Časopis FOR MEN - Nechajte v sebe prúdiť životnú energiu bez prekážok

Nechajte v sebe prúdiť životnú energiu bez prekážok

Kalokagatia03. jún 2021 Vyšlo v čísle: 06-07/2021

V dnešnej rýchlej dobe veľakrát nemáme na seba toľko času, koľko by sme potrebovali. Zanedbávame životosprávu či odkladáme malé zdravotné ťažkosti, spôsobené najmä stresovým zamestnaním a pracovnou vyťaženosťou. Tieto ťažkosti sa časom zväčšujú a prerastajú do chronických bolestí, alebo sa na zdraví odzrkadlia inak. Dôvodom môže byť blokovanie životnej energie vo vašom tele, ktorú možno odblokovať pomocou akupunktúry.

Táto alternatívna technika sa vo východnej medicíne aplikuje po stáročia a vyškolení lekári ju už niekoľko rokov praktikujú aj u nás. Akupunktúra sa teší čoraz väčšiemu záujmu pacientov. Jej základom je zabezpečiť správny tok energií v tele. To sa dosahuje stimulovaním konkrétnych (akupunktúrnych) bodov pomocou jemných ihličiek, ktorými sa odblokuje zle prúdiaca energia. Podľa čínskej medicíny sú ochorenia zapríčinené práve nerovnováhou energií. Každý človek má na tele niekoľko stoviek špecifických bodov. Ich stimuláciou dokážeme napraviť mnohé zdravotné problémy ako chronické bolesti, migrény, psychické ťažkosti, ale aj vážnejšie choroby. 

ČO SA DÁ LIEČIŤ AKUPUNKTÚROU: 

  • chronické bolesti 
  • zápaly 
  • fibromyalgia 
  • migrény 
  • vysoký krvný tlak
  • osteoartritída 
  • problémy s trávením 
  • chudnutie 
  • alergie 
  • depresie, úzkostné stavy 
  • mužské intímne problémy 

Čo vieme? Že ľudské telo sa skladá zo svalov, kostí, ciev a nervov. Mnohí ľudia však nevedia, že pozostáva aj z aktívnych bodov a energetických dráh. Tie sú na povrchu celého tela prepojené navzájom, ale aj s vnútornými orgánmi. Energetickými dráhami do celého organizmu prúdi životná energia čchi. Ideálny stav (keď je človek zdravý a fit) nastáva, keď sa táto energia hýbe bez prekážok. Vzduch vtedy voľne preteká celým telom cez energetické dráhy nazývané meridiány. Pri zdravotných ťažkostiach je prechod čchi v meridiánoch blokovaný a energia neprúdi voľne. Na jej odblokovanie sa používa akupunktúra. Akupunktúra znamená doslova bodnutie ihlou (z latinského acus – ihla a punctio – bodnutie), je to teda vpichovanie veľmi tenkých ihiel do citlivých akupunktúrnych bodov v koži. Ihly ostávajú v tele dvadsať až tridsať minút počas jedného sedenia, pri ktorom pacient uvoľnene leží v príjemnej izbovej teplote, nemalo by mu byť ani teplo, ani zima. Poloha a hĺbka vpichu sú dôležité. Preto je nevyhnutné, aby akupunktúru vykonával skúsený a hlavne vyškolený odborník. Nie je taká bolestivá, ako by sa mohlo zdať. Keď vám pichnú do kože, trochu to cítite, ale potom vnímate skôr tlak. Ihly sa vždy pichajú v ľahu alebo v sede, nikdy nie postojačky. Dôležité je, aby ste boli v absolútnej pohode a v pokoji. Ak sa bojíte ihiel, najskôr sa snažte strach prekonať. Keď budete na sedení v kŕči, akupunktúra nebude fungovať. Pri jednom sedení sa používa priemerne pätnásť ihiel, niekedy však môžu byť použité len dve, inokedy dokonca tridsať. Závisí to od typu ochorenia. Predtým, než ošetrovateľ nasadí liečbu, zistí si váš aktuálny fyzický, duševný a emocionálny stav. 

DRUHY AKUPUNKTÚRY

Vyššie sme si predstavili klasickú čínsku akupunktúru. Pri nej sa používajú jednorazové ihly, ktoré sa aplikujú na akupunktúrne body. Okrem tradičnej poznáme aj elektroakupunktúru, kde sa na stimulovanie bodov využíva slabý elektrický prúd. Laserová akupunktúra zasa namiesto elektrického prúdu používa laserové svetlo. Akupresúra je stláčanie a masáž bodov pomocou rúk alebo na to určeného predmetu. Tieto druhy akupunktúry sa aplikujú na tele. Poznáme však aj aurikuloterapiu, teda ušnú akupunktúru. Naše ušnice sú tvorené mnohými akupunktúrnymi bodmi, ktoré sú prepojené s celým telom, vďaka čomu vieme cez ucho ovplyvniť všetky orgány. Je to taká mini mapa nášho tela na ušniciach. Ušnou akupunktúrou sa zvyknú liečiť hlavne psychické problémy, závislosť od alkoholu alebo drog. Potláča bolesť a zmierňuje nadmernú chuť do jedla. Pri závažnejších problémoch sa kombinuje s telovou. 

AKO PREBIEHA SEDENIE? 

Začína sa diagnostikou. Lekár zisťuje, aký závažný je náš problém. Potom nasleduje terapia formou pohovoru, kde sa preveruje celkový pacientov stav – fyzický, psychický a spirituálny. Súčasťou terapie je aj úprava stereotypov a prevencia, aby sme sa v budúcnosti vyhli podobným ťažkostiam spôsobeným napríklad zlou životosprávou, minimálnym alebo žiadnym pohybom či zlými návykmi. 

Akupunktúra pomáha aj pri liečení mužských intímnych problémov, ako sú napríklad erektilná dysfunkcia, ťažkosti s predčasnou ejakuláciou čI impotencia. Tieto problémy sa pritom nemusia týkať len starších ročníkov.

Akupunktúrna liečba intímnych problémov u mužov sa lieči pichnutím ihiel po stranách chrbta, prípadne do končatín, v závislosti od konkrétneho problému.

INTÍMNE PROBLÉMY MÔŽU BYŤ PSYCHICKÉHO PÔVODU 

Akupunktúra pomáha aj pri liečení mužských intímnych problémov, ako sú napríklad erektilná dysfunkcia, ťažkosti s predčasnou ejakuláciou či impotencia. Tieto problémy sa pritom nemusia týkať len starších ročníkov. U mladších mužov bývajú často spôsobené stresom, liekmi, častým užívaním alkoholu alebo iných omamných látok. Príčinou však môžu byť aj psychické problémy ako depresia alebo úzkosť. Ak sú ťažkosti fyzického pôvodu, je potrebné vyhľadať lekára. Akupunktúrna liečba intímnych problémov u mužov sa lieči pichnutím ihiel po stranách chrbta, prípadne do končatín, v závislosti od konkrétneho problému. Odporúča sa jedno sedenie týždenne po dobu desiatich až dvanástich týždňov. Výsledky sú viditeľné až pri pravidelnej terapii. Cena za jedno sedenie sa môže pohybovať od 30 do 70 eur. 

ZHRNUTIE

Keď prekonáte strach z ihiel a rozhodnete sa podstúpiť akupunktúru, pamätajte na pár dôležitých vecí. Nečakajte zázraky hneď. Každé odstránenie problému si vyžaduje viac sedení a čas, aby sa narušený tok energie odblokoval. Nepodceňte psychickú prípravu a pohodu na sedení. Úplne sa vložte do rúk odborníka. Dôležitý je aj výber vhodného lekára. Mal by mať profesionálne školenie, certifikát a roky praxe. A rada na záver: dajte dôraz aj na pozmenenie životosprávy a životného štýlu tak, aby ste udržiavali rovnováhu energií a aby nerušene prúdili.

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Nechajte v sebe prúdiť životnú energiu bez prekážok
Časopis FOR MEN - Nechajte v sebe prúdiť životnú energiu bez prekážok
Časopis FOR MEN - Nechajte v sebe prúdiť životnú energiu bez prekážok
Časopis FOR MEN - Nechajte v sebe prúdiť životnú energiu bez prekážok
Časopis FOR MEN - Nechajte v sebe prúdiť životnú energiu bez prekážok
Časopis FOR MEN - Nechajte v sebe prúdiť životnú energiu bez prekážok

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
17nechajte-v-sebe-prudit-zivotnu-energiu-bez-prekazokNechajte v sebe prúdiť životnú energiu bez prekážok32yesnoV dnešnej rýchlej dobe veľakrát nemáme na seba toľko času, koľko by sme potrebovali. Zanedbávame životosprávu či odkladáme malé zdravotné ťažkosti, spôsobené najmä stresovým zamestnaním a pracovnou vyťaženosťou. Tieto ťažkosti sa časom zväčšujú a prerastajú do chronických bolestí, alebo sa na zdraví odzrkadlia inak. Dôvodom môže byť blokovanie životnej energie vo vašom tele, ktorú možno odblokovať pomocou akupunktúry. <p>Táto alternatívna technika sa vo východnej medicíne aplikuje po stáročia a vyškolení lekári ju už niekoľko rokov praktikujú aj u nás. Akupunktúra sa teší čoraz väčšiemu záujmu pacientov. Jej základom je zabezpečiť správny tok energií v tele. To sa dosahuje stimulovaním konkrétnych (akupunktúrnych) bodov pomocou jemných ihličiek, ktorými sa odblokuje zle prúdiaca energia. Podľa čínskej medicíny sú ochorenia zapríčinené práve nerovnováhou energií. Každý človek má na tele niekoľko stoviek špecifických bodov. Ich stimuláciou dokážeme napraviť mnohé zdravotné problémy ako chronické bolesti, migrény, psychické ťažkosti, ale aj vážnejšie choroby.&nbsp;</p><h3>ČO SA DÁ LIEČIŤ AKUPUNKTÚROU:&nbsp;</h3><ul><li>chronické bolesti&nbsp;</li><li>zápaly&nbsp;</li><li>fibromyalgia&nbsp;</li><li>migrény&nbsp;</li><li>vysoký krvný tlak</li><li>osteoartritída&nbsp;</li><li>problémy s trávením&nbsp;</li><li>chudnutie&nbsp;</li><li>alergie&nbsp;</li><li>depresie, úzkostné stavy&nbsp;</li><li>mužské intímne problémy&nbsp;</li></ul><p>Čo vieme? Že ľudské telo sa skladá zo svalov, kostí, ciev a nervov. Mnohí ľudia však nevedia, že pozostáva aj z aktívnych bodov a energetických dráh. Tie sú na povrchu celého tela prepojené navzájom, ale aj s vnútornými orgánmi. Energetickými dráhami do celého organizmu prúdi životná energia čchi. Ideálny stav (keď je človek zdravý a fit) nastáva, keď sa táto energia hýbe bez prekážok. Vzduch vtedy voľne preteká celým telom cez energetické dráhy nazývané meridiány. Pri zdravotných ťažkostiach je prechod čchi v meridiánoch blokovaný a energia neprúdi voľne. Na jej odblokovanie sa používa akupunktúra. Akupunktúra znamená doslova bodnutie ihlou (z latinského acus – ihla a punctio – bodnutie), je to teda vpichovanie veľmi tenkých ihiel do citlivých akupunktúrnych bodov v koži. Ihly ostávajú v tele dvadsať až tridsať minút počas jedného sedenia, pri ktorom pacient uvoľnene leží v príjemnej izbovej teplote, nemalo by mu byť ani teplo, ani zima. Poloha a hĺbka vpichu sú dôležité. Preto je nevyhnutné, aby akupunktúru vykonával skúsený a hlavne vyškolený odborník. Nie je taká bolestivá, ako by sa mohlo zdať. Keď vám pichnú do kože, trochu to cítite, ale potom vnímate skôr tlak. Ihly sa vždy pichajú v ľahu alebo v sede, nikdy nie postojačky. Dôležité je, aby ste boli v absolútnej pohode a v pokoji. Ak sa bojíte ihiel, najskôr sa snažte strach prekonať. Keď budete na sedení v kŕči, akupunktúra nebude fungovať. Pri jednom sedení sa používa priemerne pätnásť ihiel, niekedy však môžu byť použité len dve, inokedy dokonca tridsať. Závisí to od typu ochorenia. Predtým, než ošetrovateľ nasadí liečbu, zistí si váš aktuálny fyzický, duševný a emocionálny stav.&nbsp;</p><h3>DRUHY AKUPUNKTÚRY</h3><p>Vyššie sme si predstavili klasickú čínsku akupunktúru. Pri nej sa používajú jednorazové ihly, ktoré sa aplikujú na akupunktúrne body. Okrem tradičnej poznáme aj elektroakupunktúru, kde sa na stimulovanie bodov využíva slabý elektrický prúd. Laserová akupunktúra zasa namiesto elektrického prúdu používa laserové svetlo. Akupresúra je stláčanie a masáž bodov pomocou rúk alebo na to určeného predmetu. Tieto druhy akupunktúry sa aplikujú na tele. Poznáme však aj aurikuloterapiu, teda ušnú akupunktúru. Naše ušnice sú tvorené mnohými akupunktúrnymi bodmi, ktoré sú prepojené s celým telom, vďaka čomu vieme cez ucho ovplyvniť všetky orgány. Je to taká mini mapa nášho tela na ušniciach. Ušnou akupunktúrou sa zvyknú liečiť hlavne psychické problémy, závislosť od alkoholu alebo drog. Potláča bolesť a zmierňuje nadmernú chuť do jedla. Pri závažnejších problémoch sa kombinuje s telovou.&nbsp;</p><h3>AKO PREBIEHA SEDENIE?&nbsp;</h3><p>Začína sa diagnostikou. Lekár zisťuje, aký závažný je náš problém. Potom nasleduje terapia formou pohovoru, kde sa preveruje celkový pacientov stav – fyzický, psychický a spirituálny. Súčasťou terapie je aj úprava stereotypov a prevencia, aby sme sa v budúcnosti vyhli podobným ťažkostiam spôsobeným napríklad zlou životosprávou, minimálnym alebo žiadnym pohybom či zlými návykmi.&nbsp;</p><p><strong>Akupunktúra pomáha aj pri liečení mužských intímnych problémov, ako sú napríklad erektilná dysfunkcia, ťažkosti s predčasnou ejakuláciou čI impotencia. Tieto problémy sa pritom nemusia týkať len starších ročníkov.</strong></p><p><strong>Akupunktúrna liečba intímnych problémov u mužov sa lieči pichnutím ihiel po stranách chrbta, prípadne do končatín, v závislosti od konkrétneho problému.</strong></p><h3>INTÍMNE PROBLÉMY MÔŽU BYŤ PSYCHICKÉHO PÔVODU&nbsp;</h3><p>Akupunktúra pomáha aj pri liečení mužských intímnych problémov, ako sú napríklad erektilná dysfunkcia, ťažkosti s predčasnou ejakuláciou či impotencia. Tieto problémy sa pritom nemusia týkať len starších ročníkov. U mladších mužov bývajú často spôsobené stresom, liekmi, častým užívaním alkoholu alebo iných omamných látok. Príčinou však môžu byť aj psychické problémy ako depresia alebo úzkosť. Ak sú ťažkosti fyzického pôvodu, je potrebné vyhľadať lekára. Akupunktúrna liečba intímnych problémov u mužov sa lieči pichnutím ihiel po stranách chrbta, prípadne do končatín, v závislosti od konkrétneho problému. Odporúča sa jedno sedenie týždenne po dobu desiatich až dvanástich týždňov. Výsledky sú viditeľné až pri pravidelnej terapii. Cena za jedno sedenie sa môže pohybovať od 30 do 70 eur.&nbsp;</p><h3>ZHRNUTIE</h3><p>Keď prekonáte strach z ihiel a rozhodnete sa podstúpiť akupunktúru, pamätajte na pár dôležitých vecí. Nečakajte zázraky hneď. Každé odstránenie problému si vyžaduje viac sedení a čas, aby sa narušený tok energie odblokoval. Nepodceňte psychickú prípravu a pohodu na sedení. Úplne sa vložte do rúk odborníka. Dôležitý je aj výber vhodného lekára. Mal by mať profesionálne školenie, certifikát a roky praxe. A rada na záver: dajte dôraz aj na pozmenenie životosprávy a životného štýlu tak, aby ste udržiavali rovnováhu energií a aby nerušene prúdili.</p>6no0000-00-00for-men-2021-06-0706-07/20212021-06-03<h3>Milí čitatelia,&nbsp;</h3><p>čas letí veľmi rýchlo. Ani sme sa nenazdali a prihováram sa k vám z ďalšieho čísla vášho obľúbeného časopisu FORMEN. Posledné týždne priniesli pre nás mužov samé dobré správy. Konečne sa začali uvoľňovať pravidlá, ktoré platili počas pandémie, konečne si môžeme dať pivko na terase alebo obľúbenú vodnú fajku – viac v článku venovanému prestížnej Shisha Deluxe – a vyzerá to, že v lete budeme môcť ísť aj na dovolenku. V neposlednom rade naši hokejisti v prvých zápasoch predviedli skvelú formu, preto pevne verím, že v deň, keď budete čítať tento editoriál, budeme bojovať o tie najvyššie priečky na Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 2021. Keďže ďalšie číslo vyjde v auguste, chcem vám popriať úspešný vstup do letnej sezóny a čo najlepší návrat do starých koľají.&nbsp;</p><p>Titulku nášho časopisu zdobí talentovaný maliar Jozef Stančík. Naša spoločná história sa začala písať už dávnejšie, hoci o tom možno ani sám nevie. Zhruba pred tromi rokmi som totiž od kamaráta dostal jeho obraz – zapáčil sa mi na prvý pohľad. Dodnes má svoje miesto v mojej obývačke. V rubrike Cover story sa však dozviete, že život Jozefa Stančíka nie je iba o maľovaní a že vo všetkom vidí hlbší zmysel.&nbsp;</p><p>Naše prvé letné dvojčíslo je zamerané na reality. Dočítate sa, prečo sa do nich oplatí investovať, a tiež vám prinášame tip na najlepšiu realitnú kanceláriu na Slovensku – Delta Property. A aby v tomto čísle nebolo málo umenia, predstavíme vám tvorbu nadaného výtvarníka Luku Braseho. Samozrejme, v časopise nájdete aj naše klasické rubriky, ako sú Cestovanie, Auto-moto, Šport, História a veľa rôznych lifestylových tém.&nbsp;</p><p>Prajeme vám pekné čítanie pod slnečníkom.</p>yesKalokagatiakalokagatia
v-zilach-nam-koluje-nenahraditelny-liekV žilách nám koluje nenahraditeľný liek20for-men-2022-02-03
chcete-sa-stravovat-inak-vyskusajte-rastlinne-alternativyChcete sa stravovať inak? Vyskúšajte rastlinné alternatívy.12for-men-2020-10
v-zdravom-tele-zdravy-duchV zdravom tele zdravý duch19for-men-2021-12-2022-01
maly-krok-pre-cloveka-velky-krok-pre-spolocnostMalý krok pre človeka, veľký krok pre spoločnosť17for-men-2021-06-07
z-divadla-bolo-popravisko-v-syriiZ divadla bolo popravisko. V Sýrii17for-men-2021-06-07
skutocna-sila-prirodySkutočná sila prírody17for-men-2021-06-07