Časopis FOR MEN - Multitalentovaná kráska Andrea Saky

Multitalentovaná kráska Andrea Saky

Instagram Biznis04. september 2021 Vyšlo v čísle: 09-10/2021

Andrea Saky nie je len grafickou dizajnérkou a fotografkou, jej profesionálne portfólio je naozaj bohaté.

Sympatická youtuberka sa okrem hlavnej práce venuje aj vlastnej značke šperkov, tetovaniu a kolekcii oblečenia. Napriek tomu, že je časovo veľmi vyťažená, nezanevrie ani na svoje hobby a vášeň k autám. Práve tie predstavujú veľkú súčasť jej vlogu. Boli sme zvedaví, ako to všetko Andrea zvláda, a zároveň sme sa chceli dozvedieť, čo viac nám o sebe prezradí táto úspešná influencerka. 

Mladá a pracovitá Andrea si popri hlavnej profesii vybudovala aj vlastný biznis. Majiteľka troch značiek sa venuje tvorbe videí na úspešnom lifestylovom vlogu. Vďaka jej šikovnosti a sexy vzhľadu si získala priazeň vyše 68 000 instagramových followerov. 

Ako sme sa dozvedeli z vášho instagramového profilu, ste veľmi zaneprázdnená. Ktorá z vašich prác vás časovo vyťaží najviac a ktorá je vášmu srdcu najbližšia?

Časovo ma určite dokáže najviac vyťažiť práca grafického dizajnéra, teda napríklad tvorba kníh s fotkami, diáre a iné projekty, ktoré sú v tomto povolaní časovo náročné. Hlavne v porovnaní s fotografiami, ktoré dodatočne „len upravím“, avšak aj to dokáže zabrať veľa času – napríklad kým nájdem ten správny preset, ktorý sa najviac hodí na danú fotku. Grafické veci idú aj do tlačovej formy a finalizovanie produktu v tlačiarni ma veľakrát vyčerpá viac ako celá tvorba samotného produktu. V podstate si sama robím prípravu do tlače. Vždy je to zdĺhavé a pre mňa nekreatívne, ale keď držím v rukách hotový produkt, je to pocit na nezaplatenie. Vôňa tlače, dotyk vystúpených alebo vtlačených častí textov či grafických prvkov a odlesky fólií sú pre mňa úplná droga. Čo sa týka presetov, mám aj pár vlastných a moji sledovatelia si ich odo mňa môžu zakúpiť. 

Ako fotografka ste dostali rôzne pracovné ponuky. Ktorá vás doteraz zaujala najviac?

Veľmi veľkou výzvou bola pre mňa kniha Vysnívané copíky, do ktorej som fotila celé postupy, ako si zapliesť účesy, a výsledné fotky účesov. Musela byť poriadne kreatívna, bolo na nej naozaj veľa práce. Ku knihe som robila aj celkovú grafiku, takže môžem povedať, že celý jej vizuál je môj výtvor. Kniha je úspešná a veľmi obľúbená, čo ma veľmi teší. 

Máte vlastný lifestylový YouTube kanál, na ktorom často uverejňujete aj videá o automobiloch. Prečo ste sa rozhodli, že súčasťou vášho vlogu sa stanú aj autá?

Autá sú súčasťou môjho života už odmalička. Moji rodičia sú rovnakí – aj napriek tomu, že nie som z nejakej bohatej rodiny, lebo predsa len je to veľmi drahá záľuba. Vždy som počúvala o motoroch, koľko valcov a koní má konkrétne auto. Pamätám si, že už ako malá som mala hračkárske BMW Z8 na ovládanie. Ešte predtým, než som vôbec bola v pláne, vlastnil môj otec rôzne motorové skvosty. V 90. rokoch, keď bolo BMW na Slovensku raritou, jazdil na už vtedy skvelom BMW 323 CS. Najviac som autá začala vnímať, asi keď som mala osem rokov a moja mama dostala firemné BMW E46 325i, ktoré neskôr aj odkúpila. Dovtedy jazdila na Renaulte 11. Tú extrémnu zmenu som pocítila zo dňa na deň. Vtedy sa ma chalani začali vypytovať na motor a bola som asi jediné dievča, ktoré sa o tom s nimi vedelo baviť. Toto auto malo už štyri roky, keď som si v sedemnástich rokoch urobila vodičák. Naučila som sa na ňom super jazdiť. Bohužiaľ, december 2020 sa mu stal osudným. Po skoro dvadsiatich rokoch začalo počas jazdy horieť, až úplne vyhorelo. Bol to hrozný pohľad. Keď si zoberiete, že vďaka tomuto stroju som od ôsmich rokov začala milovať autá, tak je to veľmi smutné. Odvtedy som si dlho nevedela nájsť nové auto, až kým som si nenašla BMW M435i Coupé, trojlitrový šesťvalcový benzínový motor. Tohto roku som si na moje narodeniny dopriala vysnívané Maserati Ghibli, ktoré mi robí radosť každý deň. Milujem autá a vďaka autopožičovni Highrent sa mi za posledný rok splnilo prianie šoférovať automobily, o akých sa mi ani nesnívalo. Môžete ich nájsť na mojom YouTube kanáli, rovnako ako aj moje auto, ktoré som si od nich kúpila a za ktoré som im nesmierne vďačná. 

Autá nepatria medzi najtypickejšie ženské hobby. Čo konkrétne vás na nich zaujíma a baví?

Adrenalín, ktorý cítim už len pri pohľade na krivky áut. Zvuk motora spojeného s výfukmi, proste všetko… A keď do zákruty uchádza zadok, to je kapitola sama osebe. Ja mám 300 koní a čisto zadný náhon, tak uvidíme, čo bude v zime. Čo sa týka prepojenia vodiča s volantom a nápravami, osobne ma obrovsky sklamal môj dávny sen Ford Mustang 5.0 s ROUSH výfukmi, ktorý má síce neskutočný zvukový prejav, ale presnosť riadenia vo vyššej rýchlosti bola nulová. 

Spolupracujete na vašich videách aj s nejakou automobilovou firmou? 

Moja srdcovka je autopožičovňa Highrent, sú to proste ľudia, ktorí si vážia svojich zákazníkov. Niekedy mám autá aj z Auto Palace Bratislava. Raz ma oslovila aj jedna nemenovaná firma a na desať dní mi dala auto, ktoré som mala odprezentovať. Majiteľ spoločnosti ma potom ohovoril. Vraj ako môže nejaká hlúpa blondína vedieť niečo o autách. Keď som to auto vrátila, hneď si ho kúpil jeden pán so slovami: „Beriem hneď to auto, čo prezentovala Saky.“ Nenávidím, keď sa muži takto povyšujú a mnohokrát vedia o autách menej než žena. 

Šoférovali ste niekedy auto, v ktorom vám jazda pripadala ako nezabudnuteľný motorový zážitok?

Vďaka autopožičovni Highrent som takých áut za posledný rok šoférovala asi viac ako niektorí ľudia za celý život. Pri týchto vozidlách je veľmi ťažké vybrať jedno najlepšie, lebo všetky z nich boli top. Veľmi ma bavilo BMW M6, ktoré malo skoro 700 koní. Mustang 5.0 bol zas mojím celoživotným snom a až na tú presnosť riadenia vo vyšších rýchlostiach je to naozaj zážitok. Je extrémne hlučné, hlavne pri rozbehoch v meste, a keď výkon 420 koní tlačí na zadnú nápravu, doslova vidíte, ako sa zdvíha tá masívna kapota. Ďalší zážitok bol G63 AMG V8 s výkonom 544 koní, v ktorom sa cítite ako v naozajstnom tanku. Milo ma prekvapila aj XM4 Competition s výkonom 510 koní. Tú by som odporučila každému fanatikovi, ktorý chce aj niečo praktické. Maximálna spotreba sa hýbala niekde na 18 litroch a výkon som teda cítila mnohonásobne viac ako v G63 AMG. Naposledy som šoférovala M8 a M850i Cabrio, ktoré som mala ako predvádzačku z Auto Palace. Bola to láska na prvý pohľad. Ale medzi moje dosiaľ nesplnené šoférske sny patria Lamborghini Huracán, Ferrari 488 a – samozrejme – Rolls-Royce. 

Sledujete na Instagrame aj vy nejakú blogerku, ktorá má rovnakú záľubu v autách?

Áno, samozrejme. Je ňou @supercarblondie. Za posledný polrok som bola dvakrát v Dubaji a snažila som sa s ňou skontaktovať, žiaľ, neúspešne. Stretnutie s ňou by bolo pre mňa asi takým istým zážitkom ako stretnutie s Kylie Jenner alebo Rihannou. Zo Sloveniek sledujem svoju kamarátku Ninu Zagozdzon @ladyhoonigan, ktorá sa venuje prevažne driftu a má aj vlastnú školu, kde som zatiaľ mala možnosť absolvovať prvú lekciu a chystám sa aj na ďalšie. 

Súčasťou vášho vlogu sú aj videá z ciest. Jedna z posledných bola v Dubaji. Aký máte názor na túto destináciu?

Mňa toto mesto neskutočne chytilo za srdce, všetko tam má systém. Čakala som, že blondína sa v arabskej krajine nebude cítiť bezpečne, ale musím povedať, že asi nikde inde som sa necítila bezpečnejšie. Ženy majú dokonca vlastný vagón v metre. Pre ženu je rozumnejšie chodiť trochu zahalenejšie. Pre istotu som so sebou nosila šatku, keby ma niekam nechceli pustiť, aby som si mohla zakryť ramená, mužské pohľady sú tam niekedy až nepríjemné. Všetko je až nereálne čisté a je tam úplne iná životná úroveň. Vôbec by mi nevadilo žiť v Dubaji. Neexistujú v ňom bezdomovci a dovolím si tvrdiť, že v porovnaní so Slovenskom sú tam aj nižšie ceny. Za liter benzínu zaplatíte 0,60 €, to je raj na zemi. 

Vlastníte tetovaciu značku WEETTOO, ktorá sa zaoberá dočasným tetovaním, a značku šperkov Exclusive Collection by AS. Čo vás inšpirovalo k ich založeniu? Kto navrhuje vaše šperky? 

Značku WEETTOO mám asi od svojich osemnástich rokov a k jej založeniu ma inšpirovala moja mama, ktorá bola proti pravým tetovaniam. Nechcela som ju sklamať, tak som sa zamyslela, koľkým rodičom by som spravila radosť, keby existovalo nejaké dočasné tetovanie. Našla som si dodávateľa, a keď mi prišli prvé kusy, tak som si ich najskôr aplikovala sama, prišla som za mamou, povedala som jej, že som sa dala potetovať, a čakala som, či mi uverí. Uverila. Povedala som si, že to by mal mať každý. Kolekciu šperkov AS-Collection si dizajnujem sama. Je to v podstate úplne nenákladné – škatuľky, balenie, logo, fotenie… Všetko si robím sama. Vždy sa mi veľmi páčili diamantové hodinky a šperky vykladané malými briliantmi. Najviac mi záleží na odlesku a výbruse zirkónov. Chcem, aby vyzerali autenticky, ale aby boli aj cenovo dostupné. 

Na Instagrame máte sexy fotky, ktoré ulahodia očiam mužov aj žien. Z ktorého publika mávate väčší ohlas? 

Ďakujem, možno sa mi budete diviť, ale moje instagramové publikum tvoria zo 63,8 % ženy a z 36,2 % muži. Väčší ohlas mám teda zo ženského tábora. 

Stretli ste sa na vašom profile aj s hejtermi? 

Áno, samozrejme. Najčastejšie sa hejty týkajú mojej postavy. Meriam 160 cm a minulý rok som vážila 61 kg, čo je stále normálna váha. Momentálne existuje určitý trend, a keď doň nezapadáte, začnete byť ohováraná alebo odsudzovaná. Osobne tomuto trendu nerozumiem, pre mňa sú krásne všetky ženy. Ženy s peknou postavou ma motivujú, len sa treba nastaviť na seba a nemať z toho stres. Našťastie, teraz sa mi podarilo schudnúť 5 kilogramov, ale hlavné je, že som zhodila 10 % tuku, nabrala 5 % svalovej hmoty a ubudlo mi 14 cm v páse. Trénujem s fitness trénerom Tomášom Tapušíkom, ktorý je už tri roky aj mojím priateľom. Aspoň raz do týždňa chodím tancovať do RiverPark Dance School a nedávno som mala prvý tréning thajského boxu s Adamom Bergerom. Predtým som mohla cvičiť aj šesťkrát do týždňa, ale keďže som nevedela, aká strava mi vyhovuje, priberala som. Teraz cvičím menej, nie nasilu, a hlavne tak, aby ma to tešilo.

ANDREA SZAKALOVÁ

INSTAGRAM: @andreasaky
POČET FOLLOWEROV: vyše 68 000
VEK: 24 rokov
POVOLANIE: grafická dizajnérka, fotografka

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Multitalentovaná kráska Andrea Saky
Časopis FOR MEN - Multitalentovaná kráska Andrea Saky
Časopis FOR MEN - Multitalentovaná kráska Andrea Saky
Časopis FOR MEN - Multitalentovaná kráska Andrea Saky

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
18multitalentovana-kraska-andrea-sakyMultitalentovaná kráska Andrea Saky11nonoAndrea Saky nie je len grafickou dizajnérkou a fotografkou, jej profesionálne portfólio je naozaj bohaté. <p>Sympatická youtuberka sa okrem hlavnej práce venuje aj vlastnej značke šperkov, tetovaniu a kolekcii oblečenia. Napriek tomu, že je časovo veľmi vyťažená, nezanevrie ani na svoje hobby a vášeň k autám. Práve tie predstavujú veľkú súčasť jej vlogu. Boli sme zvedaví, ako to všetko Andrea zvláda, a zároveň sme sa chceli dozvedieť, čo viac nám o sebe prezradí táto úspešná influencerka.&nbsp;</p><p>Mladá a pracovitá Andrea si popri hlavnej profesii vybudovala aj vlastný biznis. Majiteľka troch značiek sa venuje tvorbe videí na úspešnom lifestylovom vlogu. Vďaka jej šikovnosti a sexy vzhľadu si získala priazeň vyše 68 000 instagramových followerov.&nbsp;</p><p><strong>Ako sme sa dozvedeli z vášho instagramového profilu, ste veľmi zaneprázdnená. Ktorá z vašich prác vás časovo vyťaží najviac a ktorá je vášmu srdcu najbližšia? </strong></p><p>Časovo ma určite dokáže najviac vyťažiť práca grafického dizajnéra, teda napríklad tvorba kníh s fotkami, diáre a iné projekty, ktoré sú v tomto povolaní časovo náročné. Hlavne v porovnaní s fotografiami, ktoré dodatočne „len upravím“, avšak aj to dokáže zabrať veľa času – napríklad kým nájdem ten správny preset, ktorý sa najviac hodí na danú fotku. Grafické veci idú aj do tlačovej formy a finalizovanie produktu v tlačiarni ma veľakrát vyčerpá viac ako celá tvorba samotného produktu. V podstate si sama robím prípravu do tlače. Vždy je to zdĺhavé a pre mňa nekreatívne, ale keď držím v rukách hotový produkt, je to pocit na nezaplatenie. Vôňa tlače, dotyk vystúpených alebo vtlačených častí textov či grafických prvkov a odlesky fólií sú pre mňa úplná droga. Čo sa týka presetov, mám aj pár vlastných a moji sledovatelia si ich odo mňa môžu zakúpiť.&nbsp;</p><p><strong>Ako fotografka ste dostali rôzne pracovné ponuky. Ktorá vás doteraz zaujala najviac? </strong></p><p>Veľmi veľkou výzvou bola pre mňa kniha Vysnívané copíky, do ktorej som fotila celé postupy, ako si zapliesť účesy, a výsledné fotky účesov. Musela byť poriadne kreatívna, bolo na nej naozaj veľa práce. Ku knihe som robila aj celkovú grafiku, takže môžem povedať, že celý jej vizuál je môj výtvor. Kniha je úspešná a veľmi obľúbená, čo ma veľmi teší.&nbsp;</p><p><strong>Máte vlastný lifestylový YouTube kanál, na ktorom často uverejňujete aj videá o automobiloch. Prečo ste sa rozhodli, že súčasťou vášho vlogu sa stanú aj autá? </strong></p><p>Autá sú súčasťou môjho života už odmalička. Moji rodičia sú rovnakí – aj napriek tomu, že nie som z nejakej bohatej rodiny, lebo predsa len je to veľmi drahá záľuba. Vždy som počúvala o motoroch, koľko valcov a koní má konkrétne auto. Pamätám si, že už ako malá som mala hračkárske BMW Z8 na ovládanie. Ešte predtým, než som vôbec bola v pláne, vlastnil môj otec rôzne motorové skvosty. V 90. rokoch, keď bolo BMW na Slovensku raritou, jazdil na už vtedy skvelom BMW 323 CS. Najviac som autá začala vnímať, asi keď som mala osem rokov a moja mama dostala firemné BMW E46 325i, ktoré neskôr aj odkúpila. Dovtedy jazdila na Renaulte 11. Tú extrémnu zmenu som pocítila zo dňa na deň. Vtedy sa ma chalani začali vypytovať na motor a bola som asi jediné dievča, ktoré sa o tom s nimi vedelo baviť. Toto auto malo už štyri roky, keď som si v sedemnástich rokoch urobila vodičák. Naučila som sa na ňom super jazdiť. Bohužiaľ, december 2020 sa mu stal osudným. Po skoro dvadsiatich rokoch začalo počas jazdy horieť, až úplne vyhorelo. Bol to hrozný pohľad. Keď si zoberiete, že vďaka tomuto stroju som od ôsmich rokov začala milovať autá, tak je to veľmi smutné. Odvtedy som si dlho nevedela nájsť nové auto, až kým som si nenašla BMW M435i Coupé, trojlitrový šesťvalcový benzínový motor. Tohto roku som si na moje narodeniny dopriala vysnívané Maserati Ghibli, ktoré mi robí radosť každý deň. Milujem autá a vďaka autopožičovni Highrent sa mi za posledný rok splnilo prianie šoférovať automobily, o akých sa mi ani nesnívalo. Môžete ich nájsť na mojom YouTube kanáli, rovnako ako aj moje auto, ktoré som si od nich kúpila a za ktoré som im nesmierne vďačná.&nbsp;</p><p><strong>Autá nepatria medzi najtypickejšie ženské hobby. Čo konkrétne vás na nich zaujíma a baví? </strong></p><p>Adrenalín, ktorý cítim už len pri pohľade na krivky áut. Zvuk motora spojeného s výfukmi, proste všetko… A keď do zákruty uchádza zadok, to je kapitola sama osebe. Ja mám 300 koní a čisto zadný náhon, tak uvidíme, čo bude v zime. Čo sa týka prepojenia vodiča s volantom a nápravami, osobne ma obrovsky sklamal môj dávny sen Ford Mustang 5.0 s ROUSH výfukmi, ktorý má síce neskutočný zvukový prejav, ale presnosť riadenia vo vyššej rýchlosti bola nulová.&nbsp;</p><p><strong>Spolupracujete na vašich videách aj s nejakou automobilovou firmou?</strong>&nbsp;</p><p>Moja srdcovka je autopožičovňa Highrent, sú to proste ľudia, ktorí si vážia svojich zákazníkov. Niekedy mám autá aj z Auto Palace Bratislava. Raz ma oslovila aj jedna nemenovaná firma a na desať dní mi dala auto, ktoré som mala odprezentovať. Majiteľ spoločnosti ma potom ohovoril. Vraj ako môže nejaká hlúpa blondína vedieť niečo o autách. Keď som to auto vrátila, hneď si ho kúpil jeden pán so slovami: „Beriem hneď to auto, čo prezentovala Saky.“ Nenávidím, keď sa muži takto povyšujú a mnohokrát vedia o autách menej než žena.&nbsp;</p><p><strong>Šoférovali ste niekedy auto, v ktorom vám jazda pripadala ako nezabudnuteľný motorový zážitok? </strong></p><p>Vďaka autopožičovni Highrent som takých áut za posledný rok šoférovala asi viac ako niektorí ľudia za celý život. Pri týchto vozidlách je veľmi ťažké vybrať jedno najlepšie, lebo všetky z nich boli top. Veľmi ma bavilo BMW M6, ktoré malo skoro 700 koní. Mustang 5.0 bol zas mojím celoživotným snom a až na tú presnosť riadenia vo vyšších rýchlostiach je to naozaj zážitok. Je extrémne hlučné, hlavne pri rozbehoch v meste, a keď výkon 420 koní tlačí na zadnú nápravu, doslova vidíte, ako sa zdvíha tá masívna kapota. Ďalší zážitok bol G63 AMG V8 s výkonom 544 koní, v ktorom sa cítite ako v naozajstnom tanku. Milo ma prekvapila aj XM4 Competition s výkonom 510 koní. Tú by som odporučila každému fanatikovi, ktorý chce aj niečo praktické. Maximálna spotreba sa hýbala niekde na 18 litroch a výkon som teda cítila mnohonásobne viac ako v G63 AMG. Naposledy som šoférovala M8 a M850i Cabrio, ktoré som mala ako predvádzačku z Auto Palace. Bola to láska na prvý pohľad. Ale medzi moje dosiaľ nesplnené šoférske sny patria Lamborghini Huracán, Ferrari 488 a – samozrejme – Rolls-Royce.&nbsp;</p><p><strong>Sledujete na Instagrame aj vy nejakú blogerku, ktorá má rovnakú záľubu v autách? </strong></p><p>Áno, samozrejme. Je ňou @supercarblondie. Za posledný polrok som bola dvakrát v Dubaji a snažila som sa s ňou skontaktovať, žiaľ, neúspešne. Stretnutie s ňou by bolo pre mňa asi takým istým zážitkom ako stretnutie s Kylie Jenner alebo Rihannou. Zo Sloveniek sledujem svoju kamarátku Ninu Zagozdzon @ladyhoonigan, ktorá sa venuje prevažne driftu a má aj vlastnú školu, kde som zatiaľ mala možnosť absolvovať prvú lekciu a chystám sa aj na ďalšie.&nbsp;</p><p><strong>Súčasťou vášho vlogu sú aj videá z ciest. Jedna z posledných bola v Dubaji. Aký máte názor na túto destináciu? </strong></p><p>Mňa toto mesto neskutočne chytilo za srdce, všetko tam má systém. Čakala som, že blondína sa v arabskej krajine nebude cítiť bezpečne, ale musím povedať, že asi nikde inde som sa necítila bezpečnejšie. Ženy majú dokonca vlastný vagón v metre. Pre ženu je rozumnejšie chodiť trochu zahalenejšie. Pre istotu som so sebou nosila šatku, keby ma niekam nechceli pustiť, aby som si mohla zakryť ramená, mužské pohľady sú tam niekedy až nepríjemné. Všetko je až nereálne čisté a je tam úplne iná životná úroveň. Vôbec by mi nevadilo žiť v Dubaji. Neexistujú v ňom bezdomovci a dovolím si tvrdiť, že v porovnaní so Slovenskom sú tam aj nižšie ceny. Za liter benzínu zaplatíte 0,60 €, to je raj na zemi.&nbsp;</p><p><strong>Vlastníte tetovaciu značku WEETTOO, ktorá sa zaoberá dočasným tetovaním, a značku šperkov Exclusive Collection by AS. Čo vás inšpirovalo k ich založeniu? Kto navrhuje vaše šperky?</strong>&nbsp;</p><p>Značku WEETTOO mám asi od svojich osemnástich rokov a k jej založeniu ma inšpirovala moja mama, ktorá bola proti pravým tetovaniam. Nechcela som ju sklamať, tak som sa zamyslela, koľkým rodičom by som spravila radosť, keby existovalo nejaké dočasné tetovanie. Našla som si dodávateľa, a keď mi prišli prvé kusy, tak som si ich najskôr aplikovala sama, prišla som za mamou, povedala som jej, že som sa dala potetovať, a čakala som, či mi uverí. Uverila. Povedala som si, že to by mal mať každý. Kolekciu šperkov AS-Collection si dizajnujem sama. Je to v podstate úplne nenákladné – škatuľky, balenie, logo, fotenie… Všetko si robím sama. Vždy sa mi veľmi páčili diamantové hodinky a šperky vykladané malými briliantmi. Najviac mi záleží na odlesku a výbruse zirkónov. Chcem, aby vyzerali autenticky, ale aby boli aj cenovo dostupné.&nbsp;</p><p><strong>Na Instagrame máte sexy fotky, ktoré ulahodia očiam mužov aj žien. Z ktorého publika mávate väčší ohlas?</strong>&nbsp;</p><p>Ďakujem, možno sa mi budete diviť, ale moje instagramové publikum tvoria zo 63,8 % ženy a z 36,2 % muži. Väčší ohlas mám teda zo ženského tábora.&nbsp;</p><p><strong>Stretli ste sa na vašom profile aj s hejtermi?</strong>&nbsp;</p><p>Áno, samozrejme. Najčastejšie sa hejty týkajú mojej postavy. Meriam 160 cm a minulý rok som vážila 61 kg, čo je stále normálna váha. Momentálne existuje určitý trend, a keď doň nezapadáte, začnete byť ohováraná alebo odsudzovaná. Osobne tomuto trendu nerozumiem, pre mňa sú krásne všetky ženy. Ženy s peknou postavou ma motivujú, len sa treba nastaviť na seba a nemať z toho stres. Našťastie, teraz sa mi podarilo schudnúť 5 kilogramov, ale hlavné je, že som zhodila 10 % tuku, nabrala 5 % svalovej hmoty a ubudlo mi 14 cm v páse. Trénujem s fitness trénerom Tomášom Tapušíkom, ktorý je už tri roky aj mojím priateľom. Aspoň raz do týždňa chodím tancovať do RiverPark Dance School a nedávno som mala prvý tréning thajského boxu s Adamom Bergerom. Predtým som mohla cvičiť aj šesťkrát do týždňa, ale keďže som nevedela, aká strava mi vyhovuje, priberala som. Teraz cvičím menej, nie nasilu, a hlavne tak, aby ma to tešilo.</p><h3>ANDREA SZAKALOVÁ</h3><p>INSTAGRAM: <a href="https://www.instagram.com/andreasaky/?hl=sk" rel="noopener noreferrer" target="_blank"><strong>@andreasaky</strong></a><br>POČET FOLLOWEROV: <strong>vyše 68 000</strong><br>VEK: <strong>24 rokov</strong><br>POVOLANIE: <strong>grafická dizajnérka, fotografka</strong></p>4no0000-00-00for-men-2021-09-1009-10/20212021-09-04<h3>Milí čitatelia,&nbsp;</h3><p>letné prázdniny uplynuli ako voda a vy máte pred sebou ďalšie číslo časopisu FORMEN. Leto má výnimočnú atmosféru pre väčšinu ľudí, ktorých poznám. Niektorí obľubujú posedenie pri chladenom drinku na terase, iní cestovanie za morom a novými zážitkami… Sám mám čaro leta rád už od detstva. Samozrejme, vtedy ho predstavovali najmä letné prázdniny a oddych od školy, návšteva starých rodičov a mnohé nezabudnuteľné zážitky. Po lete ma vždy dohnala „krutá“ realita: začiatok povinností, nového školského roka či koniec dovoleniek. S pribúdajúcimi rokmi sa všetko trochu mení. Do školských lavíc si čoskoro sadnú moje vlastné deti. Ak koniec leta nemáte v obľube aspoň tak ako ja, dovoľte nám spríjemniť vám prichádzajúcu jeseň naším magazínom.&nbsp;</p><p>Titulka aktuálneho čísla patrí asi najznámejšiemu MMA bojovníkovi na Slovensku, legende Belatoru, Attilovi Véghovi. Práve vďaka tomuto borcovi a jeho gymu SFG sa MMA spopularizovalo aj v širšej verejnosti a Attila sa stal známou tvárou nielen na Slovensku. Jeho „zápas storočia“ s českou legendou Karlosom Vémolom videlo naživo viac než 16 000 ľudí a niekoľko stotisícov ho sledovalo doma na obrazovkách. Attila nám v rozhovore prezradil, akú hodnotu majú preňho peniaze a či sa dá uživiť len zápasením. Pri téme MMA sme zostali aj v aktuálnom rozhovore o plánoch a cieľoch zakladateľov Oktagonu Pavla Nerudu a Ondřeja Novotného.&nbsp;</p><p>V augustovom vydaní nebudú chýbať ani obľúbené rubriky ako Ekonomika, Reality, Psychológia, Kariéra či História, v ktorej sme si vzhľadom na hroziacu tretiu vlnu pospomínali na nadávky našich predkov.&nbsp;</p><p>Na záver by som sa chcel poďakovať za vašu priazeň a podporu, bez ktorej by tento projekt nemal význam. Teším sa na vás v ďalšom čísle.</p>yesInstagram Biznisinstagrambiznis
beletrizovany-zivotopis-s-obrazkamiBeletrizovaný životopis s obrázkami11for-men-2020-09
menej-sukromia-viac-strategieMenej súkromia, viac stratégie4for-men-2020-02
moje-publikum-je-narocnejsieMoje publikum je náročnejšie12for-men-2020-10
euroterrace-skvalitnuje-mestske-byvanieEuroterrace skvalitňuje mestské bývanie18for-men-2021-09-10
kniha-peter-wohlleben-tajny-zivot-stromuKniha Peter Wohlleben - Tajný život stromů18for-men-2021-09-10
body-artBody art18for-men-2021-09-10