS útokmi, šifrovanie komunikácie – to všetko patrí do kategórie služieb, o ktoré sa firmy začali viac zaujímať. Vnímame to ako jednoznačný dôsledok pandémie. Zmenil sa aj spôsob zábavy, viac sledujeme televíziu a filmy z archívu či cez rôzne online streamovacie služby.&nbsp;</p><p><strong>Svet začína komunikovať na úrovni 5G siete, ako to vyzerá u nás?&nbsp;</strong></p><p>5G je relatívne nová technológia, umožňujúca stabilné pripojenie s vysokými prenosovými rýchlosťami s nízkou odozvou. Ako operátor vnímame dve roviny využitia 5G. Prvá spočíva v nasadení v oblastiach, kde nie sú vybudované fixné optické siete. Tam chceme využiť 5G na pokrytie dopytu zákazníkov po väčších rýchlostiach, ktoré sa na súčasných technológiách vzduchom nedajú dosiahnuť alebo sú príliš drahé. Tá druhá uvažuje nad nasadením pre mobilný svet, teda pre komunikáciu zariadení, ktoré sú v pohybe (mobilné telefóny, autonómne vozidlá, zariadenia nasadené v rámci IoT a Smart City riešení) a prenášajú veľký objem dát. Mimochodom, práve SWAN spolu so sesterskou spoločnosťou SWAN Mobile ako prví spustili 5G sieť na Slovensku – stalo sa to v roku 2019 v Banskej Bystrici. Do konca tohto roka spustíme prvé komerčné 5G služby a predstavíme plán rozširovania 5G pokrytia.&nbsp;</p><p><strong>S termínom streamovacia éra sa už zaobchádza odvážnejšie. Akým smerom sa uberá streamovanie a ako sa to odráža na najnovšej ponuke dátových balíkov?</strong>&nbsp;</p><p>Žijeme v rýchlej dobe a nikomu sa už nechce čakať týždeň na ďalší diel seriálu. Nelineárna televízia a video on demand, čiže online videopožičovne, sú silným trendom v televíznej zábave. Hlad po zábave sa rovná hladu po dátach, čo sme videli aj v období, keď boli iné druhy kultúrneho vyžitia obmedzené či zakázané. Dve tretiny ľudí u nás sledujú tradičnú televíziu. Zatiaľ čo sledovanie TV cez satelit alebo káblovú televíziu je na ústupe, podiel sledovania IPTV rastie. V roku 2014 na Slovensku využívalo IPTV službu 244 000 zákazníkov, v roku 2020 ich už bolo 543 000. Samozrejme, IPTV bola pre dátovú náročnosť viazaná najmä na optické siete, a preto jej využitie rástlo priamo úmerne s rastom optických sietí. Dnes sme opäť o krok ďalej a okrem tradičnej IPTV ponúkame aj tzv. OTT TV (internetovú televíziu), ktorú vieme poskytnúť aj zákazníkom na internetovom pripojení od akéhokoľvek operátora na trhu, resp. na všetkých mobilných zariadeniach alebo tabletoch formou užívateľsky prívetivých aplikácií.&nbsp;</p><p><strong>SWAN dlhodobo ponúka riešenia pre domácnosti a pre firmy. Vznikajú hybridné riešenia, ktoré reagujú na trend decentralizovaného pracoviska?&nbsp;</strong></p><p>Poviem to na príklade našej spoločnosti. Z domu pracovalo viac než 80 % našich zamestnancov. Väčšina už predtým mala prístup cez VPN, prípadne sme im ho urýchlene zriadili, čo v praxi znamená, že k dátam pristupujú cez „chránený tunel“, ktorý vedie od ich domu do firmy a na jej servery. Implementovali sme videokonferenčné riešenie založené na platforme, ktorú pre jej bezpečnostné parametre využívajú aj finančné inštitúcie, armádne zložky či vedecká komunita. Ponúkame a odporúčame ho i zákazníkom. Od marca 2020 sme gro interných porád viedli online. Posilnili sme využívanie rôznych kolaboračných nástrojov, aby kolegovia vedeli lepšie sledovať rôzne projekty a spolupracovať na nich. Predtým sa mnohí manažéri na home office pozerali cez prsty, dnes vieme, že po návrate do normálu budú môcť zamestnanci s vhodným charakterom práce robiť 40 – 50 % pracovného času z domu.&nbsp;</p><p><strong>Čo si možno sľubovať od takýchto prepojení medzi fixnými a mobilnými službami?</strong>&nbsp;</p><p>Operátor je pre domácnosti i firmy taký dôležitý ako elektrárne či vodárne a plynárne. Je pochopiteľné, že ak to má ekonomický zmysel, chcete mať všetky služby na jednej faktúre: aj internetové pripojenie domov či do kancelárie, ale aj mobilnú komunikáciu. Operátor už skrátka nie je len dodávateľom konektivity, teda internetu alebo hlasových služieb, ale aj konvergovaných fixno- -mobilných služieb a popritom aj riešení s pridanou hodnotou v oblasti kybernetickej bezpečnosti či cloudových služieb.&nbsp;</p><p><strong>O udržateľnosti sa už uvažuje ako o nevyhnutnosti. Aký charakter má udržateľnosť v prípade telekomunikačnej spoločnosti?</strong>&nbsp;</p><p>V dnešnej dobe je jednou zo zásadných úloh manažérov definovanie a budovanie firemnej kultúry. Práve tá vás často odlišuje od konkurencie a je dôležitá vnútri aj navonok. Nemáme veľké manifesty ako iné korporácie, skôr sa snažíme skladať mozaiku z drobných kamienkov na všetkých poliach pôsobnosti firmy i celého holdingu. Preferujeme ekologickú energiu. Aj naše dátové centrum Perpetus, ktoré jej spotrebuje dosť, funguje na zelenej energii. Pri hľadaní nového sídla sme si ako podmienku stanovili dobrý prístup, parkovanie a sprchy pre tých, ktorí chodia do práce bicyklom alebo na kolobežke. Minimalizujeme spotrebu papiera, a ak sa dá, preferujeme ten recyklovaný. Aj tradičné procesy radšej digitalizujeme. No a v neposlednom rade už desať rokov finančne podporujeme prevádzku najväčšieho darcovského portálu na Slovensku ĽudiaĽuďom.sk, ktorý už núdznym sprostredkoval pomoc vo výške bezmála 15 miliónov eur.&nbsp;</p><p><strong>Keďže v tomto odvetví pôsobíte viac než jedno desaťročie a zažili ste neúrekom inovácií, vedeli by ste zhodnotiť, ktoré boli na svoju dobu prelomové a ktorá z tých mnohých etáp vývoja vám dnes pripadá neuveriteľne vzdialená či dokonca komická?</strong>&nbsp;</p><p>Verili by ste, že pred desiatimi rokmi sa za super rýchly internet považovalo pripojenie s prenosovými rýchlosťami 10 Mbit/s a dnes bežne ponúkame 1 Gbit/s?&nbsp;</p><p><strong>Zvyknete si dopriať digitálny detox a úplne pritom vypnúť?</strong>&nbsp;</p><p>Snažím sa udržiavať rovnováhu medzi súkromným a pracovným životom. Keďže mám malého syna, v rodinnom živote je teraz on tou najvyššou prioritou, ktorej sme doma podriadili takmer všetko. Kým spí, mám chvíľku aj pre seba a môžem si niečo prečítať. Keď zaplače, zahadzujem, čokoľvek držím v ruke, a môj svet sa sústredí len na neho. Vo voľnom čase veľa chodím pešo a kočíkujem. Pritom spoznávam čaro mestských uličiek, parkov a detských ihrísk. Na čerstvom vzduchu sa človek dobre zrelaxuje a vďaka tomu ľahšie vypustí tlak pracovných myšlienok.</p><h3>QUICK QUIZ&nbsp;</h3><p><strong>Služba, na ktorú nedám dopustiť</strong><br>Online bankovníctvo a mobilné aplikácie na objednanie taxíkov.&nbsp;</p><p><strong>Hlavným zdrojom informácií je pre mňa</strong><br>Každú sobotu doobeda sa snažím prečítať si printový Trend alebo Forbes. Okrem toho sledujem bežné internetové portály, kde je dostupná majorita bežných informácií.&nbsp;</p><p><strong>Najčastejšie streamujem</strong><br>HBO GO pre relax a zábavu a DIGI GO pre šport.&nbsp;</p><p><strong>Moju smart domácnosť tvorí</strong><br>Vykurovanie bytu, samotná bezdrôtová sieť a de facto akékoľvek zariadenie, ktoré mám pridané do domácej siete či do dátového cloudu a vďaka ktorému viem pristupovať k potrebným dátam.&nbsp;</p><p><strong>Budúcnosť virtuality vidím v...</strong><br>Aj keď je to neosobné a bude si to vyžadovať postupnú adaptáciu, myslím si, že nepotrvá dlho a po vzore dnes už úplne bežných videohovorov a hlasových správ, ktoré sú mimoriadne populárne medzi mladými ľuďmi, skôr či neskôr prídu holografické videohovory vo vysokom rozlíšení, podporené rozvojom koncových zariadení a dostupných vysokorýchlostných sietí – napríklad na báze dnešného 5G.&nbsp;</p><p><strong>Ak by som mal mať v telefóne len 3 aplikácie, boli by to:</strong><br>Foursquare, WhatsApp, Shazam</p><p><em>Roman Vavrík, generálny riaditeľ Swan</em></p>2no0000-00-00for-men-2021-09-1009-10/20212021-09-04<h3>Milí čitatelia,&nbsp;</h3><p>letné prázdniny uplynuli ako voda a vy máte pred sebou ďalšie číslo časopisu FORMEN. Leto má výnimočnú atmosféru pre väčšinu ľudí, ktorých poznám. Niektorí obľubujú posedenie pri chladenom drinku na terase, iní cestovanie za morom a novými zážitkami… Sám mám čaro leta rád už od detstva. Samozrejme, vtedy ho predstavovali najmä letné prázdniny a oddych od školy, návšteva starých rodičov a mnohé nezabudnuteľné zážitky. Po lete ma vždy dohnala „krutá“ realita: začiatok povinností, nového školského roka či koniec dovoleniek. S pribúdajúcimi rokmi sa všetko trochu mení. Do školských lavíc si čoskoro sadnú moje vlastné deti. Ak koniec leta nemáte v obľube aspoň tak ako ja, dovoľte nám spríjemniť vám prichádzajúcu jeseň naším magazínom.&nbsp;</p><p>Titulka aktuálneho čísla patrí asi najznámejšiemu MMA bojovníkovi na Slovensku, legende Belatoru, Attilovi Véghovi. Práve vďaka tomuto borcovi a jeho gymu SFG sa MMA spopularizovalo aj v širšej verejnosti a Attila sa stal známou tvárou nielen na Slovensku. Jeho „zápas storočia“ s českou legendou Karlosom Vémolom videlo naživo viac než 16 000 ľudí a niekoľko stotisícov ho sledovalo doma na obrazovkách. Attila nám v rozhovore prezradil, akú hodnotu majú preňho peniaze a či sa dá uživiť len zápasením. Pri téme MMA sme zostali aj v aktuálnom rozhovore o plánoch a cieľoch zakladateľov Oktagonu Pavla Nerudu a Ondřeja Novotného.&nbsp;</p><p>V augustovom vydaní nebudú chýbať ani obľúbené rubriky ako Ekonomika, Reality, Psychológia, Kariéra či História, v ktorej sme si vzhľadom na hroziacu tretiu vlnu pospomínali na nadávky našich predkov.&nbsp;</p><p>Na záver by som sa chcel poďakovať za vašu priazeň a podporu, bez ktorej by tento projekt nemal význam. Teším sa na vás v ďalšom čísle.</p>yesBiznisbiznis
kovar-z-prazdroja-slovaci-si-radi-dopraju-premiove-znacky-aj-na-vianoceKovář z Prazdroja: Slováci si radi doprajú prémiové značky. Aj na vianoce.19for-men-2021-12-2022-01
ako-chranit-firemny-a-osobny-majetok-v-podnikaniAko chrániť firemný a osobný majetok v podnikaní?16for-men-2021-04-05
uspech-v-podnikani-si-naplanujteÚspech v podnikaní si naplánujte20for-men-2022-02-03
friends-reunionFriends reunion18for-men-2021-09-10
skladacie-smartfony-su-spat-naucili-sa-ohnut-skloSkladacie smartfóny sú späť, naučili sa ohnúť sklo18for-men-2021-09-10
cerstvo-zamilovana-chantal-skamlovaČerstvo zamilovaná Chantal Škamlová späť na kurtoch na ProAm Challenge by Adifex 18for-men-2021-09-10