Časopis FOR MEN - Klienti si zaslúžia lepšie fungujúci realitný trh

Klienti si zaslúžia lepšie fungujúci realitný trh

Biznis03. jún 2021 Vyšlo v čísle: 06-07/2021

Trh s nehnuteľnosťami ponúka mnoho príležitostí. Aj v prvom kvartáli 2021 potvrdil svoju stabilitu a dlhodobý rast. Na slovenskom realitnom trhu je však mnoho výziev, s ktorými sa stretávajú záujemcovia o kúpu alebo predaj či realitní investori. Ušetriť peniaze a čas vám môže pomôcť najmä skúsený realitný špecialista.

Aké trendy formovali a formujú realitný trh na Slovensku počas a po pandémii ochorenia covid-19? Ako sú realitní makléri pripravení čeliť novým výzvam v časoch neustále sa rozvíjajúceho realitného trhu? Na témy, ktoré naň aktuálne vplývajú, nám spoločne odpovedali Andrej Deďo, výkonný riaditeľ Winners Group, a Miloš Ortuta, regionálny riaditeľ Winners Reality. 

Ako vnímate trh s nehnuteľnosťami v týchto časoch? 

MO: Realitný trh na Slovensku vnímame ako veľmi stabilný, zároveň však čeliaci mnohým výzvam. Mnohí z nás si všímajú dlhodobý rast cien nehnuteľností – nielen vo veľkých mestách, akými sú Bratislava, Košice či Nitra, ale aj v menších sídlach. Nie je žiadnym tajomstvom, že ten, kto kúpil nehnuteľnosť pred dvomi či tromi rokmi a snažil sa ju predať v čase pandémie koronavírusu, si pripísal na účet okrem počiatočnej investície aj nemalý zisk. Stále sa rozvíjajúca ekonomika na Slovensku má vplyv na rast cien nehnuteľností, čo láka mnohých zahraničných aj tuzemských developerov s rôznymi projektmi. Realitný sektor preto aj naďalej považujeme za veľmi zaujímavý a v budúcnosti očakávame jeho ďalší dynamický rozvoj. 

S akými výzvami sa aktuálne stretávajú spoločnosti na realitnom trhu? 

MO: Najväčšou výzvou, ktorú v spoločnosti Winners Reality vnímame už od jej zrodu, je chaos, ktorý vládne pri sprostredkovaní realít a s ním súvisiacich finančných služieb. Stále sa stáva, že jednu nehnuteľnosť ponúka viacero realitných portálov s rôznym marketingom a cenami, čo u klientov často spôsobuje nedôveru a chaos. Naším cieľom je prinášať klientom oveľa vyššiu kvalitu služieb a pridanú hodnotu, na čo využívame náš unikátny systém. 

Realitný trh si dnes vyžaduje špecialistov schopných priniesť požadovanú kvalitu a ušetriť klientom čas aj peniaze. Aj preto sa dnes sprostredkovanie nehnuteľností čoraz viac profesionalizuje. Ak chcete na realitnom trhu uspieť, napredovanie je základ. Našim špecialistom poskytujeme veľmi kvalitné vzdelávanie. Neustále sledujeme najnovšie trendy v oblasti nových technológií. Patria k nim 3D prehliadky, 360° prehliadky, 3D pôdorysy, prémiové fotografie, videá či vlastná mobilná aplikácia. Inovácie sú v našej firemnej DNA a ich zavádzaním dostáva klient modernú službu na najvyššej úrovni. Je to jeden z dôvodov, prečo naša úspešnosť predaja nehnuteľností neustále rastie a prináša nám spokojných klientov i pozitívne referencie. Pri aktuálnom dopyte často dokážeme nájsť kupujúceho do 24 hodín od zverejnenia ponuky. 

V online svete sa čoraz viac rozvíjajú rôzne platformy s ponukou nehnuteľností doslova a do písmena bez realitného makléra. Čo pre klienta znamená výber nehnuteľnosti takýmto spôsobom? 

MO: Online platformy nedokážu nahradiť prácu skúseného realitného agenta, ktorý vie klientom poskytnúť komplexnú službu vrátane právneho servisu, čím nastaví správne kroky pre čo najhladší priebeh. Spomenuté inzertné platformy za to neručia. Pre takéto a rôzne iné skutočnosti vo Winners Reality stále preferujeme spoluprácu so správne vyškolenými realitnými špecialistami, ktorí pomáhajú klientom s ďalšími povinnosťami súvisiacimi s predajom, prepisom či financovaním nehnuteľnosti. 

Ako výhradný predajca mnohých developerských projektov už niekoľko rokov ponúkate bývanie v rôznych častiach Slovenska. Ktoré sú to v tomto období? 

Aktuálne chystáme viacero nových developerských projektov. Najväčšou výhodou našej realitnej kancelárie je, že vďaka konceptu špecialistov sa sústreďujeme nielen na sprostredkovanie kúpy či predaja nehnuteľnosti, no developerom pomáhame aj s nastavením financovania ich projektov, s marketingom, hypotekárnym poradenstvom pre záujemcov o kúpu a taktiež so zvolením správnych poistných produktov na krytie rizík vyplývajúcich z výstavby projektu. Okrem menších projektov v objeme dvadsať až tridsať jednotiek, ako sú bytový dom v Poprade či apartmánový dom v Starej Lesnej, prípadne radové domy pri Bratislave, pracujeme aj na väčších projektoch v Prešove, kde môžeme hovoriť o vyše sto bytových jednotkách. V Košiciach bude – v kombinácii domov, radových domov a bytov – stáť viac než sto nehnuteľností. Pri každom jednom projekte spoločne s developerom zabezpečujeme kvalitné vyhotovenie a použité materiály. Ich využitie maximálne prispôsobujeme aktuálnym potrebám potenciálnych kupujúcich v danej lokalite; či už ide o zázemie občianskej vybavenosti, alebo vyhľadávaného športového a rodinného vyžitia. 

Skupina Winners Group ponúka klientom okrem sprostredkovania realít aj pomoc s nastavením financovania developerských projektov a vybranej nehnuteľnosti. Aká je dnešná situácia na trhu v tejto oblasti?

AD: Vďaka jedinečnému konceptu špecialistov vieme klientom okrem realitných služieb zaistiť aj finančné, hypotekárne či poisťovacie služby na najvyššej úrovni. Každej oblasti sa venuje špecialista, ktorý je profesionálom vo svojom segmente. U nás sa nestane, že by jeden človek radil klientovi vo všetkých oblastiach. Sme totiž presvedčení o tom, že jedna osoba nemôže byť odborníkom na všetky oblasti finančného trhu. 

Znamená to, že aj realitní makléri Winners Reality upratujú chaos, ktorý na finančnom trhu vznikol. V realitnom biznise, bohužiaľ, býva zvykom, že agenti majú nadviazanú spoluprácu s viacerými finančnými sprostredkovateľmi z rôznych spoločností alebo priamo so zamestnancami bánk či poisťovní. Preto sa stáva, že klient kúpi nehnuteľnosť cez spoločnosť X, hypotéku mu vybavuje spoločnosť Y a majetkové poistenie mu uzatvorí obchodník zo spoločnosti Z. Týmto tiež vzniká na trhu chaos. S vhodným nastavením finančného portfólia pomáha našim finančným špecialistom moderný digitálny nástroj Pytagoras. Táto progresívna technológia denne monitoruje situáciu na trhu a vyhľadáva tie najvhodnejšie ponuky vzhľadom na meniacu sa životnú situáciu klientov. 

Zásadnou je pre nás dlhodobá spolupráca a spokojnosť zákazníkov. Nehľadíme len na to, čo je na trhu zaujímavé teraz – rovnako dôležité je pre nás aj to, či má klient správne nastavené finančné portfólio a či myslí na svoju budúcnosť. Čo sa týka bankových úverov, všetci vieme, že úroky sa držia na historických minimách a nikdy nebolo výhodnejšie vziať si hypotéku. Klientov však upozorňujeme na to, že táto situácia nemusí byť dlhodobá, a preto je vhodné mať vytvorenú dostatočne veľkú finančnú rezervu. Taktiež je veľmi dôležité myslieť na zabezpečenie rodiny v prípade neočakávaných udalostí. 

Za úspechom našej spoločnosti stoja (okrem unikátneho konceptu a kvalitných ľudí) aj spokojní klienti. Súčasťou nášho poslania je totiž zvyšovanie finančnej gramotnosti Slovákov. Učíme ich, ako na finančných produktoch zarábať.

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Klienti si zaslúžia lepšie fungujúci realitný trh
Časopis FOR MEN - Klienti si zaslúžia lepšie fungujúci realitný trh
Časopis FOR MEN - Klienti si zaslúžia lepšie fungujúci realitný trh

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
17klienti-si-zasluzia-lepsie-fungujuci-realitny-trhKlienti si zaslúžia lepšie fungujúci realitný trh37yesnoTrh s nehnuteľnosťami ponúka mnoho príležitostí. Aj v prvom kvartáli 2021 potvrdil svoju stabilitu a dlhodobý rast. Na slovenskom realitnom trhu je však mnoho výziev, s ktorými sa stretávajú záujemcovia o kúpu alebo predaj či realitní investori. Ušetriť peniaze a čas vám môže pomôcť najmä skúsený realitný špecialista. <p>Aké trendy formovali a formujú realitný trh na Slovensku počas a po pandémii ochorenia covid-19? Ako sú realitní makléri pripravení čeliť novým výzvam v časoch neustále sa rozvíjajúceho realitného trhu? Na témy, ktoré naň aktuálne vplývajú, nám spoločne odpovedali Andrej Deďo, výkonný riaditeľ Winners Group, a Miloš Ortuta, regionálny riaditeľ Winners Reality.&nbsp;</p><p><strong>Ako vnímate trh s nehnuteľnosťami v týchto časoch?&nbsp;</strong></p><p><em>MO:</em> Realitný trh na Slovensku vnímame ako veľmi stabilný, zároveň však čeliaci mnohým výzvam. Mnohí z nás si všímajú dlhodobý rast cien nehnuteľností – nielen vo veľkých mestách, akými sú Bratislava, Košice či Nitra, ale aj v menších sídlach. Nie je žiadnym tajomstvom, že ten, kto kúpil nehnuteľnosť pred dvomi či tromi rokmi a snažil sa ju predať v čase pandémie koronavírusu, si pripísal na účet okrem počiatočnej investície aj nemalý zisk. Stále sa rozvíjajúca ekonomika na Slovensku má vplyv na rast cien nehnuteľností, čo láka mnohých zahraničných aj tuzemských developerov s rôznymi projektmi. Realitný sektor preto aj naďalej považujeme za veľmi zaujímavý a v budúcnosti očakávame jeho ďalší dynamický rozvoj.&nbsp;</p><p><strong>S akými výzvami sa aktuálne stretávajú spoločnosti na realitnom trhu?</strong>&nbsp;</p><p><em>MO:</em> Najväčšou výzvou, ktorú v spoločnosti Winners Reality vnímame už od jej zrodu, je chaos, ktorý vládne pri sprostredkovaní realít a s ním súvisiacich finančných služieb. Stále sa stáva, že jednu nehnuteľnosť ponúka viacero realitných portálov s rôznym marketingom a cenami, čo u klientov často spôsobuje nedôveru a chaos. Naším cieľom je prinášať klientom oveľa vyššiu kvalitu služieb a pridanú hodnotu, na čo využívame náš unikátny systém.&nbsp;</p><p>Realitný trh si dnes vyžaduje špecialistov schopných priniesť požadovanú kvalitu a ušetriť klientom čas aj peniaze. Aj preto sa dnes sprostredkovanie nehnuteľností čoraz viac profesionalizuje. Ak chcete na realitnom trhu uspieť, napredovanie je základ. Našim špecialistom poskytujeme veľmi kvalitné vzdelávanie. Neustále sledujeme najnovšie trendy v oblasti nových technológií. Patria k nim 3D prehliadky, 360° prehliadky, 3D pôdorysy, prémiové fotografie, videá či vlastná mobilná aplikácia. Inovácie sú v našej firemnej DNA a ich zavádzaním dostáva klient modernú službu na najvyššej úrovni. Je to jeden z dôvodov, prečo naša úspešnosť predaja nehnuteľností neustále rastie a prináša nám spokojných klientov i pozitívne referencie. Pri aktuálnom dopyte často dokážeme nájsť kupujúceho do 24 hodín od zverejnenia ponuky.&nbsp;</p><p><strong>V online svete sa čoraz viac rozvíjajú rôzne platformy s ponukou nehnuteľností doslova a do písmena bez realitného makléra. Čo pre klienta znamená výber nehnuteľnosti takýmto spôsobom?</strong>&nbsp;</p><p><strong>MO:</strong> Online platformy nedokážu nahradiť prácu skúseného realitného agenta, ktorý vie klientom poskytnúť komplexnú službu vrátane právneho servisu, čím nastaví správne kroky pre čo najhladší priebeh. Spomenuté inzertné platformy za to neručia. Pre takéto a rôzne iné skutočnosti vo Winners Reality stále preferujeme spoluprácu so správne vyškolenými realitnými špecialistami, ktorí pomáhajú klientom s ďalšími povinnosťami súvisiacimi s predajom, prepisom či financovaním nehnuteľnosti.&nbsp;</p><p><strong>Ako výhradný predajca mnohých developerských projektov už niekoľko rokov ponúkate bývanie v rôznych častiach Slovenska. Ktoré sú to v tomto období?</strong>&nbsp;</p><p>Aktuálne chystáme viacero nových developerských projektov. Najväčšou výhodou našej realitnej kancelárie je, že vďaka konceptu špecialistov sa sústreďujeme nielen na sprostredkovanie kúpy či predaja nehnuteľnosti, no developerom pomáhame aj s nastavením financovania ich projektov, s marketingom, hypotekárnym poradenstvom pre záujemcov o kúpu a taktiež so zvolením správnych poistných produktov na krytie rizík vyplývajúcich z výstavby projektu. Okrem menších projektov v objeme dvadsať až tridsať jednotiek, ako sú bytový dom v Poprade či apartmánový dom v Starej Lesnej, prípadne radové domy pri Bratislave, pracujeme aj na väčších projektoch v Prešove, kde môžeme hovoriť o vyše sto bytových jednotkách. V Košiciach bude – v kombinácii domov, radových domov a bytov – stáť viac než sto nehnuteľností. Pri každom jednom projekte spoločne s developerom zabezpečujeme kvalitné vyhotovenie a použité materiály. Ich využitie maximálne prispôsobujeme aktuálnym potrebám potenciálnych kupujúcich v danej lokalite; či už ide o zázemie občianskej vybavenosti, alebo vyhľadávaného športového a rodinného vyžitia.&nbsp;</p><p><strong>Skupina Winners Group ponúka klientom okrem sprostredkovania realít aj pomoc s nastavením financovania developerských projektov a vybranej nehnuteľnosti. Aká je dnešná situácia na trhu v tejto oblasti? </strong></p><p><em>AD:</em> Vďaka jedinečnému konceptu špecialistov vieme klientom okrem realitných služieb zaistiť aj finančné, hypotekárne či poisťovacie služby na najvyššej úrovni. Každej oblasti sa venuje špecialista, ktorý je profesionálom vo svojom segmente. U nás sa nestane, že by jeden človek radil klientovi vo všetkých oblastiach. Sme totiž presvedčení o tom, že jedna osoba nemôže byť odborníkom na všetky oblasti finančného trhu.&nbsp;</p><p>Znamená to, že aj realitní makléri Winners Reality upratujú chaos, ktorý na finančnom trhu vznikol. V realitnom biznise, bohužiaľ, býva zvykom, že agenti majú nadviazanú spoluprácu s viacerými finančnými sprostredkovateľmi z rôznych spoločností alebo priamo so zamestnancami bánk či poisťovní. Preto sa stáva, že klient kúpi nehnuteľnosť cez spoločnosť X, hypotéku mu vybavuje spoločnosť Y a majetkové poistenie mu uzatvorí obchodník zo spoločnosti Z. Týmto tiež vzniká na trhu chaos. S vhodným nastavením finančného portfólia pomáha našim finančným špecialistom moderný digitálny nástroj Pytagoras. Táto progresívna technológia denne monitoruje situáciu na trhu a vyhľadáva tie najvhodnejšie ponuky vzhľadom na meniacu sa životnú situáciu klientov.&nbsp;</p><p>Zásadnou je pre nás dlhodobá spolupráca a spokojnosť zákazníkov. Nehľadíme len na to, čo je na trhu zaujímavé teraz – rovnako dôležité je pre nás aj to, či má klient správne nastavené finančné portfólio a či myslí na svoju budúcnosť. Čo sa týka bankových úverov, všetci vieme, že úroky sa držia na historických minimách a nikdy nebolo výhodnejšie vziať si hypotéku. Klientov však upozorňujeme na to, že táto situácia nemusí byť dlhodobá, a preto je vhodné mať vytvorenú dostatočne veľkú finančnú rezervu. Taktiež je veľmi dôležité myslieť na zabezpečenie rodiny v prípade neočakávaných udalostí.&nbsp;</p><p>Za úspechom našej spoločnosti stoja (okrem unikátneho konceptu a kvalitných ľudí) aj spokojní klienti. Súčasťou nášho poslania je totiž zvyšovanie finančnej gramotnosti Slovákov. Učíme ich, ako na finančných produktoch zarábať.</p>3no0000-00-00for-men-2021-06-0706-07/20212021-06-03<h3>Milí čitatelia,&nbsp;</h3><p>čas letí veľmi rýchlo. Ani sme sa nenazdali a prihováram sa k vám z ďalšieho čísla vášho obľúbeného časopisu FORMEN. Posledné týždne priniesli pre nás mužov samé dobré správy. Konečne sa začali uvoľňovať pravidlá, ktoré platili počas pandémie, konečne si môžeme dať pivko na terase alebo obľúbenú vodnú fajku – viac v článku venovanému prestížnej Shisha Deluxe – a vyzerá to, že v lete budeme môcť ísť aj na dovolenku. V neposlednom rade naši hokejisti v prvých zápasoch predviedli skvelú formu, preto pevne verím, že v deň, keď budete čítať tento editoriál, budeme bojovať o tie najvyššie priečky na Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 2021. Keďže ďalšie číslo vyjde v auguste, chcem vám popriať úspešný vstup do letnej sezóny a čo najlepší návrat do starých koľají.&nbsp;</p><p>Titulku nášho časopisu zdobí talentovaný maliar Jozef Stančík. Naša spoločná história sa začala písať už dávnejšie, hoci o tom možno ani sám nevie. Zhruba pred tromi rokmi som totiž od kamaráta dostal jeho obraz – zapáčil sa mi na prvý pohľad. Dodnes má svoje miesto v mojej obývačke. V rubrike Cover story sa však dozviete, že život Jozefa Stančíka nie je iba o maľovaní a že vo všetkom vidí hlbší zmysel.&nbsp;</p><p>Naše prvé letné dvojčíslo je zamerané na reality. Dočítate sa, prečo sa do nich oplatí investovať, a tiež vám prinášame tip na najlepšiu realitnú kanceláriu na Slovensku – Delta Property. A aby v tomto čísle nebolo málo umenia, predstavíme vám tvorbu nadaného výtvarníka Luku Braseho. Samozrejme, v časopise nájdete aj naše klasické rubriky, ako sú Cestovanie, Auto-moto, Šport, História a veľa rôznych lifestylových tém.&nbsp;</p><p>Prajeme vám pekné čítanie pod slnečníkom.</p>yesBiznisbiznis
ako-chranit-firemny-a-osobny-majetok-v-podnikaniAko chrániť firemný a osobný majetok v podnikaní?16for-men-2021-04-05
ide-to-aj-bez-velkych-manifestovIde to aj bez veľkých manifestov18for-men-2021-09-10
posobive-byvaniePôsobivé bývanie17for-men-2021-06-07
maly-krok-pre-cloveka-velky-krok-pre-spolocnostMalý krok pre človeka, veľký krok pre spoločnosť17for-men-2021-06-07
len-snivat-nestaciLen snívať nestačí17for-men-2021-06-07