Časopis FOR MEN - Umenie hľadať to dobré

Umenie hľadať to dobré

Lifestyle20. jún 2020 Vyšlo v čísle: 06/2020

Pandémia koronavírusu, obavy o budúcnosť, obmedzenia, ktoré mali zastaviť šírenie infekcie – to všetko kladie zvýšenú záťaž na psychiku. Ak žijete sami, môžete si gratulovať – stačí zvládnuť vašich vlastných démonov. Partnerský život však prechádza zaťažkávacou skúškou, ktorá nemá v dejinách obdobu. Dôkazom je aj Čína, kde po uvoľnení karanténnych opatrení okamžite prudko stúpol počet žiadostí o rozvod.

Svet, ako sme ho dôverne poznali ešte pred pár mesiacmi, zrazu prestal existovať a to zamáva s každým, či už si to priznáme alebo nie. 

Realita je neúprosná. Rozvodové zákony v Číne sa liberalizovali v roku 2003 a odvtedy majú štatistiky stúpajúci trend. Pred 17 rokmi sa v krajine rozviedlo 1,3 milióna párov, v roku 2018 to už bolo 4,5 milióna skrachovaných manželstiev. A hoci Čína zverejňuje tieto štatistiky iba raz ročne, správy z marca sú alarmujúce. Hneď ako sa karanténa uvoľnila a Číňania si opäť mohli užívať slobodný pohyb vonku, celý rad párov sa rozhodol dožičiť si slobodu, a to doslova. Viaceré mestá hlásili toľko žiadostí o rozvod, že žiadatelia museli stáť v radoch pred úradmi, ktoré ich nestíhali vybavovať. Nárast sa odhaduje až o 25 percent. A kým predtým rozvodoví právnici hlásili ako najčastejšiu príčinu krachu manželstva neveru, teraz je to inak. V spoločnej izolácii ľudí začali iritovať aj triviálnosti, ktoré predtým prehliadali. A doslova skazonosným sa stal nedostatok komunikácie – páry si nedokázali nahromadené problémy vydiskutovať. 

Problémy má každý 

Rovnaké problémy ako Číňania prežívajú milióny ľudí po celej planéte a Slováci nie sú výnimkou. Situácia tak trochu pripomína vtip: „Máte v rodine niekoho, kto trpí duševnou poruchou?“ pýta sa lekár. „Nie, my si ju všetci užívame,“ znie odpoveď. Svet, ako sme ho dôverne poznali ešte pred pár mesiacmi, zrazu prestal existovať a to zamáva s každým, či už si to priznáme alebo nie. Čo teda robiť, aby ste všetky abnormálne výkyvy nielen prežili, ale, ak je to možné, aj si ich užili? A ako voči nim obrniť váš vzťah? Dôležité je už to, do ktorej z nasledujúcich kategórií patríte – mali ste pred pandémiou vzťah na diaľku alebo ste žili v spoločnej domácnosti? Rozdelili vás pandemické opatrenia alebo uzavreli v jednom priestore? Asi nebude znieť prekvapujúco, že jackpot vyhrali tí, ktorí už predtým mali vzťah na diaľku a ostali oddelení. Tieto páry majú najvyššie šance prežiť všetko v poriadku. Problém je v tom, že aj oni sa predsa len občas stretávali a aj ich situácia sa skomplikovala. Dva mesiace sa nekonalo žiadne romantické rande na večeri v reštaurácii a ani cestovanie sa veľmi neodporúčalo. Pritom fyzický kontakt s milovanou osobou je to, čo človeku chýba najviac. Môžete si písať či volať, koľko chcete, možnosti obyčajného dotyku sa to nevyrovná. Bojovať s nedostatkom fyzického kontaktu sa dá aj pomocou najmodernejších technológií. Existujú napríklad vankúše prepojené cez internet, ktoré fungujú tak, že jeden začne hriať, keď je ten druhý objímaný. V intímnejšej sfére existujú podobne prepojené sexuálne pomôcky. Odborníci však odporúčajú aj niečo také obyčajné, ako je vlastnoručne napísaný list. Je to kus papiera, ktorého sa ten druhý dotýkal, sú na ňom uložené jeho myšlienky o vás, možno aj jeho vôňa. List je síce staromódny, ale dodnes zaručene funguje. Oddelenie môže, paradoxne, prospieť aj párom, ktoré žili spolu. Ukázali to už vedecké výskumy v minulosti. Najdôležitejšie pre zdravý vzťah je, aby vám ten druhý chýbal. Napríklad pri skúmaní študentských párov, ktoré odišli na krátke zimné prázdniny, boli na tom najlepšie tie, ktoré si chýbali najviac. Pri opätovnom stretnutí vykazovali najväčšie pocity vzájomnej oddanosti. Oddelenie tiež odbúrava drobnosti, ktoré toho druhého iritujú pri každodennom spolužití. Napríklad to, že vás do biela vytočí špinavý riad, ktorý vaša polovička zanechala v kuchynskom dreze, odpadáva úplne. 

Priznajte si to 

Najčastejšie sa však stretávame s tým, že páry ostávajú počas obmedzujúcich opatrení spolu. A to je, žiaľ, aj tá najhoršia možnosť. Nielen že sa na človeka valia zlé správy zvonku, spoločná izolácia prináša svoje vlastné stresové situácie. „Strácame hranice a veci sa rozmazávajú. Je ťažké rozlíšiť, kedy sa končí práca a začína vzťah,“ pomenúva najčastejšiu príčinu problémov profesorka Katheryn Maguire z Wayneovej štátnej univerzity v Detroite. Ľudia nie sú zvyknutí tráviť s partnerom až toľko času. Pracovný život, domáci život a romantický život sa začínajú prekrývať. Najdôležitejšie v tejto situácii je nájsť si kúsok priestoru len pre seba.

Je úplne v poriadku priznať si, že váš vzťah prechádza turbulenciami. Nie je si čo vyčítať, bojujú s tým všetci.

„Je dôležité stráviť nejaký čas oddelene,“ hovorí Erin Sahlstein Parcell z Wisconsinskej univerzity v Milwaukee a dodáva: „Alebo mať aspoň čas paralelne, čiže byť v prítomnosti toho druhého, no venovať sa individuálnym potrebám a záujmom.“ Hľadanie vlastných záujmov má pozitívny efekt – vytvára to príležitosti nájsť si vlastný priestor a rozlišovať čas trávený spolu a oddelene. V tomto majú omnoho lepšie schopnosti a skúsenosti ľudia, ktorí sú zvyknutí na vzťahy na diaľku. Vráťme sa však k tomu, čo prežívajú páry uviaznuté spolu. Je úplne v poriadku priznať si, že váš vzťah prechádza turbulenciami. Nie je si čo vyčítať, bojujú s tým všetci. Boli sme zavretí doma a trávili sme spolu oveľa viac času ako predtým. Na partnerku sme sa spoliehali prakticky vo všetkej spoločenskej podpore, pretože s inými príbuznými či priateľmi sme sa kvôli obmedzeniam nestretávali. Snažili sme sa nájsť balans medzi všetkými zodpovednosťami, ako práca z domu, starostlivosť o deti a o domácnosť. Je to nepochybne veľa zmien naraz. A práve preto sa veľa ľudí bojí uznať, že má problémy vo vzťahu – pretože svet a iní ľudia sa boria s omnoho väčšími problémami. Ak si ich však uvedomíte a uznáte, ľahšie sa s nimi vyrovnáte. A my vám prinášame niekoľko tipov, ako si to uľahčiť ešte viac. 

V prvom rade myslite na seba 

Partnerke nepomôžete, ak sa zosypete. Rovnako nemôžete očakávať, že ona vám pomôže uľaviť si od všetkého. V prvom rade sa musíte postarať sami o seba. Precíťte všetky emócie, ktoré prežívate, pretože to, čomu sa bránite, vo vás pretrváva najdlhšie. S ventilovaním pocitov vám môže pomôcť denník. Nájdite si každý deň 10 – 15 minút na to, aby ste dali na papier všetko, čo ste prežili. Zacvičte si – zlepší vám to náladu, imunitu a odbúra stres. A hľadajte aj iné kontakty – komunikujte s priateľmi a rodinou bez toho, aby ste mali partnerku pri sebe. 

Plánujte 

Sadnite si s partnerkou a prejdite spoločne všetky problémy, ktoré máte pred sebou. Ideálne je, ak si naplánujete, ako ich vyriešite ako tím. Rozdeľte si úlohy a zaznačte do kalendára, čo a kedy každý z vás urobí. Je mnoho vecí, ktoré nedokážete ovládať, ale je upokojujúce mať plán na to, čo môžete mať pod kontrolou. 

Kontrolujte sa navzájom 

A teraz nemáme na mysli len dodržiavanie plánu. Prejsť si večer, čo sme urobili a čo nás čaká na ďalší deň je fajn pre pocit usporiadanosti. Vaša partnerka však nie je robot a pravdepodobne v tomto období tiež prežíva silné emócie. Nezabudnite sa preto viackrát cez deň na chvíľu zastaviť a opýtať sa jej, ako sa cíti a aký má deň. A keď sa spýtate, ako jej môžete pomôcť, bude rada ešte viac. 

Vymedzte si spoločný čas 

Ak obaja robíte z domu, vyčleňte si oddelené pracovné priestory. Ideálne je, ak sa každý môže zavrieť v inej miestnosti. Snažte sa, aby ste mali obaja čas iba pre seba. Ak máte deti, podeľte si „služby“ tak, aby bol každé ráno s nimi iba jeden z vás a ten druhý bude mať pár vzácnych chvíľok samoty. Aj keď ste zavretí doma, vymyslite večer nejaké rande. Napríklad sa spolu vydajte na virtuálnu prehliadku alebo sa spoločne venujte obľúbenej činnosti. 

Nacvičte si vďačnosť 

Nikto nie je dokonalý a v týchto mesiacoch to platí ešte viac. A hoci nikto z nás nebude dokonalým partnerom, toho druhého poteší, keď ho oceníte. Neberte domáce práce ako samozrejmosť, ale poďakujte partnerke za všetko, čo robí. Nie je nič zlé na tom, ak si vďačnosť vopred pripravíte a budete ju prejavovať zámerne. Jednak to robíte pre váš vzťah, jednak to partnerka veľmi ocení a keď to budete robiť častejšie, začnete si o to viac všímať momenty, ktoré si vďaku zaslúžia.

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Umenie hľadať to dobré
Časopis FOR MEN - Umenie hľadať to dobré
Časopis FOR MEN - Umenie hľadať to dobré

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
9umenie-hladat-to-dobreUmenie hľadať to dobré13nonoPandémia koronavírusu, obavy o budúcnosť, obmedzenia, ktoré mali zastaviť šírenie infekcie – to všetko kladie zvýšenú záťaž na psychiku. Ak žijete sami, môžete si gratulovať – stačí zvládnuť vašich vlastných démonov. Partnerský život však prechádza zaťažkávacou skúškou, ktorá nemá v dejinách obdobu. Dôkazom je aj Čína, kde po uvoľnení karanténnych opatrení okamžite prudko stúpol počet žiadostí o rozvod.<p><strong>Svet, ako sme ho dôverne poznali ešte pred pár mesiacmi, zrazu prestal existovať a to zamáva s každým, či už si to priznáme alebo nie.&nbsp;</strong></p><p>Realita je neúprosná. Rozvodové zákony v Číne sa liberalizovali v roku 2003 a odvtedy majú štatistiky stúpajúci trend. Pred 17 rokmi sa v krajine rozviedlo 1,3 milióna párov, v roku 2018 to už bolo 4,5 milióna skrachovaných manželstiev. A hoci Čína zverejňuje tieto štatistiky iba raz ročne, správy z marca sú alarmujúce. Hneď ako sa karanténa uvoľnila a Číňania si opäť mohli užívať slobodný pohyb vonku, celý rad párov sa rozhodol dožičiť si slobodu, a to doslova. Viaceré mestá hlásili toľko žiadostí o rozvod, že žiadatelia museli stáť v radoch pred úradmi, ktoré ich nestíhali vybavovať. Nárast sa odhaduje až o 25 percent. A kým predtým rozvodoví právnici hlásili ako najčastejšiu príčinu krachu manželstva neveru, teraz je to inak. V spoločnej izolácii ľudí začali iritovať aj triviálnosti, ktoré predtým prehliadali. A doslova skazonosným sa stal nedostatok komunikácie – páry si nedokázali nahromadené problémy vydiskutovať.&nbsp;</p><h3>Problémy má každý&nbsp;</h3><p>Rovnaké problémy ako Číňania prežívajú milióny ľudí po celej planéte a Slováci nie sú výnimkou. Situácia tak trochu pripomína vtip: „Máte v rodine niekoho, kto trpí duševnou poruchou?“ pýta sa lekár. „Nie, my si ju všetci užívame,“ znie odpoveď. Svet, ako sme ho dôverne poznali ešte pred pár mesiacmi, zrazu prestal existovať a to zamáva s každým, či už si to priznáme alebo nie. Čo teda robiť, aby ste všetky abnormálne výkyvy nielen prežili, ale, ak je to možné, aj si ich užili? A ako voči nim obrniť váš vzťah? Dôležité je už to, do ktorej z nasledujúcich kategórií patríte – mali ste pred pandémiou vzťah na diaľku alebo ste žili v spoločnej domácnosti? Rozdelili vás pandemické opatrenia alebo uzavreli v jednom priestore? Asi nebude znieť prekvapujúco, že jackpot vyhrali tí, ktorí už predtým mali vzťah na diaľku a ostali oddelení. Tieto páry majú najvyššie šance prežiť všetko v poriadku. Problém je v tom, že aj oni sa predsa len občas stretávali a aj ich situácia sa skomplikovala. Dva mesiace sa nekonalo žiadne romantické rande na večeri v reštaurácii a ani cestovanie sa veľmi neodporúčalo. Pritom fyzický kontakt s milovanou osobou je to, čo človeku chýba najviac. Môžete si písať či volať, koľko chcete, možnosti obyčajného dotyku sa to nevyrovná. Bojovať s nedostatkom fyzického kontaktu sa dá aj pomocou najmodernejších technológií. Existujú napríklad vankúše prepojené cez internet, ktoré fungujú tak, že jeden začne hriať, keď je ten druhý objímaný. V intímnejšej sfére existujú podobne prepojené sexuálne pomôcky. Odborníci však odporúčajú aj niečo také obyčajné, ako je vlastnoručne napísaný list. Je to kus papiera, ktorého sa ten druhý dotýkal, sú na ňom uložené jeho myšlienky o vás, možno aj jeho vôňa. List je síce staromódny, ale dodnes zaručene funguje. Oddelenie môže, paradoxne, prospieť aj párom, ktoré žili spolu. Ukázali to už vedecké výskumy v minulosti. Najdôležitejšie pre zdravý vzťah je, aby vám ten druhý chýbal. Napríklad pri skúmaní študentských párov, ktoré odišli na krátke zimné prázdniny, boli na tom najlepšie tie, ktoré si chýbali najviac. Pri opätovnom stretnutí vykazovali najväčšie pocity vzájomnej oddanosti. Oddelenie tiež odbúrava drobnosti, ktoré toho druhého iritujú pri každodennom spolužití. Napríklad to, že vás do biela vytočí špinavý riad, ktorý vaša polovička zanechala v kuchynskom dreze, odpadáva úplne.&nbsp;</p><h3>Priznajte si to&nbsp;</h3><p>Najčastejšie sa však stretávame s tým, že páry ostávajú počas obmedzujúcich opatrení spolu. A to je, žiaľ, aj tá najhoršia možnosť. Nielen že sa na človeka valia zlé správy zvonku, spoločná izolácia prináša svoje vlastné stresové situácie. „Strácame hranice a veci sa rozmazávajú. Je ťažké rozlíšiť, kedy sa končí práca a začína vzťah,“ pomenúva najčastejšiu príčinu problémov profesorka Katheryn Maguire z Wayneovej štátnej univerzity v Detroite. Ľudia nie sú zvyknutí tráviť s partnerom až toľko času. Pracovný život, domáci život a romantický život sa začínajú prekrývať. Najdôležitejšie v tejto situácii je nájsť si kúsok priestoru len pre seba.</p><p><strong>Je úplne v poriadku priznať si, že váš vzťah prechádza turbulenciami. Nie je si čo vyčítať, bojujú s tým všetci.</strong></p><p>„Je dôležité stráviť nejaký čas oddelene,“ hovorí Erin Sahlstein Parcell z Wisconsinskej univerzity v Milwaukee a dodáva: „Alebo mať aspoň čas paralelne, čiže byť v prítomnosti toho druhého, no venovať sa individuálnym potrebám a záujmom.“ Hľadanie vlastných záujmov má pozitívny efekt – vytvára to príležitosti nájsť si vlastný priestor a rozlišovať čas trávený spolu a oddelene. V tomto majú omnoho lepšie schopnosti a skúsenosti ľudia, ktorí sú zvyknutí na vzťahy na diaľku. Vráťme sa však k tomu, čo prežívajú páry uviaznuté spolu. Je úplne v poriadku priznať si, že váš vzťah prechádza turbulenciami. Nie je si čo vyčítať, bojujú s tým všetci. Boli sme zavretí doma a trávili sme spolu oveľa viac času ako predtým. Na partnerku sme sa spoliehali prakticky vo všetkej spoločenskej podpore, pretože s inými príbuznými či priateľmi sme sa kvôli obmedzeniam nestretávali. Snažili sme sa nájsť balans medzi všetkými zodpovednosťami, ako práca z domu, starostlivosť o deti a o domácnosť. Je to nepochybne veľa zmien naraz. A práve preto sa veľa ľudí bojí uznať, že má problémy vo vzťahu – pretože svet a iní ľudia sa boria s omnoho väčšími problémami. Ak si ich však uvedomíte a uznáte, ľahšie sa s nimi vyrovnáte. A my vám prinášame niekoľko tipov, ako si to uľahčiť ešte viac.&nbsp;</p><h3>V prvom rade myslite na seba&nbsp;</h3><p>Partnerke nepomôžete, ak sa zosypete. Rovnako nemôžete očakávať, že ona vám pomôže uľaviť si od všetkého. V prvom rade sa musíte postarať sami o seba. Precíťte všetky emócie, ktoré prežívate, pretože to, čomu sa bránite, vo vás pretrváva najdlhšie. S ventilovaním pocitov vám môže pomôcť denník. Nájdite si každý deň 10 – 15 minút na to, aby ste dali na papier všetko, čo ste prežili. Zacvičte si – zlepší vám to náladu, imunitu a odbúra stres. A hľadajte aj iné kontakty – komunikujte s priateľmi a rodinou bez toho, aby ste mali partnerku pri sebe.&nbsp;</p><h3>Plánujte&nbsp;</h3><p>Sadnite si s partnerkou a prejdite spoločne všetky problémy, ktoré máte pred sebou. Ideálne je, ak si naplánujete, ako ich vyriešite ako tím. Rozdeľte si úlohy a zaznačte do kalendára, čo a kedy každý z vás urobí. Je mnoho vecí, ktoré nedokážete ovládať, ale je upokojujúce mať plán na to, čo môžete mať pod kontrolou.&nbsp;</p><h3>Kontrolujte sa navzájom&nbsp;</h3><p>A teraz nemáme na mysli len dodržiavanie plánu. Prejsť si večer, čo sme urobili a čo nás čaká na ďalší deň je fajn pre pocit usporiadanosti. Vaša partnerka však nie je robot a pravdepodobne v tomto období tiež prežíva silné emócie. Nezabudnite sa preto viackrát cez deň na chvíľu zastaviť a opýtať sa jej, ako sa cíti a aký má deň. A keď sa spýtate, ako jej môžete pomôcť, bude rada ešte viac.&nbsp;</p><h3>Vymedzte si spoločný čas&nbsp;</h3><p>Ak obaja robíte z domu, vyčleňte si oddelené pracovné priestory. Ideálne je, ak sa každý môže zavrieť v inej miestnosti. Snažte sa, aby ste mali obaja čas iba pre seba. Ak máte deti, podeľte si „služby“ tak, aby bol každé ráno s nimi iba jeden z vás a ten druhý bude mať pár vzácnych chvíľok samoty. Aj keď ste zavretí doma, vymyslite večer nejaké rande. Napríklad sa spolu vydajte na virtuálnu prehliadku alebo sa spoločne venujte obľúbenej činnosti.&nbsp;</p><h3>Nacvičte si vďačnosť&nbsp;</h3><p>Nikto nie je dokonalý a v týchto mesiacoch to platí ešte viac. A hoci nikto z nás nebude dokonalým partnerom, toho druhého poteší, keď ho oceníte. Neberte domáce práce ako samozrejmosť, ale poďakujte partnerke za všetko, čo robí. Nie je nič zlé na tom, ak si vďačnosť vopred pripravíte a budete ju prejavovať zámerne. Jednak to robíte pre váš vzťah, jednak to partnerka veľmi ocení a keď to budete robiť častejšie, začnete si o to viac všímať momenty, ktoré si vďaku zaslúžia.</p>3no0000-00-00for-men-2020-0606/20202020-06-20<h3>Milí čitatelia,</h3><p>srdečne Vás vítam v júnovom čísle vášho obľúbeného časopisu FOR MEN. Náš časopis sa profiluje ako magazín pre úspešného muža. Čo je teda ten úspech? Zvykol sa definovať ako kladný výsledok nášho úsilia či dosiahnutia vopred stanoveného cieľa, no v dnešnej dobe ho musíme chápať v širšom zmysle slova. Na to, aby sa človek cítil úspešný, musí skĺbiť všetky aspekty svojho života, nielen pracovné, ale aj súkromné. Nie je to len o talente, je to hlavne o tvrdej práci. Ak chce človek uspieť, musí svoje schopnosti nadpriemerne rozvinúť. Odborníci sa zhodli, že byť úspešným neznamená chyby nerobiť, ale ich neopakovať. Jeden považuje za úspech, keď zarába o 100 eur viac ako jeho sused, iný považuje za úspech veľkú a zdravú rodinu. Pre každého z nás znamená úspech niečo iné a ako úspešného človeka vnímame niekoho iného. Ak zažívate momentálne horšie obdobie bez viditeľného úspechu, nezabúdajte, že život je ako Monopoly. Aj keď ste úspešný a vyhráte, na konci hry sa všetko zbalí späť do krabice. Jediné, čo zostane, je dobrý pocit z hry a dojem, ktorý ste zanechali v mysliach druhých. Jedno viem určite, ja za svoj úspech považujem to, že Vám každý mesiac aj v tejto zložitej dobe prinášame na pulty časopis FOR MEN, snažíme sa Vás niečo naučiť, zabaviť – jednoducho spríjemniť Váš voľný čas. V tomto čísle sme vyspovedali hokejovú legendu a pre mňa najlepšieho slovenského hráča histórie Mariána Hossu, ktorý je dôkazom toho, že talent a tvrdá práca prinášajú ovocie. Prezradil nám čosi o svojom živote po hokeji, ale aj to, či počas kariéry preferoval ako motiváciu sex pred zápasom☺. Pozrieme sa na to, ako zvládnuť nástrahy partnerskej ponorky, ako napreduje úspešná slovenská firma DEDOLES a dozvieme sa, kde sa naši predkovia chceli ukryť pred nukleárnou vojnou. Leto sa pomaly blíži a k tomu neodmysliteľne patrí návšteva WAKELAKE na Zlatých pieskoch. Vyspovedali sme preto jeho majiteľa Richarda Kolosziho, ktorý nám priblížil novinky a aktivity v tejto sezóne. Chýbať nebudú ani rubriky auto-moto, cestovanie alebo tip na prijemný letný drink. Vráťme sa ešte k téme úspech. Záver úvahy o ňom by som zakončil citátom Alberta Einsteina, ktorý povedal vo svojom rozhovore v roku 1929: „Úspech v živote? To je vlastne rovnica. A = X + Y + Z. Ak je A úspechom v živote, tak A = x + y + z. Práca je x, zábava je y a z je držať hubu (zavreté ústa). Nech úspech vnímate akokoľvek, chceme Vám popriať „úspešný mesiac“ a vidíme sa v editoriáli opäť v ďaľšom čísle.</p>yesLifestylelifestyle
nasmerujte-svoje-peniaze-tam-kde-budu-tvrdo-pracovatNasmerujte svoje peniaze tam, kde budú tvrdo pracovať19for-men-2021-12-2022-01
svet-bez-dymuSvet bez dymu17for-men-2021-06-07
s-barbecue-na-ceste-okolo-svetaS barbecue na ceste okolo sveta9for-men-2020-06
caro-vyjednavaniaČaro vyjednávania9for-men-2020-06
hudba-the-strokes-the-new-abnormalHudba: The Strokes – The New Abnormal9for-men-2020-06