Časopis FOR MEN - Buďte štýloví a neurobte si v lete hanbu

Buďte štýloví a neurobte si v lete hanbu

Móda20. júl 2020 Vyšlo v čísle: 07/2020

Stupne na teplomere pribúdajú, korona, dúfajme, odchádza definitívne do zabudnutia a zovšadiaľ na nás dýcha leto. Horúce, vášnivé, plné ľadových drinkov a flirtujúcich pohľadov. Už ste dostali zopár pozvánok na riadnu letnú párty?

Stupne na teplomere pribúdajú, korona, dúfajme, odchádza definitívne do zabudnutia a zovšadiaľ na nás dýcha leto. Horúce, vášnivé, plné ľadových drinkov a flirtujúcich pohľadov. Už ste dostali zopár pozvánok na riadnu letnú párty? A viete, čo si oblečiete? Nie, nie, bermudy v havajskom štýle si nechajte na kúpalisko. Zabudnite aj na pohodlné žabky. Leto si zaslúži niečo špeciálne, elegantné, možno až noblesné. A bude dobre, ak si ešte raz prezriete pozvánku na večierok, aby ste si nevyrobili spoločenské faux pas. Aj párty, hoc sú prázdninové, si vyžadujú štipku vkusu a vyberaného štýlu, a, samozrejme, musíte dodržiavať ich pravidlá. Sťažovať sa na to, že všetci sú v oblekoch a vy ste prišli vo vyťahanom tričku, bude zbytočné. Trapasom treba predísť poctivou prípravou. Tá zahŕňa aj štúdium toho, čo je na ktorú párty vhodné, odporúčané, očakávané či zakázané. Pripravili sme pre vás krátky exkurz do dress codov grilovačiek, firemných aj klientskych žúrov. 

Šéf organizuje garden párty

Na takýto typ udalostí sa treba pripraviť dokonale. Porozprávajte sa s kolegami, ktorí na podobnej párty boli už minulý rok. Zistite si, kto si čo obliekol, čo bolo už príliš a čo spôsobilo rozruch. Ak budete príliš formálni, môžete pôsobiť, akoby ste práve prišli z kancelárie, a to nechcete. Víkend či večer si vyžaduje niečo originálnejšie. A aj váš možno úplne nový šéf vás konečne uvidí v niečom menej formálnom. Určite ho nesklamete v bavlnenom pohodlnom saku. Je moderné a štýlové a všetkým bude jasné, že máte na sebe niečo úplne iné ako nosíte do práce. Sako doplňte ľahkým letným tričkom alebo košeľou a pohodlnými topánkami. Ak si zoberiete aj vkusný klobúk, určite neurobíte chybu. 

Na konské pólo

Dobre si pozrite pozvánku, ktorú ste dostali, zrejme na nej bude zopár odkazov. Turnaje v konskom póle sú totiž vysoko elegantné a kultivované podujatia. Čím vyššiu úroveň má spoločenská akcia, tým formálnejšie oblečenie si vyžaduje. Páni by mali zvoliť svetlý oblek alebo dvojfarebnú kombináciu chino nohavíc so sakom. K tomu si dajte svetlú košeľu a ak máte chuť byť výraznejší, outfit doplňte motýlikom alebo ľahkou kravatou. Dovolený je aj slamený klobúk. 

Na dostihy 

Aj keď u nás neplatia až také prísne pravidlá dodržiavania dress codu ako v zahraničí, oplatí sa poznať aspoň zopár z nich. Aj dostihy patria k spoločenským udalostiam vyššieho charakteru a ľahko si na nich urobíte hanbu. Ideálne je zvoliť hnedý, šedý alebo námornícky oblek. Dokonalým doplnkom je opäť klobúk, tentoraz v štýle trilby či panama. Na prestížnych britských dostihoch v Ascote či Epsome je napríklad povolený iba čierny či šedý žaket s cylindrom, ale aj na menej významných pretekoch sú spravidla zakázané tenisky alebo oblečenie s viditeľnou značkou. 

Trapasom treba predísť poctivou prípravou. Tá zahŕňa aj štúdium toho, čo je na ktorú párty vhodné, odporúčané, očakávané či zakázané.

Letná svadba 

Dnes už bežne vidíme, že sa svadby konajú v prírode, pri bazéne, dokonca od skorého poludnia. Viete sa vtedy vhodne obliecť? Tričko ani krátke nohavice, samozrejme, nie sú prípustné, a to ani vtedy, ak je na pozvánke napísané dress code cocktail attire, ktorý je určený práve na popoludňajšie spoločenské podujatia. Pre muža je základom šedý alebo modrý oblek, ktorý nie je taký formálny ako čierny, ale stále pôsobí dostatočne nóbl. Nebojte sa výraznej košele, pokojne aj s kvetinovými vzormi. Nezabudnite ani na vreckovku do obleku. Dress code cocktail attire umožňuje semišové poltopánky či zaujímavé mokasíny. 

Priateľ oslavuje zásnuby

Toto bude špeciálna párty, stretnú sa kamaráti aj rodina oslávencov. Zoberte si letný ľahký oblek a aby ste nepôsobili príliš strojene a formálne, na nohy si dajte tenisky. Ale pozor, dobre si ich skontrolujte! Tenisky musia byť čisté, elegantné, nevyšúchané, najlepšie biele. K tomu stačí už len jednoduché jednofarebné tričko, minimalistický šperk a ste dokonalí. 

Kľúčom k úspechu sú správne materiály

Už teda vieme, čo sa hodí a čo je neprípustné. Ako však dosiahnuť, aby ste vyzerali dokonale a zároveň sa cítili komfortne? Dôležitý je správny výber materiálov. Leto si totiž vyžaduje ľahkosť bez zbytočného potu. Vyberajte si najmä stopercentnú bavlnu. Vyhýbajte sa zmesiam materiálov, ktoré obsahujú polyester. Nie sú totiž priedušné a budú zbytočne zachytávať vaše telesné pachy a tekutiny. Priložte tričko k ústam a dýchnite naň. Dokáže látka prepustiť váš dych? Napnite ju oproti zdroju svetla. Vidíte cez ňu? Ak ste odpovedali dvakrát áno, ide o správne letné oblečenie. Na leto sú obzvlášť vhodné tri odrody bavlny. Prvou je seersucker, teda tenká pokrčená látka, ktorá umožňuje dobré prúdenie vzduchu. Chambray pripomína džínsovinu a šijú sa z nej skvelé letné košele. Madras zas používa krátke bavlnené vlákna, ktoré tvoria špecifickú textúru. Ďalším skvelým letným materiálom je ľan, špecifický svojou priedušnosťou a dobrou absorpciou vlhkosti. Vôbec sa netrápte jeho krčivosťou, leto vám túto nedokonalosť odpustí. Horúčavám svedčí aj vlna, pretože dobre odvádza vlhkosť, je odolná proti zápachu a nekrčí sa. Obleky si kupujte z ľanu, bavlny, hodvábu alebo vlny. Sledujte pritom nielen vrchnú vrstvu obleku, ale aj jeho podšívku. Neodporúčame vám kúpiť si sako bez nej, aj keď sa vám bude zdať na leto vhodnejšie. Podšívka totiž ochraňuje vonkajší materiál, ktorý sa vďaka nej v horúčavách neprepotí. Namiesto klasických džínsov si cez prázdniny oblečte ľahšie chinos. Košele hľadajte zo stopercentnej bavlny. 

Farbou proti horúčave

V zime nosíme tmavšie alebo tlmené farby, ale leto si žiada niečo viac. Mužský outfit je špecifický. Kým ženy si môžu dovoliť byť krikľavé od vlasov až po sandále, mužom to nesvedčí. Ak chcú oživiť svoj letný šatník žiarivou farbou, mali by si v nej vybrať iba jeden kus outfitu, napríklad ružové tričko k bledým nohaviciam. Alebo biele tričko a žlté chinos. Nie je to však iba o štýle a móde, farby sú aj účinnou zbraňou proti teplote. Ak ste na slnku a máte na sebe svetlý odev, vaše telo sa prehrieva pomalšie. Tmavé farby rýchlejšie absorbujú teplo, preto sa im radšej vyhnite. No a čím tmavšia je vaša opálená pokožka, tým viac vám pristanú svetlé a žiarivé tóny.

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Buďte štýloví a neurobte si v lete hanbu
Časopis FOR MEN - Buďte štýloví a neurobte si v lete hanbu
Časopis FOR MEN - Buďte štýloví a neurobte si v lete hanbu
Časopis FOR MEN - Buďte štýloví a neurobte si v lete hanbu
Časopis FOR MEN - Buďte štýloví a neurobte si v lete hanbu
Časopis FOR MEN - Buďte štýloví a neurobte si v lete hanbu

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
10budte-stylovi-a-neurobte-si-v-lete-hanbuBuďte štýloví a neurobte si v lete hanbu15yesnoStupne na teplomere pribúdajú, korona, dúfajme, odchádza definitívne do zabudnutia a zovšadiaľ na nás dýcha leto. Horúce, vášnivé, plné ľadových drinkov a flirtujúcich pohľadov. Už ste dostali zopár pozvánok na riadnu letnú párty?<p>Stupne na teplomere pribúdajú, korona, dúfajme, odchádza definitívne do zabudnutia a zovšadiaľ na nás dýcha leto. Horúce, vášnivé, plné ľadových drinkov a flirtujúcich pohľadov. Už ste dostali zopár pozvánok na riadnu letnú párty? A viete, čo si oblečiete? Nie, nie, bermudy v havajskom štýle si nechajte na kúpalisko. Zabudnite aj na pohodlné žabky. Leto si zaslúži niečo špeciálne, elegantné, možno až noblesné. A bude dobre, ak si ešte raz prezriete pozvánku na večierok, aby ste si nevyrobili spoločenské faux pas. Aj párty, hoc sú prázdninové, si vyžadujú štipku vkusu a vyberaného štýlu, a, samozrejme, musíte dodržiavať ich pravidlá. Sťažovať sa na to, že všetci sú v oblekoch a vy ste prišli vo vyťahanom tričku, bude zbytočné. Trapasom treba predísť poctivou prípravou. Tá zahŕňa aj štúdium toho, čo je na ktorú párty vhodné, odporúčané, očakávané či zakázané. Pripravili sme pre vás krátky exkurz do dress codov grilovačiek, firemných aj klientskych žúrov.&nbsp;</p><h3>Šéf organizuje garden párty</h3><p>Na takýto typ udalostí sa treba pripraviť dokonale. Porozprávajte sa s kolegami, ktorí na podobnej párty boli už minulý rok. Zistite si, kto si čo obliekol, čo bolo už príliš a čo spôsobilo rozruch. Ak budete príliš formálni, môžete pôsobiť, akoby ste práve prišli z kancelárie, a to nechcete. Víkend či večer si vyžaduje niečo originálnejšie. A aj váš možno úplne nový šéf vás konečne uvidí v niečom menej formálnom. Určite ho nesklamete v bavlnenom pohodlnom saku. Je moderné a štýlové a všetkým bude jasné, že máte na sebe niečo úplne iné ako nosíte do práce. Sako doplňte ľahkým letným tričkom alebo košeľou a pohodlnými topánkami. Ak si zoberiete aj vkusný klobúk, určite neurobíte chybu.&nbsp;</p><h3>Na konské pólo</h3><p>Dobre si pozrite pozvánku, ktorú ste dostali, zrejme na nej bude zopár odkazov. Turnaje v konskom póle sú totiž vysoko elegantné a kultivované podujatia. Čím vyššiu úroveň má spoločenská akcia, tým formálnejšie oblečenie si vyžaduje. Páni by mali zvoliť svetlý oblek alebo dvojfarebnú kombináciu chino nohavíc so sakom. K tomu si dajte svetlú košeľu a ak máte chuť byť výraznejší, outfit doplňte motýlikom alebo ľahkou kravatou. Dovolený je aj slamený klobúk.&nbsp;</p><h3>Na dostihy&nbsp;</h3><p>Aj keď u nás neplatia až také prísne pravidlá dodržiavania dress codu ako v zahraničí, oplatí sa poznať aspoň zopár z nich. Aj dostihy patria k spoločenským udalostiam vyššieho charakteru a ľahko si na nich urobíte hanbu. Ideálne je zvoliť hnedý, šedý alebo námornícky oblek. Dokonalým doplnkom je opäť klobúk, tentoraz v štýle trilby či panama. Na prestížnych britských dostihoch v Ascote či Epsome je napríklad povolený iba čierny či šedý žaket s cylindrom, ale aj na menej významných pretekoch sú spravidla zakázané tenisky alebo oblečenie s viditeľnou značkou.&nbsp;</p><p><strong>Trapasom treba predísť poctivou prípravou. Tá zahŕňa aj štúdium toho, čo je na ktorú párty vhodné, odporúčané, očakávané či zakázané.</strong></p><h3>Letná svadba&nbsp;</h3><p>Dnes už bežne vidíme, že sa svadby konajú v prírode, pri bazéne, dokonca od skorého poludnia. Viete sa vtedy vhodne obliecť? Tričko ani krátke nohavice, samozrejme, nie sú prípustné, a to ani vtedy, ak je na pozvánke napísané dress code cocktail attire, ktorý je určený práve na popoludňajšie spoločenské podujatia. Pre muža je základom šedý alebo modrý oblek, ktorý nie je taký formálny ako čierny, ale stále pôsobí dostatočne nóbl. Nebojte sa výraznej košele, pokojne aj s kvetinovými vzormi. Nezabudnite ani na vreckovku do obleku. Dress code cocktail attire umožňuje semišové poltopánky či zaujímavé mokasíny.&nbsp;</p><h3>Priateľ oslavuje zásnuby</h3><p>Toto bude špeciálna párty, stretnú sa kamaráti aj rodina oslávencov. Zoberte si letný ľahký oblek a aby ste nepôsobili príliš strojene a formálne, na nohy si dajte tenisky. Ale pozor, dobre si ich skontrolujte! Tenisky musia byť čisté, elegantné, nevyšúchané, najlepšie biele. K tomu stačí už len jednoduché jednofarebné tričko, minimalistický šperk a ste dokonalí.&nbsp;</p><h3>Kľúčom k úspechu sú správne materiály</h3><p>Už teda vieme, čo sa hodí a čo je neprípustné. Ako však dosiahnuť, aby ste vyzerali dokonale a zároveň sa cítili komfortne? Dôležitý je správny výber materiálov. Leto si totiž vyžaduje ľahkosť bez zbytočného potu. Vyberajte si najmä stopercentnú bavlnu. Vyhýbajte sa zmesiam materiálov, ktoré obsahujú polyester. Nie sú totiž priedušné a budú zbytočne zachytávať vaše telesné pachy a tekutiny. Priložte tričko k ústam a dýchnite naň. Dokáže látka prepustiť váš dych? Napnite ju oproti zdroju svetla. Vidíte cez ňu? Ak ste odpovedali dvakrát áno, ide o správne letné oblečenie. Na leto sú obzvlášť vhodné tri odrody bavlny. Prvou je seersucker, teda tenká pokrčená látka, ktorá umožňuje dobré prúdenie vzduchu. Chambray pripomína džínsovinu a šijú sa z nej skvelé letné košele. Madras zas používa krátke bavlnené vlákna, ktoré tvoria špecifickú textúru. Ďalším skvelým letným materiálom je ľan, špecifický svojou priedušnosťou a dobrou absorpciou vlhkosti. Vôbec sa netrápte jeho krčivosťou, leto vám túto nedokonalosť odpustí. Horúčavám svedčí aj vlna, pretože dobre odvádza vlhkosť, je odolná proti zápachu a nekrčí sa. Obleky si kupujte z ľanu, bavlny, hodvábu alebo vlny. Sledujte pritom nielen vrchnú vrstvu obleku, ale aj jeho podšívku. Neodporúčame vám kúpiť si sako bez nej, aj keď sa vám bude zdať na leto vhodnejšie. Podšívka totiž ochraňuje vonkajší materiál, ktorý sa vďaka nej v horúčavách neprepotí. Namiesto klasických džínsov si cez prázdniny oblečte ľahšie chinos. Košele hľadajte zo stopercentnej bavlny.&nbsp;</p><h3>Farbou proti horúčave</h3><p>V zime nosíme tmavšie alebo tlmené farby, ale leto si žiada niečo viac. Mužský outfit je špecifický. Kým ženy si môžu dovoliť byť krikľavé od vlasov až po sandále, mužom to nesvedčí. Ak chcú oživiť svoj letný šatník žiarivou farbou, mali by si v nej vybrať iba jeden kus outfitu, napríklad ružové tričko k bledým nohaviciam. Alebo biele tričko a žlté chinos. Nie je to však iba o štýle a móde, farby sú aj účinnou zbraňou proti teplote. Ak ste na slnku a máte na sebe svetlý odev, vaše telo sa prehrieva pomalšie. Tmavé farby rýchlejšie absorbujú teplo, preto sa im radšej vyhnite. No a čím tmavšia je vaša opálená pokožka, tým viac vám pristanú svetlé a žiarivé tóny.</p>6no0000-00-00for-men-2020-0707/20202020-07-20<h3>Milí čitatelia,</h3><p>ani sme sa nenazdali a prvý polrok máme za sebou. Priznám sa, že v detstve som mal práve tento čas roka zo všetkých úplne najradšej. Leto, keď rifle nahradili šortky, svetre, krátke tričká a na nohách celé mesiace len flip flopy. Chutná zmrzlina, šťavnatý melón či čapovaná kofola patrili pre mňa v detstve neodmysliteľne k tomuto obdobiu. Skončil sa zhon v podobe školských povinností a čakala ma dovolenka v Bibione, starí rodičia a mnoho zážitkov. Na dvojmesačné školské prázdniny sa tešila asi väčšina z nás. Pochopiteľne, postupom času sa veľa preferencií človeka mení, no letné obdobie ostalo u mňa stále najobľúbenejšie. Dlhé dni, teplé noci a celkovo lepšia nálada u ľudí mi vždy vyhovovali viac ako mrazivá zima. Aj keď dnes už je leto pre nás trochu odlišné ako predtým, máme svoje rodiny a kľúčové je vymyslieť pre deti zmysluplný program. Žiaľ, na starých rodičov už niektorí len spomíname a letné tábory nahradili grilovačky. Leto však predsa prináša so sebou atmosféru, na ktorú sa celý rok teším. Každý z nás má na lete rád niečo iné, pre niekoho k nemu neodmysliteľne patria festivaly a stanovačky či nekonečná cesta autom za morom, iní si ho spájajú s dobre vychladenou dvanástkou na obľúbenom jazere či jazdou bicyklom po preplnenej hrádzi. Hoci je leto skôr obdobím relaxu a pohody, my sme sa v letnom čísle pozreli aj na vážnejšie témy. V rubrike „rodina“ napríklad na to, ako byť dobrým otcom, ale mužom prezradíme aj to, aká plastická chirurgia je pre nich dostupná a že už nejde len o tému výhradne pre ženy. Na titulke sme privítali obľúbeného slovenského herca Mareka Fašianga, ktorý nám v rozhovore prezradil, že je aj skúsený podnikateľ. V novej rubrike „keď budem veľký“ prinesieme pohľad na súkromných detektívov. V obľúbenej rubrike „Instabiznis“ sa porozprávame s Expl0itedom a ponúkame aj rozhovor s neoficiálnym borcom Oktagon Underground do 90 kg, naším šampiónom Vlastom Čepom, ktorý za necelý rok v MMA dokázal zbúrať celú slovenskú scénu a právom mu patrí uznanie a rešpekt. Predstavíme vám sympatické majiteľky realitky Lemonpie, dozviete sa viac o histórii tabaku, ale tiež o výhodách rastlinných nápojov. Chýbať nebudú ani obľúbené rubriky venované auto-moto či gadgetom alebo food pornu. Mojím životným mottom je „Nenaháňajme peniaze, ale zážitky“, preto aj vám prajem, nech vám toto leto prinesie čo najviac zážitkov na celý život, pretože ony sú to, čo si v živote budete pamätať najdlhšie. Keďže toto číslo je letný špeciál, z editoriálu sa vám znova prihovorím až 20. septembra. Pevne teda verím, že leto prežijete podľa svojich predstáv v dokonalom mixe oddychu, zábavy a množstva zážitkov.</p>yesMódamoda
znacka-ktora-roztancovala-cele-slovensko-oslavuje-8-narodeninyZnačka, ktorá roztancovala celé slovensko oslavuje 8. narodeniny9for-men-2020-06
nedokonalost-sa-dosahuje-najtazsieNedokonalosť sa dosahuje najťažšie17for-men-2021-06-07
duplikatDuplikát19for-men-2021-12-2022-01
marek-fasiang-nezijeme-len-preto-aby-sme-pracovali-pracujeme-aby-sme-ziliMarek Fašiang: Nežijeme len preto, aby sme pracovali. Pracujeme, aby sme žili10for-men-2020-07
hladnych-vas-nedostanuHladných vás nedostanú!10for-men-2020-07
koronasok-sposobi-futbalu-miliardove-vypadky-prijmovKoronašok spôsobí futbalu miliardové výpadky príjmov10for-men-2020-07