Časopis FOR MEN - Špecialistka na zdravý životný štýl

Špecialistka na zdravý životný štýl

Instagram Biznis11. február 2022 Vyšlo v čísle: 02-03/2022

Žena mnohých superlatívov sa nám ako skúsená moderátorka prihovára zároveň cez televíznu i rádiovú stanicu, okrem toho však pôsobí aj ako úspešná podnikateľka s vlastnou značkou plážového oblečenia.

Ak žena začne chudnúť pre seba a svoje telo začne milovať také, aké naozaj je, zrazu sa všetko zmení.

Úspešná výživová poradkyňa a zakladateľka projektu Chudnutie a zdravá strava, ktorá ľuďom pomáha schudnúť a udržať sa v kondícii individuálnymi stravovacími či tréningovými plánmi. Barbora zostavuje jedálničky aj cvičebné plány na mieru každého klienta, vďaka čomu spolu môžu dosiahnuť vytúžený cieľ: psychickú a fyzickú rovnováhu. 

Sympatická a cieľavedomá Bratislavčanka sama prešla extrémnou premenou, keď chcela radikálne zmeniť svoje telo aj životný štýl. Vlastná náročná cesta plná skúseností ju inšpirovala k odštartovaniu novej kariéry, vďaka ktorej začala pomáhať druhým. 

Počas piatich rokov ste prešli drastickou premenou. Schudli ste 43 kilogramov, čo je neuveriteľný úspech. Čo vás k tomu prinútilo a motivovalo? 

Ďakujem krásne, myslím si, že najväčším hnacím motorom mojej premeny som bola ja sama. Túžba vyzerať a hlavne cítiť sa lepšie bolo to, čo má donútilo začať so sebou niečo robiť. 

Čo bolo pre vás tou najväčšou výzvou pri dosahovaní vysnívaného cieľa? 

Asi vydržať a nevzdať to. Niekedy ma iní ľudia až tak nepodporovali. Nemyslím to tak, že ma odrádzali od toho, aby som šla svojou cestou, ale niekedy mi neboli oporou. Keď som mala slabú chvíľku, cieľ som mala jasný. Keďže som za sebou mala aj autonehodu, hýbať som sa mohla len obmedzene. Výzvou pre mňa bolo nevzdať sa aj napriek tomu, že to bude ešte o čosi ťažšie. 

Mali ste na začiatku presnú víziu toho, koľko chcete schudnúť a ako chcete vyzerať? 

Chcela som vyzerať lepšie! Ale netrúfla som si myslieť na konkrétne číslo, ktoré som chcela vidieť na váhe. Keď máte 120 kilogramov už nejaký ten rok a stále ste na tom istom, niektoré veci sú pre vás jednoducho nepredstaviteľné. Vždy som si dávala menšie ciele, napríklad dostať sa pod 110 kilogramov a potom pod stovku, posúvala som svoju hranicu. Keď som bola mladšia, chcela som vyzerať ako vysekaná fitneska. Ale to ma, našťastie, rýchlo prešlo a pochopila som, že to nie je zdravé. 

Každý človek je odlišný, čo platí aj pri chudnutí a fyzickej premene. Čo vám pri vašej premene pomohlo najviac? 

Najviac mi asi pomohlo robiť to pre seba a začať sa mať viac rada. V dnešnej dobe chce každý chudnúť a meniť sa, aby sa zapáčil niekomu inému. Dievčatá si dávajú výzvy a pretekajú sa v tom, ktoré z nich schudne viac. No ak žena začne chudnúť pre seba a svoje telo začne milovať také, aké naozaj je, zrazu sa všetko zmení. Ďalšia veľká vec, ktorá mi pomohla, je pohyb. Nie cvičenie, ale viac aktivity vo všeobecnosti. 

Založili ste poradenstvo špecializované na výživu a fitnes. Akým výzvam ste čelili na začiatku? 

Na začiatku, keď som si založila stránku na sociálnej sieti, by mi ani v tom najdivokejšom sne nenapadlo, že ma poradenstvo raz bude živiť. Začala som radiť ženám, pretože ma to napĺňalo a chcela som im pomôcť. Keď som dokázala zmeniť životný štýl ja sama, tak to už naozaj dokáže každý. Venovať sa poradenstvu profesionálne sa však nedá len tak. Potrebovala som získať kvalifikáciu a naučiť sa nové veci, preto som absolvovala certifikované kurzy a rozhodla som sa tomu venovať na sto percent. 

Instagramová komunita vašich priaznivcov sa rozrástla na viac ako 72-tisíc sledovateľov. Máte medzi klientmi aj mužov alebo radíte hlavne ženám? 

Áno, samozrejme, mám aj pánov, ale oproti ženám ide o neporovnateľné množstvo. Muži chcú väčšinou nabrať svalovú hmotu a možno trošku zhodiť z brucha (úsmev). 

Na svojom profile pravidelne zostavujete stravovacie aj cvičebné výzvy. Ako kombinujete jedálniček? 

Stravovacie plány zostavujem na základe detailne vyplneného dotazníka. V prípade potreby si s klientom aj zavoláme. Pre predstavu môžem povedať, že takýto plán je zostavený na základe informácií ako výška, váha, obvod pásu, ale aj úroveň stresu, pohybová aktivita či práca. Ďalej sa sústreďujem na to, aby bol plán čo najviac prispôsobený potrebám klienta. Takže iné jedlá dám mamičke na materskej, ktorá má minimum času na varenie, alebo mužovi, ktorý nerád varí, a iné zas niekomu, kto rád skúša nové jedlá a neprekáža mu tráviť trochu viac času v kuchyni. Takže plán je plnohodnotný a prispôsobený potrebám klienta. 

Na ktoré z použitých jedál osobne nedáte dopustiť? 

Medzi moje obľúbené jedlá patria hlavne ryby. Milujem sushi. 

Aký druh a aká frekvencia cvičenia sú podľa vás najefektívnejšie pri chudnutí a potom pri formovaní? 

Každý jeden druh pohybu alebo nejakého cvičenia je veľmi efektívny. Ženy robia tú chybu, že sú dlhé hodiny na kardio strojoch a nedávajú priestor silovému cvičeniu. Za mňa je najúčinnejšia kombinácia silového a kardio tréningu. Samozrejme, veľmi dôležitý je pohyb počas celého dňa. Na to, aby človek viedol aktívny život, totiž nestačí hodina vo fitku. Okrem toho treba častejšie chodiť pešo alebo sa pravidelne prechádzať v prírode. 

Prežívame ťažké obdobie plné opatrení či zákazov. Ako pandémia ovplyvnila vás a vaše podnikanie? 

Našťastie, môjho podnikania sa nijako nedotkla. Fungujem viac- -menej v online priestore a s klientmi komunikujem mailom alebo telefonicky. Ľudia chcú chudnúť stále a počas prvého lockdownu som dokonca mala viac práce ako inokedy. Domov som si kúpila bežiaci pás a bolo po probléme. 

Máte nejakú osobnú fitnes inšpiráciu v rámci stravovacích návykov a fyzickej formy? 

Nie, nemám, ja som sama sebe tá najväčšia motivácia, inšpirácia a hnací motor. Vo svojom tele chcem vyzerať najlepšie, ako viem. 

Nedávno sa vám narodil syn, k čomu vám gratulujeme a obom želáme všetko najlepšie. Ako sa zmenila vaša rutina v rámci práce a klientov? 

Ďakujem krásne, áno, mám malého drobca. Prvé týždne boli náročnejšie, ale mám doma šikovného muža, ktorý mi pomáha a venuje sa malému. Vďaka tomu si viem nádherne zorganizovať čas a všetko naplánovať tak, aby som to stíhala. Dobrá organizácia je základ. Takže nebudem klamať, určite je to časovo náročnejšie, ale dá sa to zvládnuť, ak vás práca baví a napĺňa tak ako mňa. 

Aké máte kariérne plány, ktoré by ste chceli zrealizovať? 

V blízkej dobe príde na trh môj telový olej. Dala som ho vyrobiť špeciálne pre ženy, ktoré majú problém s nespevnenou pokožkou po pôrode alebo po vyššom úbytku kilogramov. Je veľmi vyživujúci a spevňuje. Je vhodný aj pre tehotné ženy a keďže má zložky, ktoré podporujú aj hojenie, je vhodný aj na poranenú kožu a strie. Mám však aj väčšie a menšie sny, ktoré by som chcela počas svojej kariéry zrealizovať, tak uvidíme, ako nám to opatrenia dovolia. Určite toho chystám veľa, tak sa nechajte prekvapiť (úsmev).

BARBORA GAMANOVÁ
INSTAGRAM: @chudnutie_zdrava_strava
POČET FOLLOWEROV: vyše 76 000
VEK: 27 rokov
POVOLANIE: certifikovaná výživová poradkyňa, fitnes trénerka

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Špecialistka na zdravý životný štýl
Časopis FOR MEN - Špecialistka na zdravý životný štýl
Časopis FOR MEN - Špecialistka na zdravý životný štýl

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
20specialistka-na-zdravy-zivotny-stylŠpecialistka na zdravý životný štýl11yesnoŽena mnohých superlatívov sa nám ako skúsená moderátorka prihovára zároveň cez televíznu i rádiovú stanicu, okrem toho však pôsobí aj ako úspešná podnikateľka s vlastnou značkou plážového oblečenia. <p><strong>Ak žena začne chudnúť pre seba a svoje telo začne milovať také, aké naozaj je, zrazu sa všetko zmení.</strong></p><p>Úspešná výživová poradkyňa a zakladateľka projektu Chudnutie a zdravá strava, ktorá ľuďom pomáha schudnúť a udržať sa v kondícii individuálnymi stravovacími či tréningovými plánmi. Barbora zostavuje jedálničky aj cvičebné plány na mieru každého klienta, vďaka čomu spolu môžu dosiahnuť vytúžený cieľ: psychickú a fyzickú rovnováhu.&nbsp;</p><p>Sympatická a cieľavedomá Bratislavčanka sama prešla extrémnou premenou, keď chcela radikálne zmeniť svoje telo aj životný štýl. Vlastná náročná cesta plná skúseností ju inšpirovala k odštartovaniu novej kariéry, vďaka ktorej začala pomáhať druhým.&nbsp;</p><p><strong>Počas piatich rokov ste prešli drastickou premenou. Schudli ste 43 kilogramov, čo je neuveriteľný úspech. Čo vás k tomu prinútilo a motivovalo?&nbsp;</strong></p><p>Ďakujem krásne, myslím si, že najväčším hnacím motorom mojej premeny som bola ja sama. Túžba vyzerať a hlavne cítiť sa lepšie bolo to, čo má donútilo začať so sebou niečo robiť.&nbsp;</p><p><strong>Čo bolo pre vás tou najväčšou výzvou pri dosahovaní vysnívaného cieľa?</strong>&nbsp;</p><p>Asi vydržať a nevzdať to. Niekedy ma iní ľudia až tak nepodporovali. Nemyslím to tak, že ma odrádzali od toho, aby som šla svojou cestou, ale niekedy mi neboli oporou. Keď som mala slabú chvíľku, cieľ som mala jasný. Keďže som za sebou mala aj autonehodu, hýbať som sa mohla len obmedzene. Výzvou pre mňa bolo nevzdať sa aj napriek tomu, že to bude ešte o čosi ťažšie.&nbsp;</p><p><strong>Mali ste na začiatku presnú víziu toho, koľko chcete schudnúť a ako chcete vyzerať?&nbsp;</strong></p><p>Chcela som vyzerať lepšie! Ale netrúfla som si myslieť na konkrétne číslo, ktoré som chcela vidieť na váhe. Keď máte 120 kilogramov už nejaký ten rok a stále ste na tom istom, niektoré veci sú pre vás jednoducho nepredstaviteľné. Vždy som si dávala menšie ciele, napríklad dostať sa pod 110 kilogramov a potom pod stovku, posúvala som svoju hranicu. Keď som bola mladšia, chcela som vyzerať ako vysekaná fitneska. Ale to ma, našťastie, rýchlo prešlo a pochopila som, že to nie je zdravé.&nbsp;</p><p><strong>Každý človek je odlišný, čo platí aj pri chudnutí a fyzickej premene. Čo vám pri vašej premene pomohlo najviac?</strong>&nbsp;</p><p>Najviac mi asi pomohlo robiť to pre seba a začať sa mať viac rada. V dnešnej dobe chce každý chudnúť a meniť sa, aby sa zapáčil niekomu inému. Dievčatá si dávajú výzvy a pretekajú sa v tom, ktoré z nich schudne viac. No ak žena začne chudnúť pre seba a svoje telo začne milovať také, aké naozaj je, zrazu sa všetko zmení. Ďalšia veľká vec, ktorá mi pomohla, je pohyb. Nie cvičenie, ale viac aktivity vo všeobecnosti.&nbsp;</p><p><strong>Založili ste poradenstvo špecializované na výživu a fitnes. Akým výzvam ste čelili na začiatku?</strong>&nbsp;</p><p>Na začiatku, keď som si založila stránku na sociálnej sieti, by mi ani v tom najdivokejšom sne nenapadlo, že ma poradenstvo raz bude živiť. Začala som radiť ženám, pretože ma to napĺňalo a chcela som im pomôcť. Keď som dokázala zmeniť životný štýl ja sama, tak to už naozaj dokáže každý. Venovať sa poradenstvu profesionálne sa však nedá len tak. Potrebovala som získať kvalifikáciu a naučiť sa nové veci, preto som absolvovala certifikované kurzy a rozhodla som sa tomu venovať na sto percent.&nbsp;</p><p><strong>Instagramová komunita vašich priaznivcov sa rozrástla na viac ako 72-tisíc sledovateľov. Máte medzi klientmi aj mužov alebo radíte hlavne ženám?&nbsp;</strong></p><p>Áno, samozrejme, mám aj pánov, ale oproti ženám ide o neporovnateľné množstvo. Muži chcú väčšinou nabrať svalovú hmotu a možno trošku zhodiť z brucha (úsmev).&nbsp;</p><p><strong>Na svojom profile pravidelne zostavujete stravovacie aj cvičebné výzvy. Ako kombinujete jedálniček?</strong>&nbsp;</p><p>Stravovacie plány zostavujem na základe detailne vyplneného dotazníka. V prípade potreby si s klientom aj zavoláme. Pre predstavu môžem povedať, že takýto plán je zostavený na základe informácií ako výška, váha, obvod pásu, ale aj úroveň stresu, pohybová aktivita či práca. Ďalej sa sústreďujem na to, aby bol plán čo najviac prispôsobený potrebám klienta. Takže iné jedlá dám mamičke na materskej, ktorá má minimum času na varenie, alebo mužovi, ktorý nerád varí, a iné zas niekomu, kto rád skúša nové jedlá a neprekáža mu tráviť trochu viac času v kuchyni. Takže plán je plnohodnotný a prispôsobený potrebám klienta.&nbsp;</p><p><strong>Na ktoré z použitých jedál osobne nedáte dopustiť?&nbsp;</strong></p><p>Medzi moje obľúbené jedlá patria hlavne ryby. Milujem sushi.&nbsp;</p><p><strong>Aký druh a aká frekvencia cvičenia sú podľa vás najefektívnejšie pri chudnutí a potom pri formovaní?</strong>&nbsp;</p><p>Každý jeden druh pohybu alebo nejakého cvičenia je veľmi efektívny. Ženy robia tú chybu, že sú dlhé hodiny na kardio strojoch a nedávajú priestor silovému cvičeniu. Za mňa je najúčinnejšia kombinácia silového a kardio tréningu. Samozrejme, veľmi dôležitý je pohyb počas celého dňa. Na to, aby človek viedol aktívny život, totiž nestačí hodina vo fitku. Okrem toho treba častejšie chodiť pešo alebo sa pravidelne prechádzať v prírode.&nbsp;</p><p><strong>Prežívame ťažké obdobie plné opatrení či zákazov. Ako pandémia ovplyvnila vás a vaše podnikanie?&nbsp;</strong></p><p>Našťastie, môjho podnikania sa nijako nedotkla. Fungujem viac- -menej v online priestore a s klientmi komunikujem mailom alebo telefonicky. Ľudia chcú chudnúť stále a počas prvého lockdownu som dokonca mala viac práce ako inokedy. Domov som si kúpila bežiaci pás a bolo po probléme.&nbsp;</p><p><strong>Máte nejakú osobnú fitnes inšpiráciu v rámci stravovacích návykov a fyzickej formy?&nbsp;</strong></p><p>Nie, nemám, ja som sama sebe tá najväčšia motivácia, inšpirácia a hnací motor. Vo svojom tele chcem vyzerať najlepšie, ako viem.&nbsp;</p><p><strong>Nedávno sa vám narodil syn, k čomu vám gratulujeme a obom želáme všetko najlepšie. Ako sa zmenila vaša rutina v rámci práce a klientov?&nbsp;</strong></p><p>Ďakujem krásne, áno, mám malého drobca. Prvé týždne boli náročnejšie, ale mám doma šikovného muža, ktorý mi pomáha a venuje sa malému. Vďaka tomu si viem nádherne zorganizovať čas a všetko naplánovať tak, aby som to stíhala. Dobrá organizácia je základ. Takže nebudem klamať, určite je to časovo náročnejšie, ale dá sa to zvládnuť, ak vás práca baví a napĺňa tak ako mňa.&nbsp;</p><p><strong>Aké máte kariérne plány, ktoré by ste chceli zrealizovať?</strong>&nbsp;</p><p>V blízkej dobe príde na trh môj telový olej. Dala som ho vyrobiť špeciálne pre ženy, ktoré majú problém s nespevnenou pokožkou po pôrode alebo po vyššom úbytku kilogramov. Je veľmi vyživujúci a spevňuje. Je vhodný aj pre tehotné ženy a keďže má zložky, ktoré podporujú aj hojenie, je vhodný aj na poranenú kožu a strie. Mám však aj väčšie a menšie sny, ktoré by som chcela počas svojej kariéry zrealizovať, tak uvidíme, ako nám to opatrenia dovolia. Určite toho chystám veľa, tak sa nechajte prekvapiť (úsmev).</p><p><strong>BARBORA GAMANOVÁ</strong><br>INSTAGRAM: <a href="https://www.instagram.com/chudnutie_zdrava_strava/?hl=en" target="_blank"><strong>@chudnutie_zdrava_strava</strong></a><br>POČET FOLLOWEROV: <strong>vyše 76 000</strong><br>VEK: <strong>27 rokov</strong><br>POVOLANIE: <strong>certifikovaná výživová poradkyňa, fitnes trénerka</strong></p>3no0000-00-00for-men-2022-02-0302-03/20222022-02-11<h3>Milí čitatelia,&nbsp;</h3><p>všetci pravdepodobne dúfame, že rok 2022 bude lepší než jeho dvaja predchodcovia. Počas nich sme totiž zistili, ako rýchlo sa môžu do reality preniesť scenáre, ktorými nás kedysi strašili iba katastrofické filmy. Spravodajstvo je plné slov ako epidémia, vojna, inflácia, zdražovanie energií… V záplave zlých správ je však dôležité dokázať hľadať a nájsť pozitíva. Je nutné veriť, že sa všetko na dobré obráti.&nbsp;</p><p>K pozitívnejším vyhliadkam vás môže inšpirovať niekoľko článkov v našom novom čísle. V dvoch rozhovoroch o Slovenskom pavilóne na EXPO DUBAI 2020 sa napríklad môžete presvedčiť o tom, že Slovensko je mimoriadne reprezentatívna a inovatívna krajina. Najväčšia svetová výstava však čoskoro končí, ak teda stále zvažujete, že by ste sa išli zohriať do dubajského tepla a spojili príjemné s užitočným, toto je ten správny čas.&nbsp;</p><p>Verím, že vás zaujala aj naša titulná strana, ktorá tentoraz patrí úspešnej spoločnosti Invest in Slovakia. Jej predstaviteľ nám v rozhovore prezradil čosi o svojom kľúči k úspechu cez jedinú aplikáciu. Viete, čo je na tom najlepšie? Vďaka Invest in Slovakia môžete byť úspešní aj vy. A ak už máte nejaký ten úspech za sebou a vlastníte svoju vysnívanú nehnuteľnosť, môžete si ju skrášliť originálnymi dielami od renomovaného umelca Luku Braseho. Ukážky jeho prác nájdete na nasledujúcich stranách.&nbsp;</p><p>V aktuálnom čísle vám ponúkame množstvo pútavých tém z prostredia kariéry, psychológie, biznisu, ekonomiky či áut, inšpirovať sa môžete aj rozhovormi so zaujímavými ľuďmi – na stránkach nášho magazínu si každý určite nájde kúsok seba.&nbsp;</p><p>Pamätajte, že dobré veci sa nikdy neudejú samy od seba. Keď človek neverí v ich úspech, nestanú sa nikdy. Preto verme, že najbližšie mesiace nám všetkým prinesú čosi prelomové.</p>yesInstagram Biznisinstagrambiznis
ludi-zaujima-zakulisie-serialovĽudí zaujíma zákulisie seriálov13for-men-2020-11
mojich-fanusikov-najviac-bavi-prirodzenostMojich fanúšikov najviac baví prirodzenosť14for-men-2020-12
multitalentovana-kraska-andrea-sakyMultitalentovaná kráska Andrea Saky18for-men-2021-09-10
zoomuj-pri-hladani-praceZoomuj pri hľadaní práce20for-men-2022-02-03
slovo-do-bitkySlovo do bitky20for-men-2022-02-03
z-noname-na-poziciu-suverenZ noname na pozíciu suverén20for-men-2022-02-03