Časopis FOR MEN - U taliana sa už chystajú na vianoce

U taliana sa už chystajú na vianoce

Food Porn05. november 2020 Vyšlo v čísle: 11/2020

Len pred pár týždňami reštaurácia U Taliana na Krížnej ulici v Bratislave obohatila svoj jedálny lístok o jesenné delikatesy. Už čoskoro znova pribudnú nové jedlá. Tím na čele so šéfkuchárom a zároveň majiteľom Andreom Enom chystá vianočné prekvapenia.

WWW.UTALIANA.SK
facebook: ANDREAENA_UTALIANA
instagram: ANDREAENA_UTALIANA

November a začiatok decembra sa v populárnej reštaurácii U Taliana po minulé roky tradične niesol v znamení vianočných večierkov. V štýlových priestoroch si organizovali posedenia firmy, ale aj rodiny. „Ktovie, ako to napokon bude tento rok. V minulosti sa u nás konali večierky už v druhej polovici novembra. Ak nám to pandemická situácia dovolí, eventy budú,“ hovorí Andrea Ena. Isté je, že nepôjde o megalomanské akcie so stovkami hostí, skôr o stretnutia v užšom kruhu. „Asi by sme mali trošku počkať, neriskovať. Vydržme jeden rok bez veľkých osláv a buďme zodpovední. Predpokladám, že za nami prídu majitelia firiem ochotní zaplatiť za veľké uzavreté spoločnosti, ale tento rok ich v rámci úsilia zabrániť šíreniu koronavírusu musíme odmietnuť.“ 

Vláda v polovici októbra nekompromisne zatvorila reštaurácie a povolila iba výdaj cez okienko. Uvidíme, čo sa zmení do konca roka – či sa reštaurácie otvoria, alebo nie. „Od 15. októbra sme opäť boli prinútení spustiť rozvoz a prispôsobiť tomu aj jesenné menu, ktoré sme nedávno začali ponúkať. Zredukovali sme jedálny lístok a čašníci z rajónu pôjdu za volant. Keďže u nás pracuje 40 zamestnancov a reštaurácia musí byť zatvorená na neurčito, polovica z nich určite nebude mať čo robiť a musíme nájsť iné riešenie. Predpokladáme, že len čo opäť otvoríme, budeme ich potrebovať.“ Andreovi je vopred jasné, že opatrenia budú preňho znamenať 80-percentné straty a reštauráciu čaká náročné obdobie. „Zároveň však verím, že to zvládneme ako počas prvej vlny.“ 

SVIATOČNÉ MENU

Ak to vládne nariadenia umožnia, jesenné menu, ktoré je U Taliana plné kvalitného mäsa aj sezónnej zeleniny, doplnia okolo Vianoc ryby a morské plody. „Osviežime náš jedálny lístok tým najlepším, čo si môžeme na stôl dovoliť. Takto je to zvykom v každej talianskej rodine. Chceme priniesť mušle svätého Jakuba, homáre, špeciálne krevety a rôzne druhy rýb,“ sľubuje šéfkuchár. A k takýmto exkluzívnym dobrotám patrí aj skvelé víno. Andrea odporúča vybrať si z ponuky kvalitných bielych vín, ale na sviatky, samozrejme, nesmú chýbať ani bublinky. Prosecco sa počas talianskych sviatkov pije ako aperitív, k dezertu sa hodí sladké spumante. Mimochodom, na dezerty sa môžete tešiť už teraz. „Určite budeme piecť tradičný millefoglie s vanilkovým krémom a ovocím. Taliani aj Slováci ho zbožňujú. Pripravíme aj bábovku panettone, ktorú okrasne nakrájame a naplníme krémom, aby vyzerala ako vianočný stromček.“ Andrea Ena vie, že väčšina Slovákov chce tráviť Vianoce doma v kruhu svojich rodín. Rovnako dobre si však uvedomuje, že v Bratislave žije aj množstvo cudzincov, ktorí tu svojich blízkych nemajú a radi si pochutnajú na dobrom jedle v reštaurácii. 

FIREMNÉ AJ SÚKROMNÉ DARČEKY

Na druhom poschodí reštaurácie U Taliana sa nachádza obľúbený obchodík s delikatesami. Aj tento rok bude plný exkluzívnych tipov pod vianočný stromček. Firmy si už od októbra rezervujú darčeky pre svojich zamestnancov či obchodných partnerov. „Nedávno sme dostali objednávku od pražskej firmy, ktorá chce, aby sme jej pripravili sto balíčkov. Dlhé roky si u mojich zákazníkov budujem dôveru, preto veľakrát nechajú zloženie na mňa. Spoliehajú sa, že viem, čo je dobré a urobí ľuďom radosť.“ Balíčky sa štandardne skladajú z fľašky vína aj olivového oleja, kvalitných cestovín, omáčky, čokolády, kávy, nakladanej zeleniny. Pochopiteľne, výber a veľkosť dokáže personál prispôsobiť stanovenej celkovej cene. Okrem firemných darčekov zákazníci kupujú aj pozornosti pre priateľov a rodinu. „Už minulý rok sme si všimli, že sú populárne darčeky, ktoré milovníkov dobrého jedla potešia možno ešte viac ako oblečenie či kozmetika.“ Výborným tipom pod vianočný stromček môže byť aj voucher. „Poukážka je vždy dobrý nápad. Dá sa použiť v reštaurácii aj v obchode. Máme ich stále pripravené a každoročne putujú k zákazníkom.“ 

ZNAČKOVÉ BÁBOVKY

Ak sa chcete blysnúť originalitou a darovať ten najtradičnejší taliansky darček, vyberte si bábovku – panettone alebo pandoro. „Pred Vianocami ich určite budeme mať v ponuke: buď samostatné alebo v darčekovom košíku so spumante, orechmi či kávou.“ Andrea si panettone a pandoro vyberá od osvedčených dodávateľov. „Minulý rok sme mali dokonca špeciálnu bábovku v krásnom balení od značky Dolce & Gabbana, stála sto eur. Upiekli ju z najlepších talianskych surovín, napríklad z biopomarančov zo Sicílie alebo z exkluzívnych pistácií z regiónu Bronte. Všetky objednané kusy sa okamžite vypredali a zákazníci boli nadšení. Verím, že tento produkt bude v ponuke aj teraz.“

Galéria obrázkov

Časopis FOR MEN - U taliana sa už chystajú na vianoce
Časopis FOR MEN - U taliana sa už chystajú na vianoce
Časopis FOR MEN - U taliana sa už chystajú na vianoce
Časopis FOR MEN - U taliana sa už chystajú na vianoce

Reklamní partneri

Art / Designart-designInstagram BiznisinstagrambiznisEkonomikaekonomikaLifestylelifestyleKariérakarieraMódamodaFitnessfitnessZaujímavostizaujimavostiAuto-Motoauto-motoKultúrakulturaGadgetygadgetyŠportsportHistóriahistoriaTechnotechnoCover Storycover-storyCestovaniecestovanieVIPvipZa a Protiza-a-protiFood and Drinkfood-and-drinkRecenzierecenzieKvízkvizKalokagatiakalokagatiaPsychológiapsychologiaKeď budem veľkýked-budem-velkyTop Gastrotop-gastroFood Pornfood-pornBiznisbiznisDrink mesiacadrink-mesiacaRealityrealityReal Talkreal-talkSvetsvetsidejadranreality.jpghttp://jadran-reality.skyessidedubaisolutions.jpghttps://www.dubaisolutions.skyesallmagazine_nameČasopis FOR MENallmagazine_legendInteligentný sprievodca svetom mužaallurl_facebookhttps://www.facebook.com/formencasopis/allinzercia_pdfFORMEN_mediakit_SVK_2021.pdfxallcounter_pages100allcounter_issues6allcounter_print15000allcounter_online5000allurl_instagramhttps://www.instagram.com/formen_sk/allseo_descriptionČasopis FOR MEN je dvojmesačník určený úspešnému, cieľavedomému a duchom mladému mužovi, ktorý sa socioekonomicky radí do skupiny s nadpriemernými príjmami.
13u-taliana-sa-uz-chystaju-na-vianoceU taliana sa už chystajú na vianoce36nonoLen pred pár týždňami reštaurácia U Taliana na Krížnej ulici v Bratislave obohatila svoj jedálny lístok o jesenné delikatesy. Už čoskoro znova pribudnú nové jedlá. Tím na čele so šéfkuchárom a zároveň majiteľom Andreom Enom chystá vianočné prekvapenia. <p><a href="http://WWW.UTALIANA.SK" rel="noopener noreferrer" target="_blank"><strong>WWW.UTALIANA.SK</strong></a><strong><br>facebook: ANDREAENA_UTALIANA<br>instagram: ANDREAENA_UTALIANA</strong></p><p>November a začiatok decembra sa v populárnej reštaurácii U Taliana po minulé roky tradične niesol v znamení vianočných večierkov. V štýlových priestoroch si organizovali posedenia firmy, ale aj rodiny. „Ktovie, ako to napokon bude tento rok. V minulosti sa u nás konali večierky už v druhej polovici novembra. Ak nám to pandemická situácia dovolí, eventy budú,“ hovorí Andrea Ena. Isté je, že nepôjde o megalomanské akcie so stovkami hostí, skôr o stretnutia v užšom kruhu. „Asi by sme mali trošku počkať, neriskovať. Vydržme jeden rok bez veľkých osláv a buďme zodpovední. Predpokladám, že za nami prídu majitelia firiem ochotní zaplatiť za veľké uzavreté spoločnosti, ale tento rok ich v rámci úsilia zabrániť šíreniu koronavírusu musíme odmietnuť.“&nbsp;</p><p>Vláda v polovici októbra nekompromisne zatvorila reštaurácie a povolila iba výdaj cez okienko. Uvidíme, čo sa zmení do konca roka – či sa reštaurácie otvoria, alebo nie. „Od 15. októbra sme opäť boli prinútení spustiť rozvoz a prispôsobiť tomu aj jesenné menu, ktoré sme nedávno začali ponúkať. Zredukovali sme jedálny lístok a čašníci z rajónu pôjdu za volant. Keďže u nás pracuje 40 zamestnancov a reštaurácia musí byť zatvorená na neurčito, polovica z nich určite nebude mať čo robiť a musíme nájsť iné riešenie. Predpokladáme, že len čo opäť otvoríme, budeme ich potrebovať.“ Andreovi je vopred jasné, že opatrenia budú preňho znamenať 80-percentné straty a reštauráciu čaká náročné obdobie. „Zároveň však verím, že to zvládneme ako počas prvej vlny.“&nbsp;</p><h3>SVIATOČNÉ MENU </h3><p>Ak to vládne nariadenia umožnia, jesenné menu, ktoré je U Taliana plné kvalitného mäsa aj sezónnej zeleniny, doplnia okolo Vianoc ryby a morské plody. „Osviežime náš jedálny lístok tým najlepším, čo si môžeme na stôl dovoliť. Takto je to zvykom v každej talianskej rodine. Chceme priniesť mušle svätého Jakuba, homáre, špeciálne krevety a rôzne druhy rýb,“ sľubuje šéfkuchár. A k takýmto exkluzívnym dobrotám patrí aj skvelé víno. Andrea odporúča vybrať si z ponuky kvalitných bielych vín, ale na sviatky, samozrejme, nesmú chýbať ani bublinky. Prosecco sa počas talianskych sviatkov pije ako aperitív, k dezertu sa hodí sladké spumante. Mimochodom, na dezerty sa môžete tešiť už teraz. „Určite budeme piecť tradičný millefoglie s vanilkovým krémom a ovocím. Taliani aj Slováci ho zbožňujú. Pripravíme aj bábovku panettone, ktorú okrasne nakrájame a naplníme krémom, aby vyzerala ako vianočný stromček.“ Andrea Ena vie, že väčšina Slovákov chce tráviť Vianoce doma v kruhu svojich rodín. Rovnako dobre si však uvedomuje, že v Bratislave žije aj množstvo cudzincov, ktorí tu svojich blízkych nemajú a radi si pochutnajú na dobrom jedle v reštaurácii.&nbsp;</p><h3>FIREMNÉ AJ SÚKROMNÉ DARČEKY </h3><p>Na druhom poschodí reštaurácie U Taliana sa nachádza obľúbený obchodík s delikatesami. Aj tento rok bude plný exkluzívnych tipov pod vianočný stromček. Firmy si už od októbra rezervujú darčeky pre svojich zamestnancov či obchodných partnerov. „Nedávno sme dostali objednávku od pražskej firmy, ktorá chce, aby sme jej pripravili sto balíčkov. Dlhé roky si u mojich zákazníkov budujem dôveru, preto veľakrát nechajú zloženie na mňa. Spoliehajú sa, že viem, čo je dobré a urobí ľuďom radosť.“ Balíčky sa štandardne skladajú z fľašky vína aj olivového oleja, kvalitných cestovín, omáčky, čokolády, kávy, nakladanej zeleniny. Pochopiteľne, výber a veľkosť dokáže personál prispôsobiť stanovenej celkovej cene. Okrem firemných darčekov zákazníci kupujú aj pozornosti pre priateľov a rodinu. „Už minulý rok sme si všimli, že sú populárne darčeky, ktoré milovníkov dobrého jedla potešia možno ešte viac ako oblečenie či kozmetika.“ Výborným tipom pod vianočný stromček môže byť aj voucher. „Poukážka je vždy dobrý nápad. Dá sa použiť v reštaurácii aj v obchode. Máme ich stále pripravené a každoročne putujú k zákazníkom.“&nbsp;</p><h3>ZNAČKOVÉ BÁBOVKY </h3><p>Ak sa chcete blysnúť originalitou a darovať ten najtradičnejší taliansky darček, vyberte si bábovku – panettone alebo pandoro. „Pred Vianocami ich určite budeme mať v ponuke: buď samostatné alebo v darčekovom košíku so spumante, orechmi či kávou.“ Andrea si panettone a pandoro vyberá od osvedčených dodávateľov. „Minulý rok sme mali dokonca špeciálnu bábovku v krásnom balení od značky Dolce &amp; Gabbana, stála sto eur. Upiekli ju z najlepších talianskych surovín, napríklad z biopomarančov zo Sicílie alebo z exkluzívnych pistácií z regiónu Bronte. Všetky objednané kusy sa okamžite vypredali a zákazníci boli nadšení. Verím, že tento produkt bude v ponuke aj teraz.“</p>4no0000-00-00for-men-2020-1111/20202020-11-05<h3>Milí čitatelia,&nbsp;</h3><p>iste sa zhodneme, že čas letí veľmi rýchlo. Je mi cťou privítať vás v predposlednom čísle vášho obľúbeného magazínu FORMEN v tomto roku. Počas roka sme v editoriáli otvorili rôzne témy – úspechu, šťastia či čara letných prázdnin. Nikdy som sa v ňom však nevenoval opačnej strane: prehre, sklamaniu, neúspechu. Žiaľ, aj tieto veci patria k životu a v dobe ťažkých sociálno-ekonomických opatrení zažívame čoraz ťažšie životné prípady. Podniky sa zatvárajú, veľa z nás sa nemôže aktívne venovať svojim koníčkom, ľudia prichádzajú o prácu, stúpajú nám čísla chorých. Mentálne nastavenie človeka už dlho nebolo skúšané tak ako v tomto roku. Aj v takých náročných chvíľach je však dôležité udržať si pozitívne nastavenie a každú životnú udalosť brať ako výzvu, ktorej sa treba prispôsobiť a z ktorej sa dá niečo naučiť. Je to ako v športe, nikto nevyhráva navždy, aj elitní športovci ako Usain Bolt, Ronaldo či Muhammad Ali niekedy prehrali a zažívali ťažké životné situácie. Dôležité však je, čo si z tej prehry zobrali, kam ich posunula. Hovorí sa, že nie je dôležité, koľkokrát spadnete, ale koľkokrát sa dokážete postaviť. Preto vám v tejto ťažkej dobe prajeme veľa zdravia – a to nielen fyzického, ale aj psychického, aby ste našli svoju pohodu a prežili toto obdobie bez väčších problémov. Jedným zo zaručených receptov na relax a pohodu je aj náš časopis FORMEN.&nbsp;</p><p>Titulku nášho čísla zdobí Juraj Bača, ktorý momentálne patrí k najaktívnejším hlasom na podporu kultúry počas „korona“ doby. V rozhovore s ním sa dozviete, aké reakcie ľudí ho za to čakali, a tiež, že Juraj ani zďaleka nie je len sexsymbol s vypracovaným telom. Poteší nás, ak si v našich pravidelných rubrikách plných zaujímavých tém nájdete zábavu i poučenie. Prajem vám príjemné jesenné čítanie.</p>yesFood Pornfood-porn
vynimocne-gourmet-menuVýnimočné gourmet menu18for-men-2021-09-10
s-chutou-skusat-nieco-noveS chuťou skúšať niečo nové15for-men-2021-01
v-menu-ristorante-da-andrea-sa-myslelo-aj-na-pizzu-tentokrat-ale-inakV menu ristorante Da Andrea sa myslelo aj na pizzu. Tentokrát ale inak.19for-men-2021-12-2022-01
apartman-pri-moriApartmán pri mori13for-men-2020-11
randenie-v-case-koronyRandenie v čase korony13for-men-2020-11
kvalitny-a-vkusny-darcek-za-prijatelnu-cenuKvalitný a vkusný darček za prijateľnú cenu13for-men-2020-11