Časopis FOR MEN - Chýba vám pohoda pri mori? Doprajte si ju u taliana

Chýba vám pohoda pri mori? Doprajte si ju u taliana

Food Porn14. september 2020 Vyšlo v čísle: 09/2020

Kým sa iní majitelia reštaurácií na jar sťažovali a dávali výpovede nájomcom, Andrea Ena tvrdo pracoval. Varil a piekol jedlá na rozvoz a šíril na sociálnych sieťach povedomie o svojich reštauráciách. Výsledok sa dostavil okamžite a dnes sa k nemu na Krížnu ulicu v Bratislave chodí najesť toľko ľudí ako nikdy predtým.

facebook: ANDREAENA_UTALIANA
instagram: ANDREAENA_UTALIANA 

www.utaliana.sk

Mnohí zákazníci považujú obed či večeru U Taliana, ako jeho reštauráciu všetci familiárne nazývame, za náhradu dovolenky pri mori. „Jún a júl boli zrejme najlepšie od roku 2017, keď sme otvorili reštauráciu v Bratislave. Ľudia sa vyslovene tešili na návštevu u nás. Ukázalo sa, že sa oplatilo investovať čas a námahu do sociálnych sietí. Počas korony som bol neustále v kontakte s ľuďmi a oni nám to teraz vracajú,“ vyzdvihol Andrea Ena. 

AKO NA DOVOLENKE

Väčšina z nás sa rozhodla, že toto leto dovolenku pri mori vynechá a zostane doma. Pravdou však je, že nám more chýba a chýba nám aj skvelé autentické stredomorské jedlo, najmä ryby a morské plody. Mnohí preto smerujú práve do reštaurácie U Taliana, kde si dávajú najmä morské delikatesy. „Chcú sa aspoň na chvíľu cítiť ako na dovolenke. Hovoria nám, že im chýba more, tak si práve k nám prišli dať rybu alebo mušle. Čísla predaja sú neskutočné. Týždenne predáme až 60 kilogramov slávok, 20 kilogramov pražiem, 30 – 40 kilogramov chobotníc. Za posledné mesiace sme sa stali rybárskou reštauráciou. Aj predtým sme predávali veľa rýb, ale v porovnaní s dneškom šlo možno o polovicu,“ prezradil taliansky šéfkuchár. 

KVALITNÉ A ČERSTVÉ

Andrea objednáva čerstvé ryby trikrát do týždňa. Prichádzajú k nemu úplne inými cestami ako do väčšiny bratislavských reštaurácií. „Keďže som zo Sardínie, v rybách sa vyznám. Mám kamaráta – Taliana Roberta žijúceho vo Viedni, ktorý trikrát do týždňa dostáva čerstvé ryby priamo z domoviny. Ešte v ten istý deň nám ich priváža do Bratislavy. Ryby cestujú iba 600 kilometrov, preto sú také čerstvé.“ 

Hlavný taliansky rybací trh sa nachádza v mestečku Chioggia neďaleko Benátok. Niektoré produkty chodia pravidelne v konkrétnych dňoch, iné sú prekvapením. Všetko závisí od toho, čo práve talianski rybári ulovia. „Chcel by som si u Roberta napríklad na stredu objednať pražmy, ale on ma upozorní, že čerstvá pražma príde až vo štvrtok, tak sa prispôsobím.“ Hitom tohto leta sú jednoznačne slávky. Pochádzajú z mora v okolí Terstu, kde sa nachádzajú obrovské farmy na ich chov. „Je tam krásne more a ideálne podmienky na chov slávok,“ podotkol Andrea. Slováci podľa neho milujú slávky aj na bielom víne alebo paradajkovej omáčke, pri ktorej pripomínajú rybaciu polievku. Okrem toho sú súčasťou rizota alebo sa podávajú s cestovinami linguine. 

Pýchou jeho reštaurácie sú tiež chobotnice, ktoré pripravuje ako šalát alebo hlavné jedlo. „Snažíme sa meniť chute. Chceme, aby ľudia vyskúšali niečo nové. Teraz sme mali v ponuke chobotnicový šalát s guacamole a mangom. Keď chobotnicu grilujeme, najskôr ju, samozrejme, uvaríme, potom ugrilujeme a napokon podávame s bazalkovým krémom, dusenou zeleninou a citrónovou želatínou. Keď zákazníci zatvoria oči, okamžite sa môžu cítiť ako na dovolenke v Taliansku.“

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - Chýba vám pohoda pri mori? Doprajte si ju u taliana
Časopis FOR MEN - Chýba vám pohoda pri mori? Doprajte si ju u taliana
Časopis FOR MEN - Chýba vám pohoda pri mori? Doprajte si ju u taliana
Časopis FOR MEN - Chýba vám pohoda pri mori? Doprajte si ju u taliana
Časopis FOR MEN - Chýba vám pohoda pri mori? Doprajte si ju u taliana

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
11chyba-vam-pohoda-pri-mori-doprajte-si-ju-u-talianaChýba vám pohoda pri mori? Doprajte si ju u taliana36nonoKým sa iní majitelia reštaurácií na jar sťažovali a dávali výpovede nájomcom, Andrea Ena tvrdo pracoval. Varil a piekol jedlá na rozvoz a šíril na sociálnych sieťach povedomie o svojich reštauráciách. Výsledok sa dostavil okamžite a dnes sa k nemu na Krížnu ulicu v Bratislave chodí najesť toľko ľudí ako nikdy predtým. <p><strong>facebook: ANDREAENA_UTALIANA<br>instagram: ANDREAENA_UTALIANA&nbsp;</strong></p><p><strong><a href="//www.utaliana.sk">www.utaliana.sk</a></strong></p><p>Mnohí zákazníci považujú obed či večeru U Taliana, ako jeho reštauráciu všetci familiárne nazývame, za náhradu dovolenky pri mori. „Jún a júl boli zrejme najlepšie od roku 2017, keď sme otvorili reštauráciu v Bratislave. Ľudia sa vyslovene tešili na návštevu u nás. Ukázalo sa, že sa oplatilo investovať čas a námahu do sociálnych sietí. Počas korony som bol neustále v kontakte s ľuďmi a oni nám to teraz vracajú,“ vyzdvihol Andrea Ena.&nbsp;</p><h3>AKO NA DOVOLENKE </h3><p>Väčšina z nás sa rozhodla, že toto leto dovolenku pri mori vynechá a zostane doma. Pravdou však je, že nám more chýba a chýba nám aj skvelé autentické stredomorské jedlo, najmä ryby a morské plody. Mnohí preto smerujú práve do reštaurácie U Taliana, kde si dávajú najmä morské delikatesy. „Chcú sa aspoň na chvíľu cítiť ako na dovolenke. Hovoria nám, že im chýba more, tak si práve k nám prišli dať rybu alebo mušle. Čísla predaja sú neskutočné. Týždenne predáme až 60 kilogramov slávok, 20 kilogramov pražiem, 30 – 40 kilogramov chobotníc. Za posledné mesiace sme sa stali rybárskou reštauráciou. Aj predtým sme predávali veľa rýb, ale v porovnaní s dneškom šlo možno o polovicu,“ prezradil taliansky šéfkuchár.&nbsp;</p><h3>KVALITNÉ A ČERSTVÉ </h3><p>Andrea objednáva čerstvé ryby trikrát do týždňa. Prichádzajú k nemu úplne inými cestami ako do väčšiny bratislavských reštaurácií. „Keďže som zo Sardínie, v rybách sa vyznám. Mám kamaráta – Taliana Roberta žijúceho vo Viedni, ktorý trikrát do týždňa dostáva čerstvé ryby priamo z domoviny. Ešte v ten istý deň nám ich priváža do Bratislavy. Ryby cestujú iba 600 kilometrov, preto sú také čerstvé.“&nbsp;</p><p>Hlavný taliansky rybací trh sa nachádza v mestečku Chioggia neďaleko Benátok. Niektoré produkty chodia pravidelne v konkrétnych dňoch, iné sú prekvapením. Všetko závisí od toho, čo práve talianski rybári ulovia. „Chcel by som si u Roberta napríklad na stredu objednať pražmy, ale on ma upozorní, že čerstvá pražma príde až vo štvrtok, tak sa prispôsobím.“ Hitom tohto leta sú jednoznačne slávky. Pochádzajú z mora v okolí Terstu, kde sa nachádzajú obrovské farmy na ich chov. „Je tam krásne more a ideálne podmienky na chov slávok,“ podotkol Andrea. Slováci podľa neho milujú slávky aj na bielom víne alebo paradajkovej omáčke, pri ktorej pripomínajú rybaciu polievku. Okrem toho sú súčasťou rizota alebo sa podávajú s cestovinami linguine.&nbsp;</p><p>Pýchou jeho reštaurácie sú tiež chobotnice, ktoré pripravuje ako šalát alebo hlavné jedlo. „Snažíme sa meniť chute. Chceme, aby ľudia vyskúšali niečo nové. Teraz sme mali v ponuke chobotnicový šalát s guacamole a mangom. Keď chobotnicu grilujeme, najskôr ju, samozrejme, uvaríme, potom ugrilujeme a napokon podávame s bazalkovým krémom, dusenou zeleninou a citrónovou želatínou. Keď zákazníci zatvoria oči, okamžite sa môžu cítiť ako na dovolenke v Taliansku.“</p>5yes0000-00-00for-men-2020-0909/20202020-09-14<h3>Milí čitatelia,</h3><p>veľmi ma teší, že sa vám po takmer dvojmesačnejprestávke môžem opäť prihovoriť z vášho obľúbenéhočasopisu. Leto prešlo ako voda, školské prázdninya dovolenky sa skončili a my sa znova vraciame do starýchpracovných koľají. Priznám sa, že toto obdobie jepre mňa vždy trochu zvláštne. Na jednej strane smútokz konca voľna, pohody a tepla, na druhej strane sa užteším na pracovné výzvy. Samozrejme, september je ajvstupom do školského roka, všetkým sa nám teda naplnozačínajú každodenné starosti a radosti, ale zároveňmá človek posledné štyri mesiace v roku na to, aby dokončil,čo zatiaľ nestihol, splnil svoje plány a stanovil siďalšie ciele.</p><p>Pripomeňme si slová amerického motivačného rečníkaZiga Ziglara: „Nie je ani také dôležité, čo dosiahnutímcieľov získame, ale kým sa počas tejto cesty staneme.“Aj keď vás čaká náročný záver vyčerpávajúceho roka,nezabúdajte na dôležité veci v živote – rodinu, zdravieči relax, pri ktorom vám pomôže aj náš časopis.Človekom, ktorý sústavne ide za svojím cieľom a tvrdona ňom pracuje, je určite Marek Hamšík – zdobí titulkunášho aktuálneho čísla. V rozhovore s ním sa dočítatezaujímavosti o jeho živote, podnikaní či pôsobenív ďalekej Číne. V ekonomickej rubrike sa pozriemena najvýznamnejšie sociálne siete súčasnosti, v rozhovorezo sveta biznisu vám prinesieme inšpiratívnenázory majiteľa spoločnosti Martech Ivana Tánczosa,priblížime si aj rodinný podnik Gatto Matto, novinkyzo sveta módy predstaví miro.moda. Chýbať nebudúani obľúbené rubriky keď budem veľký, auto-moto, aleboza a proti či vedomostný test.</p><p>Pevne verím, že sa vám septembrové číslo bude páčiťa nájdete v ňom množstvo atraktívnych článkov. Aknaozaj platí, že skutočný cieľ je cesta, tak za celý náštím dúfam, že vás na nej budeme naďalej sprevádzaťa vaše voľné chvíle obohatíme nielen o zábavu, ale ajo prínosné informácie. Dovidenia zas o mesiac.</p>yesFood Pornfood-porn
vynimocne-gourmet-menuVýnimočné gourmet menu18for-men-2021-09-10
v-menu-ristorante-da-andrea-sa-myslelo-aj-na-pizzu-tentokrat-ale-inakV menu ristorante Da Andrea sa myslelo aj na pizzu. Tentokrát ale inak.19for-men-2021-12-2022-01
s-chutou-skusat-nieco-noveS chuťou skúšať niečo nové15for-men-2021-01
sport-z-nas-robi-lepsich-ludiŠport z nás robí lepších ľudí11for-men-2020-09
legenda-porsche-911Legenda: porsche 91111for-men-2020-09
nahoda-nie-je-nehodaNáhoda nie je nehoda11for-men-2020-09